iPhone, iPad tai iPod touch ei mene päälle tai se jumittuu

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten toimia, jos laitteen näyttö on jumissa tai se ei reagoi, kun kosketat sitä, tai se jumittuu, kun otat sen käyttöön.

Näyttö on pimeänä tai jumissa

Jos näyttö on pimeänä tai jumissa, laitteen uudelleenkäynnistys on ehkä pakotettava. Pakotettu uudelleenkäynnistys ei poista sisältöä laitteesta. Voit pakottaa laitteen uudelleenkäynnistyksen, vaikka näyttö on pimeänä tai jumissa tai vaikka painikkeet eivät vastaa. Toimi seuraavasti:

• iPad-mallit, joissa on Face ID: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Pidä yläpainiketta painettuna, kunnes laite käynnistyy uudelleen.
  • iPhone 8 tai uudempi: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Pidä sivupainiketta painettuna, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.
  • iPhone 7, iPhone 7 Plus ja iPod touch (7. sukupolvi): Pidä sekä sivupainiketta (tai yläpainiketta) että äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuna vähintään 10 sekuntia, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.
  • iPad, jossa on Koti-painike, iPhone 6s tai aiempi ja iPod touch (6. sukupolvi) tai aiempi: Pidä sekä sivupainiketta (tai yläpainiketta) että Koti-painiketta painettuna vähintään 10 sekuntia, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.

Jos laite ei edelleenkään mene päälle tai käynnisty

Liitä laite virtalähteeseen ja anna sen latautua enintään tunnin ajan.

Latausnäytön pitäisi näkyä muutaman minuutin kuluttua.

Jos latausnäyttöä ei näy tunnin sisällä tai jos virtalähteeseen liittämisen näyttö tulee näkyviin, tarkista liitäntä, USB-kaapeli ja virtalähde. Varmista, että ne on liitetty kunnolla, että niissä ei ole roskia ja että ne eivät ole vaurioituneet. Kokeile myös toista USB-kaapelia tai virtalähdettä.

Jos laitteesi ei vieläkään mene päälle, katso ohjeet siihen, mitä voit tehdä seuraavaksi.

Laite kytkeytyy päälle, mutta jää jumiin käynnistymisen aikana

Jos käynnistyksessä tulee näkyviin Apple-logo tai punainen tai sininen näyttö, kokeile seuraavia toimenpiteitä:

1. Liitä laite tietokoneeseen ja avaa iTunes. Jos sinulla ei ole tietokonetta, lainaa sellainen tai pyydä apua Apple Storesta tai Applen valtuuttamalta huoltoliikkeeltä
  2. Kun laitteesi on liitettynä, toimi seuraavasti:
    • iPad-mallit, joissa on Face ID: Paina yläpainiketta ja toista äänenvoimakkuuspainiketta pitkään, kunnes Sammuta-liukusäädin tulee näkyviin. Sammuta laite vetämällä liukusäädintä. Liitä laite tietokoneeseesi samalla, kun pidät yläpainiketta painettuna. Pidä yläpainiketta painettuna, kunnes näet palautustilanäytön.
    • iPhone 8 tai uudemmat: Pidä sivupainiketta ja toista äänenvoimakkuuspainiketta painettuna, kunnes Sammuta-liukusäädin tulee näkyviin. Sammuta laite vetämällä liukusäädintä. Liitä laite tietokoneeseesi samalla, kun pidät sivupainiketta painettuna. Pidä sivupainiketta painettuna, kunnes näet palautustilanäytön.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus ja iPod touch (7. sukupolvi): Pidä sivupainiketta (tai yläpainiketta) painettuna, kunnes Sammuta-liukusäädin tulee näkyviin. Sammuta laite vetämällä liukusäädintä. Liitä laite tietokoneeseesi samalla, kun pidät äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuna. Pidä äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuna, kunnes näet palautustilanäytön.
    • iPad, jossa on Koti-painike, iPhone 6s tai aiempi ja iPod touch (6. sukupolvi) tai aiempi: Pidä sivupainiketta (tai yläpainiketta) painettuna, kunnes Sammuta-liukusäädin tulee näkyviin. Sammuta laite vetämällä liukusäädintä. Liitä laite tietokoneeseesi samalla, kun pidät Koti-painiketta painettuna. Pidä Koti-painiketta painettuna, kunnes näet palautustilanäytön.
  3. Kun järjestelmä kysyy, haluatko palauttaa vai päivittää, valitse Päivitä. iTunes yrittää asentaa iOS:n uudelleen poistamatta tietojasi.

iTunes lataa ohjelmiston laitteeseesi. Jos tämä kestää yli 15 minuuttia, laite poistuu palautustilasta, ja vaiheet 2 ja 3 täytyy suorittaa uudelleen.

Lisäohjeita

Ota yhteys Apple-tukeen ja sovi huollosta, jos laitteessa on jokin seuraavista ongelmista:

• Näyttö pysyy pimeänä, vaikka olet ladannut laitteen, pakottanut sen käynnistymään uudelleen ja noudattanut tämän artikkelin ohjeita.
  • Näyttö on pimeänä, mutta hälytykset ja äänet kuuluvat ja värinä toimii.
  • Näyttö pysyy mustana, mutta laitteesta kuuluu ääni, kun poistat mykistyksen ja liität sen virtalähteeseen.
  • Näyttö on päällä, mutta se ei reagoi, kun napautat, liu’utat tai kokeilet muita eleitä.
  • Laitteen uudelleenkäynnistystä ei voi pakottaa, koska painike on rikki tai jumissa.
  • Laite jumiutuu Apple-logon kohdalla, näyttö näkyy yksivärisenä tai iTunes ei tunnista laitetta.