iPhonen tai iPadin SIM-kortin poistaminen tai vaihtaminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten iPhonen tai iPadin (Wi-Fi + Cellular -mallit) SIM-kortin voi poistaa tai siirtää.

Käytä ainoastaan laitteesi mukana toimitettua SIM-kortin alustaa. Esimerkiksi iPhone 6s:n SIM-kortin alusta ei sovi iPhone 7:ään.

iPhone

Selvitä SIM-kortin alustan sijainti etsimällä mallisi alta. Avaa SIM-kortin alusta asettamalla paperiliitin tai SIM-kortin poistotyökalu alustan vieressä olevaan reikään. Työnnä liitintä sisäänpäin kohti iPhonea, mutta älä pakota sitä. Jos SIM-kortin alusta ei avaudu, vie laite operaattorillesi tai Apple Storeen ja pyydä sieltä apua.

Poista SIM-kortti alustasta ja katso, missä uuden SIM-kortin kulmassa on lovi. Aseta uusi SIM-kortti alustaan. Sen voi asettaa loven vuoksi alustaan vain yhdellä tavalla. Aseta alusta sitten kokonaan laitteeseen samansuuntaisesti kuin se oli alun perin laitteessa. Alustaakaan ei voi asettaa paikalleen kuin yhdellä tavalla.

iPhone XR:n SIM-kortin alusta

iPhone XR:ssä SIM-kortin alusta on oikealla puolella.

Kiinassa iPhone XR:n SIM-kortin alustaan menee kaksi nano-SIM-korttia.

SIM-kortin alustan sijainti iPhone X:ssä ja uudemmissa

iPhone X:ssä ja uudemmissa SIM-kortin alusta on oikealla puolella.

Kiinassa iPhone XS Maxin SIM-kortin alustaan menee kaksi nano-SIM-korttia.

SIM-kortin alusta on oikealla puolella seuraavissa malleissa:

• iPhone 8 Plus
  • iPhone 8
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone 6
  • iPhone SE
  • iPhone 5s
  • iPhone 5c
  • iPhone 5
  • iPhone 4s
  • iPhone 4 (GSM-malli)

SIM-kortin alusta on ylhäällä:

• iPhone 3GS
  • iPhone 3G
  • Alkuperäinen iPhone

iPad

Selvitä SIM-kortin alustan sijainti etsimällä mallisi alta. Avaa SIM-kortin alusta asettamalla paperiliitin tai SIM-kortin poistotyökalu alustan vieressä olevaan reikään. Työnnä liitintä sisäänpäin kohti iPadia, mutta älä pakota sitä. Jos SIM-kortin alusta ei avaudu, vie laite operaattorillesi tai Apple Storeen ja pyydä sieltä apua.

Poista SIM-kortti alustasta ja katso, missä uuden SIM-kortin kulmassa on lovi. Aseta uusi SIM-kortti alustaan. Sen voi asettaa loven vuoksi alustaan vain yhdellä tavalla. Aseta alusta sitten kokonaan laitteeseen samansuuntaisesti kuin se oli alun perin laitteessa. Alustaakaan ei voi asettaa paikalleen kuin yhdellä tavalla.

SIM-kortin alusta on oikeassa sivussa lähellä laitteen alaosaa:

• iPad Pro11 tuumaa
  • iPad Pro (12,9 tuumaa, 3. sukupolvi)

SIM-kortin alusta on oikeassa sivussa lähellä laitteen alaosaa:

• iPad Pro12,9 tuumaa (1. sukupolvi)
  • iPad Pro (12,9 tuumaa) (2. sukupolvi)
  • iPad Pro (10,5 tuumaa)
  • iPad Pro (9,7 tuumaa)
  • iPad (5. sukupolvi)
  • iPad (6. sukupolvi)
  • iPad Air
  • iPad Air 2
  • iPad mini 4
  • iPad mini 3
  • iPad mini 2
  • iPad mini

SIM-kortin alusta on vasemmassa sivussa lähellä laitteen yläosaa:

• iPad (4. sukupolvi)*
  • iPad (3. sukupolvi)*
  • iPad 2 (Wi-Fi + 3G, GSM-malli)*

*Aseta paperiliitin tai SIM-kortin poistotyökalu 45 asteen kulmassa.

iPadissa (Wi-Fi + 3G) SIM-kortin alusta on vasemmassa sivussa lähellä laitteen alaosaa.