Touch ID:n käyttäminen iPhonessa ja iPadissa

Tässä artikkelissa kerrotaan Touch ID:n käyttöönotosta ja käytöstä. Touch ID on sormenjälkitunnistin, jonka avulla voit avata laitteesi lukituksen helposti.

Touch ID:n käyttöönotto

Ennen kuin voit ottaa Touch ID:n käyttöön, sinun täytyy luoda pääsykoodi laitteellesi.* Toimi sitten seuraavasti:

1. Varmista, että Koti-painike sekä sormesi ovat puhtaat ja kuivat.
  2. Napauta Asetukset > Touch ID ja pääsykoodi ja anna pääsykoodisi.
  3. Napauta Lisää sormenjälki ja pidä laitetta kuten tavallisesti pitäisit sitä koskettaessasi Koti-painiketta.
  4. Kosketa Koti-painiketta sormella, mutta älä paina sitä. Pidä sormea paikoillaan, kunnes tunnet lyhyen värinän tai kunnes laite pyytää nostamaan sormen.
  5. Nosta sormea painikkeelta ja aseta se takaisin painikkeelle hitaasti muuttaen sormesi asentoa hieman joka kerta.
  6. Seuraavalla näytöllä sinua pyydetään säätämään otettasi. Pidä laitetta samalla tavalla kuin tavallisesti avatessasi sen lukitusta. Kosketa Koti-painiketta sormenpääsi ulkosivuilla ensin skannatun keskiosan sijaan.

Jos jonkin sormen rekisteröimisessä on ongelmia, kokeile toista sormea. Tarvitsetko edelleen apua Touch ID:n käyttöönotossa

Touch ID:n käyttäminen iPhonen lukituksen avaamiseen tai ostosten tekemiseen

Kun olet ottanut Touch ID:n käyttöön, voit avata iPhonesi lukituksen sen avulla. Paina vain Koti-painiketta sormella, jonka rekisteröit Touch ID:hen.

Ostosten tekeminen Touch ID:n avulla

Voit käyttää Touch ID:tä Apple ID:n salasanan sijaan ostosten tekemiseen iTunes Storessa, App Storessa ja Apple Booksissa. Noudata vain seuraavia ohjeita:

1. Varmista, että iTunes ja App Store on laitettu päälle kohdassa Asetukset > Touch ID ja pääsykoodi. Jos et voi laittaa tätä asetusta päälle, sinun on ehkä kirjauduttava sisään Apple ID:lläsi. Tee se kohdassa Asetukset > iTunes ja App Store.
  2. Avaa iTunes Store, App Store tai Apple Books.
  3. Napauta kohdetta, jonka haluat ostaa. Näet Touch ID -kehotteen.
  4. Tee ostos koskettamalla Koti-painiketta kevyesti.

Touch ID:n käyttäminen Apple Pay -maksuissa

Jos sinulla on iPhone 6 tai iPhone 6 Plus tai uudempi, voit tehdä Touch ID:n avulla Apple Pay -ostoksia myymälöissä, apeissa ja verkkosivustoissa Safarilla. Voit myös suorittaa loppuun Macilla tekemäsi verkko-ostokset käyttämällä iPhonesi Touch ID:tä. Jos sinulla on iPad Pro, iPad Air 2 tai iPad mini 3 tai uudempi, voit käyttää Touch ID:tä appien Apple Pay -ostoksissa ja verkkosivustoissa Safarilla.

Touch ID -asetusten hallinta

Valitse Asetukset > Touch ID ja pääsykoodi, niin voit hallita seuraavia asetuksia:

• Voit ottaa Touch ID:n käyttöön tai poistaa sen käytöstä pääsykoodia, iTunes Storea ja App Storea tai Apple Payta varten.
  • Voit rekisteröidä enintään viisi sormenjälkeä. Jokainen uusi sormenjälki saattaa saada sormenjälkitunnistuksen kestämään hieman pidempään.
  • Voit nimetä sormenjäljen uudelleen napauttamalla sitä.
  • Voit poistaa sormenjäljen pyyhkäisemällä sitä.
  • Voit tunnistaa luettelossa olevan sormenjäljen koskettamalla Koti-painiketta. Vastaava sormenjälki näkyy hetken aikaa korostettuna.

Avaa laitteen lukitus Touch ID:n avulla painamalla Koti-painiketta. Voit avata laitteesi lukituksen Touch ID:llä painamatta Koti-painiketta valitsemalla Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Koti-painike ja ota käyttöön Avaa Touch ID:llä.

* Voit käyttää Touch ID:tä iPhone 5s:ssä tai uudemmassa, iPadissa (5. sukupolvi ja uudemmat), iPad Prossa, iPad Air 2:ssa tai iPad mini 3:ssa tai uudemmassa.