Applen sisäisen tai ulkoisen näppäimistön, ohjauslevyn ja hiiren desinfiointi

Tässä artikkelissa kerrotaan Applen sisäisen tai ulkoisen näppäimistön, ohjauslevyn ja/tai hiiren desinfioinnista.

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.

Tietokoneen ja syöttölaitteiden (näppäimistöjen, ohjauslevyjen ja hiirten) säännöllisen puhdistamisen lisäksi voi olla tarpeellista desinfioida ne.

Kun yksittäistä tietokonetta käyttää useampi henkilö kotona, koulussa tai muussa ympäristössä, saatat haluta desinfioida ne osat tietokoneesta, joita ihmiset koskettavat, kuten näppäimistö, hiiri tai ohjauslevy.  Tämä pätee myös Magic Trackpad -ohjauslevyyn ja muihin Applen valmistamiin langattomiin syöttölaitteisiin.

Näiden pintojen asianmukainen desinfiointi vaatii Lysol Wipes -liinojen tai Clorox Kitchen Disinfecting -liinojen käyttöä. Noudata lisäksi alla olevia yleisiä ohjeita Apple-tuotteiden desinfioimiseksi.  Huomautus: Älä käytä liian kosteita puhdistusliinoja. Voit joutua puristamaan liinaa, jotta saat ylimääräisen kosteuden poistettua.

Tee näin

• Sammuta Mac, irrota virtajohto seinästä tai jakorasiasta, ja poista akku kannettavasta tietokoneesta tai langattomasta näppäimistöstä ja hiirestä ennen kuin aloitat puhdistuksen.
  • Käytä alueen pyyhkimiseen ensin desinfiointiliinaa ja tämän jälkeen kosteata, pehmeätä, nukkaamatonta liinaa. Kuivaa alue lopuksi toisella pehmeällä ja nukkaamattomalla liinalla.

Älä tee näin

• Älä käytä desinfiointiliinoja, joissa on valkaisuainetta tai yleensä desinfiointisuihkeita.
  • Älä käytä erittäin kosteata desinfiointiliinaa alueen puhdistamiseen. Jos liina on erittäin kostea, siitä tulisi puristaa ylimääräinen neste pois ennen käyttöä.
  • Älä anna desinfiointiliinan nesteen kerääntyä tai jäädä pitkäksi aikaa desinfioitavan alueen päälle.
  • Älä käytä karkeita pyyhkeitä tai liinoja alueen kuivaamiseen.
  • Älä käytä liiallista voimaa desinfioidessasi näppäimistöä ympäröivää aluetta. Tämä saattaa vahingoittaa näppäimiä.

Lisätietoja

Lisätietoja tietokoneen yleiseen puhdistamiseen on artikkelissa Mac-tuotteiden puhdistaminen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.