OS X:n bash-päivitys 1.0

Tässä asiakirjassa kerrotaan OS X:n bash-päivitys 1.0:n turvallisuussisällöstä.

Päivityksen voi ladata Applen tukisivustolta.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustossa.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE ID -tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

OS X:n bash-päivitys 1.0

• Bash

Saatavuus: OS X Lion 10.7.5, OS X Lion Server 10.7.5, OS X Mountain Lion 10.8.5 ja OS X Mavericks 10.9.5.

Vaikutus: Joissakin kokoonpanoissa etähyökkääjä saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaisia shell-komentoja.

Kuvaus: Bashin tavassa jäsentää ympäristömuuttujia oli ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla ympäristömuuttujien jäsentämistä tunnistamalla funktiolausekkeen loppu paremmin.

Päivitykseen sisältyy myös ehdotettu CVE-2014-7169-muutos, joka nollaa jäsentimen tilan.

Lisäksi päivitys lisää uuden nimitilan viedyille funktioille luomalla funktion decorator-elementin, joka estää otsakkeen tahattoman välittymisen Bashille. Kaikkien funktiomäärityksiä lisäävien ympäristömuuttujien nimissä tulee olla etuliite "__BASH_FUNC<" ja pääte ">()", jotta funktiot eivät välity tahattomasti HTTP-otsakkeiden kautta.

CVE-ID

CVE-2014-6271: Stephane Chazelas

CVE-2014-7169: Tavis Ormandy

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.