Modeemin ja reitittimen laiteohjelmiston pitäminen ajan tasalla

Modeemit ja reitittimet käyttävät laitteiston lisäksi sisäänrakennettua ohjelmistoa verkkopalveluiden (kuten Internetin tai sähköpostin) tarjoamiseen. Tätä ohjelmistoa kutsutaan laiteohjelmistoksi. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten pidät modeemin ja reitittimen laiteohjelmiston ajan tasalla.

Jotta modeemisi tai reitittimesi toimii oikein, varmista, että siihen asennettu laiteohjelmisto on ajan tasalla. Jos se ei ole ajan tasalla, yhdistämisessä laitteeseen tai Internet-yhteyden muodostamisessa laitteen avulla voi esiintyä ongelmia.

Joidenkin modeemien tai reitittimien laiteohjelmiston päivittämiseen liittyy erityisiä menettelytapoja. Jos et ole varma, miten laiteohjelmisto päivitetään, ota yhteys laitteen valmistajaan. Tiedossasi pitäisi olla laitteen mallinumero ja versio (soveltuvin osin), jotka saattavat lukea laitteessa olevassa tarrassa.

Lisätietoja

Yleensä modeemin tai reitittimen mukana toimitetaan uusin toimitushetkellä saatavilla oleva laiteohjelmistoversio. Laiteohjelmisto on kuitenkin saatettu päivittää modeemin tai reitittimen toimituksen jälkeen, mutta ennen kuin otit sen käyttöön. Siksi laiteohjelmisto täytyy mahdollisesti päivittää heti kun aloitat laitteen käytön.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.