Viestit-apin käyttö iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Seuraa kaikkein tärkeimpiä keskusteluita. Lähetä tekstiviestejä, kuvia, videoita ja paljon muuta. Personoi sitten viestisi muun muassa animoiduilla tehosteilla, kiinnitä tärkeät keskustelusi, lähetä sisäisiä vastauksia ja lisää mainintoja.

Viestin lähettäminen

1. Avaa Viestit.
  2. Aloita uusi viesti napauttamalla Luo uusi -painiketta . Voit myös siirtyä olemassa olevaan keskusteluun.
  3. Kirjoita viestisi.
  4. Napauta Lähetä-painiketta lähetä viesti -painike.

iOS 14:ssä voit myös käyttää sisäisiä vastauksia ja mainintoja korostaaksesi tiettyjä viestejä ja viesteissä olevia ihmisiä.

Vastaaminen lukitusta näytöstä

1. Pidä lukitussa näytössä sitä ilmoitusta painettuna, johon haluat vastata. Joissakin laitteissa ilmoituksen päältä on pyyhkäistävä vasemmalle ja napautettava Näytä-vaihtoehtoa.*
  2. Kirjoita viestisi.
  3. Napauta Lähetä-painiketta lähetä viesti -painike.

Jos käytössäsi on iPhone X tai uudempi tai Face ID -ominaisuudella varustettu iPad, etkä voi vastata viestiin lukitusta näytöstä, valitse Asetukset > Face ID ja pääsykoodi ja ota Vastaa viestillä -toiminto käyttöön. Jos käytössäsi on iPhone SE (2. sukupolvi), iPhone 8 tai aiempi tai iPad, valitse Asetukset > Touch ID ja pääsykoodi > Salli käyttö, kun lukittuna ja ota Vastaa viestillä -ominaisuus käyttöön.

* Painettuna pitäminen on käytettävissä useimmissa iOS 13:a ja uudempia tai iPadOS:ää tukevissa laitteissa. Pyyhkäise iPhone SE:ssä (2. sukupolvi) ilmoituksen päältä vasemmalle ja napauta sitten Näytä, jos haluat vastata viestiin lukitusta näytöstä.

Lue, miten voit hallita Viestien ilmoituksia lukitusta näytöstä.

iPhone, jossa näkyy, miten voit kiinnittää viestin pyyhkäisemällä viestin päältä oikealle.

Tärkeiden viestien kiinnittäminen

iOS 14:n Viestit-apissa voit kiinnittää enintään yhdeksän keskustelua. Kun kiinnität keskustelun, se ilmestyy Viestit-apin ylälaitaan, joten pääset siihen helposti.

Jos haluat kiinnittää keskustelun, avaa Viestit ja pyyhkäise sitten keskustelun päältä oikealle. Voit myös noudattaa seuraavia ohjeita:

1. Avaa Viestit ja napauta sitten Muokkaa- tai Lisää-painiketta .
  2. Napauta Muokkaa nastoja  ja napauta sitten Nasta-painiketta .
  3. Napauta Valmis.

iPhone, jossa näkyy, miten voit vaihtaa nimesi tai kuvasi Viestit-apissa.

Nimen ja kuvan vaihtaminen

iOS 13:ssa ja uudemmissa sekä iPadOS:ssä voit jakaa nimesi ja kuvasi, kun aloitat uuden viestin tai vastaat uuteen viestiin. Voit käyttää kuvanasi memojia tai räätälöityä kuvaa. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Viestit ja napauta vasemmassa yläkulmassa Muokkaa.
  2. Napauta Muokkaa nimeä ja kuvaa Napauta Muokkaa nimeä ja kuvaa
  3. Muokkaa nimeäsi. Voit myös napauttaa kuvaympyrää ja valita kuvan, valokuvan, emojin tai memojin.
  4. Napauta Valmis.

Voit jakaa nimesi ja valokuvasi kaikkien kanssa, jotka käyttävät iMessagea, mutta sinulta pyydetään vahvistusta jakamiseen, kun lähetät uuden viestin jollekulle tai vastaat uuteen viestiin. Voit myös ottaa jakamisen käyttöön tai poistaa sen käytöstä. Suorita vain vaiheet 1–2 ja ota nimen ja valokuvan jakaminen käyttöön tai poista se käytöstä.

Viestin tai keskustelun poistaminen

Kun poistat viestin tai keskustelun, et voi palauttaa sitä. Varmista siis, että tallennat tärkeät tiedot viesteistäsi. Voit poistaa yhden viestin seuraavasti:

1. Kosketa ja pidä painettuna viestikuplaa, jonka haluat poistaa, ja napauta sitten Lisää .
  2. Napauta Roskakori-painiketta  ja napauta sitten Poista viesti. Jos haluat poistaa viestiketjun kaikki viestit, napauta vasemmassa yläkulmassa Poista kaikki. Napauta sitten Poista keskustelu.

Niin kauan kuin keskustelua ei ole kiinnitetty, voit myös pyyhkäistä keskustelun päältä vasemmalle, napauttaa Poista ja vahvistaa valintasi napauttamalla Poista uudelleen. Jos haluat poistaa useita keskusteluja, avaa Viestit ja napauta vasemmassa yläkulmassa Muokkaa. Napauta Valitse viestit, napauta sitten keskusteluiden vieressä olevaa ympyrää ja napauta oikeassa alakulmassa Poista.

Voit säilyttää viestit tietyn aikaa valitsemalla Asetukset > Viestit > Säilytä viestit. Valitse sitten, kuinka kauan haluat säilyttää viestit.

iPhone, jossa näkyy, miten voit ottaa Kätke ilmoitukset -toiminnon käyttöön pyyhkäisemällä viestin päältä vasemmalle.

Kätke ilmoitukset -ominaisuuden ottaminen käyttöön

1. Avaa Viestit.
  2. Pyyhkäise vasemmalle sen keskustelun päältä, jonka haluat mykistää.
  3. Napauta Ilmoitukset-painiketta .

Kun Kätke ilmoitukset -toiminto on käytössä, kuunsirppikuvake Kuunsirppi osoittaa, että Kätke ilmoitukset -toiminto on otettu käyttöön tiettyä Viestit-apin viestiketjua varten. tulee näkyviin keskustelun viereen. Tämä estää ilmoitukset vain valitusta keskustelusta, ei laitteesta. Vastaanotat edelleen kaikki muut viestit ja näet ilmoitukset niistä lukitussa näytössä.

Lue, miten voit hallita viestien ilmoituksia lukitusta näytöstä.

Liitteiden etsiminen keskustelusta

1. Avaa viesti.
  2. Napauta viestin ylälaidassa yhteyshenkilön nimeä ja sitten Tiedot-painiketta
  3. Näet Kuvat ja Linkit. Painamalla pitkään kuvaa tai liitettä näet lisää toimintoja, kuten Tallenna, Kopioi, Jaa ja Poista.

Jos haluat tallentaa liitteen muualle kuin Viesteihin, napauta liitettä, napauta Jaa-painiketta  ja valitse sitten esimerkiksi Tallenna kuva tai Tallenna Tiedostoihin. Kun napautat Tallenna kuva, kuva tallennetaan Kuvat-appiin.

iPhone, jossa näkyy, miten voit lähettää ja jakaa sijaintisi Viestit-apissa.

Sijainnin lähettäminen ja jakaminen

1. Napauta keskustelun ylälaidassa yhteyshenkilön nimeä.
  2. Napauta Tiedot-painiketta
  3. Napauta Lähetä nykyinen sijaintini. Vastaanottaja näkee sijaintisi kartalla. Tai napauta Jaa oma sijainti. Valitse sitten, kuinka pitkän aikaa haluat jakaa sijaintisi.

Käytä Viestit-appia tehokkaasti