Made for iPhone -kuulolaitteiden käyttäminen

Made for iPhone -kuulolaitteiden avulla kuulet paremmin iPhonea, iPadia tai iPod touchia käyttäessäsi. Lue ohjeet muun muassa siihen, miten muodostat Made for iPhone -kuulolaitteesta ja iOS-laitteesta laiteparin ja miten hallitset sitä.

Made for iPhone -kuulolaitteiden käyttämiseksi tarvitset jonkin seuraavista laitteista, jossa on iOS 7 tai uudempi:

• iPhone 4s tai uudempi
  • iPad Pro
  • iPad Air tai uudempi
  • iPad (4. sukupolvi)
  • iPad mini tai uudempi
  • iPod touch (5. sukupolvi tai uudempi)

Selvitä, mitkä kuulolaitteet ovat yhteensopivia iOS-laitteesi kanssa.

Muodostaminen pariksi ja yhdistäminen

Kun muodostat laiteparin Made for iPhone -kuulolaitteen ja iOS-laitteen välille, ääni iOS-laitteestasi johdetaan kuulolaitteeseen. Jos laitat kuulolaitteen pois päältä, se täytyy yhdistää uudelleen, kun haluat jälleen käyttää sitä iOS-laitteesi kanssa.

Muodosta kuulolaitteelle pariyhteys seuraavasti:

1. Avaa kuulolaitteen akkuluukku.
  2. Napauta iOS-laitteessa Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Kuulo > MFi-kuulolaitteet.
  3. Jos Bluetooth on pois päältä, laita se päälle Laitteet-kohdasta.
  4. Sulje kuulolaitteen akkuluukku. iOS-laite alkaa etsiä kuulolaitetta.
  5. Napauta kuulolaitteesi nimeä Laitteet-kohdassa.
  6. Kun näytöllä näkyy parinmuodostuspyyntö, napauta Muodosta pari. Jos sinulla on kaksi kuulolaitetta, saat kaksi pyyntöä. Muodostaminen pariksi saattaa kestää minuutin.

Kuulolaite on valmiina käyttöön, kun se näkyy Laitteet-kohdassa yhdessä valintamerkin kanssa. Säädä lukitulla näytöllä -asetus on käytössä. Pidä se käytössä, jotta voit hallita kuulolaitetta lukitulta näytöltä (Käyttöapu-oikotien avulla) ja Ohjauskeskuksesta.

Muodostaminen pariksi usean laitteen kanssa

Kun muodostat kuulolaitteista parin useamman iOS-laitteen kanssa, kuulolaitteiden yhteys vaihtuu laitteesta toiseen, kun kuuntelet ääntä. Yhteys vaihtuu myös silloin, kun vastaanotat iPhone-puhelun. Jos teet kuulolaitteen asetuksiin muutoksia yhdellä laitteella, ne lähetetään toisiin iOS-laitteisiisi.

Voit muodostaa kuulolaitteesta parin toisen iOS-laitteen kanssa seuraavasti:

1. Varmista, että kaikki iOS-laitteet ovat yhteydessä samaan Wi-Fi-verkkoon ja että niiltä on kirjauduttu iCloudiin samalla Apple ID:llä.
  2. Muodosta kuulolaitteesta pari ohjeiden avulla.

Yhteyden muodostaminen kuulolaitetta laitettaessa päälle

Kun laitat kuulolaitteen pois päältä, se katkaisee yhteyden iOS-laitteeseen. Kun laitat kuulolaitteen päälle, avaa ja sulje sen akkuluukku, jotta se muodostaa yhteyden uudelleen.

MFi-kuulolaitteen hallitseminen

Voit esimerkiksi tarkastella kuulolaitteen akunkestoa, säätää äänenvoimakkuutta ja laittaa Suora kuuntelu -toiminnon päälle iOS-laitteesta käsin. Kuulolaitetta voi hallita käyttämällä Asetukset- tai Käyttöapu-oikotietä.

Määritä iOS-laitteella hallitsemiesi toimintojen asetukset valitsemalla Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Kuulo. Napauta sitten MFi-kuulolaitteet.

Toista soittoäänet
Voit toistaa soittoääniä yhdistetyillä kuulolaitteilla.

Äänen reititys
Valitse oletuslaite äänen toistoa varten.

Hallitse lähellä olevia laitteita
Mukauta samassa Wi-Fi-verkossa olevien ja iCloud-tiliisi liitettyjen kuulolaitteiden asetuksia iOS-laitteella.

Siirrä ääni
Jatka sisällön kuuntelemista kuulolaitteella iOS-laitteesta toiseen siirryttäessä. Jos esimerkiksi kuulolaite on yhdistetty iPhoneen, mutta alat katsella elokuvaa iPadilla, kuulolaite yhdistää automaattisesti iPadiin.

Säädä lukitulla näytöllä
Mukauta nopeasti kuulolaitteen esi- ja ääniasetuksia iOS-laitteen lukitulta näytöltä. Paina vain Koti-painiketta kolme kertaa.

Napauttamalla kuulolaitteesi nimeä Asetukset-kohdassa voit myös

• tarkastella akunkestoa
  • säätää toisen tai molempien kuulolaitteiden äänenvoimakkuutta
  • valita äänen esiasetukset
  • laittaa Suora kuuntelu -toiminnon päälle
  • poistaa kuulolaitteen ja laitteen laiteparin.

Lue, miten kuulolaitteita hallitaan Käyttöapu-oikotien avulla.

Yhteensopivat kuulolaitteet

Amplifon

• Ampli-connect
  • Ampli-energy
  • Ampli-mini

Audibel

• A3i
  • A4i

Audigy

• AGXsp
  • AGXsp 2
  • AGXR

Audika

• First
  • Legend

Audio Service

• Duo G5
  • Ida BT G5
  • Mood G5
  • P G5
  • Sun G5

Auris

• Øre

Beltone

• Amaze
  • Beltone Boost
  • Beltone First
  • Beltone Legend
  • Beltone Boost Plus
  • Beltone Silk
  • Beltone Trust
  • Boost Max

Bernafon

• Zerena

Cochlear

• Baha 5
  • Baha 5 Power
  • Baha 5 SuperPower
  • Nucleus 7 Sound Processor

Concept

• Complete

Danavox

• Danavox Aio
  • Danavox Gala
  • Danavox Logar

EarLens

• EarLens Processor

EarQ

• EarQ

Emerald

• Emerald S 8C
  • Emerald M 8C

eMeritus

• eMeritus

HearFocus

• HearFocus

Intela-Hear

• Atom

Interton

• Centro
  • Ready

Kind

• KINDnido

Kirkland Signature

• KS 6.0
  • KS 8.0

MicroTech

• Kinnect
  • Kinnect 2

Mosaic

• Mosaic M 8C
  • Mosaic P 8C

NuEar

• iSDS
  • iNOW

Optima

• Deuce

Oticon

• Opn

ReSound

• LiNX Quattro
  • ReSound Cala
  • ReSound ENZO
  • ReSound ENZO2
  • ReSound ENZO 3D
  • ReSound Forte
  • ReSound Lancio
  • ReSound LiNX
  • ReSound LiNX TS
  • ReSound LiNX2
  • ReSound LiNX 3D
  • ReSound Sola
  • ReSound SOUSA Fine
  • ReSound Up Smart
  • Vida

Rexton

• Emerald 8C
  • Mosaic 8C

Signia

• Insio ITC Nx
  • Insio ITE Nx
  • Pure 13 BT primax
  • Pure 312 Nx
  • Pure 13 Nx
  • Pure Charge&Go Nx
  • Motion 13 Nx
  • Motion 13P Nx

Sonic

• Enchant

Starkey

• Halo
  • Halo 2
  • Halo iQ

Stellar

• Stellar RIC 8C

Sterling

• Sterling ITC 8C
  • Sterling ITE 8C

TruHearing

• Flyte
  • Flyte 770
  • Flyte 990

Udisens

• Udisens

Udio Finissimo

• Udito Finissimo

Widex

• Aquitis
  • Beyond
  • EarQ
  • Grand Audition

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.