Oma kuvavirta

Oman kuvavirran avulla voit katsella iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla ottamiasi tai Macista tai Windows-tietokoneesta lähettämiäsi uusia kuvia.

Vaatimukset

Voit käyttää omaa kuvavirtaa näiden laitteiden kanssa, kun olet ottanut niissä iCloudin käyttöön:

Jos olet luonut Apple ID:si äskettäin, oma kuvavirta ei ehkä ole käytettävissä. Säilytä kuvasi ja videosi iCloudissa iCloud-kuvakirjaston avulla.

Miten oma kuvavirta toimii iCloud-kuvakirjaston kanssa

Oma kuvavirta lähettää uusimmat kuvasi (Live Photo -kuvia lukuun ottamatta), jotta voit katsella niitä muilla laitteillasi ja tuoda ne laitteisiisi. Kuvat säilyvät omassa kuvavirrassa 30 päivän ajan. iCloud-kuvakirjasto lähettää kaikki kuvasi ja videosi iCloudiin sekä pitää ne ajan tasalla laitteidesi välillä.

Jos laitat sekä oman kuvavirran että iCloud-kuvakirjaston iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa päälle, kyseisellä laitteella ottamasi kuvat lähetetään sekä iCloud-kuvakirjastoon että omaan kuvavirtaan.

Jos käytät samalla Apple ID:llä toista laitetta, jossa vain oma kuvavirta on laitettu päälle, kyseisellä laitteella ottamasi kuvat lähetetään vain omaan kuvavirtaan. Ne eivät näy laitteissa, joissa vain iCloud-kuvakirjasto on laitettu päälle.

Lue lisätietoja iCloud-kuvakirjaston ja oman kuvavirran eroista.

Kuvien katselu omassa kuvavirrassa

Etsi laitteesi alta ja toimi ohjeiden mukaisesti.

iPhone, iPad tai iPod touch

• iOS 8 tai uudempi: Napauta Kuvat > Albumit > Oma kuvavirta.
  • iOS 7 tai aiempi: Napauta Kuvavirta > Oma kuvavirta.

Mac

Valitse Kuvat > Albumit > Oma kuvavirta.

Apple TV

• Apple TV (4. sukupolvi): kun olet kirjautunut iCloudiin, valitse Asetukset > Tilit > iCloud ja laita oma kuvavirta päälle.
  • Apple TV (3. ja 2. sukupolvi): kun olet kirjautunut iCloudiin, valitse Asetukset > iCloud > iCloud-kuva-asetukset > Laita oma kuvavirta päälle.

Windows-tietokone

Kun laitat Kuvat päälle, iCloudin Windows-versio luo Resurssienhallintaan iCloud-kuvat-nimisen kuvakansion. Oma kuvavirta lataa iOS-laitteilla ottamasi uudet kuvat automaattisesti Lataukset-kansioon.

Oman kuvavirran tarkastelu Windowsissa

Voit katsella kuviasi Windows-tietokoneella myös noudattamalla seuraavia ohjeita:

• Windows 10: Kirjoita Hae verkosta ja Windowsista -palkkiin iCloud-kuvat. Kun iCloud-kuvat-työpöytäohjelma näkyy hakutuloksissa, valitse se.
  • Windows 8.1: Klikkaa aloitusnäytön vasemmassa alakulmassa Lataa ja klikkaa sitten iCloud > iCloud-kuvat-ohjelma.
  • Windows 8: Valitse aloitusnäytöstä iCloud-kuvat.
  • Windows 7: Klikkaa Windowsin Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Kuvat. Klikkaa vasemmalla olevan paneelin Suosikit-valikosta iCloud-kuvat.

Oman kuvavirran tukemat kuvamuodot

Oma kuvavirta tukee JPEG-, TIFF-, PNG- ja useimpia RAW-kuvamuotoja. Oma kuvavirta ei tue videoita tai Live Photo -kuvia.

Kuvien poistaminen omasta kuvavirrasta

Valitse iOS-laitteessa tai Macissa yksi tai useampi kuva omasta kuvavirrasta ja napauta roskakorikuvake tai klikkaa Poista.

Valitse Windows-tietokoneessa omasta kuvavirrasta kuvat, jotka haluat poistaa. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella ja valitse Poista.

Kun poistat kuvan omasta kuvavirrasta yhdessä laitteessa, kuva poistetaan Kuvista ja iCloudista. Kuvia, jotka olet tuonut omasta kuvavirrasta muihin laitteisiin, ei poisteta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä omasta kuvavirrasta

Tarvitsetko apua? Saatat löytää vastauksen kysymykseesi alta.

Voiko omaa kuvavirtaa käyttää kuvien varmuuskopiointiin iCloud-varmuuskopioinnin tai iTunesin sijaan?

Ei. Omassa kuvavirrassa olevia kuvia säilytetään iCloud-palvelimella 30 päivän ajan. Tämän jälkeen kuvat poistetaan iCloudista. Näiden kuvien tallentaminen tai varmuuskopiointi edellyttää, että kopioit ne omasta kuvavirrasta iOS-laitteeseesi. Toimi seuraavasti: Avaa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Kuvat ja napauta Albumit > Oma kuvavirta > Valitse. Napauta kuvia, jotka haluat tallentaa, ja napauta sitten jakokuvake > Tallenna kuva. Tämän jälkeen voit varmuuskopioida kuvasi iCloudin tai iTunesin avulla.

Mikä on oman kuvavirran kuvien tarkkuus?

Macissa ja Windows-tietokoneessa kuvat ladataan ja tallennetaan alkuperäisellä tarkkuudella. iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa ja Apple TV:ssä kuvat tallennetaan laiteoptimoidulla tarkkuudella, mikä nopeuttaa lataamista ja säästää tallennustilaa.

Vaikka koko vaihtelee, tavallisella kompaktikameralla otetun kuvan optimoidun version tarkkuus on 2 048 x 1 536 pikseliä, kun kuva siirretään laitteisiisi. Panoraamakuvat voivat olla enintään 5 400 pikseliä leveitä.

Milloin kuvani lähetetään omaan kuvavirtaan?

iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla otetut kuvat lähetetään automaattisesti omaan kuvavirtaan, kun poistut Kamera-apista ja kun laite on Wi-Fi-verkossa. Macissa Kuvat-ohjelmaan tuodut uudet kuvat lähetetään automaattisesti, kun tietokone on Wi-Fi- tai Ethernet-verkossa. Voit muuttaa asetuksiasi siten, että vain omaan kuvavirtaan manuaalisesti lisätyt kuvat lähetetään.

Voit lähettää kuvia Windows-tietokoneella omaan kuvavirtaan seuraavasti:

1. Klikkaa Windowsin Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Kuvat.
  2. Valitse vasemmalla olevan paneelin Suosikit-valikosta iCloud-kuvat.
  3. Klikkaa Lähetä kuvat.
  4. Valitse omaan kuvavirtaan lisättävät kuvat ja valitse sitten Avaa.

Voit myös vetää ja pudottaa kuvia Windows-tietokoneesta iCloud-kuvien Lähetykset-kansioon.

Miten paljon omaan kuvavirtaan mahtuu kuvia?

Voit halutessasi asettaa kaikki oman kuvavirran kuvat latautumaan Maciisi ja Windows-tietokoneeseesi automaattisesti.

Avaa Kuvat ja valitse Asetukset > Yleiset. Valitse Kopioi kohteet Kuvat-kirjastoon.

Tallennustilan säästämiseksi iPhone, iPad ja iPod touch säilyttävät 1 000 viimeistä kuvaasi Oma kuvavirta -albumissa. Siellä voit selata kuviasi tai siirtää toiseen albumiin ne kuvat, jotka haluat säilyttää iOS-laitteessa pysyvästi. Jos Apple TV:ssäsi on rajoitetusti tallennustilaa, näet vain uusimmat kuvat.

Viekö oma kuvavirta iCloud-tallennustilaani?

Ei. Omaan kuvavirtaan lähettämäsi kuvat eivät vie iCloud-tallennustilaasi.

Missä sarjakuvaustilaa käyttämällä otetut kuvat ovat omassa kuvavirrassa?

Kun otat kuvia sarjakuvaustilassa, vain suosikkikuvasi tuodaan laitteeseen. Jos laitteessa on iOS 7.1 tai uudempi, voit tallentaa kaikki sarjakuvaustilassa otetut kuvat omaan kuvavirtaan. Toimi seuraavasti:

• iOS 10.3 tai uudempi: Napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud > Kuvat ja ota käyttöön Siirrä kuvasarjat.
  • Aiemmat iOS-versiot: Napauta Asetukset > iCloud > Kuvat ja ota käyttöön Siirrä kuvasarjat.

Mitä kuvillesi tapahtuu, jos laitat oman kuvavirran pois päältä

Tallenna laitteellasi kaikki kuvat, jotka haluat säilyttää, ennen kuin poistat oman kuvavirran käytöstä. Jos kirjaudut ulos iCloudista tai laitat oman kuvavirran pois päältä iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, kaikki Oma kuvavirta -albumin kuvat poistetaan kyseisestä laitteesta.

Toimenpide ei vaikuta muissa laitteissa oleviin oman kuvavirran kuviin. Oman kuvavirran kuvat säilyvät iCloud-palvelimella 30 päivän ajan siitä päivästä lukien, jolloin ne on lähetetty omaan kuvavirtaan. Jos kirjaudut iCloudiin toisessa laitteessa samalla Apple ID:llä ja laitat oman kuvavirran päälle, kuvat latautuvat automaattisesti.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.