Time Capsulen käyttöönotto ensimmäistä kertaa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Time Capsule otetaan käyttöön langattomana tukiasemana.

Time Capsule on myös täysin varusteltu AirPort Extreme 802.11n -tukiasema. Jos siis lisäät Time Capsulen olemassa olevaan langattomaan verkkoon, se kannattaa asettaa ensisijaiseksi tukiasemaksi eikä verkkoasiakkaaksi. Näin voit hyödyntää sen nopeamman suorituskyvyn ja varmistat, että varmuuskopiointi ei hidastu.

Käytä Time Capsulen käyttöönottoon AirPort-työkalu 5.3:a tai uudempaa, joka toimitetaan Time Capsulen mukana. Työkalun saa myös Applen ohjelmistopäivityksistä tai Applen tuen tiedostohauista.

Huomautus: Tässä artikkelissa kerrotaan vain yhdestä määritysvaihtoehdosta, mutta muitakin vaihtoehtoja on käytettävissä. Voit esimerkiksi lisätä Time Capsulen nykyiseen AirPort-verkkoon. Lue lisätietoja käyttöönotto-oppaasta.

1. Liitä kaapeli-/DSL-modeemi Time Capsulen WAN-porttiin Ethernet-kaapelilla.
  2. Liitä Time Capsulen virtajohto pistorasiaan.
  3. Avaa AirPort-työkalu Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta (/Ohjelmat/Lisäohjelmat).
  4. Time Capsulelle on määritetty valmiiksi nimi, esimerkiksi "Time Capsule fea88c". Jatka osoittamalla Jatka.
  5. Valitse Luo uusi langaton verkko ja valitse Jatka.
  6. Noudata näyttöön tulevia ohjeita. Kun olet valmis, Time Capsule käynnistyy uudelleen, ja määrittämäsi asetukset otetaan käyttöön.