iPhone, iPad tai iPod touch ei mene päälle tai se jumittuu

Lue ohjeet siihen, miten toimia, jos laitteen näyttö on jumissa tai se ei reagoi, kun kosketat sitä, tai se jumittuu, kun otat sen käyttöön.

Näyttö on pimeänä tai jumissa

Jos näyttö on pimeänä tai jumissa, laitteen uudelleenkäynnistys on ehkä pakotettava. Pakotettu uudelleenkäynnistys ei poista sisältöä laitteesta. Voit pakottaa laitteen uudelleenkäynnistyksen, vaikka näyttö on pimeänä tai jumissa tai vaikka painikkeet eivät vastaa. Toimi seuraavasti:

• Jos sinulla on iPhone 8 tai tätä uudempi: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina sitten sivupainiketta, kunnes näet Apple-logon.
  • iPhone 7 tai iPhone 7 Plus: Paina sekä sivupainiketta että äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta vähintään 10 sekunnin ajan, kunnes näet Apple-logon.
  • iPhone 6s tai aiempi, iPad tai iPod touch: Paina sekä Koti-painiketta että yläpainiketta (tai sivupainiketta) vähintään 10 sekunnin ajan, kunnes näet Apple-logon.

Jos laite ei edelleenkään mene päälle tai käynnisty

Liitä laite virtalähteeseen ja anna sen latautua enintään tunnin ajan.

Latausnäytön pitäisi näkyä muutaman minuutin kuluttua.

Jos latausnäyttöä ei näy tunnin sisällä tai jos virtalähteeseen liittämisen näyttö tulee näkyviin, tarkista liitäntä, USB-kaapeli ja virtalähde. Varmista, että ne on liitetty kunnolla, että niissä ei ole roskia ja että ne eivät ole vaurioituneet. Kokeile myös toista USB-kaapelia tai virtalähdettä.

Jos laitteesi ei vieläkään mene päälle, katso ohjeet siihen, mitä voit tehdä seuraavaksi.

Laite kytkeytyy päälle, mutta jää jumiin käynnistymisen aikana

Jos käynnistyksessä tulee näkyviin Applen logo tai punainen tai sininen näyttö, kokeile seuraavia toimenpiteitä:

1. Liitä laite tietokoneeseen ja avaa iTunes. Jos sinulla ei ole tietokonetta, lainaa sellainen tai pyydä apua Apple Storesta tai Applen valtuuttamalta huoltoliikkeeltä
  2. Kun laite on liitetty tietokoneeseen, pakota se käynnistymään uudelleen.
    • Jos sinulla on iPhone 8 tai tätä uudempi: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina sitten sivupainiketta, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
    • iPhone 7 tai iPhone 7 Plus: Pidä sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina samanaikaisesti. Pidä niitä painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
    • iPhone 6s ja aiemmat, iPad tai iPod touch: Pidä Koti-painiketta ja ylä- tai sivupainiketta painettuina samanaikaisesti. Pidä niitä painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
  3. Älä vapauta niitä, kun Applen logo tulee näkyviin. Jatka painamista, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
  4. Kun järjestelmä kysyy, haluatko palauttaa vai päivittää, valitse Päivitä. iTunes yrittää asentaa iOS:n uudelleen poistamatta tietojasi.

iTunes lataa ohjelmiston laitteeseesi. Jos tämä kestää yli 15 minuuttia, laite poistuu palautustilasta, ja vaiheet 2 ja 3 täytyy suorittaa uudelleen.

Lisäohjeita

Ota yhteys Apple-tukeen ja sovi huollosta, jos laitteessa on jokin seuraavista ongelmista:

• Näyttö pysyy pimeänä, vaikka olet ladannut laitteen, pakottanut sen käynnistymään uudelleen ja noudattanut tämän artikkelin ohjeita.
  • Näyttö on pimeänä, mutta hälytykset ja äänet kuuluvat ja värinä toimii.
  • Näyttö pysyy mustana, mutta laitteesta kuuluu ääni, kun poistat mykistyksen ja liität sen virtalähteeseen.
  • Näyttö on päällä, mutta se ei reagoi, kun napautat, liu'utat tai kokeilet muita eleitä.
  • Laitteen uudelleenkäynnistystä ei voi pakottaa, koska painike on rikki tai jumissa.
  • Laite jumiutuu Applen logon kohdalla, näyttö näkyy yksivärisenä tai iTunes ei tunnista laitetta.