Applen Thunderbolt-sovittimet: Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Tässä artikkelissa kerrotaan Applen Thunderbolt–Gigabit Ethernet -sovittimesta ja Applen Thunderbolt–Firewire-sovittimesta.

Mitkä tietokoneet tukevat näitä Thunderbolt-sovittimia?

Kaikki Thurderboltilla varustetut Mac-tietokoneet tukevat näitä sovittimia. Sovitinten käyttö edellyttää, että tietokoneessa on OS X Lion 10.7.4 tai sitä uudempi käyttöjärjestelmä. Voit käyttää Applen Thunderbolt–Ethernet-sovitinta ennen kesäkuuta 2012 julkaistuissa Thunderboltilla varustetuissa Mac-tietokoneissa asentamalla Thunderboltin ohjelmistopäivitys 1.2.1:n.

Mihin sovittimet voi liittää?

Liitä ne suoraan Macin Thunderbolt-porttiin. Voit myös liittää sen ulkoiseen laitteeseen, kuten Apple Thunderbolt Display -näyttöön, tai muuhun laitteeseen, jossa on useita Thunderbolt-portteja.

Onko sovittimen käytölle muita vaatimuksia?

Jos liität useita laitteita (kutsutaan ketjuttamiseksi), vähintään yhden Thunderbolt-ketjussa olevan tietokoneen täytyy toimia isäntänä.

Voivatko muut Thunderbolt-ketjun laitteet vaikuttaa sovittimien suorituskykyyn?

Kyllä. Massamuisti- ja muut paljon kaistanleveyttä käyttävät laitteet voivat vaikuttaa sovittimien suorituskykyyn. Jos Thunderbolt-sovittimen käyttämisessä tällaisten laitteiden kanssa ilmenee ongelmia, liitä laitteet suoraan tietokoneesi toiseen Thunderbolt-porttiin. Voit myös liittää sen Thunderbolt-ketjussa olevaan vähän kaistanleveyttä käyttävään laitteeseen.

Kuinka paljon väylävirtaa Thunderbolt–FireWire-sovitin syöttää?

Thunderbolt–FireWire-sovitin syöttää jopa 7 W väylävirtaa. Tämä riittää useimpien FireWire-laitteiden virransyöttöön, mutta jotkin laitteet tai laiteketjut voivat vaatia enemmän virtaa.

Voiko sovittimet liittää laitteisiin, jotka eivät tue Thunderboltia?

Ei. Vaikka nämä sovittimet käyttävät samaa liitäntää kuin Mini-DisplayPort-sovitin, ne eivät toimi tietokoneissa, jotka eivät tue Thunderboltia.

Mac mini (vuoden 2011 puoliväli) ei mene nukkumaan, kun siihen on liitetty Applen Thunderbolt–Ethernet-sovitin. Voiko ongelman kiertää?

Kyllä. Mac mini -tietokoneissa on sisäiset Ethernet-liitännät. Käytä sisäistä liitäntää Thunderbolt–Ethernet-sovittimen sijaan. Lisätietoja on tässä artikkelissa.

Lisätietoja

Lisätietoja Thunderbolt-tekniikasta ja -laitteista on seuraavissa artikkeleissa: