Unohtunut Apple ID

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit selvittää Apple ID:si.

Apple ID on tili, jolla voit kirjautua kaikkiin Applen palveluihin. Jos olet unohtanut Apple ID:si tai et ole varma, onko sinulla sellaista, voit selvittää asian muutamalla eri tavalla. Voit myös nollata salasanasi, jotta saat tilisi takaisin käyttöösi.

Tarkista, oletko jo kirjautunut Apple ID:lläsi

Noudata seuraavia ohjeita, niin näet, oletko kirjautuneena sisään Apple ID:lläsi jossakin laitteessasi:

iPhone, iPad tai iPod touch

Etsi Apple ID:si iCloudin tai iTunesin ja App Storen asetuksista.

iCloud

Apple ID -näyttö iPhonessa

Napauta Asetukset ja sitten [nimeäsi]. Napauta iOS 10.2:ssa tai aiemmassa Asetukset ja sitten iCloud.

iTunes ja App Store

iPhonen iTunes ja App Store -näyttö, jossa näkyy Näytä Apple ID -valinta

Napauta Asetukset > [nimesi] > iTunes ja App Store. Napauta iOS 10.2:ssa tai aiemmassa Asetukset ja sitten iTunes ja App Store.

Voit kokeilla myös näitä muita palveluita:

• Napauta Asetukset ja sitten Tilit ja salasanat. Napauta iOS 10.3:ssa tai aiemmassa Asetukset ja valitse Mail > Yhteystiedot > Kalenterit.
  • Napauta Asetukset, valitse Viestit ja napauta sitten Lähetys/vastaanotto.
  • Napauta Asetukset ja sitten FaceTime.
  • Napauta Asetukset ja valitse Mail > Yhteystiedot > Kalenterit.

Jos tiedät Apple ID:si, mutta et pysty poistamaan Etsi iPhoneni -toiminnon aktivointilukitusta käytöstä, lue, miten toimia

Mac

• Siirry kohtaan Omenavalikko (), avaa Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud.
  • Valitse Omenavalikko (), avaa Järjestelmäasetukset, klikkaa Internet-tilit ja etsi sitten iCloud-tilejä.
  • Avaa iTunes, valitse Tili ja klikkaa Näytä oma tili. Jos olet kirjautunut iTunesiin Apple ID:lläsi, näet tilisi nimen ja sähköpostiosoitteen.
  • Avaa App Store, valitse Store ja klikkaa sitten Näytä oma tili.
  • Avaa iBooks, valitse Store ja klikkaa sitten Näytä oma Apple ID.
  • Avaa FaceTime ja valitse FaceTime > Asetukset > Asetukset.
  • Avaa Viestit ja valitse Viestit > Asetukset > Tilit.

Apple TV

• Avaa Asetukset ja valitse Tilit > iCloud.
  • Avaa Asetukset ja valitse Tilit > iTunes- ja App Store.

Windows-tietokone

• Avaa iCloudin Windows-versio.
  • Avaa iTunes ja valitse Tilit > Näytä oma tili. Jos olet kirjautunut iTunesiin Apple ID:lläsi, näet tilisi nimen ja sähköpostiosoitteen.

Verkko

Näet iCloud.comissa, oletko kirjautunut sisään Apple ID:llä, tai voit tarkistaa Apple ID -tilisivusi. Jos et ole kirjautunut sisään, Apple ID:si on mahdollisesti esitäytetty kirjautumisnäyttöön.

Voit myös etsiä Apple ID:si kirjoittamalla Apple ID:hesi liitetyn koko nimen sekä sähköpostiosoitteen.

Jos käytät matkapuhelinnumeroa Apple ID:näsi, et ehkä voi etsiä Apple ID:tä.

Apple ID -tilisivu

1. Siirry Apple ID -tilisivullesi ja klikkaa Unohditko Apple ID:n tai salasanan?
  2. Kun sinua pyydetään antamaan Apple ID:si, klikkaa Jos unohdit Apple ID:si, yritä etsiä se.
  3. Kirjoita etunimesi, sukunimesi ja sähköpostiosoitteesi. Jos annat väärän sähköpostiosoitteen, voit yrittää uudelleen antamalla toisen.

Jos matkapuhelinnumerosi on sama kuin Apple ID:si, näistä ohjeista ei ole apua.

iCloud.com

Jos haluat nähdä, oletko kirjautuneena iCloud.comiin, noudata seuraavia ohjeita:

Siirry iCloud.comiin. Jos olet jo kirjautunut iCloudiin, klikkaa Asetukset.

Ostetut AAC-äänitiedostot, joista näkyy Shawn Mendesin kappale Queen

Tarkista aiemmat ostokset iTunesista

Jos olet aiemmin ostanut jotakin iTunes Storesta, näet käyttämäsi tilin.

Jos Apple ID:si on muuttunut ostoksen tekemisen jälkeen, Tiedoston tiedot -kohdassa annettu nimi ei toimi.

1. Avaa iTunes.
  2. Klikkaa jotain ostostasi. Näet ostoksesi kirjastossasi.
  3. Valitse Muokkaa ja sitten Hae tiedot.
  4. Avaa Tiedosto-välilehti.
  5. Siirry Ostaja-kohtaan. Näet ostoksen tekemiseen käytetyn Apple ID:n.

Jos löydät Apple ID:si, mutta et vieläkään muista sen salasanaa, nollaa salasanasi.

Kokeile toista sähköpostiosoitetta

Yleensä Apple ID on sähköpostiosoitteesi.* Kokeile ensin kirjautua kaikilla aiemmilla sähköpostiosoitteilla, joita olet saattanut käyttää Apple ID:nä.

Jos haluat vaihtaa Apple ID:si löydettyäsi sen, suosittelemme päivittämään sen kaikkien Applen ohjelmien ja palveluiden asetuksissa.

Tarvitset vain yhden Apple ID:n. Useiden Apple ID:iden käyttö saattaa aiheuttaa ongelmia, kun käytät ostamaasi sisältöä tai Applen palveluita.

FaceTime ei ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa maissa.

* Joissakin maissa ja joillakin alueilla voi käyttää puhelinnumeroa Apple ID:nä.