Applen appien, sisältöjen ja tilausten veloitustapa

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä maksutapaa veloitetaan, kun ostat tilauksia, kuten iCloud-tallennustilaa, tai tuotteita App Storesta, iTunes Storesta, Apple Booksista tai Apple TV -apista. Sinua voidaan veloittaa useista ostoksista samaan aikaan.

Yhteen laskuun voidaan koota useita tuotteita

Kun ostat tuotteita tai maksat tilauksista, antamaasi maksutapaa veloitetaan ostohetkellä tai muutaman päivän kuluessa.

Jos et tunnista veloitusta, katso ostohistoriaasi ja tarkista, onko useita tuotteita koottu yhteen veloitukseen. Voit myös tarkistaa kuitin, joka lähetettiin sinulle sähköpostitse, ja katsoa, onko siinä useita ostoksia.

Euroopassa ostoksia ei välttämättä koota yhteen.

iPhone, jossa näkyy ostoksia, muun muassa useita kappaleita, yksi appi ja yksi kirja. Ne on kaikki koottu yhteen laskuun.

Jos näet odottavan veloituksen pienelle summalle

Jos päivität laskutustietosi tai lisäät jonkun Perhejako-ryhmääsi, tiliotteeseesi saattaa ilmestyä summaltaan pieni tilapäinen katevaraus. Kortinmyöntäjä tai rahalaitos poistaa katevaraukset lyhyen ajan kuluttua.

Mitä maksutapaa veloitetaan?

Kun ostat tuotteita tai maksat tilauksista, Apple yrittää veloittaa antamiasi maksutapoja seuraavassa järjestyksessä:

1. Apple yrittää kattaa koko summan Apple ID -saldollasi.
  2. Jos sinulla ei ole Apple ID -saldoa tai sinulla ei ole tarpeeksi saldoa koko summan maksamiseen, Apple yrittää veloittaa päämaksutapaasi. Päämaksutapa on iPhonen Asetukset-apissa olevan luettelon alussa. Voit päättää itse, mikä maksutapa on luettelon alussa.
  3. Jos päämaksutavassa esiintyy ongelmia tai siltä ei voida veloittaa täyttä jäljellä olevaa summaa, Apple yrittää veloittaa muita maksutapojasi ylhäältä alas kulkevassa järjestyksessä. Jos mitään niistä ei voi veloittaa, Apple saattaa yrittää uudelleen.

Joitakin ostoksia ei veloiteta Apple ID -saldostasi

• Jos kuulut Perhejako-ryhmään, ostokset veloitetaan henkilökohtaisesta Apple ID -saldostasi. Jos sinulla ei ole tarpeeksi Apple ID -saldoa ostoksen maksamiseen, loppusumman veloittamiseen käytetään perheen järjestäjän päämaksutapaa.
  • Lahjoja ei voi veloittaa Apple ID -saldostasi. Jos lähetät lahjan tai lahjakortin, niistä veloitetaan päämaksutapaasi.
  • Joitakin tilauksia ei ehkä veloiteta Apple ID -saldostasi.

Jos mitään maksutapaa ei voi veloittaa

Jos ostoksen veloittamiseen ei voi käyttää mitään antamaasi maksutapaa, tilisi saldo on negatiivinen. Et voi ostaa lisää tuotteita tai päivittää appeja, ennen kuin päivität maksutapasi.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.