Jos ääni- tai videotiedostoa ei toisteta Macissa

Vanhat tai erikoiset mediamuodot saattavat vaatia jonkin toisen ohjelmiston.

Applen ohjelmissa, kuten QuickTime Playerissa, Kuvat-ohjelmassa ja Keynotessa, käytetään erilaisia ääni- ja kuvamuotoja. Vaikka joissakin ohjelmissa preferoidaan mahdollisesti tiettyjä muotoja, QuickTime-videotiedostot (.mov), useimmat MPEG-tiedostot (.mp4, .m4v, .m4a, .mp3, .mpg), jotkin AVI- ja WAV-tiedostot sekä monet muut muodot toimivat yleensä useimmissa ohjelmissa ilman lisäohjelmistoja.

Vanhat tai erikoiset mediamuodot eivät ehkä toimi ohjelmassasi, sillä muoto vaatii sitä tukevan ohjelmiston. Tällöin ohjelmasi ei avaa tiedostoa eikä toista siinä olevaa ääntä tai videota.

Tiedoston kanssa yhteensopivan ohjelman etsiminen

Sinulla saattaa olla jo ohjelma, joka tukee tiedostosi muotoa. Jos et tiedä, mitä asennettua ohjelmaa sinun kannattaa kokeilla, Mac pystyy ehkä ehdottamaan sopivaa vaihtoehtoa:

1. Ctrl-klikkaa (tai klikkaa hiiren oikealla painikkeella) tiedostoa Finderissa.
  2. Valitse näyttöön tulevasta oikotievalikosta Avaa ohjelmalla. Näyttöön tulevan alivalikon pitäisi sisältää kaikki muut asennetut ohjelmat, joilla Macin mielestä tiedoston voi ehkä avata.

Jos tiedostoa ei pysty avaamaan millään asennetulla ohjelmalla, hae internetistä tai Mac App Storesta ohjelmia, joilla tiedoston voi avata tai muuntaa. Lisää hakuun seuraavat:

• Mediamuodon nimi. Jos et tiedä muotoa, valitse tiedosto ja avaa tietoikkuna painamalla komento-I. Muoto voi näkyä Laji-sanan perässä, esimerkiksi ”Laji: Matroska Video File”.
  • Tiedostotarkenne, jolla tarkoitetaan tiedoston nimen perässä olevia kirjaimia, esimerkiksi .avi, .wmv, tai .mkv.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.