Viestit-apin käyttö iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Viestien avulla voit lähettää tekstiviestejä, valokuvia, videoita ja ääniviestejä. Voit myös personoida viestisi muun muassa animoitujen tehosteiden ja iMessage-appien avulla suoraan Viestit-apissa.

Viestin lähettäminen

1. Avaa Viestit.
  2. Aloita uusi viesti napauttamalla Uusi viesti -painike. Tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  3. Napauta tekstikenttää ja kirjoita viestisi.
  4. Lähetä napauttamalla lähetä viesti -painike.

Viestiin vastaaminen lukitusta näytöstä

1. Paina lukitussa näytössä voimakkaasti ilmoitusta, johon haluat vastata.
  2. Kirjoita viestisi.
  3. Lähetä napauttamalla lähetä viesti -painike.

Jos käytössäsi on iPhone X tai uudempi, etkä voi vastata viestiin lukitusta näytöstä, valitse Asetukset > Face ID ja pääsykoodi ja ota Vastaa viestillä -ominaisuus käyttöön. Jos käytössäsi on iPhone 8 tai aiempi tai iPad, valitse Asetukset > Touch ID ja pääsykoodi > Salli käyttö, kun lukittuna ja ota Vastaa viestillä -ominaisuus käyttöön.

Lue, miten voit hallita viestien ilmoituksia lukitusta näytöstä.

Viestin välittäminen

Avaa viestikeskustelu ja toimi seuraavasti:

viestin välittäminen

Kosketa ja pidä painettuna viestikuplaa, jonka haluat välittää, ja napauta sitten Lisää.

viestin välittäminen

Napauta välitä viesti ja syötä yhteystieto. Lähetä napauttamalla lähetä viesti.

Viestin tai keskustelun poistaminen

Kun poistat viestin tai keskustelun, et voi palauttaa niitä. Varmista siis, että tallennat tärkeät tiedot viesteistäsi.

Voit poistaa viestin seuraavasti:

1. Kosketa ja pidä painettuna viestikeskustelussa sen viestin kuplaa, jonka haluat poistaa, ja napauta sitten Muut.
  2. Napauta poista viesti -painike ja sitten Poista viesti. Jos haluat poistaa viestiketjun kaikki viestit, napauta vasemmassa yläkulmassa Poista kaikki. Napauta sitten Poista keskustelu.

Jos haluat poistaa yhden keskustelun, pyyhkäise poistettavan keskustelun päältä vasemmalle ja napauta Poista. Vahvista poistaminen napauttamalla uudelleen Poista. Jos haluat poistaa useamman keskustelun, avaa Viestit ja napauta vasemmassa yläkulmassa Muokkaa. Napauta sitten keskusteluiden vieressä olevaa ympyrää ja napauta oikeassa alakulmassa Poista.

Voit säilyttää viestit tietyn aikaa valitsemalla Asetukset > Viestit > Säilytä viestit. Valitse sitten, kuinka kauan haluat säilyttää viestit.

Viestiesi säilyttäminen iCloudissa

iCloud pitää nyt koko viestihistoriasi ajan tasalla ja saatavilla kaikissa laitteissasi – jopa silloin, kun otat käyttöön uuden laitteen.

iCloudissa olevat viestit päivitetään automaattisesti, joten samat viestit ovat käytettävissäsi kaikissa laitteissa, joissa käytät iMessagea. Kun poistat viestin, kuvan tai keskustelun yhdestä laitteesta, se poistetaan samalla kaikista laitteistasi. Kaikki liitteesi tallennetaan iCloudiin, joten voit säästää tilaa laitteessasi.

Voit käyttää iCloud-viestejä iPhonessa, iPadissa ja Macissa.

Käytä ennakoivaa tekstinsyöttöä

Ennakoivalla tekstinsyötöllä voit kirjoittaa kokonaisia lauseita vain muutamilla napautuksilla. Kun kirjoitat, näet vaihtoehtoja sanoista ja lauseista, joita ehkä tarkoitat. Ehdotukset perustuvat aiempiin keskusteluihisi sekä kirjoitustyyliisi. Voit myös muuttaa muita näppäimistöasetuksia

Poista ennakoiva tekstinsyöttö käytöstä koskettamalla ja pitämällä painiketta emoji-painike tai maapallopainike painettuna, napauttamalla Näppäimistöasetukset ja laittamalla Ennakoiva pois päältä.

Kätke ilmoitukset

Ota käyttöön Kätke ilmoitukset

Viesti-ilmoitusten vastaanottamisen lopettaminen:

1. Avaa Viestit.
  2. Pyyhkäise vasemmalle sen keskustelun päältä, jonka haluat mykistää.
  3. Napauta Kätke ilmoitukset.

Kun Kätke ilmoitukset on käytössä, keskustelun vieressä näkyy kuunsirppi-painike. Tämä estää ilmoitukset vain valitusta keskustelusta, ei laitteesta. Vastaanotat edelleen kaikki muut viestit ja näet ilmoitukset niistä lukitussa näytössä.

Lue, miten voit hallita viestien ilmoituksia lukitusta näytöstä.

Liitteiden etsiminen keskustelusta

1. Avaa viesti.
  2. Napauta viestin ylälaidassa yhteyshenkilön nimeä ja sitten tiedot-painike
  3. Näet Kuvat ja Liitteet. Painamalla pitkään kuvaa tai liitettä näet lisää toimintoja, esimerkiksi Kopioi, Poista ja Lisää.

Jos haluat tallentaa kuvan tai liitteen muualle kuin Viesteihin, napauta kuvaa tai liitettä, napauta jaa-painike ja valitse sitten esimerkiksi Tallenna kuva tai Tallenna Tiedostoihin. Kun napautat Tallenna kuva, kuva tallennetaan Kuvat-appiin.

Sijainnin jakaminen

Sijainnin lähettäminen ja jakaminen

Sijainnin lähettäminen tai jakaminen viestissä:

1. Napauta keskustelun ylälaidassa yhteyshenkilön nimeä.
  2. Napauta tiedot-painike
  3. Napauta Lähetä nykyinen sijaintini. Vastaanottaja näkee sijaintisi kartalla. Tai napauta Jaa oma sijainti. Valitse sitten, kuinka pitkän aikaa haluat jakaa sijaintisi.