Viestit-apin käyttö iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Viestien avulla voit lähettää tekstiviestejä, valokuvia, videoita ja ääniviestejä. Voit myös personoida viestisi muun muassa animoitujen tehosteiden ja iMessage-appien avulla suoraan Viestit-apissa.

Viestin lähettäminen

1. Avaa Viestit.
  2. Aloita uusi viesti napauttamalla . Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  3. Napauta tekstikenttää ja kirjoita viestisi.
  4. Lähetä napauttamalla lähetä viesti -painike.

Lukitusnäytöstä vastaaminen

1. Paina lukitussa näytössä voimakkaasti ilmoitusta, johon haluat vastata.
  2. Kirjoita viestisi.
  3. Lähetä napauttamalla lähetä viesti -painike.

Jos käytössäsi on iPhone X tai uudempi tai Face ID -ominaisuudella varustettu iPad, etkä voi vastata viestiin lukitusta näytöstä, valitse Asetukset > Face ID ja pääsykoodi ja ota Vastaa viestillä -toiminto käyttöön. Jos käytössäsi on iPhone 8 tai aiempi tai iPad, valitse Asetukset > Touch ID ja pääsykoodi > Salli käyttö, kun lukittuna ja ota Vastaa viestillä -toiminto käyttöön.

Lue, miten voit hallita viestien ilmoituksia lukitusta näytöstä.

Nimen ja valokuvan muuttaminen

Jos käytössäsi on iOS 13 ja iPadOS, voit jakaa nimesi ja valokuvasi aloittaessasi uuden viestin tai vastatessasi uuteen viestiin. Voit käyttää kuvanasi animojia, memojia tai mukautettua kuvaa. Viestit-profiilin päivittäminen:

1. Avaa Viestit ja napauta .
  2. Napauta nimen ja valokuvan muokkausvaihtoehtoa.
  3. Valitse kuva tai valokuva napauttamalla kuvaympyrää. Lisää tai päivitä sitten nimesi napauttamalla tekstikenttiä, joissa nimesi näkyy.
  4. Napauta Valmis.

Voit jakaa nimesi ja valokuvasi kaikkien kanssa, jotka käyttävät iMessagea, mutta sinulta pyydetään vahvistusta jakamiseen, kun lähetät uuden viestin jollekulle tai vastaat uuteen viestiin. Voit myös ottaa jakamisen käyttöön tai poistaa sen käytöstä. Suorita vain vaiheet 1–2 ja ota nimen ja valokuvan jakaminen käyttöön tai poista se käytöstä.

Viestin tai keskustelun poistaminen

Kun poistat viestin tai keskustelun, et voi palauttaa sitä. Varmista siis, että tallennat tärkeät tiedot viesteistäsi.

Voit poistaa viestin seuraavasti:

1. Kosketa ja pidä painettuna viestikeskustelussa sen viestin kuplaa, jonka haluat poistaa, ja napauta sitten Muut.
  2. Napauta  ja sitten Poista viesti. Jos haluat poistaa viestiketjun kaikki viestit, napauta vasemmassa yläkulmassa Poista kaikki. Napauta sitten Poista keskustelu.

Jos haluat poistaa yhden keskustelun, pyyhkäise poistettavan keskustelun päältä vasemmalle ja napauta Poista. Vahvista poistaminen napauttamalla uudelleen Poista. Jos haluat poistaa useita keskusteluja, avaa Viestit ja napauta vasemmassa yläkulmassa Muokkaa. Napauta sitten keskusteluiden vieressä olevaa ympyrää ja napauta oikeassa alakulmassa Poista.

Voit säilyttää viestit tietyn aikaa valitsemalla Asetukset > Viestit > Säilytä viestit. Valitse sitten, kuinka kauan haluat säilyttää viestit.

Kätke ilmoitukset -ominaisuuden ottaminen käyttöön

1. Avaa Viestit.
  2. Pyyhkäise vasemmalle sen keskustelun päältä, jonka haluat mykistää.
  3. Napauta Kätke ilmoitukset.

Kun Kätke ilmoitukset on käytössä, keskustelun vieressä näkyy kuunsirppi-painike. Tämä estää ilmoitukset vain valitusta keskustelusta, ei laitteesta. Vastaanotat edelleen kaikki muut viestit ja näet ilmoitukset niistä lukitussa näytössä.

Lue, miten voit hallita viestien ilmoituksia lukitusta näytöstä.

Liitteiden etsiminen keskustelusta

1. Avaa viesti.
  2. Napauta viestin ylälaidassa yhteyshenkilön nimeä ja sitten
  3. Näet Kuvat ja Liitteet. Painamalla pitkään kuvaa tai liitettä näet lisää toimintoja, kuten Kopioi, Poista ja Muut.

Jos haluat tallentaa kuvan tai liitteen muualle kuin Viesteihin, napauta kuvaa tai liitettä, napauta  ja valitse sitten esimerkiksi Tallenna kuva tai Tallenna Tiedostoihin. Kun napautat Tallenna kuva, kuva tallennetaan Kuvat-appiin.

Sijainnin lähettäminen ja jakaminen

Sijainnin lähettäminen tai jakaminen viestissä:

1. Napauta keskustelun ylälaidassa yhteyshenkilön nimeä.
  2. Napauta
  3. Napauta Lähetä nykyinen sijaintini. Vastaanottaja näkee sijaintisi kartalla. Tai napauta Jaa oma sijainti. Valitse sitten, kuinka pitkän aikaa haluat jakaa sijaintisi.