Tietoja Apple Paysta

Apple Pay on helppo, turvallinen ja suojattu tapa maksaa iPhonella, iPadilla, Apple Watchilla ja Macilla ilman fyysistä korttia tai käteistä.

Apple Payn käytön edellytykset

Kortin lisääminen Wallet-appiin

Voit aloittaa Apple Payn käytön heti, kun lisäät Walletiin luotto-, pankki- tai prepaid-korttisi. Muista lisätä kortit kaikkiin laitteisiin, joilla haluat Apple Payta käyttää.

Touch ID:llä varustetussa iPhonessa, Apple Watchissa, iPadissa tai Macissa voit käyttää Apple Payta heti sen jälkeen, kun olet lisännyt Walletiin luotto-, pankki- tai prepaid-kortin.

Jos et pysty lisäämään korttia Walletiin, katso, mitä voit tehdä.

Apple Payn käyttäminen

Voit käyttää Apple Payta tuotteiden ostamiseen kaupoissa, apeissa ja verkossa Safarilla, kuten myös julkisessa liikenteessä maksamiseen.

Apple Paylla voit myös lähettää ja vastaanottaa rahaa Viestit-apissa käyttämällä Apple Cashia.2

Kun maksat Apple Paylla, kaikki luotto-, pankki- tai prepaid-korttiisi liittyvät hyvitykset, edut ja tietoturva ovat edelleen voimassa.

Jos käytät Apple Cardia1 Apple Payn kanssa, saat Daily Cash -palkkioita ostoksista.

Apple Paylla kaupasta ostettujen tuotteiden palauttaminen ja hyvityksen pyytäminen

Myyjä voi käsitellä palautuksesi laitteen tilinumeron avulla. Löydät laitteen tilinumeron iPhonesta tai iPadista seuraavasti:

1. Avaa Asetukset-appi.
  2. Vieritä alas Wallet ja Apple Pay -kohtaan.
  3. Napauta korttia.

Apple Watch:

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessasi.
  2. Siirry Oma Apple Watch -välilehteen ja napauta Wallet ja Apple Pay.
  3. Napauta korttiasi.

Jos myyjä tarvitsee korttisi tiedot:

• Valitse tuotteen ostamiseen käytetyssä laitteessa kortti, jolle haluat hyvityksen Apple Payssa.
  • Jos käytössäsi on iPhone, pidä laitetta maksupäätteen lähellä ja valtuuta tapahtuma.
  • Jos käytössäsi on Apple Watch, kaksoisklikkaa sivupainiketta ja pidä Apple Watchin näyttöä muutaman senttimetrin päässä lähimaksupäätteestä.

Jos käytit Suica- tai PASMO-korttia Apple Pay -ostoksen tekemiseen, palauta ostos samaan päätteeseen, jolla teit ostoksen, ennen kuin käytät Suicaa tai PASMOa toisen ostoksen tekemiseen Apple Paylla.

Voi kestää muutaman päivän, ennen kuin hyvitys näkyy korttisi tilitapahtumissa.

Lue, miten voit saada hyvityksen, kun palautat Apple Cardilla ostetun tuotteen.

Apple Pay -tapahtumien tarkistaminen

Viimeisimpien tapahtumien tarkistaminen

1. Avaa Wallet-appi iPhonessa.
  2. Napauta korttia, jonka tapahtumat haluat tarkistaa.
  3. Napauta tapahtumaa, niin saat siitä lisätietoja.

Pankista tai kortinmyöntäjästä riippuen saatat nähdä vain laitteestasi tehdyt ostokset. On myös mahdollista, että näet kaikki luotto-, pankki- tai prepaid-korttitililtäsi tehdyt tapahtumat, kaikki Apple Pay -laitteet ja fyysinen kortti mukaan lukien.

Voit tarkistaa viimeaikaiset tapahtumat iPhonen Watch-apilla seuraavasti:

1. Avaa Watch-appi iPhonessasi.
  2. Vieritä alaspäin ja napauta Wallet ja Apple Pay.
  3. Napauta korttiasi ja sitten Tilitapahtumat-välilehteä.

Jotkin pankit tai kortinmyöntäjät näyttävät Walletissa vain alustavat valtuutussummat, jotka voivat poiketa lopullisista tapahtumasummista. Esimerkiksi ravintoloiden, huoltoasemien, hotellien ja autovuokraamojen tapauksessa Wallet-apissa ja tiliotteessa olevat tapahtumien summat voivat poiketa toisistaan. Tarkista tapahtumien lopulliset tiedot aina pankin tai kortinmyöntäjän tiliotteesta. Voit pyytää Apple Cash -tapahtumat lähetettäviksi Apple ID -sähköpostiosoitteeseesi.

Voit myös tarkistaa yksittäiset Apple Card -tapahtumat.

Miten turvallinen Apple Pay on?

Apple Payn käyttö on turvallisempaa kuin fyysisen luotto-, pankki- tai prepaid-kortin käyttö. Jokainen iPhonella, iPadilla tai Macilla suoritettu tapahtuma edellyttää varmentamista Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla. Apple Watchisi on suojattu pääsykoodilla, jonka vain sinä tiedät, ja pääsykoodiasi vaaditaan aina, kun laitat Apple Watchin ranteeseen tai maksat Apple Paylla. Korttisi numeroa ja henkilöllisyyttäsi ei jaeta kauppiaan kanssa, eikä korttisi varsinaista numeroa ole tallennettu laitteeseesi tai Applen palvelimille.

Kun maksat kaupoissa, Apple tai laitteesi ei lähetä korttisi varsinaista numeroa kauppiaille. Kun maksat apeissa ja verkossa Safarilla3, kauppias saa vain ne tiedot, joiden jakamisen tilausta varten valtuutat, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi sekä laskutus- ja toimitusosoitteesi. Apple Pay säilyttää nimettömiä tapahtumatietoja, kuten ostosten likimääräisen summan. Näitä tietoja ei voida yhdistää sinuun, eikä niistä koskaan käy ilmi, mitä olet ostanut. Apple Payta käyttävillä apeilla pitää olla tietosuojakäytäntö, jota voit tarkastella ja jossa kerrotaan, miten tietojasi käytetään.

Lue lisätietoja Apple Payn tietoturvasta ja tietosuojasta.

Mitä Apple Paylle on tehtävä, jos laitteet katoavat tai ne varastetaan

Lue, miten voit jäädyttää tai poistaa mahdollisuuden käyttää Apple Payta kadonneessa laitteessa. Voit myös poistaa kaikki kortit laitteessa Apple Paylla käyttämästäsi Wallet-apista.

Fyysisen luotto-, pankki- tai prepaid-kortin käyttäminen Walletissa olevien korttien jäädyttämisen tai poistamisen jälkeen

Kun jäädytät tai poistat Walletissa olevat kortit, voit jatkaa fyysisten korttiesi käyttöä. Vain laitekohtainen laitteen tilinumero jäädytetään tai poistetaan.

Lisätietoja

1. Jos olet apin kehittäjä, lue, miten voit hyväksyä Apple Payn apissasi tai verkossa.
  2. Jos olet kauppias, lue, miten voit hyväksyä Apple Payn kaupassasi.
  1. Apple Cardin myöntäjä on Goldman Sachs Bank, USA (Salt Lake Cityn toimipaikka). Apple Card on käytettävissä vain Yhdysvalloissa.
  2. Rahan lähetys- ja vastaanottopalvelun Apple Paylla ja Apple Cash -kortilla tarjoaa Green Dot Bank (FDIC:n jäsen). Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Yhdysvalloissa.
  3. Manner-Kiinassa Apple Payta voi käyttää verkossa Safarilla vain soveltuvissa iPhone- ja iPad-malleissa, joissa on iOS 11.2 tai uudempi.
  4. Muista kirjautua iCloudiin kaikissa laitteissasi. Sinun pitää ottaa käyttöön Face ID, Touch ID tai pääsykoodi iOS-laitteessa. Sinun pitää ottaa pääsykoodi käyttöön Apple Watchissa. Jos kirjaudut ulos iCloudista tai poistat pääsykoodin, kaikki luotto-, pankki-, prepaid-, opiskelija- ja matkakortit poistetaan kyseisestä laitteesta.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.