AirPlayhin ja AirPlay-peilaukseen liittyvien ongelmien vianmääritys lähetettäessä sisältöä iPhonesta, iPadista ja iPod touchista

Noudata näitä ohjeita, jos

• AirPlay-kuvaketta ei näy iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa
  • AirPlayn tai AirPlay-peilauksen suorituskyvyssä on ongelmia.

Kokeile ensin näitä toimenpiteitä

• Varmista, että iOS-laitteesi ohjelmisto on ajan tasalla.
  • Varmista, että Apple TV:si ohjelmisto on ajan tasalla.
  • Varmista, että iOS-laitteessa on Wi-Fi päällä. Valitse iOS-laitteessa Asetukset > Wi-Fi ja laita Wi-Fi päälle.
  • Yhdistä kaikki AirPlayta tukevat laitteet samaan Wi-Fi-verkkoon.
    Valitse Apple TV:ssä Asetukset > Yleinen > Verkko selvittääksesi, mihin Wi-Fi-verkkoon se on yhdistetty. Valitse iOS-laitteessa Asetukset > Wi-Fi ja varmista, että se on samassa verkossa kuin Apple TV.
  • Käyttämällä AirPlayta vertaisverkossa iOS-laite voi lähettää sisältöä Apple TV:hen liittymättä ensin samaan Wi-Fi-verkkoon. Selvitä, voiko iOS-laitteesi käyttää AirPlayta vertaisverkossa.

Toimenpiteet, jos AirPlay-kuvaketta ei näy

Varmista, että olet noudattanut artikkelien AirPlayn käyttäminen ja AirPlay-peilauksen käyttö ohjeita.

Jos AirPlay-kuvaketta  ei edelleenkään näy, kokeile jotakin seuraavista toimenpiteistä:

• Jos yrität käyttää AirPlayta tai AirPlay-peilausta Apple TV:n kanssa, varmista, että AirPlay on käytössä myös Apple TV:ssä. Voit ottaa AirPlayn käyttöön tai poistaa sen käytöstä Apple TV:n AirPlay-valikosta valitsemalla Asetukset > AirPlay.
  • Tarkista kaikkien ongelmallisten laitteiden Internet- tai verkkoyhteydet.
    • Osa sisällöstä vaatii Internet-yhteyden, jotta sisällön toiston voi valtuuttaa. AirPlay-ominaisuudet voivat olla rajoitetut, jos verkkoa ei ole yhdistetty Internetiin.
  • Jos AirPlayta yritetään käyttää verkkosivustosta iOS-laitteen Safari-ohjelmasta käsin tai muun valmistajan ohjelmasta, tarkista, että ohjelma tai verkkosivusto on yhteensopiva AirPlayn kanssa (lisätietoja saat ohjelman valmistajalta tai verkkosivustolta).

AirPlayn ja AirPlay-peilauksen suorituskykyongelmien ratkaiseminen

Jos AirPlayssa tai AirPlay-peilauksessa ilmenee ajoittaista toistoviivettä tai huomattavaa verkkoviivettä, ongelma saattaa johtua heikosta Wi-Fi-yhteydestä, häiriöstä tai Wi-Fi-reitittimen ja iOS-laitteen, Apple TV:n tai AirPort Expressin välisestä etäisyydestä.

Kokeile seuraavia ehdotuksia:

• Varmista, että muut laitteet eivät yritä lähettää sisältöä samaan Apple TV:hen samanaikaisesti.
  • Varmista, että Wi-Fi-reitittimessä on käytössä suositellut asetukset, jotta se toimisi mahdollisimman hyvin.
  • Jotkin ulkoiset laitteet, kuten mikroaaltouunit ja vauvojen itkuhälyttimet, voivat häiritä Wi-Fi-verkkoa. Kokeile siirtää näitä laitteita tai poistaa ne käytöstä.
  • Mikäli mahdollista, sijoita Wi-Fi-reititin samaan huoneeseen kuin iOS-laite ja Apple TV.
  • Jos käytät samaa verkkoa langallisesti ja langattomasti, kokeile yhdistää Apple TV:si reitittimeen Ethernetin kautta Wi-Fin sijaan.
  • Jos Wi-Fi-reitittimessä on ulkoinen antenni, tarkista että se on kiinnitetty kunnolla ja että se on hyvässä kunnossa.
  • Käytä Wi-Fi-verkon vianmääritysopasta häiriöiden ja muiden ongelmien ratkaisemiseen.

Jos käytät iTunesia, tutustu vianmääritysohjeisiin.