App Store- ja iTunes Store -ostojen laskuttaminen

Kun teet ostoja Apple ID:llä, maksutapaasi veloitetaan joko ostohetkellä tai muutaman päivän kuluessa.

Ostojen ryhmitteleminen

Jotkut ostot saatetaan ryhmitellä yhteen yhdeksi veloitukseksi, joten jos et tunnista veloitusta, tarkista ostohistoriasi. Voit myös tarkistaa Apple ID:hen liitettyyn sähköpostiosoitteeseen lähetetyt kuitit.

Yksittäinen kohde

iPhonessa näkyy Ostohistoria, joka sisältää ostetun yksittäisen tilauksen.

Jotkut ostot ja tilaukset laskutetaan yksitellen.

Ryhmitellyt kohteet

iPhonessa näkyy Ostohistoria, joka sisältää useita ostoja yhdellä laskulla, mukaan lukien elokuva ja joitakin kappaleita ja appeja.

App Storessa, iTunes Storessa ja muissa Applen palveluissa tehdyt ostot saatetaan ryhmitellä yhteen yhdeksi laskuksi.

Mitä maksutapaa veloitetaan?

Apple yrittää veloittaa maksutapojasi seuraavassa järjestyksessä:

1. Jos sinulla on Apple ID -saldoa, Apple yrittää käyttää sitä koko laskun maksamiseen.
  2. Jos sinulla ei ole Apple ID -saldoa tai sinulla ei ole tarpeeksi saldoa koko laskun maksamiseen, Apple yrittää veloittaa päämaksutapaasi. Päämaksutapasi on maksutapa, joka näkyy Hallitse maksuja -sivun yläosassa.
  3. Jos päämaksutavassa esiintyy ongelmia tai siltä ei voida veloittaa täyttä jäljellä olevaa summaa, Apple yrittää veloittaa muita maksutapojasi ylhäältä alas kulkevassa järjestyksessä. Kun maksutavassa esiintyy ongelmia, saatat nähdä punaisen tekstin sen vieressä Hallitse maksuja -sivulla.

iPhone, jossa näkyy useita maksutapoja, joista yhdessä on virhe, sekä iPhone, jossa näkyy Ostohistoria ja osto, joka maksettiin sekä Apple ID -saldolla että yhdellä tiliin liitetyistä maksutavoista. Päämaksutapaa ei voitu veloittaa, joten jäljelle jäänyt summa Apple ID -saldon jälkeen veloitettiin luettelon toiselta maksutavalta.

Jos ostoa ei voida veloittaa miltään tiliisi liitetyltä maksutavalta, Apple ID:hesi lisätään miinussaldoa. Et voi tehdä uusia ostoja tai päivittää appejasi, ennen kuin päivität maksutapasi. Kun olet päivittänyt maksutapasi, miinussaldo veloitetaan välittömästi päivitetyltä päämaksutavaltasi.

Jos muutat päämaksutapaasi, maksamattomat ostot veloitetaan maksutavalta, joka oli päämaksutapasi ostojen valtuutushetkellä.

Lisätietoja Apple ID -saldon veloittamisesta

Tilauksia ei ehkä veloiteta Apple ID:ltäsi. Apple ID -saldoasi ei myöskään veloiteta seuraavissa tilanteissa:

• Kun Perhejako-ryhmän jäsen tekee oston, veloitukseen käytetään hänen henkilökohtaista Apple ID -saldoaan. Jos hänellä ei ole ostoon tarvittavaa saldoa, jäljelle jäänyt summa veloitetaan perheen järjestäjän Apple ID:hen liitetyltä päämaksutavalta.
  • Jos annat lahjaksi rahaa, apin tai muita kohteita Apple ID:lläsi, sinulla mahdollisesti olevaa Apple ID -saldoa ei käytetä, vaan osto veloitetaan päämaksutavaltasi.

Lisäohjeita laskutukseen

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.