Tietoja Macin X11:stä

X11 ei enää sisälly Maciin, mutta X11-palvelin ja asiakaskirjastot ovat saatavilla XQuartz-projektista.

Apple perusti XQuartz-projektin, jotta X11:tä voitaisiin paremmin kehittää ja tukea Macissa yhteisöhankkeen muodossa. Quartz-projekti perustui alun perin Mac OS X 10.5:ssä mukana olleeseen X11:n versioon. XQuartzista on julkaistu useita versioita, joissa on ollut korjauksia, tuki uusille ominaisuuksille sekä muita X11-käyttökokemuksen parannuksia. Apple on mukana XQuartz-projektissa ja on pyrkinyt varmistamaan, että X11 toimii odotetulla tavalla macOS:n ja XQuartzin uusimpien saatavilla olevien versioiden kanssa.

X11-palvelin ja asiakaskirjastot macOS:lle ovat saatavilla XQuartz-projektista osoitteesta www.xquartz.org. Lataa uusin saatavilla oleva versio.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.