Macista peräisin olevan videokuvan näyttäminen HD-televisiossa AirPlayn avulla

Jos sinulla on Apple TV, voit AirPlayn avulla lähettää videokuvaa langattomasti Safarista tai QuickTime Playerista HD-televisioosi tai käyttää HD-televisiotasi Macin näyttönä.

Videokuvan lähettäminen QuickTime Playerista tai Safarista

OS X El Capitanissa voit lähettää joitakin videoita Safarista tai QuickTime Playerista (versio 10) Apple TV:hen. Voit tehdä sen osoittamalla toistosäätimien AirPlay-kuvaketta  (jos sellainen on) ja valitsemalla Apple TV:si.

Näytön peilaaminen tai työpöydän laajentaminen

Voit käyttää AirPlayta myös Macisi näytön sisällön peilaamiseen tai laajentamiseen. Näytön tulee olla liitetty tietokoneeseen ja hereillä.

1. Osoita valikkorivillä olevaa AirPlay-kuvaketta AirPlay-kuvake ja valitse sitten Yhdistä AirPlay-näyttöön -kohdassa Apple TV:si. Kuvake muuttuu siniseksi, kun Macisi käyttää AirPlay-näyttöä.
  2. Valitse samasta AirPlay-valikosta Laajennettu työpöytä tai jokin Käytä AirPlay-näyttöä: -kohdan peilausvaihtoehdoista.

Voit lopettaa Apple TV:n käyttämisen AirPlay-näyttönä valitsemalla AirPlay-valikosta Katkaise AirPlay-näytön yhteys. Vaihtoehtoisesti voit painaa Apple TV:n kaukosäätimen Menu-painiketta.

Näin saat apua

Jos AirPlay-kuvaketta AirPlay-kuvake ei näy, varmista, että Apple TV:si on hereillä ja että se täyttää järjestelmävaatimukset.

Jos Apple TV:täsi ei näy AirPlay-valikossa, varmista, että Macisi ja Apple TV:si täyttävät järjestelmävaatimukset ja että Apple TV:n ohjelmisto on ajan tasalla. Tarkista myös palomuuriasetukset:

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja osoita sitten Suojaus ja yksityisyys. Avaa Palomuuri-välilehti.
  2. Osoita lukkokuvaketta ja anna ylläpitäjän nimi ja salasana.
  3. Valitse Palomuurivalinnat.
  4. Poista valinta kohdasta Estä kaikki saapuvat yhteydet.
  5. Valitse kohta Salli allekirjoitettujen ohjelmistojen automaattisesti vastaanottaa saapuvia yhteyksiä.

Jos työpöytäsi ei näytä hyvältä HD-televisiossasi, HD-televisio saattaa käyttää kuvanlaadun parannuksia, jotka eivät sovellu hyvin tietokoneen kuviin. Lue HD-televisiosi käyttöoppaasta lisätietoja siitä, miten voit säätää HD-televisiosi asetuksia tietokonekäyttöä varten. HD-televisiossasi saattaa olla sopiva katselutila, kuten tietokone- tai pelitila. Kokeile myös säätää esimerkiksi HD-television terävyyttä, yksityiskohtien parannusta ja kohinan vähentämistä.

Jos peilaat näytön eikä kuva mahdu HD-television ruudulle, voit säätää työpöydän kokoa, jotta kuva on mahdollisimman hyvä.  Osoita AirPlay-kuvaketta ja valitse jokin Työpöydän koon sovitus -asetuksista.Jos sovitat työpöydän koon Apple TV:hen, kuva täyttää HD-television ruudun, mutta ei välttämättä näytä yhtä hyvältä Macin näytöllä. Lue lisätietoja overscan- ja underscan-tiloista ja niiden korjaamisesta.

Jos AirPlay-yhteys katkeaa odottamatta, langattomassa verkossa saattaa olla liikaa liikennettä tai siihen saattaa kohdistua liikaa häiriöitä, jotta AirPlay-yhteys toimisi. Lue lisätietoja Wi-Fi-yhteysongelmien ratkaisemisesta. Reitittimesi käyttöoppaassa saattaa olla muita ehdotuksia siihen, miten saat vahvan ja nopean yhteyden laitteisiisi.

Requirements for using AirPlay

AirPlayn järjestelmävaatimukset

Jos Näytä peilausvalinnat valikkorivillä, kun ne ovat käytettävissä -asetusta ei näy, kun valitset Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja osoitat Näytöt, Macisi ei täytä näitä vaatimuksia.

Jos Macisi ja Apple TV:si ovat samassa verkossa, vähimmäisvaatimukset ovat seuraavat:

Vertaisverkon AirPlayn avulla vieraat voivat nopeasti ja helposti yhdistää Macinsa tai iOS-laitteensa Apple TV:hesi muodostamatta yhteyttä Wi-Fi-verkkoosi ja saamatta sen salasanoja haltuunsa. Sen vähimmäisvaatimukset ovat seuraavat:

Learn more

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: