Macin näytön sisällön näyttäminen HD-televisiossa AirPlayn avulla

Jos käytössäsi on Apple TV, AirPlayn avulla voit peilata tai laajentaa Macisi näytöllä näkyvän työpöydän HD-televisioon.

AirPlay-valikko

Valitse Apple TV AirPlay-näytöksi

Näin aloitat AirPlay-näytön käytön:

• Osoita valikkorivillä olevaa AirPlay-kuvaketta AirPlay-kuvake ja valitse sitten Yhdistä AirPlay-näyttöön -kohdassa Apple TV:n nimi. Kuvake näkyy sinisenä, kun Macisi käyttää AirPlay-näyttöä.
  • Voit myös käyttää Näytöt-asetuksia: valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, osoita Näytöt ja valitse sitten ikkunan alalaidassa olevasta AirPlay-näyttö-valikosta Apple TV.

Apple TV vaihtaa automaattisesti siihen Maciin, joka on viimeksi yrittänyt käyttää Apple TV:tä AirPlay-näyttönä.

Näin lopetat AirPlay-näytön käytön:

• Osoita AirPlay-kuvaketta AirPlay-kuvake ja valitse sitten Katkaise AirPlay-näytön yhteys.
  • Voit myös käyttää Näytöt-asetuksia: valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, osoita Näytöt ja valitse sitten ikkunan alalaidassa olevasta AirPlay-näyttö-valikosta Pois.
  • Vaihtoehtoisesti voit painaa Apple TV:n kaukosäätimen Menu-painiketta.

Valitse AirPlay-peilaus tai Laajennettu työpöytä -tila

Kun olet yhdistänyt AirPlay-näytön, voit käyttää sitä yhden tai useamman Macisi näytön peilaamiseen tai lisänäyttönä, joka laajentaa Macisi työpöytää. Osoita AirPlay-kuvaketta AirPlay-kuvake ja valitse sitten Laajennettu työpöytä tai jokin Käytä AirPlay-näyttöä -kohdan peilausasetuksista. Koska AirPlay peilaa tai laajentaa Macin näyttöä, kumpikin vaihtoehto edellyttää, että näyttö pysyy yhdistettynä ja hereillä.

Jos peilaat näytön, voit myös säätää työpöydän kokoa, jotta kuva on mahdollisimman hyvä. Osoita AirPlay-kuvaketta ja valitse jokin Työpöydän koon sovitus -asetuksista:

• Jos sovitat työpöydän koon Apple TV:hen, tarkkuus ja kuvasuhde muuttuvat. Tuloksena on 16:9-kuva, joka täyttää HD-television ruudun, mutta ei välttämättä näytä yhtä hyvältä Macin näytöllä. Tällöin HD-television kuva on mahdollisimman hyvä.
  • Jos sovitat työpöydän koon Macisi näyttöön, Macin näytön tarkkuus ja kuvasuhde pysyvät samoina. HD-televisiossa saattaa näkyä skaalattu kuva, joka ei täytä koko ruutua. Tällöin Macin näytön kuva on mahdollisimman hyvä.

Näin saat apua

Jos valikkorivillä ei näy AirPlay-kuvaketta AirPlay-kuvake:

• Varmista, että Näytä peilausvalinnat valikkorivillä, kun ne ovat käytettävissä -asetus on valittuna Näytöt-järjestelmäasetuksissa. Jos tätä valintaneliötä ei näy, Macisi ei täytä järjestelmävaatimuksia.
  • Varmista, että Apple TV on hereillä. Voit herättää sen painamalla jotakin Apple TV:n kaukosäätimen painiketta. AirPlay-kuvake näkyy vain kun Macisi havaitsee Apple TV:n, jota voi käyttää AirPlay-näyttönä.

Jos Apple TV:tä ei näy AirPlay-valikossa:

• Varmista, että Macisi ja Apple TV:si täyttävät järjestelmäasetukset ja että Apple TV:n ohjelmisto on ajan tasalla
  • Varmista, että Apple TV on hereillä. Voit herättää sen painamalla jotakin Apple TV:n kaukosäätimen painiketta.
  • Tarkista palomuuriasetukset:
    1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja osoita sitten Suojaus ja yksityisyys. Avaa Palomuuri-välilehti.
    2. Osoita lukkokuvaketta ja anna ylläpitäjän nimi ja salasana.
    3. Valitse Palomuurivalinnat.
    4. Poista valinta kohdasta Estä kaikki saapuvat yhteydet.
    5. Valitse kohta Salli allekirjoitettujen ohjelmistojen automaattisesti vastaanottaa saapuvia yhteyksiä.

Jos AirPlay-yhteys katkeaa itsestään

• AirPlay-yhteys saattaa katketa odottamatta, jos langattomassa verkossa on liikaa liikennettä AirPlay-yhteyden ylläpitämiseen tai jos langattomaan yhteyteen kohdistuu liikaa häiriöitä. Lue lisätietoja Wi-Fi-yhteysongelmien ratkaisemisesta
  • Reitittimesi käyttöoppaassa saattaa olla muita ehdotuksia siihen, miten saat vahvan ja nopean yhteyden laitteisiisi.

Jos työpöytäsi ei näytä hyvältä HD-televisiossa:

• HD-televisioissa käytetään usein kuvanlaadun parannuksia, joilla parannetaan elokuvien ja videomateriaalin ilmettä. Nämä parannukset eivät kuitenkaan aina sovellu hyvin tietokoneen kuviin. Lue HD-televisiosi käyttöoppaasta lisätietoja siitä, miten voit säätää HD-televisiosi asetuksia tietokonekäyttöä varten. HD-televisiossasi saattaa olla sopiva katselutila, kuten tietokone- tai pelitila. Kokeile myös säätää esimerkiksi terävyyttä, yksityiskohtien parannusta ja kohinan vähentämistä.
  • Jos valikkorivi, Dock tai muut työpöydän osat rajautuvat osittain pois HD-television näytöltä, lue lisätietoja overscan- ja underscan-tiloista ja ongelman korjaamisesta.

DVD-soitin-ohjelma ei tue toistoa AirPlay-näyttöön.

AirPlay-näytön käyttövaatimukset

Jos Macisi ja Apple TV:si ovat samassa verkossa, vähimmäisvaatimukset ovat seuraavat:

Vertaisverkon AirPlayn avulla vieraat voivat nopeasti ja helposti yhdistää Macinsa tai iOS-laitteensa Apple TV:hesi muodostamatta yhteyttä Wi-Fi-verkkoosi ja saamatta sen salasanoja haltuunsa. Sen vähimmäisvaatimukset ovat seuraavat:

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: