Kappaleiden ja videoiden poistaminen iCloud-musiikkikirjastosta

Jos olet Apple Music -jäsen tai iTunes Match -tilaaja, voit poistaa mediasisältöä iCloud-musiikkikirjastostasi.

Jos olet Apple Music -jäsen tai iTunes Match -tilaaja, musiikki- ja videosisältösi tallennetaan iCloud-musiikkikirjastoon. Kun poistat kohteen iCloud-musiikkikirjastosta, se poistetaan myös iPhonesta, iPadista tai iPod touchista, joka käyttää iCloud-musiikkikirjastoa samalla Apple ID:llä. Kun poistat kohteen iCloud-musiikkikirjastosta, sitä ei voi palauttaa. Jos haluat lisätä kohteen takaisin kirjastoosi, lataa se uudelleen.

Jos näet latauskuvakkeen   iTunes Storesta ostamasi sisällön vieressä, kohde on tallennettu iCloud-musiikkikirjastoon laitteesi sijaan. Jos poistat iCloud-musiikkikirjastosta iTunes Storesta ostamaasi sisältöä, kohde kätketään. Voit tuoda ostetun kohteen takaisin näkyviin, jos haluat lisätä sen takaisin kirjastoosi. Lue lisätietoja kätketyistä ostoksista.

Jos ostit sisällön, jonka haluat poistaa, iTunes Storesta etkä ladannut sitä Apple Music -jäsenenä tai iTunes Match -tilaajana, lue ohjeet sisällön poistamiseen iPhonesta, iPadista tai iPod touchista.

iPhone, iPad tai iPod touch

Avaa Musiikki-appi ja napauta Kirjasto. Etsi poistettava kappale, albumi, soittolista, TV-ohjelma tai elokuva ja käytä sitten 3D Touchia tai paina kohdetta pitkään.

Näet jonkin seuraavista vaihtoehdoista riippuen siitä, onko kohde ladattu laitteellesi:

• Jos et ole ladannut kohdetta laitteellesi, poista kohde iCloud-musiikkikirjastosta napauttamalla Poista kirjastosta.
  • Jos olet ladannut kohteen laitteellesi, napauta Poista. Poista sitten kohde vain laitteeltasi napauttamalla Poista lataukset tai poista kohde iCloud-musiikkikirjastosta napauttamalla Poista kirjastosta.

Toimi seuraavasti, jos haluat nähdä vain laitteeseesi ladatun sisällön:

• Napauta Kirjasto > Ladattu musiikki. Näytön ylälaidassa näkyy seuraava viesti: ”Näytetään vain [laitteessa] oleva musiikki.”. Voit palata kirjastoosi napauttamalla vasemmasta yläkulmasta Kirjasto.

Tilan säästäminen laitteella

Voit säästää iOS-laitteessasi tilaa ja automaattisesti poistaa ladatut kappaleet, joita et ole hiljattain kuunnellut.

1. Napauta Asetukset > Musiikki > Optimoi tallennustila.
  2. Laita Optimoi tallennustila päälle.

Mac tai Windows-tietokone

Avaa iTunes ja klikkaa Kirjasto. Etsi poistettava kappale, albumi, soittolista, TV-ohjelma tai elokuva ja klikkaa sitten hiiren oikealla painikkeella tai ctrl-klikkaa kohdetta.

Näet jonkin seuraavista vaihtoehdoista riippuen siitä, onko kohde ladattu laitteellesi:

• Jos et ole ladannut kohdetta tietokoneellesi, poista kohde iCloud-musiikkikirjastosta valitsemalla Poista kirjastosta.
  • Jos olet ladannut kohteen tietokoneellesi, poista se vain tietokoneelta valitsemalla Poista lataus tai poista se iCloud-musiikkikirjastosta valitsemalla Poista kirjastosta.

Jos haluat nähdä vain tietokoneeseen ladatut kappaleet, albumit tai soittolistat, toimi seuraavasti:

• Klikkaa Kirjasto. Valitse sitten näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Näytä > Vain ladattu musiikki. Näet koko kirjastosi valitsemalla Näytä > Kaikki musiikki.

Android-puhelin

Avaa Apple Music -appi. Napauta  ja sitten Kirjasto. Etsi poistettava kappale, albumi, soittolista, TV-ohjelma tai elokuva ja paina sitten kohdetta pitkään.

Näet jonkin seuraavista vaihtoehdoista riippuen siitä, onko kohde ladattu laitteellesi:

• Jos et ole ladannut kohdetta laitteellesi, poista kohde iCloud-musiikkikirjastosta napauttamalla Poista kirjastosta.
  • Jos olet ladannut kohteen laitteellesi, napauta Poista. Poista sitten kohde vain laitteeltasi napauttamalla Poista lataus tai poista kohde iCloud-musiikkikirjastosta napauttamalla Poista kirjastosta.

Toimi seuraavasti, jos haluat nähdä vain puhelimeesi ladatun sisällön:

• Napauta  ja sitten Kirjasto > Ladattu musiikki. Näytön ylälaidassa näkyy seuraava viesti: ”Näytetään vain tämän laitteen musiikki”. Voit palata kirjastoosi napauttamalla vasemmassa yläkulmassa olevaa nuolta .

Jos et ole Apple Music -jäsen tai iTunes Match -tilaaja

Jos et ole Apple Music -jäsen tai iTunes Match -tilaaja, et voi käyttää iCloud-musiikkikirjastoa. Voit kuitenkin poistaa sisältöä iPhonelta, iPadilta tai iPod touchilta tai Macilta tai Windows-tietokoneelta

Voit myös kätkeä sisältöä. Lue ohjeet siihen, miten voit kätkeä ja tuoda näkyviin iTunes Storen ostoksia.