iTunesin ja muun valmistajan tietoturvaohjelmiston välisten ongelmien ratkaiseminen

Jos et pysty avaamaan iTunesia, lataamaan sisältöä, synkronoimaan laitettasi tai käyttämään Kotijakoa, ongelma saattaa johtua tietoturvaohjelmistosta.

Muiden valmistajien kuin Applen tietoturvaohjelmistot saattavat estää iTunesia yhdistämästä Applen palvelimiin tai laitteisiin. Joskus näkyviin saattaa tulla numeerinen virheviesti, kun synkronoit, päivität, varmuuskopioit tai palautat laitetta.

Näin saattaa käydä, jos tietoturvaohjelmisto aiheuttaa ongelman iTunesin kanssa:

• iTunes ei tunnista iPhonea, iPadia tai iPod touchia tai niiden varmuuskopiointi, palauttaminen, päivittäminen, synkronointi tai aktivointi ei onnistu.
  • Saat iTunes-virheen 4, 6, 1630–1641, 3000–3999 tai 9000–9999.*
  • Et pysty muodostamaan yhteyttä iTunes Storeen sisällön ostamista tai lataamista varten.
  • iTunes ei avaudu.

* Jos saat virheen 9006, tietokoneesi ei ehkä pysty muodostamaan yhteyttä Applen palvelimeen tai iPhoneesi, iPadiisi tai iPod touchiisi. Tarkista iTunesin ja Applen ohjelmistopäivityspalvelimen väliset kommunikointiongelmat. Jos näet virheilmoituksen edelleen, jatka lukemista ja ota selvää, miten voit tarkistaa yhteyden ja tietoturvaohjelmiston.

Aloittaminen

Suorita seuraavat toimenpiteet, ennen kuin muutat tietoturvaohjelmiston asetuksia:

• Varmista, että tietokoneen päivämäärä, aika ja aikavyöhyke on asetettu oikein.
  • Kirjaudu sisään käyttämällä ylläpitäjän tiliä, ei vierastiliä.
  • Varmista, että tietokoneessasi on iTunesin uusin versio.
  • Päivitä macOS tai Windows.
  • Päivitä tietoturvaohjelmisto.

Jos laitetta ei tunnisteta, lue, mitä toimenpiteitä kannattaa kokeilla, jos iTunesin Mac- tai Windows-versio ei tunnista iPhonea, iPadia tai iPodia.

Jos ongelma jatkuu, jatka seuraavaan osioon.

Testaa yhteyksien toiminta

Tarkista, ettei hosts-tiedosto estä iTunesin ja Applen palvelinten välistä tietoliikennettä.

Jos ongelmia ilmenee AirPlayn, Kotijaon, iTunesin tai Remoten kanssa, testaa tietokoneiden ja laitteiden välisen yhteyden toimivuus kotonasi. Niiden tulee olla yhteydessä samaan verkkoon ja aliverkkoon, jotta ne toimivat oikein.

Jos ongelma jatkuu, jatka seuraavaan osioon.

Testaa tietoturvaohjelmisto

Jos ongelmat jatkuvat yhteyden testaamisen jälkeen, tietoturvaohjelmisto saattaa häiritä tietokoneen yhteyttä iTunesiin.

Joskus tietoturvaohjelmisto täytyy ehkä poistaa tilapäisesti, jotta ongelma voidaan rajata. Joidenkin internet-tietoturvaohjelmistojen asennus ei poistu kokonaan, joten sinun täytyy mahdollisesti ladata ja suorittaa puhdistustyökalu, jotta tietoturvaohjelmisto poistetaan tietokoneesta kokonaan.

Pyydä ohjeita tietoturvaohjelmiston valmistajalta, jotta voit sallia kaikki Applen tuotteiden käyttämät portit ja palvelut, tai jos tarvitset apua ohjelmiston asennuksen poistamiseen.

Varmista, että tietokoneeseen on asennettu vain yhdenlainen tietoturvaohjelmisto kerrallaan. Jos tietokoneeseen on asennettu monenlaisia tietoturvaohjelmistoja, muita suorituskykyongelmia saattaa esiintyä.

Jos ongelma jatkuu, jatka seuraavaan osioon.

Tarkista Windowsin palomuuri

Windowsin palomuuri saattaa estää iTunesia muodostamasta internet-yhteyttä, ellet lisää iTunesia poikkeuksiin. Varmista seuraavien ohjeiden avulla, että iTunesia ei ole estetty Windows-tietokoneesi palomuurissa:

1. Paina Windows-näppäintä. Jos näppäimistössä ei ole Windows-näppäintä, paina ctrl- ja esc-näppäimiä.
  2. Klikkaa suurennuslasikuvaketta tai hakukenttää. Kirjoita hakukenttään firewall.cpl.
  3. Valitse hakutuloksista firewall.cpl. Windowsin palomuuri -ikkuna avautuu.
  4. Klikkaa ”Salli sovelluksen tai ominaisuuden tietoliikenne Windowsin palomuurin läpi” (Windows 10 ja 8) tai ”Salli ohjelman tai ominaisuuden läpäistä Windowsin palomuuri” (Windows 7) ja klikkaa sitten Muuta asetuksia.
  5. Varmista, että iTunes on valittu sekä yksityisille että julkisille verkoille ja että Bonjour on valittu vain yksityisille verkoille.
  6. Jos iTunesia tai Bonjouria ei ole luettelossa, klikkaa ”Salli toinen sovellus” (Windows 10 ja 8) tai ”Salli toinen ohjelma” (Windows 7).
    • Jos iTunesia ei ole luettelossa, klikkaa Selaa ja siirry sitten iTunes-ohjelmaan, joka on kansiossa C:\Program Files\iTunes\.
    • Jos Bonjouria ei ole luettelossa, klikkaa Selaa ja siirry sitten mDNSResponderiin, joka on kansiossa C:\Program Files\Bonjour\.
  7. Kun olet valinnut jommankumman ohjelman, klikkaa Avaa.
  8. Klikkaa Lisää sovellus -ikkunassa Lisää (Windows 10 ja 8) tai Lisää ohjelma -ikkunassa Lisää (Windows 7).
  9. Klikkaa Sallitut sovellukset -ikkunassa (Windows 10 ja 8) tai Sallitut ohjelmat -ikkunassa (Windows 7) OK.
  10. Sulje Windowsin palomuuri -ikkuna.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.