Jos ääni- tai videotiedostoa ei toisteta Macissa

Vanhat tai erikoiset mediamuodot saattavat vaatia jonkin toisen ohjelmiston.

Applen apeissa, kuten QuickTime Playerissa, Kuvat-apissa ja Keynotessa, käytetään erilaisia ääni- ja kuvamuotoja. Vaikka joissakin apeissa suositaan tiettyjä muotoja, QuickTime-videotiedostot (.mov), useimmat MPEG-tiedostot (.mp4, .m4v, .m4a, .mp3, .mpg), jotkin AVI- ja WAV-tiedostot sekä monet muut muodot toimivat yleensä useimmissa apeissa ilman lisäohjelmistoja.

Vanhat tai erikoiset mediamuodot eivät ehkä toimi apissasi, sillä muoto vaatii sitä tukevan ohjelmiston. Tällöin appi ei avaa tiedostoa eikä toista siinä olevaa ääntä tai videota.

Tiedoston kanssa yhteensopivan apin etsiminen

Sinulla saattaa olla jo appi, joka tukee tiedostosi muotoa. Jos et tiedä, mitä asennettua appia sinun kannattaa kokeilla, Mac pystyy ehkä ehdottamaan sopivaa vaihtoehtoa:

1. Ctrl-klikkaa (tai klikkaa hiiren oikealla painikkeella) tiedostoa Finderissa.
  2. Valitse näyttöön tulevasta oikotievalikosta Avaa apilla. Näyttöön tulevan alivalikon pitäisi sisältää kaikki muut asennetut apit, joilla Macin mielestä tiedoston voi ehkä avata.

Jos tiedostoa ei pysty avaamaan millään asennetulla apilla, hae internetistä tai Mac App Storesta appeja, joilla tiedoston voi toistaa tai muuntaa:

• Sisällytä hakuun mediamuodon nimi. Löydät muodon valitsemalla tiedoston ja avaamalla tietoikkunan painamalla komento-I. Muoto voi näkyä Laji-sanan perässä, esimerkiksi ”Laji: Matroska Video File”.
  • Sisällytä hakuun tiedostopääte. Päätteellä tarkoitetaan tiedoston nimen perässä olevia kirjaimia, esimerkiksi .avi, .wmv tai .mkv.

Lisätietoja

• OS X Mavericksissa ja uudemmissa aina macOS Mojaveen saakka QuickTime Player (versio 10.0 tai uudempi) muuntaa vanhat mediatiedostot, joissa käytetään tiettyjä vanhoja tai muiden valmistajien pakkausmuotoja.
  • Lue Final Cut Pro X:n ja iMovien yhteensopimattomista mediatiedostoista.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.