Jos iPhone ei käynnisty tai on lakannut vastaamasta

Lue, miten toimia, jos iPhonen näyttö lakkaa vastaamasta, ei reagoi, kun kosketat sitä, tai jumittuu, kun otat sen käyttöön.

Näyttö on pimeänä tai jumissa

Noudata laitettasi koskevia ohjeita.

iPhone 8 tai uudempi, mukaan lukien iPhone SE (2. ja 3. sukupolvi)

1. Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta lyhyesti.
  2. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta lyhyesti.
  3. Paina sivupainiketta, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.
    Animaatio iPhonesta, jossa nuolet osoittavat äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta, sitten äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja lopuksi sivupainiketta.
  4. Jos puhelimesi ei käynnisty, tarkista laitteistosi ja lataa puhelimesi toimimalla näiden ohjeiden mukaan. Joudut ehkä lataamaan laitettasi jopa tunnin.
  5. Jos puhelimesi ei vieläkään käynnisty, ota yhteyttä Apple-tukeen.

iPhone 7 tai iPhone 7 Plus

1. Pidä sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.
    iPhone, jossa nuolet osoittavat sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta.
  2. Jos puhelimesi ei käynnisty, tarkista laitteistosi ja lataa puhelimesi toimimalla näiden ohjeiden mukaan. Joudut ehkä lataamaan laitettasi jopa tunnin.
  3. Jos puhelimesi ei vieläkään käynnisty, ota yhteyttä Apple-tukeen.

iPhone 6s ja aiemmat, mukaan lukien iPhone SE (1. sukupolvi)

1. Pidä Koti-painiketta ja sivupainiketta tai yläpainiketta painettuina, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.
  2. Jos puhelimesi ei käynnisty, tarkista laitteistosi ja lataa puhelimesi toimimalla näiden ohjeiden mukaan. Joudut ehkä lataamaan laitettasi jopa tunnin.
  3. Jos puhelimesi ei vieläkään käynnisty, ota yhteyttä Apple-tukeen.

iPhone käynnistyy, mutta se lakkaa vastaamasta käynnistyksen aikana

Jos käynnistyksessä tulee näkyviin Apple-logo tai punainen tai sininen näyttö, kokeile seuraavia toimenpiteitä:

1. Liitä iPhone tietokoneeseen. Avaa Finder Macissa, jossa on macOS Catalina. Jos käytössä on Windows-tietokone tai Mac, jossa on macOS Mojave tai aiempi, avaa iTunes. Selvitä, mikä macOS Macissasi on käytössä.
  2. Valitse iPhone tietokoneeltasi.
  3. Kun iPhonesi on liitettynä, toimi seuraavasti:
    • iPhone 8 tai uudempi, mukaan lukien iPhone SE (2. ja 3. sukupolvi): Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta lyhyesti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta lyhyesti. Pidä sitten sivupainiketta painettuna.

Animaatio iPhonesta, jossa nuolet osoittavat äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta, sitten äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja lopuksi sivupainiketta.
    • iPhone 7 tai iPhone 7 Plus: Pidä sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina samanaikaisesti.
      iPhone, jossa nuolet osoittavat äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja sivupainiketta.
    • iPhone 6s tai aiemmat, mukaan lukien iPhone SE (1. sukupolvi): Pidä Koti-painiketta ja sivupainiketta tai yläpainiketta painettuina samanaikaisesti.
  4. Pidä painikkeita painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
    iPhone, jossa näkyy palautustilanäyttö.
  5. Kun järjestelmä kysyy, haluatko palauttaa vai päivittää, valitse Päivitä.
    Finder-ikkuna, jonka kehotteessa kysytään, haluatko päivittää vai palauttaa iPhonen. Valittuna on Päivitä.
  6. Tietokoneesi lataa ohjelmiston laitteeseesi. Jos siihen menee yli 15 minuuttia, laitteesi poistuu palautustilasta. Toista vaiheet 2–4.

Lisäohjeita

Ota yhteyttä Apple-tukeen palvelun käyttöönottoa varten.