iOS: VPN-yhteyden käyttöönotto

iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa voi ottaa käyttöön VPN-yhteyden.

Organisaatio saattaa käyttää VPN-yhteyksiä, jotta luottamuksellisia tietoja voidaan välittää turvallisesti julkisessa verkossa. Saatat tarvita VPN-yhteyttä esimerkiksi jos haluat käyttää työsähköpostiasi iOS-laitteella. VPN toimii Wi-Fi- ja mobiilidatayhteyksillä.

iOS-laitteet toimivat sellaisten VPN-palvelinten kanssa, jotka tukevat näitä protokollia ja todennustapoja.

VPN-yhteyden määrittäminen

1. Siirry kohtaan Asetukset > Yleiset > VPN.
  2. Valitse Lisää VPN-määritys.
    Lisää määritys -näyttö
  3. Kysy verkon ylläpitäjältä käytettävistä asetuksista. Jos samankaltainen VPN-yhteys on määritetty tietokoneessa, samoja asetuksia voi useimmiten käyttää iOS-laitteen kanssa.

Lue laitteesi käyttöoppaasta lisätietoja VPN:n käyttöönotosta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

VPN-yhteyden laittaminen päälle tai pois päältä

Kun VPN-määritys on luotu, Asetukset-kohdassa näkyy vaihtoehto laittaa VPN päälle tai pois päältä. Kun VPN-yhteys on muodostettu, tilapalkissa näkyy VPN-kuvake.

VPN-kuvake tilapalkissa

Jos käytössä on useita VPN-määrityksiä, niiden välillä voi vaihdella valitsemalla Asetukset > Yleiset > VPN.

Näin saat apua

Jos VPN-yhteyden muodostaminen ei onnistu tai näkyviin tulee Jaettu salaisuus puuttuu -varoitusviesti, VPN-asetukset saattavat olla virheelliset tai puutteelliset. Jos et ole varma, mitkä VPN-asetuksesi ovat tai mikä Jaettu salaisuus -avaimesi on, ota yhteyttä verkon ylläpitäjään tai IT-osastoon.

Lisätietoja VPN:stä saat iPhonen yritystuesta, iOS:n IT-sivulta ja Applen iOS-kehittäjäkirjastosta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta.

Muokattu viimeksi: