Viestien käyttö iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä eroa on iMessage-viesteillä ja teksti- tai multimediaviesteillä sekä miten Viestit-ohjelmaa voi käyttää tekstiviestien, kuvien ja videoiden lähettämiseen.

Tietoja iMessage-viesteistä ja teksti- tai multimediaviesteistä

Voit käyttää iMessage-viestejä ja teksti- tai multimediaviestejä iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

iMessage-viestit

iMessage-viestit ovat tekstiviestejä, kuvia tai videoita, joita voi lähettää iOS-laitteisiin ja Maceihin Wi-Fi- tai mobiilidataverkon kautta. Nämä viestit näkyvät sinisissä tekstikuplissa. Voit laittaa iMessagen päälle tai pois päältä kohdasta Asetukset > Viestit.

Tekstiviesti/multimediaviesti

Jos et käytä iMessagea, voit käyttää tekstiviestejä. Teksti- ja multimediaviestit ovat tekstiviestejä ja kuvia, joita voit lähettää muihin matkapuhelimiin tai iOS-laitteisiin. Ne näkyvät laitteessa vihreissä tekstikuplissa.

Teksti- ja multimediaviestien lähettämiseen iPhonella tarvitaan tekstiviestejä tukeva liittymä. Pyydä lisätietoja operaattoriltasi. Voit myös määrittää muut Apple-laitteesi lähettämään ja vastaanottamaan teksti- ja multimediaviestejä.

Jos Wi-Fi ei ole käytettävissä, iMessage-viestit lähetetään mobiilidatan kautta. Operaattori saattaa veloittaa mobiilidatan käytöstä.

Viestin lähettäminen

1. Avaa Viestit ja napauta  kirjoita-painike.
  2. Anna sitten puhelinnumero tai sähköpostiosoite tai napauta  plus-painike ja valitse yhteystieto.
  3. Kirjoita viestisi ja napauta Lähetä.

Kun lähetät viestin, voit lisätä siihen kuvia, videoita tai ääntä. Voit myös käyttää emoji-merkkejä (hymiöitä).

Viestin välittäminen

Avaa Viestit ja toimi seuraavasti:

Viestit

Kosketa ja pidä painettuna sen viestin kuplaa, jonka haluat välittää. Napauta sitten Muut.

Viestit

Napauta   ja anna yhteystieto.

Viestin tai keskustelun poistaminen

Voit poistaa viestin seuraavasti:

1. Kosketa ja pidä painettuna Viestit-ohjelmassa sen viestin kuplaa, jonka haluat poistaa, ja napauta sitten Muut.
  2. Napauta  . Jos haluat poistaa viestiketjun kaikki viestit, napauta Poista kaikki.

Jos haluat poistaa keskustelun, avaa Viestit ja pyyhkäise vasemmalle keskustelun päällä. Napauta sitten Poista. Voit myös avata Viestit ja napauttaa Muokkaa. Napauta sitten   keskustelun vieressä ja napauta Poista.

Kun poistat viestin tai keskustelun, et voi palauttaa niitä.

Viestien säilyttäminen

Voit säilyttää viestit ikuisesti, vuoden ajan tai 30 päivän ajan. Valitse asetus kohdasta Asetukset > Viestit > Säilytä viestit. Kun viestit poistetaan tietyn päivän jälkeen, myös niiden liitteet poistetaan.

Keskustelujen mykistäminen

Jos et halua ilmoituksia viesteistä, voit mykistää keskusteluja. Avaa Viestit-ohjelmassa keskustelu, jonka ilmoitukset haluat mykistää. Napauta sitten Tiedot ja ota Älä häiritse -asetus käyttöön. Kun Älä häiritse on käytössä, keskustelun vieressä näkyy . Tämä estää ilmoitukset vain valitusta viestikeskustelusta, ei laitteesta. Vastaanotat edelleen kaikki muut viestit ja näet ilmoitukset niistä lukitusnäytössä.

Voit mykistää myös kaikki keskustelut ottamalla Asetuksista käyttöön Älä häiritse -asetuksen. Valitse Asetukset > Älä häiritse ja napauta Käsin tai Ajoitettu. Tämä estää kaikki laitteesi ilmoitukset.

Liitteiden etsiminen keskustelusta

Avaa keskustelu ja napauta oikeassa yläkulmassa Tiedot. Näet näytön alalaidassa liitteet, joista uusimmat ovat ylimpänä.

Voit avata liitteen napauttamalla sitä. Kun kosketat ja pidät sitä, näkyviin tulee vaihtoehtoja, kuten Kopioi, Poista ja Muut.

Sijainnin lähettäminen ja jakaminen

Voit lähettää tai jakaa sijaintisi viestikeskusteluissa ystävien ja perheenjäsenten kanssa seuraavasti:

1. Avaa keskustelu ja napauta oikeassa yläkulmassa Tiedot.
  2. Napauta Lähetä nykyinen sijaintini. Vastaanottaja näkee sijaintisi ja voi saada reittiohjeet luoksesi napauttamalla karttaa.
  3. Tai napauta Jaa sijaintini. Valitse sitten, kuinka pitkän aikaa haluat jakaa sijaintisi. Voit jakaa sen tunniksi, päiväksi tai loputtomasti. Viestit ottaa valintasi perusteella käyttöön väliaikaisen tai pysyvän sijainnin jakamisen Etsi ystäväni -ohjelman kanssa. Tällöin vastaanottaja näkee sijaintisi.

Lisätietoja

Muokattu viimeksi: