Apple ID:n maksutapojen muuttaminen, lisääminen tai poistaminen

App Storen, iTunes Storen, iCloudin ja muiden palvelujen maksutietojen hallinta. Kun muutat maksutietojasi, ne päivitetään automaattisesti kaikissa apeissa ja palveluissa, joita käytät Apple ID:lläsi.

Jos haluat muuttaa maksutietojasi, napauta tai klikkaa tätä painiketta:

Maksutapojen muokkaaminen

Etkö näe maksutietojasi painikkeen napauttamisen tai klikkaamisen jälkeen? Valitse laitteesi ja noudata seuraavia ohjeita:

Maksutavan muuttaminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

1. Avaa Asetukset-appi.
  2. Napauta nimeäsi ja napauta sitten iTunes ja App Store.*
  3. Napauta Apple ID:täsi (joka on yleensä sähköpostiosoitteesi) ja sitten Näytä Apple ID -vaihtoehtoa. Sinua voidaan pyytää kirjautumaan sisään.
  4. Napauta Hallitse maksuja. (Jos käytät vanhaa iOS-versiota, napauta Maksutiedot.) Lisää, päivitä, järjestä uudelleen tai poista maksutapoja:

Päivitä tai lisää

iPhone, jossa näkyy Hallitse maksuja -näyttö ja kolme luottokorttia.

Maksutavan päivittäminen
Napauta maksutapaa ja muokkaa sitten tietojasi. Joudut ehkä antamaan luotto- tai pankkikortissasi olevan suojakoodin.

Jos kortin neljän viimeisen numeron perässä näkyy Apple Pay, siirry Wallet-appiin ja muokkaa kortin tietoja.

Maksutavan lisääminen
Napauta maksutavan lisäämisvaihtoehtoa.

Poista tai järjestä uudelleen

iPhone, jossa näkyy Hallitse maksuja -näyttö ja poistopainike luottokorttien vieressä.

Maksutavan poistaminen
Napauta Muokkaa-vaihtoehtoa ja sitten poistokuvaketta  tai pyyhkäise vasemmalle ja napauta Poista.

Maksutapajärjestyksen muuttaminen
Napauta Muokkaa-vaihtoehtoa ja järjestä sitten maksutavat uudelleen Muuta järjestystä -kuvakkeella . Apple pyrkii veloittamaan maksutapojasi ylhäältä alas kulkevassa järjestyksessä. Et voi muuttaa järjestystä, jossa Apple ID:n saldo veloitetaan.

*Voit hallita maksutapoja iOS 12.2:ssa ja uudemmissa valitsemalla Asetukset > [nimesi] > Maksu ja toimitus. Jos laitteessasi on iOS 12.1.x tai aiempi ja muokkaat maksutapoja Maksu ja toimitus -kohdassa, kaikki määritetyt maksutavat poistetaan.

Maksutavan muuttaminen Macissa

1. Avaa App Store Macissa.
  2. Klikkaa nimeäsi tai sivupalkin alaosassa olevaa kirjautumispainiketta .
  3. Klikkaa Katso tiedot.
  4. Klikkaa Maksutiedot-kohdan vieressä olevaa Hallitse maksuja -vaihtoehtoa. (Jos käytät vanhaa macOS-versiota, klikkaa Muokkaa Maksutapa-kohdan oikealta puolelta.) Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi.
  5. Tässä kohdassa voit suorittaa seuraavia toimia:
    • Maksutavan päivittäminen – klikkaa maksutavan vieressä olevaa Muokkaa-vaihtoehtoa. Joudut ehkä antamaan luotto- tai pankkikortissasi olevan suojakoodin.
    • Maksutavan lisääminen – klikkaa Lisää maksutapa -vaihtoehtoa.
    • Maksutavan poistaminen – klikkaa maksutavan vieressä olevaa Muokkaa-vaihtoehtoa ja sitten Poista-vaihtoehtoa.
    • Maksutapajärjestyksen muuttaminen – siirrä osoitin maksutavan päälle ja vaihda sitten järjestystä siihen tarkoitetulla kuvakkeella . Apple pyrkii veloittamaan maksutapojasi ylhäältä alas kulkevassa järjestyksessä. Et voi muuttaa järjestystä, jossa Apple ID:n saldo veloitetaan.

Macissa oleva App Store ja Hallitse maksuja -sivu, jolla voit muokata maksutapoja, järjestää niitä uudelleen sekä lisätä ja poistaa niitä.

Jos sinulla ei ole Apple-laitetta

Jos et voi muokata maksutietojasi

Kokeile päivittää uusimpaan iOS- tai iPadOS-versioon tai macOS-versioon.

Jos sinulla on tilauksia tai käyttämätöntä saldoa tai jaat ostokset Perhejako-ryhmälle, et voi poistaa kaikkia maksutietoja. Lue ohjeet, jos haluat käyttää Apple ID:tä ilman maksutapaa.

Perheenjäsenten käyttämien maksutapojen hallitseminen

Kun otat Perhejaon ja ostojen jakamisen käyttöön, yksi perheen aikuisista on perheen järjestäjä, joka hallitsee perheryhmän jäsenien yhtä jaettua maksutapaa. Lue lisää perheen ostoista ja maksuista.

Jos olet perheen järjestäjä, voit lisätä useita maksutapoja omaan Apple ID:hesi, mutta perheenjäsenet voivat käyttää vain luettelon ensimmäistä maksutapaa. Jos perheenjäsen ei voi tehdä ostoa, perheen järjestäjä voi siirtää toisen maksutavan luettelon alkuun.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.