Käytä SIM-kortin PIN-koodia iPhonessa tai iPadissa

Lukitse SIM-korttisi PIN-koodilla (henkilökohtaisella tunnusnumerolla), jolloin puheluiden soittamiseen ja matkapuhelindatan käyttämiseen tarvitaan tunnuskoodi.

Voit suojata SIM-kortin PIN-koodilla, jolloin muut eivät voi soittaa sillä puheluita tai käyttää matkapuhelindataa. Tällöin aina kun käynnistät laitteen tai poistat SIM-kortin, SIM-kortti lukkiutuu automaattisesti ja tilarivillä näkyy SIM-kortti lukittu -merkintä.

Älä yritä arvata SIM-kortin PIN-koodia. Väärä arvaus saattaa lukita SIM-kortin pysyvästi, jolloin joudut hankkimaan uuden SIM-kortin.

SIM-kortin PIN-koodin ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Siirry iPhonessa kohtaan Asetukset > Puhelin > SIM-kortin PIN. Siirry iPadissa kohtaan Asetukset > Mobiilidata > SIM-kortin PIN.
  2. Ota SIM-kortin PIN-koodi käyttöön tai poista se käytöstä.
  3. Anna pyydettäessä SIM-korttisi PIN-koodi. Jos et ole koskaan käyttänyt sitä, anna operaattorin oletusarvoinen SIM-kortin PIN-koodi. Jos et tiedä oletusarvoista SIM-kortin PIN-koodia, älä yritä arvata sitä. Tutustu operaattorin asiakaspalvelusivuun tai matkapuhelinliittymäsi mukana toimitettuihin asiakirjoihin. Voit myös ottaa yhteyttä operaattoriin.
  4. Napauta Valmis.

Jos olet unohtanut SIM-kortin PIN-koodin tai et tiedä sitä

Älä koskaan yritä arvata SIM-kortin PIN-koodia tai PUK-koodia.*Väärä arvaus saattaa lukita SIM-kortin pysyvästi, jolloin joudut hankkimaan uuden SIM-kortin. Jos laite pyytää antamaan PIN-koodin tai sinulle tuntemattoman koodin, toimi seuraavasti:

1. Ota yhteys operaattoriin, jolta sait SIM-kortin. Jos et ole varma, mille operaattorille sinun pitäisi soittaa, poista SIM-kortti ja tarkasta operaattorin nimi tai logo kortista.
  2. Pyydä operaattorilta apua SIM-kortin lukituksen avaamiseen oletusarvoisen SIM-kortin PIN-koodin tai PUK-koodin avulla.
  3. Jos et pysty avaamaan SIM-kortin lukitusta SIM-kortin PIN-koodilla tai PUK-koodilla tai saat PUK-koodi lukittu -varoitusviestin, pyydä uutta SIM-korttia.

*Jos näppäilet väärän SIM-kortin PIN-koodin liian monta kertaa, matkapuhelinoperaattori voi ehkä antaa PUK-koodin (Personal Unlocking Key).

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.