iCloudin Windows-version käyttöönotto ja käyttö

iCloudin Windows-version ansiosta Windows-tietokoneessasi olevat kuvat, dokumentit ja kirjanmerkit päivittyvät automaattisesti Apple-laitteisiisi.

Vaatimukset

Ennen kuin lataat iCloudin Windows-version, sinun on otettava iCloud kaikissa Apple-laitteissa käyttöön. Voit kirjautua iCloudiin Apple ID:llä. Noudata käyttöönotto-ohjeita käyttämäsi laitteen mukaan: iPhone, iPad tai iPod touch (iOS 5 tai uudempi) tai Mac (OS X Lion 10.7.4 tai uudempi).

Saatat tarvita myös seuraavia ohjelmistoja tai palveluita riippuen siitä, mitä tietoja haluat pitää ajan tasalla iCloudissa:

• Mail, yhteystiedot, kalenterit ja muistutukset: Outlook 2007–2016.
  • Kirjanmerkit: Safari 5.1.7 tai uudempi, Internet Explorer 10 tai uudempi, Firefox 22 tai uudempi tai Google Chrome 28 tai uudempi.
  • Dokumentit: iCloud Drive käytössä kussakin laitteessa. Jos haluat lisätä tiedostoja Macin työpöydältä ja Dokumentit-kansiosta iCloud Driveen, päivitä Maciisi uusin macOS ja ota sitten työpöytä ja Dokumentit-kansio käyttöön.

iCloudin Windows-version käyttöönotto

1. Lataa iCloudin Windows-versio. Jos se ei asennu automaattisesti, avaa Resurssienhallinta ja avaa sitten iCloud Setup -tiedosto.
  2. Käynnistä tietokone uudelleen.
  3. Varmista, että iCloudin Windows-versio on auki. Jos se ei avaudu automaattisesti, valitse aloitusnäytöstä tai Käynnistä-valikosta Sovellukset tai Ohjelmat ja valitse sitten iCloudin Windows-versio.
  4. Kirjaudu iCloudiin antamalla Apple ID:si.
  5. Valitse ominaisuudet ja sisältö, jotka haluat pitää ajan tasalla laitteiden välillä.
  6. Klikkaa Käytä.

Kuvien lataaminen ja jakaminen ystävien kanssa

Kun laitat Kuvat päälle, iCloudin Windows-versio luo Resurssienhallintaan iCloud-kuvat-nimisen kuvakansion. iCloud-kuvakirjasto lähettää iCloud-kuvien Uploads-kansioon Windows-tietokoneellesi lisäämäsi uudet kuvat ja videot, jotta voit katsoa niitä Kuvat-appissa iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa ja Macissa sekä iCloud.comissa. Ottamasi uudet kuvat ja videot latautuvat automaattisesti iCloud-kuvakirjastosta. Halutessasi voit ladata koko kokoelmasi vuosi kerrallaan. Jaettujen albumien avulla voit katsoa, jakaa ja kommentoida muiden kanssa jakamiasi kuvia ja videoita.

Löydät kuvasi Windows-tietokoneelta myös seuraavien ohjeiden avulla:

• Windows 10: Vieritä Aloitus-valikossa alas ja avaa iCloud-kansio. Valitse iCloud-kuvat.
  • Windows 8.1: Klikkaa aloitusnäytön vasemmassa alakulmassa olevaa avausnuolta ja klikkaa sitten iCloud-kuvakirjasto-ohjelmaa.
  • Windows 8: Valitse aloitusnäytöstä iCloud-kuvat.
  • Windows 7: Klikkaa Windowsin Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Kuvat. Klikkaa vasemmalla olevan paneelin Suosikit-valikosta iCloud-kuvat tai Kuvavirta. Voit katsella kuviasi kaksoisklikkaamalla Oma kuvavirta -kohtaa. Se näkyy myös kansiona avautuvassa ikkunassa.

Tiedostojen tarkastelu iCloud Driven avulla

Kun laitat iCloud Driven päälle, iCloudin Windows-versio luo Resurssienhallintaan iCloud Drive -kansion. iCloudiin tallentamasi dokumentit latautuvat automaattisesti Resurssienhallinnan iCloud Drive -kansioon. Tiedostot, jotka luot Windows-tietokoneella ja tallennat tähän kansioon, näkyvät automaattisesti muissa laitteissasi.

Voit käyttää iCloud Drive -tiedostojasi myös iCloud.comissa.

Sähköpostien, yhteystietojen, kalenterien ja muistutusten pitäminen ajan tasalla kaikissa laitteissa

Varmista, että iCloud Mail on käytössä kaikissa laitteissasi:

• Windows-tietokone: Avaa iCloudin Windows-versio, valitse Sähköposti, yhteystiedot, kalenterit ja tehtävät ja klikkaa sitten Käytä. iCloud Mail -tilisi näkyy Microsoft Outlookin versioissa 2007–2016 vasemman laidan kansiopaneelissa.
  • iPhone, iPad tai iPod touch: Napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud ja laita Mail päälle. Jos käyttöjärjestelmä on iOS 10.2 tai vanhempi, napauta Asetukset > iCloud.
  • Mac: Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset, klikkaa iCloud ja valitse sitten Mail.

iCloud-tallennustilan ja -tilitietojen hallinta

Voit hallita iCloud-tallennustilaa hankkimalla suuremman tallennustilatilauksen tai vähentämällä käyttämäsi tallennustilan määrää. Jos haluat tehdä muutoksia Apple ID:hesi, voit päivittää sähköposti- tai postiosoitteesi tai muita tilitietojasi.

• Jos haluat tarkastella vapaana olevaa tallennustilaasi, avaa iCloudin Windows-versio.
  • Jos haluat hallita tallennustilaasi, klikkaa Tallennustila. Voit tarkistaa käyttämäsi tallennustilan määrän valitsemalla appin tai klikata Osta lisää tilaa päivittääksesi tilaustasi.
  • Jos haluat hallita Apple ID:täsi, avaa iCloudin Windows-versio ja klikkaa Tilin tiedot. Klikkaa Hallitse Apple ID:tä.

iCloudin Windows-version päivittäminen

Voit etsiä päivityksiä avaamalla Apple Software Updaten Windows-tietokoneessa. Jos haluat ilmoituksen, kun Apple Software Updaten kautta on saatavilla päivitys, valitse Muokkaa > Asetukset. Valitse sitten, milloin haluat etsiä päivityksiä. Vaihtoehdot ovat Päivittäin, Viikoittain, Kuukausittain tai Ei koskaan.

Kirjaudu ulos iCloudista Windows-tietokoneessa ennen kuin päivität ja asennat iCloudin Windows-version.

iCloudin Windows-version käyttöön ottaminen ja käytöstä poistaminen

Jos otat jonkin palvelun pois käytöstä iCloudin Windows-versiossa, tietosi eivät pysy automaattisesti ajan tasalla iCloudissa, etkä näe muilla laitteilla tekemiäsi päivityksiä. Voit laittaa palvelun tai iCloudin pois päältä seuraavasti:

• Jos haluat laittaa palvelun pois päältä Windows-tietokoneessa, avaa iCloudin Windows-versio ja valitse kyseinen palvelu tai poista sen valinta. Tallenna muutokset klikkaamalla Käytä.
  • Jos haluat laittaa iCloudin Windows-version pois päältä, avaa iCloudin Windows-versio ja kirjaudu ulos.

Jos haluat poistaa iCloudin Windows-version asennuksen, ota iCloud-tiedoistasi kopio ja tallenna ne Windows-tietokoneeseesi. Kirjaudu sitten ulos iCloudin Windows-versiosta Windows-tietokoneessa ja noudata seuraavia ohjeita:

Windows 8 tai uudempi:

1. Siirry aloitusnäyttöön, klikkaa hiiren oikealla painikkeella vasemmassa alalaidassa tai klikkaa ja valitse sitten Ohjauspaneeli.
  2. Valitse Poista asennettu ohjelma.
  3. Valitse iCloud > Poista asennus.
  4. Kun Windows pyytää vahvistusta, valitse Kyllä.

Windows 7:

1. Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli.
  2. Valitse Ohjelmat > Ohjelmat ja toiminnot.
  3. Valitse iCloud > Poista asennus.
  4. Jatka painamalla OK.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.