Tietoja Macin X11:stä

X11 ei enää sisälly Maciin, mutta X11-palvelin ja asiakaskirjastot ovat saatavilla XQuartz-projektista.

Apple perusti XQuartz-projektin, jotta X11:tä voitaisiin paremmin kehittää ja tukea Macissa yhteisöhankkeen muodossa. XQuartz-projekti perustui alun perin Mac OS X 10.5:ssä mukana olleeseen X11:n versioon. XQuartzista on julkaistu useita versioita, joissa on ollut korjauksia, tuki uusille ominaisuuksille ja muita X11-käyttökokemuksen parannuksia. Apple on mukana XQuartz-projektissa ja on pyrkinyt varmistamaan, että X11 toimii odotetulla tavalla macOS:n ja XQuartzin uusimpien saatavilla olevien versioiden kanssa.

X11-palvelin ja asiakaskirjastot macOS:lle ovat saatavilla XQuartz-projektista osoitteesta www.xquartz.org. Lataa uusin saatavilla oleva versio.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.