Oman kuvavirran usein kysytyt kysymykset

Tässä artikkelissa on vastauksia oman kuvavirran usein kysyttyihin kysymyksiin.

Oman kuvavirran ansiosta yhdellä laitteella ottamasi kuva näkyy automaattisesti kaikissa muissa laitteissasi. Lue lisätietoja kuvien jakamisesta perheenjäsenten ja ystävien kanssa.

Mitä tarvitsen oman kuvavirran käyttämiseen?

Tarvitset oman kuvavirran käyttämiseen iCloud-tilin, yhteensopivat laitteet ja ajantasaisen ohjelmiston:

• iPhone, iPad tai iPod touch: iOS 5.1 tai uudempi.
  • Mac: OS X Lion 10.7.5 tai uudempi sekä iPhoto 9.2.2 tai Aperture 3.2.3 tai uudempi.
  • Apple TV (2. sukupolvi): Apple TV:n ohjelmistopäivitys 5.0 tai uudempi.
  • Windows-tietokone: Windows 7 tai uudempi ja iCloudin Windows-versio 4.0 tai iCloud-ohjauspaneeli 3.1 tai uudempi.

Lue iCloudin käyttöönotto-ohjeet.

Miten laitan oman kuvavirran päälle?

Kun olet päivittänyt laitteesi ja ottanut iCloud-tilin käyttöön, voit helposti laittaa oman kuvavirran päälle laitteissasi:

• iOS-laitteet: Siirry kohtaan Asetukset > iCloud > Kuvat ja laita Oma kuvavirta päälle.
  • Mac:
    1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset > iCloud.
    2. Valitse Kuvat (tai Kuvavirta) -valintaneliö.
    3. Osoita Valinnat-painiketta ja varmista, että Oma kuvavirta on valittuna.
    4. Avaa ohjelma, jota haluat käyttää kuvavirran kanssa (iPhoto tai Aperture). Varmista, että Oma kuvavirta on päällä kyseisessä ohjelmassa. Voit myös muuttaa oman kuvavirran asetuksia iPhoton tai Aperturen asetuksista.
  • Windows:
    1. Avaa iCloudin Windows-versio 4.0 (tai iCloud-ohjauspaneeli) ja valitse Kuvat-valintaneliö.
    2. Osoita Valinnat-painiketta ja varmista, että Oma kuvavirta on päällä, ja säädä asetuksia.
    3. Kun olet valmis, osoita Käytä-painiketta.

Viekö oma kuvavirta iCloud-tallennustilaani?

Ei. Omaan kuvavirtaan lähetetyt kuvat eivät vie iCloud-tallennustilaasi.

Korvaako oman kuvavirran käyttäminen iCloud-varmuuskopioinnin tai iTunesin, jos haluan varmuuskopiot kuvistani?

Ei. Omassa kuvavirrassa olevia kuvia säilytetään iCloud-palvelimella 30 päivän ajan. Näiden kuvien tallentaminen tai varmuuskopiointi edellyttää, että kopioit ne omasta kuvavirrasta iOS-laitteeseesi. Valitse kuvat ja valitse sitten Jaa > Tallenna kuva. Tämän jälkeen voit varmuuskopioida kuvat käyttämällä iCloudia tai iTunesia.

Mitä kuvamuotoja oma kuvavirta tukee?

Oma kuvavirta tukee JPEG-, TIFF-, PNG- ja useimpia RAW-kuvamuotoja. Omassa kuvavirrassa ei voi käyttää videoita.

Milloin kuvani lähetetään omaan kuvavirtaan?

Kun laitat oman kuvavirran päälle laitteissasi, kaikki niillä ottamasi ja niihin tuomasi kuvat lähetetään automaattisesti.

• iOS-laitteet: Otetut uudet kuvat lähetetään automaattisesti omaan kuvavirtaasi, kun poistut Kamera-ohjelmasta ja kun laite on Wi-Fi-verkossa. Oma kuvavirta ei siirrä kuvia mobiiliverkon kautta.
  • Macit: iPhotoon tai Apertureen tuodut uudet kuvat lähetetään automaattisesti, kun tietokone on Wi-Fi- tai Ethernet-verkossa. Vaihtoehtoisesti voit muuttaa iPhoto- tai Aperture-asetuksiasi siten, että vain omaan kuvavirtaan manuaalisesti lisätyt kuvat lähetetään.
  • Windows-tietokone, jossa on iCloudin Windows-versio 4.0 (tai iCloud-ohjauspaneeli 3.1): Avaa Windowsin resurssienhallinta -ikkuna ja valitse Suosikit-kohdasta iCloud-kuvat. Avaa Oma kuvavirta. Osoita Lisää kuvia -painiketta. Valitse omaan kuvavirtaan tuotavat kuvat ja valitse sitten Avaa.

Kuinka pitkään oman kuvavirran kuvia säilytetään iCloudissa?

Omaan kuvavirtaan lähetettyjä kuvia säilytetään iCloudissa 30 päivää, jotta laitteesi ehtivät varmasti ladata ne.

Kuinka paljon kuvia laitteideni ja tietokoneitteni omaan kuvavirtaan tallennetaan?

iCloud siirtää kaikki kuvat laitteittesi ja tietokoneittesi Äskettäin lisätyt- tai Oma kuvavirta -albumiin. iCloud hallitsee kuvia tehokkaasti, jotta tallennustilaa riittää.

iOS-laitteiden Kuvat-välilehdellä (tai iOS 7:ssä Oma kuvavirta -albumissa) on 1 000 viimeistä kuvaasi, ja ne päivittyvät juoksevasti. Siellä voit selata äskeisiä kuviasi tai siirtää toiseen albumiin ne kuvat, jotka haluat säilyttää laitteessa pysyvästi.

Koska Macissa ja Windows-tietokoneessa on enemmän tallennustilaa kuin iOS-laitteissa, halutessasi voit asettaa kaikki oman kuvavirran kuvat latautumaan automaattisesti.

• Valitse Macin iPhoto- tai Aperture-asetuksista Kuvat (tai Kuvavirta) > Oma kuvavirta > Automaattinen tuonti. Kaikki kuvavirtasi kuvat tuodaan iPhoton tai Aperturen Events (Tapahtumat)-, Projects (Projektit)-, Photos (Kuvat)-, Faces (Kasvot)- ja Places (Paikat) -kansioihin.
  • Kun oma kuvavirta on laitettu päälle Windows-tietokoneen Ohjauspaneelista, kaikki kuvat tuodaan kansioon
    C:\\Users\<user name>\Pictures\iCloud Photos\My Photo Stream

Tallennustilarajoitusten vuoksi Apple TV saattaa näyttää vain uusimmat kuvat.

Tallentuvatko kaikki iPhone 5s:ssä tai uudemmassa sarjakuvaustilaa käyttämällä otetut kuvat omaan kuvavirtaan?

Kun otat kuvia käyttämällä sarjakuvaustilaa, vain suosikkikuvasi tuodaan laitteeseen. Jos laitteessa on iOS 7.1 tai uudempi, voit tallentaa kaikki sarjakuvaustilassa otetut kuvat omaan kuvavirtaan. Napauta Asetukset > iCloud > Kuvat ja laita Lataa sarjakuvaukset -asetus päälle.

Miten tarkastelen omaa kuvavirtaa?

• iPhone, iPad tai iPod touch: uudet kuvat näkyvät Kuvat-ohjelman Äskettäin lisätyt -albumissa (tai Oma kuvavirta -albumissa iOS 7:ssä). iOS 8:ssa oma kuvavirta tuo kuvat viimeisten 30 päivän ajalta Äskettäin lisätyt -albumiin. Yli 30 päivää vanhat kuvat tuodaan Kuvat-välilehdelle. Lue ohjeita kuvien löytämiseen iOS 8:ssa. Jos käytössä on iOS 7, löydät kuvasi napauttamalla Kuvavirta-välilehteä ja sitten Oma kuvavirta -albumia.
  • Mac: kuvasi näkyvät iPhoto 9.5:ssä tai Aperture 3.5:ssä iCloud-kohdan Shared albums (Jaetut albumit) -osiossa. iPhoton ja Aperturen aiemmissa versioissa kuvat näkyvät Photo Stream (Kuvavirta) -osiossa. Jos käytössä on iPhoto 9.4 tai uudempi tai Aperture 3.4 tai uudempi, avaa Oma kuvavirta -albumi.
  • Windows 8.1 -tietokone: osoita aloitusnäytön vasemmassa alakulmassa olevaa avausnuolta ja osoita sitten iCloud-kuvat-ohjelmaa.
  • Windows 8 -tietokone: valitse Käynnistä-valikosta iCloud-kuvat.
  • Windows 7 -tietokone: osoita Windowsin Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Kuvat. Valitse vasemmalla olevan paneelin Suosikit-valikosta iCloud-kuvat tai Kuvavirta. Voit tarkastella kuviasi kaksoisosoittamalla Oma kuvavirta -kohtaa.
  • Apple TV: kun olet kirjautunut iCloud-tilillesi, voit tarkastella kuviasi valitsemalla päävalikosta iCloud-kuvat tai Kuvavirta (tai valitsemalla Apple TV:n ohjelmistopäivitys 5.0:ssa Internet > Kuvavirta).

Mikä on oman kuvavirran kuvien tarkkuus?

Macissa ja Windows-tietokoneessa kuvat ladataan ja tallennetaan alkuperäisellä tarkkuudella. iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa ja Apple TV:ssä kuvat tallennetaan laiteoptimoidulla tarkkuudella, mikä nopeuttaa lataamista ja säästää tallennustilaa. Vaikka koko vaihtelee, tavallisella kompaktikameralla otetun kuvan optimoidun version tarkkuus on 2048 x 1536 pikseliä, kun kuva siirretään laitteisiisi. Panoraamakuvat voivat olla enintään 5400 pikseliä leveitä.

Miten poistan kuvia omasta kuvavirrasta?

Voit poistaa kuvia kuvavirrasta samalla tavalla kuin muitakin iOS-laitteessa tai Macissa olevia kuvia. Valitse kuva, jonka haluat poistaa, ja napauta roskakorikuvaketta tai osoita Poista. Jos käytössä on Windows-tietokone, valitse kuvavirrasta poistettavat kuvat, osoita niitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Poista. Kun poistat kuvan omasta kuvavirrasta yhdessä laitteessa, se poistetaan Kuvat-välilehdeltä sekä albumeista ja iCloudista. Omasta kuvavirrasta muihin laitteisiin tuotuja kuvia ei poisteta. Lue lisää kuvien poistamisesta.

Mitä tapahtuu kuvilleni, jos laitan oman kuvavirran pois päältä?

Jos kirjaudut ulos iCloudista tai laitat oman kuvavirran pois päältä iOS-laitteessa, kaikki Oma kuvavirta -albumin kuvat poistetaan kyseisestä laitteesta. Myös kaikki omasta kuvavirrasta Äskettäin lisätyt -albumiin ja Kuvat-välilehdelle tuodut kuvat poistetaan. Toimenpide ei vaikuta muissa laitteissa oleviin oman kuvavirran kuviin. Oman kuvavirran kuvia säilytetään iCloud-palvelimella 30 päivän ajan siitä päivästä lukien, jolloin ne on lähetetty omaan kuvavirtaan. Jos kirjaudut sisään iCloudiin samalla Apple ID:llä ja otat oman kuvavirran käyttöön toisessa laitteessa, kyseiset kuvat ladataan automaattisesti kyseiseen laitteeseen.

Ennen kuin poistat oman kuvavirran käytöstä, tallenna laitteeseen kuvat, jotka haluat säilyttää. Lue lisätietoja kuvien tallentamisesta.

Tarvitsetko apua?

Lue lisätietoja iCloud-kuvajaon ja jaettujen albumeiden käyttämisestä ja vianmäärityksestä.

Lue ohjeita kuvien löytämiseen iOS 8:ssa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta.

Muokattu viimeksi: