Jos näet virheen 3194, virheen 17 tai Tämä laite ei sovellu pyydetylle buildille -ilmoitusta vastaavan ilmoituksen iTunesissa

iTunesissa saattaa näkyä jokin seuraavista ilmoituksista, jos se ei pysty kommunikoimaan Applen ohjelmistopäivityspalvelimen kanssa:

• virhe 17
  • virhe 1639
  • virheet 3000–3020
  • virhe 3194
  • virheet 3100–3999
  • Tämä laite ei sovellu pyydetylle buildille.

Jos näet jonkin näistä viesteistä ja tarvitset ohjeita iOS-laitteen päivittämiseen tai palauttamiseen, asenna iTunesin uusin versio ja kokeile päivittämistä tai palauttamista uudelleen. Jos et vieläkään voi päivittää tai palauttaa, noudata alla olevia ohjeita.

Tarkista TCP/IP-suodatus, palomuuri tai tietoturvaohjelmisto

Toimi seuraavasti, jos tietokoneeseen on asennettu TCP/IP-suodatus, palomuuri tai tietoturvaohjelmisto.

1. Määritä tietoturvaohjelmisto tai poista sen asennus tilapäisesti.
  2. Varmista, että käytössäsi on toimiva internet-yhteys. Voit hankkia lisäapua vierailemalla osoitteessa www.apple.com tai ottamalla yhteyttä internet-palveluntarjoajaasi.
  3. Ohita Internet-reititin. Jotkin reitittimet saattavat estää iTunesia käyttämästä päivityspalvelinta. Jos käytät muun kuin Applen valmistamaa reititintä, kokeile seuraavia toimenpiteitä:
  • Katkaise yhteys langalliseen tai langattomaan reitittimeen, ja yhdistä tietokone suoraan modeemiin Ethernet-kaapelilla.
  • Käynnistä tietokone ja modeemi uudelleen. Ohjeita modeemin käytöstä saat Internet-palveluntarjoajalta.

Kun olet varmistanut, että internet-yhteys toimii, kokeile päivittää tai palauttaa iOS-laite uudelleen.

Palauta tai päivitä toisesta tietokoneesta

Kokeile palauttaa tai päivittää toisella tietokoneella, jossa on eri internet-yhteys. Tämä auttaa varmistamaan, että tietokoneessa ei esiinny ongelmia, jotka voivat estää iTunesia kommunikoimasta päivityspalvelimen kanssa.

Virheet 1639, 3000–3020 ja 3100–3999 (paitsi 3194) voivat joskus aiheutua verkkoasetuksistasi. Jos tietokone käyttää hallittua verkkoa, pyydä ohjeita verkon ylläpitäjältä. Välipalvelimet, palomuurit ja muut verkon turvatoimet voivat aiheuttaa näitä virheitä. Jos se on tarpeen, palauta laite etsimällä eri verkkoyhteys. Jos esimerkiksi yrität palauttaa laitetta työpaikalla, kokeile palauttamista kotona tai ystävän tietokoneella, joka on yhteydessä eri verkkoon.

Tarkista hosts-tiedosto

Kun olet päivittänyt iTunesin uusimpaan versioon, tarkista hosts-tiedosto. Näin voit varmistaa, että tietokone pystyy muodostamaan yhteyden päivityspalvelimeen.

Windows

Jos käytössäsi on Windows-tietokone, noudata Microsoft-tukisivulla olevia ohjeita. Isäntätiedoston nollaaminen vaikuttaa ohjelmistopalveluihin, jotka luottavat isäntätiedoston uudelleenohjauksiin. Jos käytät Windowsia yritystietokoneelta, varmista IT-osastolta, että ohjelmat toimivat oikein myös isäntätiedoston nollaamisen jälkeen.

Mac

Jos käytössä on Mac, toimi seuraavasti:

1. Valitse Finderissa Ohjelmat > Lisäohjelmat.

2. Avaa Pääte.

3. Kirjoita seuraava komento ja paina sitten rivinvaihtonäppäintä:

sudo nano /private/etc/hosts

4. Anna salasana, jota käytät sisäänkirjautumiseen tietokoneessa, ja paina rivinvaihtonäppäintä. Pääte-ikkunassa ei näy tekstiä, kun kirjoitat salasanan.

5. Päätteessä näkyy isäntätiedosto. Jos et näe alla olevan ikkunan kaltaista ikkunaa, varmista, että käytössäsi on ylläpitäjän salasana, joka ei ole tyhjä.

6. Liiku nuolinäppäimillä ja etsi merkintä, jossa on ”gs.apple.com”.

Jos et näe merkintää, jossa on ”gs.apple.com”, isäntätiedosto ei liity ongelmaan. Sulje Pääte, ja siirry tämän artikkelin osioon Tarkista TCP/IP-suodatus, palomuuri tai tietoturvaohjelmisto.

7. Lisää #-symboli ja välilyönti (”# ”) gs.apple.com-merkinnän alkuun.

8. Tallenna tiedosto painamalla ctrl-O.

9. Paina rivinvaihtonäppäintä, kun tiedostonimeä kysytään.

10. Poistu editorista painamalla ctrl-X.

11. Käynnistä Mac uudelleen.

Kun tietokone on käynnistynyt uudelleen, kokeile päivittää tai palauttaa iOS-laite uudelleen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.