Tee ostoksia Apple Paylla

Voit maksaa Apple Paylla kaupoissa, apeissa, internetissä ja monissa muissa paikoissa.

Miten maksaa Apple Paylla kaupoissa ja muissa paikoissa?

Voit maksaa iPhonen tai Apple Watchin Apple Paylla kaupoissa, ravintoloissa, huoltoasemilla, takseissa ja missä tahansa, missä näet jonkin seuraavista symboleista1.

iPhonessa ja Apple Watchissa näkyy Apple Paylla suoritettu maksu

iPhonella maksaminen

1. Oletuskortin käyttäminen:
    • Jos iPhonessasi on Face ID, kaksoispaina sivupainiketta. Todenna tarvittaessa Face ID:n avulla tai syötä pääsykoodi, jotta voit avata Applen Lompakon.
    • Jos iPhonessasi on Touch ID, kaksoispaina Koti-painiketta.
  2. Jos haluat käyttää eri korttia, napauta oletuskorttia, jotta näet muut korttisi. Napauta uutta korttia ja todenna.
  3. Pidä iPhonen yläosaa lähimaksupäätteen lähellä, kunnes näytössä näkyy valintamerkki ja sana Valmis.

Apple Watchilla maksaminen

1. Kaksoispaina sivupainiketta.
  2. Oletuskorttisi avautuu automaattisesti. Näet muita kortteja vierittämällä alaspäin.
  3. Pidä Apple Watchin näyttöä lähimaksupäätteen lähellä, kunnes tunnet pienen napautuksen ja kuulet äänimerkin.

Haluatko tarkistaa viimeisimmät ostoksesi? Lue ohjeet Apple Pay -maksuhistorian tarkistamiseen.

Apple Paylla maksaminen verkossa tai apeissa

Voit maksaa Apple Paylla verkossa Safarissa2,3 tai apeissa, kun näet Apple Payn maksutapojen joukossa.

iPhonessa näkyy vaihtoehto maksaa Apple Paylla verkossa

1. Napauta Apple Pay -painiketta tai valitse Apple Pay maksutavaksi.
  2. Jos haluat maksaa eri kortilla, napauta Seuraava-painiketta tai Laajenna valikko -painiketta oletuskorttisi vieressä.
  3. Anna tarvittaessa laskutus-, toimitus- ja yhteystiedot. Apple Pay tallentaa nämä tiedot, joten niitä ei tarvitse antaa uudelleen.
  4. Vahvista maksu.
    • iPhone tai iPad, jossa on Face ID: kaksoispaina sivupainiketta ja käytä sitten Face ID:tä tai pääsykoodia.
    • iPhone tai iPad ilman Face ID:tä: käytä Touch ID:tä tai pääsykoodia.
    • Apple Watch: Kaksoisklikkaa sivupainiketta.
    • Mac ja Touch ID: Toimi Touch Barin kehotteiden mukaan ja aseta sormesi Touch ID:lle. Jos Touch ID on poistettu käytöstä, napauta Touch Barilla olevaa Apple Pay -kuvaketta ja toimi näytössä olevien ohjeiden mukaan.
    • Mac ilman Touch ID:tä: Vahvista maksu Bluetooth-yhdistetyllä iPhonella tai Apple Watchilla. Varmista, että olet kirjautunut sisään samalla Apple ID:llä kaikissa laitteissasi.
    • Apple Vision Pro: kaksoisnapauta yläpainiketta ja käytä sitten Optic ID:tä tai pääsykoodia.
  5. Kun maksusi onnistuu, näet näytössä valintamerkin ja sanan Valmis.

1. Apple Payn hyväksymisen lisäksi kauppiaan täytyy hyväksyä myös maksukorttisi ja maksuverkkosi.
  2. Manner-Kiinassa voit käyttää Apple Payta verkossa Safarissa vain yhteensopivalla iPhonella ja iPadilla uusimmalla iOS- tai iPadOS-versiolla.
  3. Italiassa voit iPhonella ja Apple Watchilla tehdä kaupoissa Apple Pay -ostoksia Maestro-kortilla. Maestro-kortteja ei voi käyttää apeissa ja verkossa. Alankomaissa voi lisätä Maestro-kortteja kaikkiin yhteensopiviin laitteisiin paitsi Maciin.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.