Jos näet Ei verkkoa- tai Etsitään-viestin iPhonessa tai iPadissa

Jos iPhonessa tai iPadissa (Wi-Fi + Cellular) näkyy Ei verkkoa- tai Etsitään-viesti tai jos mobiiliverkko- tai mobiilidatayhteyden muodostaminen ei onnistu, noudata seuraavia ohjeita:

Kuuluvuusalueen tarkistaminen

Tarkista, että olet mobiiliverkon kuuluvuusalueella. Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

• Voit ottaa mobiilidatan käyttöön tai poistaa sen käytöstä siirtymällä kohtaan Asetukset ja napauttamalla sitten Mobiilidata. Jos käytössäsi on iPad, kohta saattaa olla Asetukset > Mobiilidata.
  • Jos matkustat ulkomailla, varmista, että dataroaming on käytössä laitteessa. Valitse Asetukset > Mobiiliverkko > Mobiilidata-asetukset > Dataroaming.

iPhonen tai iPadin käynnistäminen uudelleen

Käynnistä laite uudelleen. Jos et ole varma, miten se tehdään, noudata näitä vaiheita.

Operaattoriasetusten päivitysten tarkistaminen

Voit tarkistaa ja asentaa operaattoriasetusten päivitykset manuaalisesti noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Varmista, että laitteesi on yhteydessä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon.
  2. Napauta Asetukset > Yleiset > Tietoja. Jos päivitys on saatavilla, näet operaattoriasetusten päivitysvaihtoehdon.
  3. Voit tarkistaa laitteesi operaattoriasetusten version napauttamalla Asetukset > Yleiset > Tietoja ja katsomalla Operaattori-kohdan vieressä olevat tiedot.

Jos asetat iPhoneen tai iPadiin uuden SIM-kortin, sinun on ladattava uuden operaattorin operaattoriasetukset.

SIM-kortin poistaminen

Kun olet poistanut SIM-kortin, laita se takaisin. Saatat joutua ottamaan yhteyttä operaattoriin:

• Jos SIM-kortti on vaurioitunut tai se ei sovi SIM-kortin alustaan, pyydä uusi SIM-kortti operaattoriltasi.
  • Jos siirsit SIM-kortin toisesta laitteesta, kysy operaattoriltasi, toimiiko SIM-kortti iPhonessa tai iPadissa.

Lue lisätietoja SIM-kortin poistamisesta.

Verkkoasetusten nollaaminen

Valitse Asetukset > Yleiset > Nollaa > Nollaa verkkoasetukset. Toimenpide nollaa myös aiemmin käyttämäsi Wi-Fi-verkot ja -salasanat, mobiiliverkkoasetukset sekä VPN- ja APN-asetukset.

iPhonen tai iPadin päivittäminen

Päivitä iPhoneesi tai iPadiisi iOS:n uusin versio.

Ota yhteyttä operaattoriisi

Operaattoriin tai tiliisi liittyvät ongelmat saattavat vaikuttaa kuuluvuuteen. Ota yhteyttä operaattoriisi seuraavissa asioissa:

• Varmista, että tilisi on aktiivisena ja toimii asianmukaisesti.
  • Varmista, että alueellasi ei ole palvelukatkoja.
  • Varmista, että laitettasi ei ole estetty vastaanottamasta mobiilipalveluja ja että siinä on käytössä oikeanlainen datapalvelu.

Vain matkapuhelinoperaattorisi voi käyttää ja hallita tiliisi liittyviä tietoja. Voit käyttää matkapuhelinoperaattorin tukisivun etsimisessä apuna Applen operaattoreita koskevaa artikkelia tai internet-hakukonetta.

Lisäohjeet

Jos operaattorisi vahvistaa, että tilissäsi tai verkossa ei ole ongelmaa, mutta et kuitenkaan pysty muodostamaan yhteyttä mobiiliverkkoon, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos näet Ei verkkoa -viestin vieressä varoituksen, lue, mitä tehdä.