Kuvat-kirjaston siirtäminen tilan säästämiseksi Macissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit siirtää Kuvat-kirjaston toiseen asemaan tilan säästämiseksi Macissa.

Ulkoisen aseman valmisteleminen

Voit tallentaa kirjastosi APFS- tai Mac OS laajennettu (kirjaava) -muodossa alustettuun ulkoiseen tallennuslaitteeseen, kuten USB- tai Thunderbolt-asemaan. Kirjastoa ei kuitenkaan voi siirtää Time Machine -varmuuskopioihin käytetylle levylle.

Tietojen menettämisen estämiseksi Apple ei suosittele kuvakirjastojen tallentamista SD-korttien ja USB-muistitikkujen kaltaisiin ulkoisiin tallennuslaitteisiin tai verkossa jaettuihin asemiin.

Siirrä Kuvat-kirjasto ulkoiseen tallennuslaitteeseen

1. Lopeta Kuvat-appi.
  2. Siirry Finderissa ulkoiseen asemaan, johon haluat tallentaa kirjastosi.
  3. Etsi toisessa Finderin ikkunassa Kuvat-kirjastosi. Se on oletusarvoisesti Kuvat-kansiossa hakemistossa /Käyttäjät/[käyttäjänimi]/Kuvat.
  4. Vedä Kuvat-kirjasto sen uuteen sijaintiin ulkoisessa asemassa. Jos näet virheilmoituksen, valitse Finderissa ulkoisen aseman kuvake ja sitten Arkisto > Näytä tietoja. Jos tiedot eivät näy Jako ja oikeudet -kohdassa, klikkaa kolmiota  ja varmista, että Älä huomioi taltion omistajamäärityksiä -valintaneliö on valittuna. Jos valintaneliötä ei ole valittu, poista sen lukitus klikkaamalla lukkopainiketta , anna ylläpitäjän nimi ja salasana ja valitse sitten valintaneliö.*
    Ulkoisen aseman tietoikkuna, jossa on valittuna Älä huomioi taltion omistajamäärityksiä
  5. Kun siirto on suoritettu, voit avata Kuvat-kirjaston kaksoisklikkaamalla sitä sen uudessa sijainnissa.
  6. Jos käytät iCloud-kuvakirjastoa, määritä kyseinen kirjasto järjestelmän kuvakirjastoksi.

Varmista, että asema on otettu käyttöön ja Macin käytettävissä, ennen kuin avaat Kuvat. Jos Kuvat eivät löydä asemaa, se lopettaa asemaan tallennetun Kuvat-kirjaston käytön.

Poista alkuperäinen kirjasto tilan säästämiseksi

Kun olet avannut kirjaston sen uudessa sijainnissa ja varmistanut, että se toimii odotetulla tavalla, voit poistaa kirjaston sen alkuperäisessä sijainnissa.

Palaa Finderin ikkunassa Kuvat-kansioon (tai mihin tahansa kansioon, josta kopioit kirjastosi) ja siirrä Kuvat-kirjasto roskakoriin. Poista sen jälkeen kirjasto ja vapauta levytilaa valitsemalla Finder > Tyhjennä roskakori.

Avaa toinen Kuvat-kirjasto

Jos sinulla on useita kirjastoja, voit avata toisen kirjaston seuraavalla tavalla:

1. Lopeta Kuvat-appi.
  2. Pidä optionäppäintä painettuna, kun avaat Kuvat-apin.
  3. Valitse avattava kirjasto ja klikkaa sitten Valitse kirjasto.
    macOS:n Kuvat-appi ja Valitse kirjasto -ikkuna

Kuvat käyttää tätä kirjastoa, kunnes avaat toisen kirjaston.

Lisätietoja

Jos kirjastossa on käyttöoikeusongelma, pystyt ehkä ratkaisemaan sen Kuvat-kirjaston korjaustyökalun avulla.

* Jos taltiota ei ole alustettu APFS- tai Mac OS laajennettu (kirjaava) -muodossa tai sitä on käytetty Time Machine -varmuuskopioihin, mutta sitä ei ole tyhjennetty, tätä valintaneliötä ei näy tai sitä ei voi valita lukituksen poistamisen jälkeen. Tyhjennä asema, jotta tämä vaihtoehto on käytettävissä.