Kuvat-kirjaston siirtäminen tilan säästämiseksi Macissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit siirtää Kuvat-kirjaston toiseen asemaan tilan säästämiseksi Macissa.

Kuvat-kirjastosi sisältää kaikki kuvasi, albumisi, diaesityksesi ja painotuoteprojektisi. Jos kirjastosi on suuri ja haluat vapauttaa tallennustilaa Macissa, laita iCloud-kuvakirjasto päälle ja käytä Optimoi Macin tallennustila -toimintoa tai siirrä kirjastosi ulkoiseen asemaan.

Muista varmuuskopioida kirjastosi ennen aloittamista.

Valmistele asema

Voit siirtää kirjastosi APFS- tai Mac OS laajennettu (kirjaava) -muodossa alustettuun ulkoiseen tallennuslaitteeseen, kuten USB- tai Thunderbolt-asemaan.1 Ota selvää, miten voit tarkistaa ulkoisen tallennuslaitteen muodon

Tietojen menettämisen estämiseksi Apple ei suosittele kuvakirjastojen tallentamista SD-korttien ja USB-muistitikkujen kaltaisiin ulkoisiin tallennuslaitteisiin tai verkossa jaettuihin asemiin.

Siirrä Kuvat-kirjasto ulkoiseen tallennuslaitteeseen

1. Lopeta Kuvat-ohjelma.
  2. Siirry Finderissa ulkoiseen asemaan, johon haluat tallentaa kirjastosi.
  3. Etsi kirjastosi toisessa Finderin ikkunassa. Oletussijainti on Käyttäjät > [käyttäjänimi] > Kuvat, ja kirjaston nimi on Kuvat-kirjasto.
  4. Vedä kirjasto ulkoisessa asemassa sen uuteen sijaintiin. Jos näet virheilmoituksen, valitse Finderissa ulkoisen aseman kuvake ja sitten Arkisto > Näytä tietoja. Jos tiedot eivät näy Jako ja oikeudet -kohdassa, klikkaa kolmiopainike ja varmista, että Älä huomioi taltion omistajamäärityksiä -valintaneliö on valittuna. Jos valintaneliötä ei ole valittu, poista sen lukitus klikkaamalla lukkokuvake, anna ylläpitäjän nimi ja salasana ja valitse valintaneliö sen jälkeen.2
    Lisätietoja-ikkuna
  5. Kun siirto on suoritettu, voit avata Kuvat-kirjaston kaksoisklikkaamalla sitä sen uudessa sijainnissa.
  6. Jos käytät iCloud-kuvakirjastoa, määritä kyseinen kirjasto järjestelmän kuvakirjastoksi.

Poista alkuperäinen kirjasto tilan säästämiseksi

Kun olet avannut kirjaston sen uudessa sijainnissa ja varmistanut, että se toimii odotetulla tavalla, voit poistaa kirjaston sen alkuperäisessä sijainnissa.

Palaa Finderin ikkunassa Kuvat-kansioon (tai mihin tahansa kansioon, josta kopioit kirjastosi) ja siirrä Kuvat-kirjasto roskakoriin. Poista sen jälkeen kirjasto ja vapauta levytilaa valitsemalla Finder > Tyhjennä roskakori.

Avaa toinen Kuvat-kirjasto

Jos sinulla on useita kirjastoja, voit avata toisen kirjaston seuraavalla tavalla:

1. Lopeta Kuvat-ohjelma.
  2. Pidä optionäppäintä painettuna, kun avaat Kuvat-ohjelman.
  3. Valitse haluamasi kirjasto ja sitten Valitse kirjasto.Valitse kirjasto

Kuvat käyttää tätä kirjastoa, kunnes avaat toisen kirjaston.

Lisätietoja

Jos kirjastossa on käyttöoikeusongelma, pystyt ehkä ratkaisemaan sen Kuvat-kirjaston korjaustyökalun avulla.

1. Kirjastoa ei voi siirtää Time Machine -varmuuskopioihin käytetylle levylle.

2. Jos taltiota ei ole alustettu APFS- tai Mac OS laajennettu (kirjaava) -muodossa tai sitä on käytetty Time Machine -varmuuskopioihin, mutta sitä ei ole tyhjennetty, tätä valintaneliötä ei näy tai sitä ei voi valita lukituksen poistamisen jälkeen. Tyhjennä asema ja alusta se uudelleen, jotta tämä valinta on käytettävissä.