Viestien käyttö iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Viestien avulla voit lähettää tekstiviestejä, valokuvia, videoita ja ääniviestejä. Voit myös personoida viestisi muun muassa animoitujen tehosteiden ja iMessage-appien avulla suoraan Viestit-apissa.

Viestin lähettäminen

1. Avaa Viestit.
  2. Napauta  uusi viesti -painike ja syötä yhteystieto tai siirry olemassa olevaan keskusteluun.
  3. Napauta tekstikenttää ja kirjoita viestisi.
  4. Kun olet valmis, lähetä viesti napauttamalla lähetä viesti.

Vastaa viestiin lukitusta näytöstä

1. Pyyhkäise lukitussa näytössä olevaa viestiä vasemmalle.
  2. Napauta Näytä.
  3. Kirjoita viesti ja lähetä se napauttamalla lähetä viesti.

Jos et voi vastata viestiin lukitusta näytöstä, siirry Asetuksiin > Touch ID ja pääsykoodi > Salli käyttö, kun lukittuna ja laita päälle Vastaa viestillä.

Viestin välittäminen

Avaa viestikeskustelu ja toimi seuraavasti:

Kosketa ja pidä painettuna viestikuplaa, jonka haluat välittää, ja napauta sitten Muut.

Napauta välitä viesti ja syötä yhteystieto. Lähetä napauttamalla lähetä viesti.

Viestin tai keskustelun poistaminen

Kun poistat viestin tai keskustelun, et voi palauttaa niitä. Varmista siis, että olet tallentanut tärkeät tiedot viesteistä.

Voit poistaa viestin seuraavasti:

1. Kosketa ja pidä painettuna viestikeskustelussa sen viestin kuplaa, jonka haluat poistaa, ja napauta sitten Muut.
  2. Napauta  poista viesti ja sitten Poista viesti. Jos haluat poistaa viestiketjun kaikki viestit, napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa Poista kaikki -painiketta. Napauta sitten Poista keskustelu.

Jos haluat poistaa yhden keskustelun, pyyhkäise poistettavaa keskustelua vasemmalle ja napauta Poista. Haluatko poistaa useampia keskusteluita samanaikaisesti? Avaa Viestit ja napauta vasemmassa yläkulmassa olevaa Muokkaa-painiketta. Napauta sitten keskustelun vieressä olevaa ympyrää ja napauta oikeassa alakulmassa olevaa Poista-painiketta.

Jos haluat säilyttää viestit tietyn aikaa, valitse Asetukset > Viestit > Säilytä viestit. Valitse sitten, kuinka kauan haluat säilyttää viestit.

Käytä ennakoivaa tekstinsyöttöä

Ennakoivalla tekstinsyötöllä voit kirjoittaa kokonaisia lauseita vain muutamilla napautuksilla. Kun kirjoitat, näet vaihtoehtoja sanoista ja lauseista, joita ehkä tarkoitat. Ehdotukset perustuvat aiempiin keskusteluihisi sekä kirjoitustyyliisi.

Poista ennakoiva tekstinsyöttö käytöstä koskettamalla ja pitämällä emoji tai  painettuna, napauta Näppäimistöasetukset ja laita Ennakoiva pois päältä.

Kätke ilmoitukset

Jos et halua ilmoituksia viesteistä, voit käyttää Kätke ilmoitukset -asetusta. Siirry keskusteluun, jonka haluat mykistää, napauta tiedot, laita päälle Kätke ilmoitukset ja napauta Valmis. Kun Kätke ilmoitukset on käytössä, keskustelun vieressä näkyy älä häiritse. Tämä estää ilmoitukset vain valitusta viestikeskustelusta, ei laitteesta. Vastaanotat edelleen kaikki muut viestit ja näet ilmoitukset niistä lukitusnäytössä.

Voit kätkeä ilmoitukset myös kaikista keskusteluista ottamalla käyttöön Älä häiritse -asetuksen. Siirry asetuksiin ja napauta Älä häiritse tai Ajoitettu, jos haluat asettaa tietyn aikavälin. Tämä estää kaikki laitteesi ilmoitukset.

Liitteiden etsiminen keskustelusta

Avaa keskustelu ja napauta oikeassa yläkulmassa olevaa kohtaa tiedot. Näet kuvien ja liitteiden osiot. Avaa kuva tai liite napauttamalla sitä. Jos kosketat ja pidät painettuna kuvaa tai liitettä, näet lisävaihtoehtoja, kuten Kopioi, Poista ja Muut.

Sijainnin lähettäminen ja jakaminen

Voit lähettää tai jakaa sijaintisi viestissä seuraavasti:

1. Napauta viestikeskustelussa oikeasta yläkulmasta kohtaa tiedot.
  2. Napauta Lähetä nykyinen sijaintini. Vastaanottaja näkee sijaintisi kartalla. Tai napauta Jaa oma sijainti. Valitse sitten, kuinka pitkän aikaa haluat jakaa sijaintisi. Voit jakaa sen tunniksi, päiväksi tai loputtomasti. Viestit ottaa valintasi perusteella käyttöön väliaikaisen tai pysyvän sijainnin jakamisen Etsi ystäväni -toiminnon kanssa.