Oman kuvavirran usein kysytyt kysymykset

Oman kuvavirran avulla voit katsella iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla äskettäin ottamiasi kuvia Macissa ja Windows-tietokoneessa.

Mitä tarvitsen oman kuvavirran käyttämiseen?

Oman kuvavirran vaatimukset:

• iPhone, iPad tai iPod touch: iOS 7 tai uudempi.
  • Mac: OS X Lion 10.7.5 ja iPhoto 9.2.2, Aperture 3.2.3 tai Kuvien OS X -versio 1.0 tai uudempi.
  • Apple TV (2. sukupolvi): Apple TV:n ohjelmistopäivitys 5.0 tai uudempi.
  • Windows-tietokone: Windows 7 tai uudempi ja iCloudin Windows-versio.
  • iCloud otettuna käyttöön kaikissa laitteissasi.

Miten laitan oman kuvavirran päälle?

Voit laittaa oman kuvavirran päälle etsimällä laitteesi alta ja noudattamalla sitä koskevia ohjeita.

iPhone, iPad tai iPod touch

Valitse Asetukset > iCloud > Kuvat ja laita oma kuvavirta päälle.

Mac

1. Valitse Omenavalikosta Järjestelmäasetukset.
  2. Valitse iCloud ja sitten Kuvat.
  3. Osoita Valinnat-painiketta ja varmista, että oma kuvavirta on päällä.

Windows-tietokone

Oman kuvavirran laittaminen päälle Windows-tietokoneessa edellyttää, että lataat iCloudin Windows-version

1. Avaa iCloudin Windows-versio.
  2. Valitse Kuvat, niin oma kuvavirta menee päälle automaattisesti.
  3. Valitse, minne haluat tallentaa iCloud-kuvien kansion tietokoneessasi. Valitse Valinnat > Vaihda ja valitse kansio iCloud-kuviesi tallentamista ja järjestelyä varten.
  4. Valitse OK > Käytä.

Miten oma kuvavirta toimii iCloud-kuvakirjaston kanssa?

Oma kuvavirta lähettää uusimmat kuvasi, jotta voit katsella niitä muilla laitteillasi ja tuoda ne laitteisiisi. Kuvat säilyvät omassa kuvavirrassa 30 päivän ajan. iCloud-kuvakirjasto lähettää kaikki kuvasi ja videosi iCloudiin ja pitää ne automaattisesti ajan tasalla laitteidesi välillä. Kun olet laittanut iCloud-kuvakirjaston päälle laitteessasi, muista laitteistasi omaan kuvavirtaan lisäämäsi kuvat näkyvät Kuvat-ohjelman Kaikki kuvat -välilehdellä. Ne on järjestetty hetkiin, kokoelmiin ja vuosiin.

Miten voin katsella omassa kuvavirrassa olevia kuvia?

Voit katsella omassa kuvavirrassa olevia kuvia etsimällä laitteesi alta ja noudattamalla sitä koskevia ohjeita.

iPhone, iPad tai iPod touch

• iOS 8: napauta Kuvat > Albumit > Oma kuvavirta.
  • iOS 7 tai aiempi: napauta Kuvavirta > Oma kuvavirta.

Mac

• Kuvat 1.0 tai uudempi: valitse Kuvat > Albumit > Oma kuvavirta.
  • iPhoto 9.5 tai Aperture 3.5: avaa iPhoto > iCloud > My Photo Stream (Oma kuvavirta).
  • iPhoto 9.4 tai aiempi tai Aperture 3.4: avaa iPhoto > My Photo Stream (Oma kuvavirta) tai Photo Stream (Kuvavirta).

Apple TV

Kun olet kirjautunut iCloudiin, voit katsella kuviasi valitsemalla päävalikosta iCloud-kuvat tai Kuvavirta. Jos laitteessa on Apple TV:n ohjelmistopäivitys 5.0, valitse Internet > Kuvavirta.

Windows-tietokone

Kun laitat Kuvat päälle, iCloudin Windows-versio luo Resurssienhallintaan iCloud-kuvat-nimisen kuvakansion. Oma kuvavirta lataa iOS-laitteilla ottamasi uudet kuvat automaattisesti.

Voit katsella kuviasi Windows-tietokoneella myös noudattamalla seuraavia ohjeita:

• Windows 8.1: Osoita aloitusnäytön vasemmassa alakulmassa  ja osoita sitten iCloud-kuvat-ohjelmaa.
  • Windows 8: Valitse aloitusnäytöstä iCloud-kuvat.
  • Windows 7: Osoita Windowsin Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Kuvat. Valitse vasemmalla olevan paneelin Suosikit-valikosta iCloud-kuvat tai Kuvavirta. Voit katsella kuviasi kaksoisosoittamalla Oma kuvavirta -kohtaa. Se näkyy myös kansiona avautuvassa ikkunassa.

Mitä kuvamuotoja oma kuvavirta tukee?

Oma kuvavirta tukee JPEG-, TIFF-, PNG- ja useimpia RAW-kuvamuotoja. Omassa kuvavirrassa ei voi käyttää videoita.

Mikä on oman kuvavirran kuvien tarkkuus?

Macissa ja Windows-tietokoneessa kuvat ladataan ja tallennetaan alkuperäisellä tarkkuudella. iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa ja Apple TV:ssä kuvat tallennetaan laiteoptimoidulla tarkkuudella, mikä nopeuttaa lataamista ja säästää tallennustilaa.

Vaikka koko vaihtelee, tavallisella kompaktikameralla otetun kuvan optimoidun version tarkkuus on 2048 x 1536 pikseliä, kun kuva siirretään laitteisiisi. Panoraamakuvat voivat olla enintään 5400 pikseliä leveitä.

Milloin kuvani lähetetään omaan kuvavirtaan?

iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla otetut kuvat lähetetään automaattisesti omaan kuvavirtaan, kun poistut Kamera-ohjelmasta ja kun laite on Wi-Fi-verkossa. Macissa iPhotoon tai Apertureen tuodut uudet kuvat lähetetään automaattisesti, kun tietokone on Wi-Fi- tai Ethernet-verkossa. Voit muuttaa iPhoto- tai Aperture-asetuksiasi siten, että vain omaan kuvavirtaan manuaalisesti lisätyt kuvat lähetetään.

Voit lähettää kuvia Windows-tietokoneella omaan kuvavirtaan seuraavasti:

1. Osoita Windowsin Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Kuvat.
  2. Valitse vasemmalla olevan paneelin Suosikit-valikosta iCloud-kuvat.
  3. Avaa Oma kuvavirta ja osoita Lisää kuvia -painiketta.
  4. Valitse omaan kuvavirtaan lisättävät kuvat ja valitse sitten Avaa.

Miten paljon omaan kuvavirtaan mahtuu kuvia?

Voit halutessasi asettaa kaikki oman kuvavirran kuvat latautumaan Maciisi ja Windows-tietokoneeseesi automaattisesti.

• Kuvat 1.0 tai uudempi: Avaa Kuvat ja valitse Asetukset > Yleiset. Valitse Kopioi kohteet Kuvat-kirjastoon.
  • iPhoto tai Aperture: Valitse Preferences (Asetukset) > Photos (Kuvat) tai Photo Stream (Kuvavirta) > My Photo Stream (Oma kuvavirta) > Automatic Import (Automaattinen tuonti). Kaikki kuvavirtasi kuvat tuodaan iPhoton tai Aperturen Events (Tapahtumat)-, Projects (Projektit)-, Photos (Kuvat)-, Faces (Kasvot)- ja Places (Paikat) -kansioihin.

Tallennustilan säästämiseksi iPhone, iPad ja iPod touch säilyttävät 1 000 viimeistä kuvaasi Oma kuvavirta -albumissa. Siellä voit selata kuviasi tai siirtää toiseen albumiin ne kuvat, jotka haluat säilyttää iOS-laitteessa pysyvästi. Jos Apple TV:ssäsi on rajoitetusti tallennustilaa, näet vain uusimmat kuvat.

Viekö oma kuvavirta iCloud-tallennustilaani?

Ei. Omaan kuvavirtaan lähettämäsi kuvat eivät vie iCloud-tallennustilaasi.

Voiko omaa kuvavirtaa käyttää kuvien varmuuskopiointiin iCloud-varmuuskopioinnin tai iTunesin sijaan?

Ei. Omassa kuvavirrassa olevia kuvia säilytetään iCloud-palvelimella 30 päivän ajan. Näiden kuvien tallentaminen tai varmuuskopiointi edellyttää, että kopioit ne omasta kuvavirrasta iOS-laitteeseesi. Valitse kuvat ja valitse sitten Jaa > Tallenna kuva. Tämän jälkeen voit varmuuskopioida kuvat käyttämällä iCloudia tai iTunesia.

Missä sarjakuvaustilaa käyttämällä otetut kuvat ovat omassa kuvavirrassa?

Kun otat kuvia käyttämällä sarjakuvaustilaa, vain suosikkikuvasi tuodaan laitteeseen. Jos laitteessa on iOS 7.1 tai uudempi, voit tallentaa kaikki sarjakuvaustilassa otetut kuvat omaan kuvavirtaan. Napauta Asetukset > iCloud > Kuvat ja laita Siirrä kuvasarjat -asetus päälle.

Miten poistan kuvia omasta kuvavirrasta?

Voit poistaa kuvia omasta kuvavirrasta iOS-laitteella tai Macilla napauttamalla   tai osoittamalla Poista.

Jos käytät Windows-tietokonetta, valitse kuvat, jotka haluat poistaa omasta kuvavirrasta, osoita niitä hiiren oikealla painikkeella ja valitse sitten Poista. Kun poistat kuvan omasta kuvavirrasta yhdessä laitteessa, se poistetaan Kuvista ja iCloudista. Kuvia, jotka olet tuonut muihin laitteisiin, ei poisteta.

Mitä tapahtuu kuvilleni, jos laitan oman kuvavirran pois päältä?

Jos kirjaudut ulos iCloudista tai laitat oman kuvavirran pois päältä iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, kaikki Oma kuvavirta -albumin kuvat poistetaan kyseisestä laitteesta. Myös kaikki omasta kuvavirrasta Kaikki kuvat -albumiin ja Kuvat-välilehdelle tuodut kuvat poistetaan.

Toimenpide ei vaikuta muissa laitteissa oleviin oman kuvavirran kuviin. Oman kuvavirran kuvat säilyvät iCloud-palvelimella 30 päivän ajan siitä päivästä lukien, jolloin ne on lähetetty omaan kuvavirtaan. Jos kirjaudut iCloudiin toisessa laitteessa samalla Apple ID:llä ja laitat oman kuvavirran päälle, kuvat latautuvat automaattisesti.

Ennen kuin laitat oman kuvavirran pois päältä, tallenna laitteeseen kuvat, jotka haluat säilyttää. Lue lisätietoja kuvien tallentamisesta.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: