Tietojen siirtäminen Windows-tietokoneesta Maciin

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten tietoja (tiedostoja) siirretään Windows-tietokoneesta Maciin.

Tietoja (tiedostoja) voi siirtää monella tavalla Windows-tietokoneesta Maciin, esimerkiksi

• käyttämällä OS X Lionin ja uudempien mukana tulevaa Siirtymisapuria
  • käyttämällä Windows-tiedonsiirtopalvelupalvelua, joka on saatavilla Apple Store -jälleenmyyntiliikkeissä ja Applen asiantuntijoilta
  • käyttämällä ulkoista kovalevyä tai tallennusvälinettä
  • käyttämällä tallentavaa CD- tai DVD-asemaa
  • käyttämällä muuta kannettavaa mediaa
  • käyttämällä jaettua tiedostopalvelinta
  • käyttämällä sähköpostia
  • käyttämällä suoraa Ethernet-yhteyttä
  • asentamalla Windows-tietokoneen kovalevyn Maciin, jos se on yhteensopiva.

Siirtymisapuri

OS X Lionissa ja uudemmissa on Siirtymisapuri-ohjelma, jolla on helppo siirtää tiedostoja, ohjelmia ja asetuksia vanhasta Windows-tietokoneesta uuteen Maciin. Lisätietoja on artikkelissa Tietoja Windows-siirtymisapurista.

Tiedonsiirto Windows-tietokoneesta Apple Store -jälleenmyyntiliikkeessä ja Applen asiantuntijoilla (vain Yhdysvallat)

Apple Store -jälleenmyyntiliikkeet tarjoavat erilaisia tiedonsiirtopalveluita. Lisätietoja Windows-tiedonsiirtopalveluista saat paikallisesta Apple Store -jälleenmyyntiliikkeestä.Apple Store -jälleenmyyntiliikkeiden ohella myös monet Apple-asiantuntijat, Apple-jälleenmyyjät sekä Applen valtuuttamat huoltoliikkeet tarjoavat erilaisia tiedonsiirtopalveluita Windowsista Maciin. Voit etsiä lähimmän Apple-asiantuntijan Etsi palvelu -verkkosivustosta.

Ulkoinen kovalevy tai tallennusväline

Tietoja voi siirtää Windows-tietokoneesta Maciin käyttämällä ulkoista kovalevyä. Tällaisia ovat esimerkiksi FireWire (tunnetaan myös nimellä IEEE 1394 tai iLink) -levyt sekä USB-levyt ja -tallennusvälineet. Ulkoiset FireWire-levyt ovat nopeimpia, ja niitä on helposti saatavilla. Ulkoista FireWire-kovalevyä ei kuitenkaan voi käyttää, ellei Windows-tietokoneessa ole FireWire-porttia, joka ei ole yleinen Windows-tietokoneissa. Voit käyttää ulkoista USB-kovalevyä, jos vanhassa Windows-tietokoneessasi ei ole FireWire-porttia.

Tallentava CD- tai DVD-asema

Windowsin tietojen varmuuskopioiminen levylle on helppo tapa siirtää tietoja. Menetelmän puolesta puhuu myös se, että saat tiedoistasi varmuuskopion.

Muu kannettava media

Kannettavan ZIP:n, Jazin, magneettisoptisen levyn tai muunlaisen kannettavan median käyttäminen vastaa CD-levyn polttamista, kunhan medialaitetta voi käyttää sekä Windows- että Mac-tietokoneessa. Tällaisten ulkoisten tallennusvälineiden käyttäminen on mainio tapa siirtää tietoja niiden määrästä riippumatta.

Jaettu tiedostopalvelin

Verkkopalvelin, johon pääsee vanhasta Windows-tietokoneesta ja uudesta Mac-tietokoneesta, on hyvä vaihtoehto CD-levyjen polttamiselle tai kannettavien levyjen siirtämiselle tietokoneesta toiseen. Huomaa, että molemmista tietokoneista täytyy olla pääsy palvelimelle.

Sähköposti

Jos kyse on pienistä tietomääristä, kuten tekstidokumenteista, kuvista tai ohjelmien pienistä datatiedostoista, voit myös lähettää ne itsellesi sähköpostin liitetiedostona. Jos datatiedostot kuitenkin ovat suuria, tai jos käytössä ei ole nopeaa Internet-yhteyttä, harkitse ensin muita menetelmiä. Lisätietoja on artikkelissa Ladattujen sähköpostien siirtäminen.

Jotkin Internet-palveluntarjoajat rajoittavat sähköpostiliitteiden kokoa, joten tämä menetelmä ei aina sovellu suurille datatiedostoille, vaikka Internet-yhteys olisi nopea.

Suora Ethernet-yhteys

Jos molemmat tietokoneet ovat samassa paikassa, voit mahdollisesti yhdistää ne Ethernet-kaapelilla ja kopioida tiedostot tietokoneesta toiseen. Tarvitset mahdollisesti Ethernet-ristikytkentäkaapelin Macisi mallista riippuen. Menetelmän etuna on nopeus ja se, että tietoja voidaan siirtää rajattomasti.

Windows-tietokoneen kovalevyn siirtäminen

Vaikka jotkin Windows-kovalevyt voi siirtää joihinkin Mac-malleihin, menetelmää ei suositella tiedonsiirtoon. Sitä suositellaan vain kokeneille käyttäjille, jotka osaavat asentaa ja alustaa Windows-tietokoneen kovalevyn. Mac OS X 10.3 ja uudemmat osaavat lukea NTFS-levyjä, mutta levylle ei voi tallentaa uusia tiedostoja eikä nykyisiä tiedostoja muuttaa, ennen kuin levy alustetaan uudelleen (jolloin levyn nykyiset tiedot poistetaan).

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.