Langattomien yhteyksien häiriöiden aiheuttamat Wi-Fi- ja Bluetooth-ongelmat

Langattomien yhteyksien häiriöt voivat katkaista yhteyden Wi-Fi-verkkoon ja Bluetooth-laitteisiin tai heikentää niiden toimintaa, mutta voit vähentää ongelmia tai ratkaista ne ryhtymällä tarvittaviin toimenpiteisiin.

Langattomien yhteyksien häiriöiden ilmenemistavat

Mikä tahansa seuraavista ongelmista voi johtua Wi-Fi- tai Bluetooth-signaaliin vaikuttavista häiriöistä:

Langattomien yhteyksien häiriöiden vähentäminen

Toimimalla seuraavien yleisten ohjeiden mukaan voit tuottaa mahdollisimman selkeän ja voimakkaan langattoman signaalin:

• Vie Wi-Fi-laite ja Wi-Fi-reititin lähemmäksi toisiaan. Vie toisiinsa yhteyden muodostavat Bluetooth-laitteet lähemmäksi toisiaan.
  • Vältä käyttämästä langattomia laitteita yleisten häiriönlähteiden, kuten virtajohtojen, mikroaaltouunien, loistelamppujen, langattomien videokameroiden ja langattomien puhelimien, lähellä.
  • Vähennä samaa langatonta taajuusaluetta käyttävien aktiivisten laitteiden määrää. Sekä Bluetooth- että Wi-Fi-laitteet käyttävät 2,4 GHz:n taajuusaluetta, mutta monet Wi-Fi-laitteet pystyvät käyttämään sen sijaan 5 GHz:n taajuusaluetta. Jos Wi-Fi-reitittimesi tukee molempia taajuusalueita, sinun kannattaa yhdistää useampia Wi-Fi-laitteita 5 GHz:n taajuusalueeseen. Jotkin kahta taajuusaluetta tukevat reitittimet tekevät tämän automaattisesti.
  • Määritä Wi-Fi-reitittimesi käyttämään toista Wi-Fi-kanavaa tai hakemaan kanava, jolla on vähiten häiriöitä. Useimmat reitittimet suorittavat tämän haun automaattisesti, kun ne käynnistetään tai nollataan.

Jos käytät tietokoneen kanssa USB 3 -laitteita, voit rajoittaa niiden mahdollisuuksia häiritä lähellä olevia langattomia laitteita:

• Käytä kunkin USB 3 -laitteen mukana toimitettua laadukasta, suojattua USB-kaapelia.
  • Siirrä USB 3 -laitteet (myös USB-keskittimet) kauemmaksi langattomista laitteista.
  • Liitä USB 3 -laitteet tietokoneen Wi-Fi-antennista kauimpana oleviin portteihin. Jos esimerkiksi tietokoneen takana on portteja, käytä lähimpänä laitteen keskikohtaa olevia USB-portteja. Jos tietokoneen sivulla on portteja, käytä lähimpänä laitteen etuosaa olevia USB-portteja.
  • Sammuta kaikki USB 3 -laitteet, jotka eivät ole käytössä.

Vältä langattoman signaalin tiellä olevia fyysisiä esteitä. Esimerkiksi Bluetooth-hiiren ja tietokoneen välillä oleva metallipinta voi heikentää hiiren toimintaa, ja Wi-Fi-reitittimen ja Wi-Fi-laitteen välissä oleva, metallilla vahvistettu betonilattia voi johtaa Wi-Fi-yhteyden heikkenemiseen.

• Pieni häiriöiden mahdollisuus: puu, lasi ja monet synteettiset materiaalit
  • Normaali häiriöiden mahdollisuus: vesi, tiili, marmori
  • Suuri häiriöiden mahdollisuus: laasti, betoni, luodinkestävä lasi
  • Erittäin suuri häiriöiden mahdollisuus: metalli

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.