Unohtunut Apple ID

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit selvittää Apple ID:si.

Apple ID on tili, jolla voit kirjautua kaikkiin Applen palveluihin. Jos olet unohtanut Apple ID:si tai et ole varma, onko sinulla sellaista, voit selvittää asian muutamalla eri tavalla. Voit myös nollata salasanasi, jotta saat tilisi takaisin käyttöösi.

Tarkista, oletko jo kirjautunut Apple ID:lläsi

Saatat jo olla kirjautuneena jollain Apple-laitteellasi. Näin voit tarkastella Applen palveluissa käyttämääsi Apple ID:tä.

iPhone, iPad tai iPod touch

Etsi Apple ID:si iCloudin tai iTunesin ja App Storen asetuksista.

iCloud

Napauta Asetukset > [nimesi]. Napauta iOS 10.2:ssa ja aiemmissa Asetukset > iCloud.

iTunes ja App Store

Napauta Asetukset > [nimesi] > iTunes ja App Store. Napauta iOS 10.2:ssa ja aiemmissa Asetukset > iTunes Store ja App Store.

Voit kokeilla myös näitä muita palveluita:

• Napauta Asetukset > Tilit ja salasanat. Napauta iOS 10.3:ssa ja aiemmissa Asetukset > Posti, yhteystiedot, kalenterit.
  • Napauta Asetukset > Viestit > Lähetys/vastaanotto.
  • Napauta Asetukset > FaceTime.
  • Napauta Asetukset > Posti, yhteystiedot, kalenterit.

Jos tiedät Apple ID:si, mutta et pysty poistamaan Etsi iPhoneni -toiminnon aktivointilukitusta käytöstä, lue, miten toimia

Mac

• Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud-kuvaketta.
  • Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset > Internet-tilit ja etsi iCloud-tilit.
  • Avaa iTunes ja valitse sitten Tili > Näytä oma tili. Jos olet kirjautunut iTunesiin Apple ID:lläsi, näet tilisi nimen ja sähköpostiosoitteen.
  • Avaa App Store ja valitse sitten Store > Näytä oma tili.
  • Avaa iBooks ja valitse sitten Store > Näytä oma Apple ID.
  • Avaa FaceTime, valitse sitten FaceTime > Asetukset ja klikkaa sitten Asetukset.
  • Avaa Viestit, valitse Viestit > Asetukset ja klikkaa sitten Tilit.

Apple TV

• Avaa Asetukset ja valitse sitten Tilit > iCloud.
  • Avaa Asetukset ja valitse sitten Tilit > iTunes Store ja App Store.

Windows-tietokone

• Avaa iCloudin Windows-versio.
  • Avaa iTunes ja valitse sitten Tili > Näytä oma tili. Jos olet kirjautunut iTunesiin Apple ID:lläsi, näet tilisi nimen ja sähköpostiosoitteen.

iCloud.com

Siirry iCloud.comiin. Jos olet jo kirjautunut iCloudiin, klikkaa Asetukset. Jos et ole vielä kirjautunut iCloudiin, Apple ID:si on mahdollisesti esitäytetty kirjautumisnäyttöön.

Tarkista aiemmat ostokset iTunesista

Jos olet aiemmin ostanut jotakin iTunes Storesta, näet käyttämäsi tilin.

Jos Apple ID:si on muuttunut ostoksen tekemisen jälkeen, Tiedoston tiedot -kohdassa annettu nimi ei toimi.

1. Avaa iTunes.
  2. Klikkaa jotain ostostasi. Näet ostoksesi kirjastossasi.
  3. Valitse Muokkaa > Näytä tiedot.
  4. Avaa Tiedosto-välilehti.
  5. Siirry Ostaja-kohtaan. Näet ostoksen tekemiseen käytetyn Apple ID:n.

Jos löydät Apple ID:si, mutta et vieläkään muista sen salasanaa, nollaa salasanasi.

Kokeile toista sähköpostiosoitetta

Yleensä Apple ID on sähköpostiosoitteesi.* Kokeile ensin kirjautua kaikilla aiemmilla sähköpostiosoitteilla, joita olet saattanut käyttää Apple ID:nä.

Käytä Apple ID -tilisivua

1. Siirry Apple ID -tilisivullesi ja klikkaa Unohditko Apple ID:n tai salasanan?
  2. Kun sinua pyydetään antamaan Apple ID:si, klikkaa Jos unohdit Apple ID:si, yritä etsiä se.
  3. Kirjoita etunimesi, sukunimesi ja sähköpostiosoitteesi. Jos annat väärän sähköpostiosoitteen, voit yrittää uudelleen antamalla toisen.

Jos haluat vaihtaa Apple ID:si löydettyäsi sen, suosittelemme päivittämään sen kaikkien Applen ohjelmien ja palveluiden asetuksissa.

Tarvitset vain yhden Apple ID:n. Useiden Apple ID:iden käyttö saattaa aiheuttaa ongelmia, kun käytät ostamaasi sisältöä tai Applen palveluita.

FaceTime ei ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa maissa.

* Kiinassa ja Intiassa voi käyttää puhelinnumeroa Apple ID:nä.