Unohtunut Apple ID

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit selvittää Apple ID:si.

Apple ID on tili, jolla voit kirjautua kaikkiin Applen palveluihin. Jos olet unohtanut Apple ID:si tai et ole varma, onko sinulla sellaista, voit selvittää asian muutamalla eri tavalla. Voit myös nollata salasanasi, jotta saat tilisi takaisin käyttöösi.

Tarkista, oletko jo kirjautunut Apple ID:lläsi

Noudata seuraavia ohjeita, niin näet, oletko kirjautuneena sisään Apple ID:lläsi jossakin laitteessasi:

iPhone, iPad tai iPod touch

Etsi Apple ID:si iCloudin tai iTunesin ja App Storen asetuksista.

iCloud

Napauta Asetukset ja sitten [nimesi]. Napauta iOS 10.2:ssa tai aiemmassa Asetukset ja sitten iCloud.

iTunes ja App Store

Napauta Asetukset, napauta [nimesi] ja sitten iTunes ja App Store. Napauta iOS 10.2:ssa tai aiemmassa Asetukset ja sitten iTunes- ja App Storet.

Voit kokeilla myös näitä muita palveluita:

• Napauta Asetukset ja sitten Salasanat ja tilit. Napauta iOS 10.3:ssa tai aiemmassa Asetukset, valitse Mail ja sitten Yhteystiedot ja napauta Kalenterit.
  • Napauta Asetukset, valitse Viestit ja napauta sitten Lähetys/vastaanotto.
  • Napauta Asetukset ja sitten FaceTime.

Jos tiedät Apple ID:si, mutta et pysty poistamaan aktivointilukitusta käytöstä, lue, miten toimia.

Mac

• Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Apple ID.
  • Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Internet-tilit ja valitse sitten iCloud-tili sivupalkista.
  • Avaa App Store ja valitse sitten Store > Näytä oma tili.
  • Avaa FaceTime ja valitse sitten FaceTime > Asetukset.
  • Avaa Viestit, valitse Viestit > Asetukset ja klikkaa sitten iMessage.

Apple TV

• Avaa Asetukset, valitse Käyttäjät ja tilit ja valitse sitten iCloud.
  • Avaa Asetukset, valitse Käyttäjät ja tilit, valitse tilisi ja valitse sitten Store.

Windows-tietokone

• Avaa iCloudin Windows-versio.
  • Avaa iTunes Windows-tietokoneessa, valitse Tili ja sitten Näytä oma tili. Jos olet kirjautunut iTunesiin Apple ID:lläsi, näet tilisi nimen ja sähköpostiosoitteen.

Verkko

iCloud.comissa tai Apple ID -tilisivullasi voit tarkistaa, oletko kirjautunut sisään Apple ID:lläsi. Jos et ole vielä kirjautunut sisään, Apple ID:si on mahdollisesti esitäytetty kirjautumisnäyttöön.

Voit myös etsiä Apple ID:si antamalla Apple ID:hesi liitetyn koko nimen sekä sähköpostiosoitteen.

Jos käytät matkapuhelinnumeroa Apple ID:näsi, et ehkä voi etsiä Apple ID:tä.

iCloud.com

1. Siirry iCloud.comiin.
  2. Jos olet jo kirjautunut iCloudiin, siirry Tiliasetukset-kohtaan.

Apple ID -tilisivu

1. Siirry Apple ID -tilisivullesi ja klikkaa Unohditko Apple ID:n tai salasanan?
  2. Kun sinua pyydetään antamaan Apple ID:si, klikkaa Jos unohdit Apple ID:si ja yritä etsiä se.
  3. Kirjoita etunimesi, sukunimesi ja sähköpostiosoitteesi. Jos annat väärän sähköpostiosoitteen, voit yrittää uudelleen antamalla toisen.

Jos käytät matkapuhelinnumeroa Apple ID:näsi, näistä ohjeista ei ole apua.

Kokeile toista sähköpostiosoitetta

Yleensä Apple ID on sähköpostiosoitteesi.* Jos edellä olevista ohjeista ei ollut apua, yritä kirjautua kaikilla aiemmilla sähköpostiosoitteilla, joita olet saattanut käyttää Apple ID:nä.

* Joissakin maissa ja joillakin alueilla voi käyttää puhelinnumeroa Apple ID:nä.

Lisätietoja Apple ID:stä

Jos haluat vaihtaa Apple ID:si löydettyäsi sen, suosittelemme päivittämään sen kaikkien Applen ohjelmien ja palveluiden asetuksissa.

Tarvitset vain yhden Apple ID:n. Useiden Apple ID:iden käyttö saattaa aiheuttaa ongelmia, kun käytät ostamaasi sisältöä tai Applen palveluita.

FaceTime ei ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa maissa.