iPhone, iPad tai iPod touch ei mene päälle tai se jumittuu

Lue ohjeet siihen, miten toimia, jos laitteen näyttö on lakannut vastaamasta tai se ei reagoi, kun kosketat sitä, tai se jumittuu, kun otat sen käyttöön.

Näyttö on pimeänä tai jumissa

Jos näyttö on pimeänä tai jumissa, laitteen uudelleenkäynnistys on ehkä pakotettava. Pakotettu uudelleenkäynnistys ei poista sisältöä laitteesta. Voit pakottaa laitteen uudelleenkäynnistyksen, vaikka näyttö on pimeänä tai jumissa tai vaikka painikkeet eivät vastaa. Toimi seuraavasti:

• iPad-mallit, joissa on Face ID: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Pidä sitten virtapainiketta painettuna, kunnes laite käynnistyy uudelleen.
  • iPhone 8 tai uudempi: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina sitten sivupainiketta, kunnes näet Apple-logon.
  • iPhone 7, iPhone 7 Plus ja iPod touch (7. sukupolvi): Pidä sekä yläpainiketta (tai sivupainiketta) että äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuna, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.
  • iPad, jossa on Koti-painike, iPhone 6s tai aiemmat ja iPod touch (6. sukupolvi) tai aiemmat: Paina ja pidä sekä Koti- että yläpainiketta (tai sivupainiketta) painettuina, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.

Jos laite ei edelleenkään mene päälle tai käynnisty

Liitä laite virtalähteeseen ja anna sen latautua enintään tunnin ajan.

Latausnäytön pitäisi näkyä muutaman minuutin kuluttua.

Jos latausnäyttöä ei näy tunnin sisällä tai jos virtalähteeseen liittämisen näyttö tulee näkyviin, tarkista liitäntä, USB-kaapeli ja virtalähde. Varmista, että ne on liitetty kunnolla, että niissä ei ole roskia ja että ne eivät ole vaurioituneet. Kokeile myös toista USB-kaapelia tai virtalähdettä.

Jos laitteesi ei vieläkään mene päälle, katso ohjeet siihen, mitä voit tehdä seuraavaksi.

Laite kytkeytyy päälle, mutta jää jumiin käynnistymisen aikana

Jos käynnistyksessä tulee näkyviin Apple-logo tai punainen tai sininen näyttö, kokeile seuraavia toimenpiteitä:

1. Liitä laite toiseen tietokoneeseen. Avaa Finder Macissa, jossa on macOS Catalina 10.15. Avaa iTunes Macissa, jossa on macOS Mojave 10.14 tai aiempi, tai Windows-tietokoneessa.
  2. Etsi laitteesi tietokoneella.
  3. Kun laitteesi on liitettynä, toimi seuraavasti:
    • iPad-mallit, joissa on Face ID: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Pidä yläpainiketta painettuna, kunnes laite alkaa käynnistyä uudelleen. Jatka yläpainikkeen painamista, kunnes laite siirtyy palautustilaan.
    • iPhone 8 tai uudempi: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina sitten sivupainiketta, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus tai iPod touch (7. sukupolvi): Pidä yläpainiketta (tai sivupainiketta) ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina samanaikaisesti. Jatka niiden painamista, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
    • iPad, jossa on Koti-painike, iPhone 6s tai aiemmat ja iPod touch (6. sukupolvi) tai aiemmat: Paina ja pidä sekä Koti- että yläpainiketta (tai sivupainiketta) painettuina samanaikaisesti. Jatka niiden painamista, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
  4. Kun järjestelmä kysyy, haluatko palauttaa vai päivittää, valitse Päivitä. Tietokone yrittää asentaa iOS:n tai iPadOS:n uudelleen poistamatta tietojasi.

Tietokoneesi lataa ohjelmiston laitteeseesi. Jos tämä kestää yli 15 minuuttia, laite poistuu palautustilasta, ja vaiheet 2 ja 3 täytyy suorittaa uudelleen.

Lisäohjeita

Ota yhteys Apple-tukeen ja sovi huollosta, jos laitteessa on jokin seuraavista ongelmista:

• Näyttö pysyy pimeänä, vaikka olet ladannut laitteen, pakottanut sen käynnistymään uudelleen ja noudattanut tämän artikkelin ohjeita.
  • Näyttö on pimeänä, mutta hälytykset ja äänet kuuluvat ja värinä toimii.
  • Näyttö pysyy mustana, mutta laitteesta kuuluu ääni, kun poistat mykistyksen ja liität sen virtalähteeseen.
  • Näyttö on päällä, mutta se ei reagoi, kun napautat, liu’utat tai kokeilet muita eleitä.
  • Laitteen uudelleenkäynnistystä ei voi pakottaa, koska painike on rikki tai jumissa.
  • Laite jumiutuu Apple-logon kohdalla, näyttö näkyy yksivärisenä tai iTunes ei tunnista laitetta.