Varayhteyksien muodostaminen iOS:ssä Multipath TCP:n avulla

Jos olet verkon ylläpitäjä, voit vahvistaa kohdepalvelimeen muodostettua yhteyttä iOS:n Multipath TCP:n avulla.

iOS tukee Multipath TCP:tä (MPTCP) ja antaa iPhonen tai iPadin muodostaa TCP-varayhteyden kohdepalvelimeen mobiilidatayhteyden kautta.

Verkon ylläpitäjät saattavat haluta käyttää MPTCP:tä. Tyypillistä kotiverkkoa käyttävien asiakkaiden ei tarvitse ottaa MPTCP:tä käyttöön.

Tietoja Multipath TCP:stä

MPTCP on Transmission Control Protocol (TCP) -spesifikaation laajennus. MPTCP:n avulla asiakaslaite voi luoda useita yhteyksiä samaan kohdepalvelimeen eri verkkosovittimien kautta. Tuloksena on kestävät ja tehokkaat palvelinyhteydet, jotka ovat edelleen yhteensopivia nykyisten verkkoinfrastruktuurien kanssa.

Multipath TCP iPhonessa tai iPadissa

iPhone tai iPad, jossa on aktiivinen mobiilidatayhteys, luo MPTCP:n avulla kaksi verkkoyhteyttä:

• ensisijainen TCP-yhteys Wi-Fin kautta
  • varayhteys mobiilidatan kautta.

Jos Wi-Fi ei ole käytettävissä tai ei vastaa, iOS käyttää mobiilidatayhteyttä.

MPTCP käyttää TCP-asetuskenttää 30, jonka Internet Assigned Number Authority (IANA) on varannut yksinomaan tähän käyttöön. Jos iOS-laitteen ja palvelimen välillä olevat laitteet (esimerkiksi reitittimet tai kytkimet) eivät tue MPTCP:tä, iOS muodostaa tavallisen TCP-yhteyden.

Esimerkiksi jos kysyt Siriltä kysymyksen, Siri yrittää muodostaa MPTCP-yhteyden Wi-Fin kautta. Jos yhteyden muodostaminen onnistuu, Siri muodostaa varayhteyden mobiilidatan kautta. Jos Wi-Fi ei ole käytettävissä tai ei toimi luotettavasti, MPTCP vaihtaa välittömästi ja huomaamatta mobiilidataan.

MPTCP:n ottaminen verkossa käyttöön

MPTCP on yhteensopiva nykyisten verkkojen kanssa. Jos verkko ei tue MPTCP:tä, asiakaslaite käyttää tavallisia TCP-yhteyksiä. Verkon ylläpitäjien täytyy kuitenkin varmistaa palomuurikäytännöistä, että kaikki välissä olevat laitteet sallivat TCP-asetuksen 30 siirtymisen muuttumattomana.

Monet kaupalliset reitittimet oletusarvoisesti korvaavat tuntemattomat TCP-asetukset NOOP-tiedoilla. Tarkista toimittajalta, miten TCP-asetukset otetaan käyttöön.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.