AirPort: 802.11n-yhteys on hidas, kun yhteys on muodostettu vanhemman WEP- tai WPA-suojaustavan avulla

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tehdä, jos 802.11n-yhteensopiva tietokone tai muu laite on yhdistetty langattomasti 802.11n-reitittimeen tai -Wi-Fi-tukiasemaan, eikä tiedonsiirron nopeus ylitä 54 Mbit/s.

Saatat havaita, että jos 802.11n-yhteensopiva tietokone tai muu laite on yhdistetty langattomasti 802.11n-reitittimeen tai Wi-Fi-tukiasemaan, datan nopeus ei ylitä 54 Mbit/s (megabittiä sekunnissa), vaikka signaali vaikuttaa vahvalta.  Näin pitäisi käydä ainoastaan silloin, jos reitittimen tai Wi-Fi-tukiaseman salasanan todentamistyyppi on WEP tai WPA.

Tämä kuuluu asiaan. Näin käy, koska 802.11n-yhteyden enimmäissiirtonopeus on 54 Mbit/s käytettäessä WEP- tai WPA (TKIP) -todentamista, kuten IEEE 802.11n -standardissa on määritelty.

Jotta 802.11n-yhteyden enimmäisnopeudet voidaan saavuttaa, varmista että reititin tai Wi-Fi-tukiasema on määritetty siten, että se käyttää WPA2-suojausta tai että se ei käytä salasanaa. Tietoturvasyistä on suositeltavaa valita WPA2 Personal, kun Wi-Fi-tukiasemaa määritetään.

Huomautus: AirPort-työkalu ei anna valita 802.11n-asetukseksi WEP tai WPA. Käytettävissä on ainoastaan WPA/WPA2 Personal tai WPA2 Personal yleiseen kotikäyttöön.

• WPA/WPA2 Personal tarjoaa nopeimman 802.11-yhteyden yksittäislähetetylle datalle (suunnattu yhteen laitteeseen, kuten tietokoneeseen), vaikkakin monilähetetyn datan (useita laitteita) nopeus on 54 Mbit/s.
  • WPA2 Personal tarjoaa parhaat 802.11n-nopeudet, ja tätä vaihtoehtoa suositellaan.

Tärkeää: Varmista oikeat määritykset muun valmistajan reititinten osalta. Jotkut muun valmistajan laitteet eivät välttämättä tue WPA2-todentamista. Pyydä valmistajalta lisätietoja. Jos verkko on määritetty käytettäväksi ilman suojausta tai käyttämään WPA2-suojausta ja enimmäisnopeutena näkyy edelleen 54 Mbit/s, ongelma saattaa liittyä kokoonpanoon tai ulkoisiin vaikuttaviin tekijöihin, kuten signaalin heikkouteen tai häiritsevään radiotaajuuteen. Lisätietoja ja tukea Wi-Fi-tukiasemalle on AirPort- ja Time Capsule -tuessa.