Macista peräisin olevan videokuvan näyttäminen HD-televisiossa AirPlayn avulla

Jos sinulla on Apple TV, voit AirPlayn avulla lähettää videokuvaa langattomasti Safarista tai QuickTime Playerista HD-televisioosi tai käyttää HD-televisiotasi Macin näyttönä.

Videon lähettäminen Safarista tai QuickTime Playerista AirPlayn avulla

OS X El Capitanissa tai uudemmissa voit lähettää joitakin videoita Safarista tai QuickTime Playerista (versio 10) Apple TV:hen. Voit tehdä sen klikkaamalla toistosäätimien AirPlay-kuvaketta  (jos sellainen on) ja valitsemalla Apple TV:si.

Macin näytön peilaaminen tai laajentaminen AirPlayn avulla

Kun Macin näyttö ja Apple TV ovat hereillä, valitse televisio valikkorivillä olevasta AirPlayn tilavalikosta  AirPlay-kuvake. Tässä valikossa voit

• peilata Macin näytön tai käyttää televisiota erillisenä näyttönä, joka laajentaa Macin näytön työpöydän
  • poistaa AirPlayn käytöstä (katkaista sen yhteyden). Apple TV:n kaukosäätimen Menu-painiketta painettaessa myös AirPlay poistetaan käytöstä.

Lisäohjeita

Jos AirPlay-kuvaketta AirPlay-kuvake ei näy valikkorivillä, varmista, että Apple TV:si on hereillä ja että se täyttää järjestelmävaatimukset.

Jos Apple TV:tä ei näy AirPlay-valikossa, varmista, että Mac ja Apple TV vastaavat järjestelmävaatimuksia. Tarkista myös palomuuriasetukset:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja sitten Suojaus ja yksityisyys.
  2. Klikkaa lukkokuvaketta ja anna ylläpitäjän nimi ja salasana.
  3. Klikkaa Palomuuri-välilehdessä Palomuurivalinnat.
  4. Varmista, että Estä kaikki saapuvat yhteydet -kohtaa ei ole valittu ja että Salli allekirjoitettujen ohjelmistojen automaattisesti vastaanottaa saapuvia yhteyksiä -kohta on valittu.

Jos AirPlay-yhteys katkeaa odottamatta, langattomassa verkossa saattaa olla liikaa liikennettä tai siihen saattaa kohdistua liikaa häiriöitä, jotta AirPlay-yhteys toimisi. Lue lisätietoja Wi-Fi-yhteysongelmien ratkaisemisesta.

Jos työpöytäsi ei näytä hyvältä HD-televisiossasi, HD-televisio saattaa käyttää kuvanlaadun parannuksia, jotka eivät sovellu hyvin tietokoneen kuviin. Lue HD-televisiosi käyttöoppaasta lisätietoja siitä, miten voit säätää HD-televisiosi asetuksia tietokonekäyttöä varten. HD-televisiossasi saattaa olla sopiva katselutila, kuten tietokone- tai pelitila. Kokeile myös säätää esimerkiksi HD-television terävyyttä, yksityiskohtien parannusta ja kohinan vähentämistä.

AirPlayn järjestelmävaatimukset

Toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan voit selvittää nopeasti, tukeeko Macisi AirPlaytä: Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Näytöt. Jos Näytä peilausvalinnat valikkorivillä, kun ne ovat käytettävissä -valintaneliötä ei näy, Macisi ei tue AirPlaytä.

Jos Macisi ja Apple TV:si ovat samassa verkossa, vähimmäisvaatimukset ovat seuraavat:

Jos haluat selvittää, mitä verkkoa Apple TV (4. sukupolvi) käyttää, valitse Asetukset > Verkko. Valitse vanhemmissa Apple TV -malleissa Asetukset > Yleiset > Verkko. Apple TV:n kanssa pitäisi olla Macin kanssa samassa verkossa.

Vertaisverkon AirPlayn avulla vieraat voivat yhdistää Macinsa tai iOS-laitteensa Apple TV:hesi ilman salasanoja tai muodostamatta yhteyttä Wi-Fi-verkkoosi:

Lue lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.