Tietoja Apple Paysta

Apple Pay on helppo, turvallinen ja suojattu tapa maksaa iPhonella, iPadilla, Apple Watchilla ja Macilla. Voit nyt myös lähettää ja vastaanottaa rahaa ystävien ja perheenjäsenten kesken suoraan Viestit-apissa.1

Mitä tarvitsen Apple Payn käyttämiseen?

Tarvitset Apple Payn käyttöön tuetuissa maissa tai alueilla seuraavat:

Myymälöissä voi käyttää Apple Payta iPhonella tai Apple Watchilla. Apeissa voi käyttää Apple Payta iPhonella, iPadilla ja Apple Watchilla. Verkossa Safarilla2 voi käyttää Apple Payta iPhonella, iPadilla ja Macilla. Joissakin maissa ja joillakin alueilla Apple Payta voi käyttää julkisessa liikenteessä maksamiseen iPhonessa ja Apple Watchissa.

Jos haluat käyttää Apple Payta Safarilla Mac-mallilla, jossa ei ole sisäistä Touch ID:tä, joudut ehkä tarkistamaan asetukset. Valitse iOS-laitteessa Asetukset > Wallet ja Apple Pay sekä varmista, että Salli maksut Macilla on käytössä.

Miten Apple Payhin lisätään kortti?

Voit aloittaa Apple Payn käytön heti, kun lisäät Walletiin luotto-, pankki- tai prepaid-korttisi. Muista lisätä kortit kaikkiin laitteisiin, joilla haluat Apple Payta käyttää.

Yhdysvalloissa voi lisätä Apple Pay Cash -kortin Walletiin lähettämällä tai vastaanottamalla maksun tai ottamalla Apple Pay Cashin käyttöön kohdassa Asetukset > Wallet ja Apple Pay.

Pankki, kortinmyöntäjä ja AppleCare voivat auttaa, jos luotto-, pankki- tai prepaid-korttien lisäämisessä laitteeseen on ongelmia. Voit pyytää tukea pankista, kortinmyöntäjältä tai AppleCarelta. Tai kokeile näitä ohjeita kortin lisäämiseksi Apple Payhin

Japanissa voi myös lisätä Suica-kortteja Apple Payhin. Jos tarvitset apua Suican kanssa, voit ottaa yhteyttä Suica-tukeen numerossa 050-2016-5005. Tai kokeile näitä ohjeita Suica-kortin lisäämiseksi Apple Payhin.

Kiinan Pekingissä ja Shanghaissa voi lisätä matkakortteja Apple Payhin.

Miten Apple Payta käytetään?

Voit käyttää Apple Payta kaupoissa, apeissa, verkossa Safarilla2 ja joissakin julkisen liikenteen välineissä. Yhdysvalloissa voi lähettää ja vastaanottaa rahaa Apple Paylla ystävien ja perheenjäsenten kesken. Voit myös suorittaa maksuja osallistuville yrityksille yrityschatissa iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla.4

Katso myymälöissä, onko kassalla jokin näistä symboleista. Jos et pysty käyttämään Apple Payta kaupassa, jossa näkyy jokin näistä symboleista, ilmoita siitä meille.Apeissa ja verkossa Safarilla etsi Osta Apple Paylla -painiketta tai Apple Payta maksutavoista.

Kun maksat joidenkin maiden ja alueiden kaupoissa Apple Paylla, sinun pitää ehkä syöttää PIN-koodisi, jos tapahtuma ylittää tietyn summan. Joissakin tapauksissa sinun on ehkä allekirjoitettava kuitti tai käytettävä toista maksutapaa.

Rahan lähettäminen tai vastaanottaminen toiselta henkilöltä

Apple Payn avulla voit lähettää tai vastaanottaa rahaa suoraan iPhonella, iPadilla tai Apple Watchilla.1 Lähetä rahaa Viestit-apissa tai pyydä Siriä maksamaan jollekulle Wallet-apissa olevalla luotto- tai pankkikortillasi. Lue lisätietoja henkilöiden välisistä maksuista.

Kun vastaanotat rahaa, saldo lisätään Wallet-apissa olevalle Apple Pay Cash -kortille. Saldo on heti käytettävissä Apple Pay -ostoihin kaupoissa, apeissa ja verkossa. Voit myös siirtää Apple Pay Cash -saldon pankkitilillesi.

Apple Pay Cash -tilin luominen ja rahan lähettäminen ja vastaanottaminen edellyttää 18 vuoden ikää ja asumista Yhdysvalloissa. Nämä palvelut tarjoaa Green Dot Bank (FDIC:n jäsen).

Saako luotto-, pankki- tai prepaid-korttien käytöstä edelleen hyvityksiä ja etuja, vaikka maksaisi Apple Paylla?

Kyllä. Kun maksat Apple Paylla, kaikki luotto-, pankki- tai prepaid-korttiisi liittyvät hyvitykset, edut ja tietoturva ovat edelleen voimassa. Lue lisätietoja eduista.

Japanissa ei ehkä saa kauppiaan tarjoamia lisäpisteitä tai -alennuksia, kun Apple Payta käytetään kaupoissa.

Kortin tiedot iPhonessa

Miten palautetaan Apple Paylla kaupassa tehty ostos?

Myyjä voi laitteen tilinumeron avulla etsiä ostotapahtuman ja käsitellä palautuksen samaan tapaan kuin luotto-, pankki- tai prepaid-korttimaksun yhteydessä. Laitteen tilinumeron neljän viimeisen numeron tarkastelu:

• iPhone tai iPad: Valitse Asetukset > Wallet ja Apple Pay ja napauta korttia.
  • Apple Watch: Avaa iPhonen Apple Watch -appi, valitse Oma Apple Watch -välilehti ja napauta Wallet ja Apple Pay. Napauta sitten korttia.

Jos myyjä tarvitsee korttisi tiedot palautuksen käsittelyä varten, voit toimia samoin kuin ostosta tehdessä:

1. Valitse alkuperäiseen maksuun käytetyssä laitteessa kortti, jolle haluat hyvityksen. Muista käyttää Apple Payhin rekisteröityä korttia fyysisen kortin sijasta.
  2. Pidä iPhonea lukijan lähellä ja varmenna palautus Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla. Jos käytössäsi on Apple Watch, kaksoispaina sivupainiketta ja pidä Apple Watchin näyttöä muutaman senttimetrin päässä lähimaksupäätteestä.

Liikkeen palautus- ja hyvityskäytännöistä riippuen saattaa kestää useita päiviä, että palautustapahtuma näkyy korttisi tilitapahtumissa. Myös Apple Pay -tapahtumat näkyvät kortin tilitapahtumissa.

Jos käytit Suica-korttia Apple Pay -ostoksen tekemiseen, palauta ostos samaan päätteeseen, jolla teit ostoksen. Varmista, että palautat kohteen, ennen kuin käytät Apple Payn Suica-korttia toiseen ostokseen.

Tapahtumahistoria iPhonessa

Miten äskettäiset tapahtumat voi tarkastaa?

Kun tarkastelet korttiasi Walletissa, näet kunkin luotto-, pankki- tai prepaid-kortin viimeisimmän tapahtuman, mukaan lukien Suica-tapahtumat Japanissa ja Apple Pay Cash -tapahtumat Yhdysvalloissa. Näet lisätietoja napauttamalla korttia ja Info-kuvake. Napauta tämän jälkeen Tapahtumat-välilehteä. Pankista tai kortinmyöntäjästä riippuen saatat nähdä vain laitteestasi tehdyt ostokset. On myös mahdollista, että näet kaikki luotto-, pankki- tai prepaid-korttitililtäsi tehdyt tapahtumat, kaikki Apple Pay -laitteet ja muovikortti mukaan lukien. Voit nähdä Suica-tapahtumat myös iPhonen Apple Watch -apissa.

Jotkin pankit tai kortinmyöntäjät näyttävät Walletissa vain alustavat valtuutussummat, jotka voivat poiketa lopullisista tapahtumasummista. Esimerkiksi ravintoloista, huoltoasemilta, hotelleista ja autovuokraamoista saatujen ostotositteiden summat saattavat erota Walletissa näkyvistä tapahtumasummista. Tarkista tapahtumien lopulliset tiedot aina pankin tai kortinmyöntäjän tiliotteesta. Voit pyytää Apple Pay Cash -tapahtumat lähetettäviksi Apple ID -sähköpostiosoitteeseesi.

Miten turvallinen Apple Pay on?

Apple Payn käyttö on turvallisempaa kuin fyysisen luotto-, pankki- tai prepaid-kortin käyttö. Jokainen iPhonella, iPadilla tai Macilla suoritettu tapahtuma edellyttää varmentamista Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla. Apple Watchisi on suojattu pääsykoodilla, jonka vain sinä tiedät, ja pääsykoodiasi vaaditaan aina, kun laitat Apple Watchin ranteeseen tai maksat Apple Paylla. Korttisi numeroa ja henkilöllisyyttäsi ei jaeta kauppiaan kanssa, eikä korttisi varsinaista numeroa ole tallennettu laitteeseesi tai Applen palvelimille.

Kun maksat kaupoissa, Apple tai laitteesi ei lähetä korttisi varsinaista numeroa kauppiaille. Kun maksat apeissa ja verkossa Safarilla2, kauppias saa vain ne tiedot, joiden jakamisen tilausta varten valtuutat, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi sekä laskutus- ja toimitusosoitteesi. Apple Pay säilyttää nimettömiä tapahtumatietoja, kuten ostosten likimääräisen summan. Näitä tietoja ei voida yhdistää sinuun, eikä niistä koskaan käy ilmi, mitä olet ostanut. Apple Payta käyttävillä apeilla pitää olla tietosuojakäytäntö, jota voit tarkastella ja jossa kerrotaan, miten tietojasi käytetään.

Lue lisätietoja Apple Payn tietoturvasta ja tietosuojasta.

Entä jos iPhone, iPad, Apple Watch tai Mac katoaa tai varastetaan?

Valtuutat kunkin Apple Pay -ostoksen Face ID:llä, Touch ID:llä tai pääsykoodilla. Nämä ominaisuudet estävät muita ihmisiä käyttämästä Apple Payta iPhonellasi, iPadillasi, Apple Watchillasi ja Macillasi.

Apple ID -tilisivun tai Etsi iPhoneni -apin avulla voit estää väliaikaisesti tai pysyvästi mahdollisuuden käyttää Apple Payta maksamiseen laitteella. Korttisi jäädytetään tai poistetaan Apple Paysta, vaikka laitteesi olisi offline-tilassa eikä se olisi yhdistettynä mobiili- tai Wi-Fi-verkkoon. Voit jäädyttää tai poistaa korttisi Apple Paysta myös soittamalla pankkiin tai kortinmyöntäjälle. Lue lisätietoja siitä, miten toimia, jos iPhonesi katoaa tai varastetaan.

Kun käytät Suica-korttia Apple Payn kanssa, saldosi voidaan palauttaa, vaikka kadottaisit laitteesi. Kun Suica-kortti poistetaan jostain laitteesta, jäljellä oleva saldo tallennetaan. Saldo voidaan lisätä takaisin Apple Payhin toisessa yhteensopivassa laitteessa, jolla on kirjauduttu iCloudiin samalla Apple ID:llä. Jos laitteesi on offline-tilassa, Suica-kortit jäädytetään käytöstä keskiyöhön mennessä. Voit jäädyttää korttisi tai poistaa sen Apple Paysta myös soittamalla kortinmyöntäjälle tai Suica-tukeen (050-2016-5005). Voit lisätä Suica-korttisi takaisin Apple Payhin klo 5.00 jälkeen.

Voiko fyysisen luotto-, pankki- tai prepaid-kortin käyttöä jatkaa, jos se jäädytetään tai poistetaan Walletista?

Kun jäädytät tai poistat Walletissa olevia kortteja, laitekohtainen laitteen tilinumero jäädytetään tai poistetaan. Voit jatkaa fyysisten korttiesi käyttöä.

Olen kauppias. Miten voin hyväksyä Apple Payn käytön liikkeessäni?

Lue aloitusohjeet, jos haluat hyväksyä Apple Payn liikkeessäsi.

Olen appikehittäjä. Miten voin hyväksyä Apple Payn käytön apeissani tai verkossa?

Jos haluat hyväksyä Apple Payn käytön apissasi tai verkossa2, siirry kehittäjien Apple Pay -sivustoon. Sen ohjeilla pääset alkuun.

1. Rahan lähetys- ja vastaanottopalvelun Apple Paylla ja Apple Pay Cash -kortilla tarjoaa Green Dot Bank (FDIC:n jäsen). Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Yhdysvalloissa.
  2. Kiinassa Apple Payta voi käyttää verkossa Safarilla vainsoveltuvissa iPhone- ja iPad-malleissa, joissa on iOS 11.2 tai uudempi.
  3. Muista kirjautua iCloudiin kaikissa laitteissasi. Sinun pitää ottaa käyttöön Face ID, Touch ID tai pääsykoodi iOS-laitteessa. Sinun pitää ottaa pääsykoodi käyttöön Apple Watchissa. Jos kirjaudut ulos iCloudista tai poistat pääsykoodin, kaikki luotto-, pankki-, prepaid- ja Suica-kortit poistetaan kyseisestä laitteesta.
  4. Yrityschat on tällä hetkellä beetavaiheessa, ja se tulee yritysten saataville asteittain. Yrityschat on käytettävissä vain Yhdysvalloissa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.