Ei verkkoa- tai Etsitään-viesti iPhonessa tai iPadissa

Jos iPhonessa tai iPadissa (Wi-Fi + Cellular) näkyy Ei verkkoa- tai Etsitään-viesti tai jos mobiiliverkko- tai mobiilidatayhteyden muodostuminen ei onnistu, noudata seuraavia ohjeita:

Tarkista peittoalue

Tarkista, että olet mobiiliverkon peittoalueella. Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

• Ota mobiilidata käyttöön tai poista se käytöstä valitsemalla Asetukset ja napauttamalla sitten Mobiiliverkko tai Mobiilidata. Jos käytössäsi on iPad, kohta saattaa olla Asetukset > Mobiilidata.
  • Jos matkustat ulkomailla, varmista, että dataroaming on käytössä laitteessa. Valitse Asetukset > Mobiiliverkko > Mobiilidata-asetukset > Dataroaming.

Käynnistä iPhone tai iPad uudelleen

Käynnistä laite uudelleen. Jos et ole varma, miten se tehdään, noudata näitä vaiheita.

Tarkista operaattoriasetusten päivitys

Voit tarkistaa ja asentaa operaattoriasetusten päivityksen manuaalisesti noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Varmista, että laitteesi on yhteydessä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon.
  2. Napauta Asetukset > Yleiset > Tietoja. Jos päivitys on saatavilla, näet operaattoriasetusten päivitysvaihtoehdon.
  3. Voit tarkistaa laitteesi operaattoriasetusten version napauttamalla Asetukset > Yleiset > Tietoja ja katsomalla Operaattori-kohdan vieressä olevat tiedot.

Jos asetat iPhoneen tai iPadiin uuden SIM-kortin, sinun on ladattava uuden operaattorin operaattoriasetukset.

Poista SIM-kortti ja aseta se takaisin paikalleen

Jos SIM-kortti on vaurioitunut tai jos se ei sovi SIM-kortin alustaan, ota yhteyttä operaattoriin. Lue lisätietoja SIM-kortin poistamisesta.

Nollaa verkkoasetukset

Valitse Asetukset > Yleiset > Nollaa > Nollaa verkkoasetukset. Toimenpide nollaa myös aiemmin käyttämäsi Wi-Fi-verkot ja -salasanat, mobiiliverkkoasetukset sekä VPN- ja APN-asetukset.

Päivitä iPhone tai iPad

Päivitä iPhoneesi tai iPadiisi iOS:n uusin versio.

Ota yhteyttä operaattoriisi

Ongelmat operaattorin tai tilin kanssa saattavat vaikuttaa palveluun. Ota yhteyttä operaattoriisi:

• Varmista, että liittymäsi on aktiivisena ja hoidettu asianmukaisesti.
  • Varmista, että alueellasi ei ole palvelukatkoja.
  • Varmista, että laitettasi ei ole estetty vastaanottamasta mobiilipalveluja ja että siinä on käytössä oikeanlainen datapalvelu.

Vain matkapuhelinoperaattorisi voi käyttää ja hallita tiliisi liittyviä tietoja. Voit käyttää matkapuhelinoperaattorin tukisivun etsimisessä apuna Applen operaattoreita koskevaa artikkelia tai internet-hakukonetta.

Lisäohjeet

Jos operaattorisi vahvistaa, että tilissäsi tai verkossa ei ole ongelmaa, mutta et kuitenkaan pysty muodostamaan yhteyttä mobiiliverkkoon, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos näet Ei verkkoa -viestin vieressä ilmoituksen, lue, mitä voit tehdä.