Käyttörajoitusten käyttäminen lapsen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Ruutuaika mahdollistaa sisältö- ja tietosuojarajoitukset, joiden avulla voit estää tai rajoittaa tiettyjen appien ja ominaisuuksien käyttöä lapsesi laitteessa. Lisäksi voit rajoittaa iPhonen, iPadin tai iPod touchin asetuksia parantaaksesi yksityisyyttä ja estääksesi lapsille sopimattoman sisällön, ostokset ja lataukset.

Sisältö- ja tietosuojarajoituksien ottaminen käyttöön

1. Valitse Asetukset ja napauta Ruutuaika.
  2. Napauta Jatka ja valitse Tämä on oma iPhoneni tai Tämä on lapseni iPhone.
    • Jos olet laitteen käyttäjän vanhempi tai huoltaja ja haluat estää muita perheenjäseniä muuttamasta asetuksiasi, luo pääsykoodi napauttamalla Käytä Ruutuaika-pääsykoodia. Vahvista sitten antamalla pääsykoodi uudelleen.
    • Jos olet ottamassa käyttöön Ruutuaikaa lapsesi laitteessa, noudata näyttöön tulevia kehotuksia, kunnes olet Vanhemman pääsykoodi -kohdassa. Anna sitten pääsykoodi. Vahvista antamalla pääsykoodi uudelleen.
  3. Napauta Sisältö- ja tietosuojarajoitukset. Anna pääsykoodisi, jos sitä kysytään, ja ota sitten Sisältö ja tietosuoja käyttöön.

Älä käytä samaa pääsykoodia, jolla avaat laitteen. Jos unohdat Ruutuajan pääsykoodin, sinun täytyy tyhjentää laite ja ottaa se käyttöön uutena laitteena, jotta voit poistaa pääsykoodin. Laitteen palauttaminen varmuuskopiosta ei poista Ruutuaika-pääsykoodia.

Lue lisää Perhejaon käyttämisestä Ruutuajan kanssa

iTunes- ja App Store -ostot

iTunes- ja App Store -ostojen estäminen

Voit myös esimerkiksi estää lasta asentamasta tai poistamasta appeja ja tekemästä appien sisäisiä ostoja. Estä iTunes- ja App Store -ostot tai lataukset:

1. Valitse Asetukset ja napauta Ruutuaika.
  2. Napauta Sisältö- ja tietosuojarajoitukset. Anna pääsykoodisi pyydettäessä.
  3. Napauta iTunes- ja App Store -ostot.
  4. Valitse asetus ja määritä sille Älä salli.

Voit myös muuttaa salasana-asetuksiasi iTunes-, App Store tai Book Store -lisäostoksia varten. Suorita vaiheet 1–3 ja valitse sitten Vaadi aina tai Älä vaadi.

Sallitut apit

Vakioappien ja -ominaisuuksien salliminen

Voit rajoittaa vakioappien tai -ominaisuuksien käyttöä. Jos poistat apin tai ominaisuuden käytöstä, sitä ei poisteta laitteesta, vaan se piilotetaan väliaikaisesti Koti-valikosta. Jos esimerkiksi poistat Mailin käytöstä, Mail-appia ei näy Koti-valikossa, ennen kuin otat sen takaisin käyttöön.

Sallittujen appien muuttaminen:

1. Valitse Asetukset > Ruutuaika.
  2. Napauta Sisältö- ja tietosuojarajoitukset.
  3. Anna Ruutuaika-salasanasi.
  4. Napauta Sallitut apit.
  5. Valitse apit, joiden käytön haluat sallia.

Lapsille sopimattoman ja tiettyjä luokituksia saaneiden sisältöjen estäminen

Voit myös estää sopimatonta sisältöä sisältävän musiikin sekä tiettyjä luokituksia saaneiden elokuvien tai TV-ohjelmien toistamisen. Apit sisältävät myös luokituksia, joita voidaan määrittää sisältörajoitusten avulla.

Lapsille sopimattoman ja tiettyjä luokituksia saaneiden sisältöjen rajoittaminen:

1. Valitse Asetukset ja napauta Ruutuaika.
  2. Napauta Sisältö- ja tietosuojarajoitukset ja sitten Sisältörajoitukset.
  3. Valitse Sallittu Store-sisältö -kohdassa haluamasi asetukset kullekin ominaisuudelle tai asetukselle.

Seuraavassa on sisältötyypit, joiden käyttöä voidaan rajoittaa:

• Rajoitukset: Kun ikärajaosiossa valitaan maa tai alue, kyseistä aluetta koskevat rajoitukset otetaan automaattisesti käyttöön.
  • Musiikki, podcastit ja News: Sopimatonta sisältöä sisältävän musiikkisisällön, musiikkivideoiden, podcastien ja uutisten toistaminen voidaan estää.
  • Musiikkiprofiilit ja julkaisut: Estä kuuntelemasi sisällön jakaminen ystävien kanssa ja heidän kuunteluidensa näkyminen.
  • Elokuvat: tiettyjä luokituksia saaneet elokuvat voidaan estää.
  • TV-ohjelmat: tiettyjä luokituksia saaneet TV-ohjelmat voidaan estää.
  • Kirjat: tiettyjä luokituksia saaneet sisällöt voidaan estää.
  • Apit: tiettyjä luokituksia saaneet apit voidaan estää.

Sirin verkkohakujen rajoittaminen

Sirin ominaisuuksien rajoittaminen:

1. Valitse Asetukset ja napauta Ruutuaika.
  2. Napauta Sisältö- ja tietosuojarajoitukset ja sitten Sisältörajoitukset.
  3. Vieritä alas Sirin kohtaan ja valitse asetuksesi.

Voit rajoittaa seuraavia Sirin ominaisuuksia:

• Verkkohakujen sisältö: Estä Siriä suorittamasta verkkohakuja, kun esität kysymyksen.
  • Loukkaava kieli: Estä Siriä näyttämästä lapsille sopimatonta kieltä.

Game Centerin rajoittaminen

Game Centerin ominaisuuksien rajoittaminen:

1. Valitse Asetukset ja napauta Ruutuaika.
  2. Napauta Sisältö- ja tietosuojarajoitukset ja sitten Sisältörajoitukset.
  3. Vieritä alas Game Centerin kohtaan ja valitse asetuksesi.

Voit rajoittaa seuraavia Game Centerin ominaisuuksia:

• Moninpelit: Estä moninpelien pelaaminen.
  • Kaverien lisäys: Estä kaverien lisääminen Game Centeriin.
  • Näyttötallennus: Estä näytön ja äänien tallennus.

verkkosisältö

Verkkosisällön estäminen

iOS:n voi asettaa suodattamaan verkkosivujen sisältöä automaattisesti siten, että aikuissisällön käyttöä rajoitetaan laitteen Safari-selaimessa ja apeissa. Voit myös lisätä tiettyjä verkkosivustoja hyväksyttyjen tai estettyjen sivustojen listalle tai voit sallia vain hyväksyttyjen verkkosivustojen käytön. Toimi seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Ruutuaika.
  2. Napauta Sisältö- ja tietosuojarajoitukset ja anna Ruutuaika-pääsykoodisi.
  3. Napauta Sisältörajoitukset ja sitten Verkkosisältö.
  4. Valitse Rajoittamaton pääsy, Rajoita pääsyä aikuisille tarkoitetuille sivustoille tai Vain sallitut sivustot.

Sallimastasi käyttöoikeudesta riippuen sinun pitää ehkä lisätä tietoja, kuten sivusto, jonka haluat estää.

Tietosuoja-asetusten muutosten salliminen

Laitteen tietosuoja-asetusten avulla voit hallita sitä, mitkä apit voivat käyttää laitteelle tallennettuja tietoja tai laitteiston ominaisuuksia. Voit esimerkiksi sallia sosiaalisen median apin pyytää kameran käyttölupaa, jolloin voi ottaa kuvia ja lähettää niitä apissa.

Tietosuoja-asetusten muutosten salliminen:

1. Valitse Asetukset ja napauta Ruutuaika.
  2. Napauta Sisältö- ja tietosuojarajoitukset. Anna pääsykoodisi pyydettäessä.
  3. Napauta Tietosuoja ja valitse sitten asetukset, joita haluat rajoittaa.

Voit rajoittaa seuraavia:

• Sijaintipalvelut: Apit ja verkkosivustot voidaan lukita käyttämään sijaintia.
  • Yhteystiedot: Appeja voidaan estää käyttämästä yhteystietojasi.
  • Kalenteri: Appeja voidaan estää käyttämästä kalenteriasi.
  • Muistutukset: Appeja voidaan estää käyttämästä muistutuksiasi.
  • Kuvat: Appeja voidaan estää pyytämästä kuviesi käyttölupaa.
  • Bluetooth-jako: Laitteita ja appeja voidaan estää jakamasta tietoja Bluetoothin avulla.
  • Jaa oma sijainti: Sijainnin jakamisen asetukset voidaan lukita Viestit- ja Etsi ystäväni -apeissa.
  • Mikrofoni: Appeja voidaan estää pyytämästä mikrofonin käyttölupaa.
  • Puheentunnistus: Appeja voidaan estää käyttämästä puheentunnistusta tai sanelua.
  • Mainonta: Mainontaan liittyvien asetusten muuttaminen voidaan estää.
  • Media ja Apple Music: Appeja voidaan estää käyttämästä laitteen kuvia, videoita tai musiikkikirjastoa.

Muiden asetusten ja ominaisuuksien muutosten salliminen

Voit sallia muiden asetusten ja ominaisuuksien muutokset samoin kuin voit sallia tietosuoja-asetusten muutokset.

1. Valitse Asetukset ja napauta Ruutuaika.
  2. Napauta Sisältö- ja tietosuojarajoitukset. Anna pääsykoodisi pyydettäessä.
  3. Valitse Salli muutokset -kohdassa ominaisuudet tai asetukset, joihin haluat sallia muutokset, ja valitse Salli tai Älä salli.

Voit sallia esimerkiksi seuraavien ominaisuuksien ja asetusten muutokset:

• Pääsykoodin muutokset: Estä pääsykoodisi muutokset.
  • Tilin muutokset: Estä Tilit ja salasanat -kohdan asetusten muutokset.
  • Mobiilidatan muutokset: Estä mobiilidata-asetusten muutokset.
  • Äänenvoimakkuusraja: Estä äänenvoimakkuusasetusten muutokset turvallisen kuuntelun takaamiseksi.
  • Älä häiritse ajettaessa : Estä Älä häiritse ajettaessa -ominaisuuden muutokset.
  • TV-palveluntarjoaja: Estä TV-palveluntarjoaja-asetusten muutokset.
  • Appien toiminta taustalla: Estä appien taustalla toimimista koskevat muutokset.

Lisätietoja

Yrityksissä ja kouluissa käytetään usein profiileja, joissa otetaan käyttöön rajoituksia. Selvitä, onko laitteessasi profiili, siirtymällä kohtaan Asetukset> Yleiset > Profiilit. Saat lisätietoja ylläpitäjältä tai profiilin asentajalta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.