Tietoja suojauspäivityksestä 2013-003

Tässä asiakirjassa kerrotaan suojauspäivitys 2013-003:n turvallisuussisällöstä.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustossa.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE ID -tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

Suojauspäivitys 2013-003

• QuickTime

Saatavilla seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Mac OS X 10.6.8, Mac OS X Server 10.6.8, OS X Lion 10.7.5, OS X Lion Server 10.7.5, OS X Mountain Lion 10.8.4

Vaikutus: Haitallisen elokuvatiedoston toistaminen saattoi johtaa ohjelman odottamattomaan sulkeutumiseen tai mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Sorenson-koodattujen elokuvatiedostojen käsittelyssä oli puskurin ylivuoto. Ongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-ID

CVE-2013-1019: HP:n Zero Day Initiativen parissa työskentelevät Tom Gallagher (Microsoft) ja Paul Bates (Microsoft)

• QuickTime

Saatavilla seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Mac OS X 10.6.8, Mac OS X Server 10.6.8, OS X Lion 10.7.5, OS X Lion Server 10.7.5, OS X Mountain Lion 10.8.4

Vaikutus: Haitallisen elokuvatiedoston toistaminen saattoi johtaa ohjelman odottamattomaan sulkeutumiseen tai mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: H.264-koodattujen elokuvatiedostojen käsittelyssä oli puskurin ylivuoto. Ongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-ID

CVE-2013-1018: HP:n Zero Day Initiativen parissa työskentelevä G. Geshev

• QuickTime

Saatavilla seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Mac OS X 10.6.8, Mac OS X Server 10.6.8, OS X Lion 10.7.5, OS X Lion Server 10.7.5, OS X Mountain Lion 10.8.4

Vaikutus: Haitallisen elokuvatiedoston katsominen saattoi johtaa ohjelman odottamattomaan sulkeutumiseen tai mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: mvhd-atomien käsittelyssä oli puskurin alivuoto. Ongelma on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-ID

CVE-2013-1022: HP:n Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Andrea Micalizzi eli rgod

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.