Ohjeita iPhonen, iPadin tai iPod touchin näytön käyttöön

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tehdä, jos laitteessasi ilmenee näyttöongelmia tai jos kosketusnäyttö ei vastaa.

Vertaile laitteesi näyttöä yhteen alla olevista kuvista ja ota selvää, mitä voit tehdä tälle ongelmalle. Jos ongelmaasi ei mainita alla tai tarvitset enemmän apua, ota yhteyttä Apple-tukeen tai vie laitteesi Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen.

Jos näyttö ei reagoi kosketukseen

Jos näyttö (tai osa näytöstä) ei reagoi, sinun täytyy ehkä pakottaa laitteen uudelleenkäynnistys:

• iPhone 8 ja uudemmat: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina sitten äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina sitten sivupainiketta, kunnes näet Apple-logon.
  • iPhone 7 tai iPhone 7 Plus: paina sekä sivupainiketta että äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta vähintään 10 sekunnin ajan, kunnes näet Apple-logon.
  • iPhone 6s tai aiempi, iPad tai iPod touch: paina sekä Koti-painiketta että yläpainiketta (tai sivupainiketta) vähintään 10 sekunnin ajan, kunnes näet Apple-logon.

Jos näyttö ei vieläkään reagoi kosketukseen, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos näyttö on pimeänä tai laite ei käynnisty

Jos näyttö on pimeänä tai näkyy yksivärisenä tai laite ei käynnisty, lue, mitä tehdä.

iPhonen näyttö on pimeänä

Jos laitteessa näkyy Yhdistä iTunesiin -näyttö

Jos laitteessa näkyy Yhdistä iTunesiin -näyttö, lue, mitä tehdä.

yhdistä iTunesiin -näyttö

Jos näyttö on liian himmeä tai kirkas

Jos näytön kuvakkeet ovat liian suuria

Jos näytön kuvakkeet ovat liian suuria, ne on ehkä lähennetty. Lue, miten voit säätää Zoomaus-asetuksia iPhonessa, iPadissa, ja iPod touchissa.

kuvakkeet liian suuria

Jos näytön värit näkyvät vääristyneinä

Jos näytön värit näkyvät vääristyneinä, voit joutua säätämään värisuodattimia. Lue, miten voit käyttää näytön mukautusta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

värit ovat vääristyneet

Jos näyttö on liian herkkä

Jos näyttö on liian herkkä tai se ei reagoi kosketukseen odotetulla tavalla:

1. Käynnistä laite uudelleen.
  2. Varmista, että näyttö on puhdas ja että siinä ei ole roskia tai vettä.
  3. Irrota kaikki Lightning-lisävarusteet.
  4. Irrota kaikki kuoret tai näyttösuojat.

Jos näyttö on edelleen liian herkkä tai se suorittaa toimintoja ilman sen koskettamista, ota yhteyttä Apple-tukeen.