Ohjeita iPhonen, iPadin tai iPod touchin näytön käyttöön

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tehdä, jos laitteessasi ilmenee näyttöongelmia tai jos kosketusnäyttö ei vastaa.

Vertaile laitteesi näyttöä yhteen alla olevista kuvista ja ota selvää, mitä voit tehdä tälle ongelmalle. Jos ongelmaasi ei mainita alla tai tarvitset enemmän apua, ota yhteyttä Apple-tukeen tai vie laitteesi Apple Store -jälleenmyyntiliikkeeseen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen.

Jos näyttö ei reagoi kosketukseen

Jos näyttö (tai osa näytöstä) ei reagoi, sinun täytyy ehkä pakottaa laite käynnistymään uudelleen. Toimi seuraavasti:

• iPad-mallit, joissa on Face ID: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Pidä yläpainiketta painettuna, kunnes laite käynnistyy uudelleen.
  • iPhone 8 tai uudempi: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Pidä sivupainiketta painettuna, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.
  • iPhone 7, iPhone 7 Plus ja iPod touch (7. sukupolvi): Pidä sekä sivupainiketta (tai yläpainiketta) että äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuna, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.
  • iPad, jossa on Koti-painike, iPhone 6s tai aiempi ja iPod touch (6. sukupolvi) tai aiempi: Pidä sekä sivupainiketta (tai yläpainiketta) että Koti-painiketta painettuna, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.

Jos näyttö ei vieläkään reagoi kosketukseen, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos näyttö on liian herkkä tai reagoi kosketukseen ajoittain

Jos näyttö on liian herkkä tai se ei reagoi kosketukseen odotetulla tavalla:

1. Käynnistä laite uudelleen.
  2. Varmista, että näyttö on puhdas ja että siinä ei ole roskia tai vettä.
  3. Irrota kaikki Lightning- tai USB-C-lisävarusteet.
  4. Irrota kaikki kuoret tai näyttösuojat.

Jos osa näytöstä ei reagoi kosketukseen, reagoi ajoittain tai reagoi myös silloin, kun sitä ei kosketeta, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos näyttö on pimeänä tai laite ei käynnisty

Jos näyttö on pimeänä tai näkyy yksivärisenä tai laite ei käynnisty, lue, mitä tehdä.

Jos näytössä on palautustilanäyttö

Jos näyttösi näyttää palautustilanäytön, katso, mitä voit tehdä.

Jos näyttö on liian himmeä tai kirkas

Jos näytön kuvakkeet ovat liian suuria

Jos näytön kuvakkeet ovat liian suuria, ne on ehkä lähennetty. Lue, miten voit säätää Zoomaus-asetuksia iPhonessa, iPadissa, ja iPod touchissa.

Jos näytön värit näkyvät vääristyneinä

Jos näytön värit näkyvät vääristyneinä, voit joutua säätämään värisuodattimia. Lue, miten voit käyttää Näytön mukautus -toimintoa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.