Tallennustilasta ilmoittaminen iOS:ssä ja macOS:ssä

Tuotteen teknisissä tiedoissa ilmoitettu tallennustila ei aina ole sama kuin iPhonessa, iPadissa, iPodissa tai Macissa ilmoitettu tallennustila.

Teknisissä tiedoissa käytetään desimaalijärjestelmää

Tallennuslaitteiden valmistajat käyttävät tallennuskapasiteetin mittaamiseen desimaalijärjestelmää (kantaluku 10). Siksi tuotepakkauksessa ja verkossa olevissa teknisissä tiedoissa on seuraavanlainen ilmoitus:

1 Gt = miljardi tavua ja 1 Tt = biljoona tavua; todellinen alustettu kapasiteetti on pienempi.

Muotoilu käyttää osan minkä tahansa tallennuslaitteen tallennustilasta, mukaan lukien iPhonen, iPadin, iPodin ja Macin. Muut tekijät, kuten laitteeseen asennettu käyttöjärjestelmä, käyttävät myös tallennustilaa.

iOS ja macOS käyttävät desimaalijärjestelmää

iPhonen, iPadin, iPod touchin ja Macin käyttöjärjestelmä ilmoittaa tallennustilasta käyttämällä desimaalijärjestelmää (kantaluku 10), joka laskee 1 Gt:n miljardina tavuna. Tämä on sama mittausjärjestelmä kuin se, jota käytetään tuotepakkauksessa ja teknisissä tiedoissa.

iOS 10 ja aiemmat, Mac OS X Leopard ja aiemmat, Microsoft Windows ja watchOS käyttävät binäärijärjestelmää (kantaluku 2), joka laskee 1 Gt:n 1 073 741 824 tavuna. Ilmoitettu tallennustila eroaa tuotepakkauksessa tai teknisissä tiedoissa ilmoitetusta tallennustilasta desimaalijärjestelmän ja binäärijärjestelmän välisten erojen takia.

Lisätietoja

Levytyökalu saattaa näyttää etenkin SSD-asemien ja flash-tallennusvälineiden tallennuskapasiteetin hieman erilaisena, koska EFI-osio, osion palauttaminen, kulumista tasaavat sektorit, kirjoituspuskurialueet, metatiedot, varasektorit, käytössä vahingoittuneet sektorit ja tehtaalla vahingoittuneet sektorit vievät ylimääräistä tilaa.

Tietoja laitteiden tallennustilan hallinnasta on seuraavilla sivuilla: