Made for iPhone -kuulolaitteiden käyttäminen

Made for iPhone -kuulolaitteet voidaan yhdistää iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin, jolloin voit suoratoistaa ääntä, vastata puheluihin, säätää asetuksia ja paljon muuta.

Jotta voit käyttää Made for iPhone -kuulolaitteita, tarvitset jonkin seuraavista laitteista:

Muodostaminen pariksi ja yhdistäminen

Kun muodostat laiteparin Made for iPhone -kuulolaitteen ja Apple-laitteen välille, Apple-laitteesi ääni johdetaan kuulolaitteeseen. Jos laitat kuulolaitteen pois päältä, se täytyy yhdistää uudelleen, kun haluat jälleen käyttää sitä Apple-laitteesi kanssa.

Muodosta kuulolaitteelle pariyhteys seuraavasti:

1. Varmista, että Bluetooth on käytössä. Valitse Asetukset ja sitten Bluetooth.
  2. Avaa kuulolaitteen akkuluukku.
  3. Valitse Apple-laitteessa Asetukset > Käyttöapu > Kuulo ja valitse Kuulokojeet.
  4. Sulje kuulolaitteen akkuluukku. Apple-laite alkaa etsiä kuulolaitetta.
  5. Napauta MFi-kuulokojeet-kohdassa kuulolaitteesi nimeä.
  6. Kun näytössä näkyy parinmuodostuspyyntö, napauta Muodosta pari. Jos sinulla on kaksi kuulolaitetta, saat kaksi pyyntöä. Muodostaminen pariksi saattaa kestää minuutin.

Kuulolaite on valmiina käyttöön, kun se näkyy MFi-kuulokojeet-kohdassa yhdessä valintamerkin kanssa. Säädä lukitulla näytöllä -asetus on käytössä. Pidä asetus käytössä, jotta voit hallita kuulolaitetta lukitulta näytöltä (Käyttöapu-pikakomennon avulla) ja Ohjauskeskuksesta.

Muodostaminen pariksi usean laitteen kanssa

Kun muodostat kuulolaitteista parin useamman Apple-laitteen kanssa, kuulolaitteiden yhteys vaihtuu laitteesta toiseen, kun toistat ääntä. Yhteys vaihtuu myös silloin, kun vastaanotat iPhone-puhelun. Jos teet kuulolaitteen asetuksiin muutoksia yhdessä laitteessa, ne lähetetään toisiin laitteisiisi.

Muodosta pari toisen iPhonen, iPadin tai iPod touchin kanssa seuraavasti:

1. Varmista, että kaikki laitteet ovat yhteydessä samaan Wi-Fi-verkkoon ja että niillä on kirjauduttu iCloudiin samalla Apple ID:llä.
  2. Muodosta kuulolaitteesta pari ohjeiden avulla.

Yhteyden muodostaminen laitettaessa kuulolaitetta päälle

Kun laitat kuulolaitteen pois päältä, se katkaisee yhteyden laitteeseesi. Kun laitat kuulolaitteen päälle, avaa ja sulje kuulolaitteen akkuluukku, jotta se muodostaa yhteyden uudelleen.

MFi-kuulokojeen hallitseminen

Apple-laitteella voit esimerkiksi valita ympäristön esiasetuksia, säätää äänenvoimakkuutta ja ottaa Suora kuuntelu -ominaisuuden käyttöön. Kuulolaitetta voi hallita käyttämällä Asetuksia tai Käyttöapu-pikakomentoa.

Määritä Apple-laitteella hallitsemiesi toimintojen asetuksia valitsemalla Asetukset > Käyttöapu > Kuulokojeet. Napauta sitten Kuulolaitteet.

Toista soittoäänet
Voit toistaa soittoääniä yhdistetyillä kuulolaitteilla.

Äänen reititys
Valitse oletuslaite äänen toistoa varten.

Hallitse lähellä olevia laitteita
Mukauta samassa Wi-Fi-verkossa olevien ja iCloud-tiliisi liitettyjen kuulolaitteiden asetuksia Apple-laitteella.

Siirrä ääni
Jatka sisällön kuuntelemista kuulolaitteella Apple-laitteesta toiseen siirryttäessä. Jos kuulolaite on yhdistetty esimerkiksi iPhoneen, mutta alat katsella elokuvaa iPadilla, kuulolaite yhdistää automaattisesti iPadiin.

Säädä lukitulla näytöllä
Tee nopeasti kuulolaitteen esiasetuksia ja äänenvoimakkuuden säätöjä suoraan lukitulta näytöltä Käyttöapu-pikakomennolla tai Ohjauskeskuksen kuulopainikkeella.

Napauttamalla kuulolaitteesi nimeä Asetukset-kohdassa voit myös

• nähdä yhteyden tilan
  • säätää toisen tai molempien kuulolaitteiden äänenvoimakkuutta
  • valita äänen esiasetukset
  • laittaa Suora kuuntelu -toiminnon päälle
  • poistaa kuulolaitteen pariyhteyden.

Lue, miten kuulolaitteita hallitaan Käyttöapu-pikakomennon avulla.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.