iCloudin Windows-version tai iTunesin ja muun valmistajan tietoturvaohjelmiston välisten ongelmien ratkaiseminen

Jos et pysty avaamaan iCloudin Windows-versiota tai iTunesia, lataamaan sisältöä, synkronoimaan laitettasi tai käyttämään Kotijakoa, ongelma saattaa johtua tietoturvaohjelmistosta.

Näin selvität, voiko tietoturvaohjelmistosi aiheuttaa ongelman

Muiden yritysten kuin Applen tarjoamat tietoturvaohjelmistot voivat estää iCloudin Windows-versiota tai iTunesia muodostamasta yhteyttä Applen palvelimiin tai laitteisiin. Joskus näkyviin saattaa tulla numeromuotoinen virheviesti, kun synkronoit, päivität, varmuuskopioit tai palautat laitetta.

Jos tietoturvaohjelmistosi estää iCloudin Windows-version oikean toiminnan

• Et voi kirjautua sisään Apple ID:lläsi.

• Näet viestin ”Vahvistus epäonnistui: Ilmeni tuntematon virhe” tai ”Todennettaessa tapahtui virhe. Yritä uudelleen.”

• Näet viestin ”Käyttöönotto ei voinut alkaa, koska käyttäjätunnus tai salasana on virheellinen” tai ”Käyttöönottoa ei voitu aloittaa, koska iCloud-palvelin lopetti vastaamasta.”

• iCloud-palvelut eivät päivity.

Jos tietoturvaohjelmisto aiheuttaa ongelman iTunesissa

• iTunes ei tunnista iPhonea, iPadia tai iPod touchia tai niiden varmuuskopiointi, palauttaminen, päivittäminen, synkronointi tai aktivointi ei onnistu.

• Saat iTunes-virheen 4, 6, 1630–1641, 3000–3999 tai 9000–9999*.

• Et pysty muodostamaan yhteyttä iTunes Storeen sisällön ostamista tai lataamista varten.

• iTunes ei avaudu.

*Jos saat virheen 9006, tietokoneesi ei ehkä pysty muodostamaan yhteyttä Applen palvelimeen tai iPhoneesi, iPadiisi tai iPod touchiisi. Tarkista iTunesin ja Applen ohjelmistopäivityspalvelimen väliset kommunikointiongelmat. Jos näet virheilmoituksen edelleen, jatka lukemista ja ota selvää, miten voit tarkistaa yhteyden ja tietoturvaohjelmiston.

Ensimmäiseksi tarkistettavat asiat

Ennen tietoturvaohjelmiston asetusten muuttamista:

Testaa yhteyksien toiminta

1. Tarkista, ettei hosts-tiedosto estä iTunesin ja Applen palvelinten välistä tietoliikennettä.

2. Jos ongelmia ilmenee AirPlayn, Kotijaon, iTunesin tai kaukosäätimen kanssa, testaa tietokoneiden ja laitteiden välisen yhteyden toimivuus kotonasi. Laitteiden tulee olla yhteydessä samaan verkkoon ja aliverkkoon, jotta ne toimivat oikein.

Testaa tietoturvaohjelmisto

Jos ongelmat jatkuvat yhteyden testaamisen jälkeen, tietoturvaohjelmisto saattaa häiritä tietokoneen yhteyttä iCloudin Windows-versioon tai iTunesiin.

Joskus tietoturvaohjelmisto täytyy ehkä poistaa tilapäisesti, jotta ongelma voidaan rajata. Joidenkin internet-tietoturva-appien asennus ei poistu kokonaan, joten sinun täytyy mahdollisesti ladata ja suorittaa puhdistustyökalu, jotta tietoturvaohjelmisto poistetaan tietokoneesta kokonaan.

Pyydä ohjeita tietoturvaohjelmiston valmistajalta, jotta voit sallia kaikki Applen tuotteiden käyttämät portit ja palvelut, tai jos tarvitset apua ohjelmiston asennuksen poistamiseen.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.