Apple ID:n maksutietojen muuttaminen tai poistaminen

Voit hallita Apple ID:n maksutietoja iPhonen, iPadin tai iPod touchin Asetuksissa, Macissa tai Windows-tietokoneessa tai Android-laitteen Apple Music -apissa.

Apple ID on henkilökohtainen tilisi, jolla käytät Applen palveluita, kuten App Storea, iTunes Storea, iCloudia, iMessagea, Apple Online Storea ja FaceTimea. Kun vaihdat maksutapaa tai laskutusosoitetta, tietosi päivitetään myös kaikkialle muualle, missä käytät Apple ID:täsi.

Jos vaihdat maksutapaa, varmista, että tilitietosi vastaavat rahoituslaitoksellasi olevia tietojasi. Lue lisätietoja eri maksutavoista, joita voit käyttää.

Kun otat Perhejaon ja ostosten jakamisen käyttöön, yksi perheen aikuisista on perheen järjestäjä, joka hallitsee jaettua maksutapaa perheryhmän jäsenille. Lue lisätietoja perheen ostoksista ja maksuista.

Storen käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti. Lue lisätietoja maassasi tai alueellasi saatavilla olevista ominaisuuksista ja palveluista.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iTunes Store ja App Store.
  2. Napauta Apple ID:täsi ja sitten vaihtoehtoa Näytä Apple ID. Sinua voidaan pyytää kirjautumaan sisään.
  3. Napauta Maksutiedot ja muuta tietojasi tai poista ne. Voit poistaa maksutavan valitsemalla Ei mitään. Lue ohjeet siihen, mitä tehdä, jos Ei mitään -valintaa ei näy tai et voi valita sitä. Lue lisätietoja maassasi tai alueellasi käytettävissä olevista maksutavoista.
    iPhone, jossa on avattu Tiliasetukset. Maksutavaksi on valittu Ei mitään.
  4. Varmista, että nimesi ja laskutusosoitteesi vastaavat tarkasti rahoituslaitoksellasi olevia tietojasi, ja napauta sitten Valmis.

Jos muutat maksutavaksi luotto- tai pankkikortin, saatat nähdä tililläsi tilapäisen katevarauksen. Saatat myös nähdä vaihtoehdon, jonka avulla voit lisätä uuden kortin Apple Payhin.

Mac tai Windows-tietokone

Voit muokata maksutietoja Macissa tai Windows-tietokoneessa iTunesissaverkossaJärjestelmäasetuksissa (Mac), tai iCloudin Windows-version avulla (PC).

iTunes

Avaa iTunes ja kirjaudu Tilin tiedot -sivulle klikkaamalla tätä linkkiä: Näytä oma tili. Tai noudata seuraavia ohjeita:

1. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili.
    Macin iTunes, josta on valittu Tili-valikon Näytä oma tili -valinta. Taustalla on avoinna iTunes Store -ikkuna.
  2. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.
  3. Klikkaa Tilitiedot-sivun Maksutapa-kohdan vierestä Muokkaa. Voit tarkistaa Maksutapa-kohdasta, mitä maksutapoja iTunes Store hyväksyy. Jos käytät Perhejakoa ja ostosten jakaminen on käytössä, vain perheen järjestäjä voi päivittää maksutietojasi.
  4. Muuta tietojasi tai poista ne. Voit poistaa maksutavan valitsemalla Ei mitään. Lue ohjeet siihen, mitä tehdä, jos Ei mitään -valintaa ei näy tai et voi valita sitä. Lue lisätietoja maassasi tai alueellasi käytettävissä olevista maksutavoista.
    iTunes, jossa on avattu Tiliasetusten Muokkaa maksutietoja -näyttö. Maksutavaksi on valittu Ei mitään.
  5. Varmista, että nimesi ja laskutusosoitteesi vastaavat tarkasti rahoituslaitoksellasi olevia tietojasi, ja klikkaa sitten Valmis.

Jos muutat maksutavaksi luotto- tai pankkikortin, saatat nähdä tililläsi tilapäisen katevarauksen.

Verkko

Voit vaihtaa luotto- tai pankkikortin toiseen kirjautumalla sisään Apple ID -tilisivullesi. Sinun täytyy ehkä vahvistaa maksutapa, kun teet ensimmäistä ostosta jollakin Apple-laitteellasi.

1. Voit siirtyä Apple ID -tilisivulle klikkaamalla tätä linkkiä: Näytä Apple ID.
  2. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi. Sinua saatetaan pyytää vastaamaan turvakysymyksiin.
  3. Klikkaa Maksu ja toimitus -osiossa Muokkaa-painiketta. Jos käytät Perhejakoa ja ostosten jakaminen on käytössä, vain perheen järjestäjä voi päivittää maksutietojasi.
  4. Vaihda maksutietosi. Lue lisätietoja maassasi tai alueellasi käytettävissä olevista maksutavoista.Safarin ikkuna, jossa näkyy Apple ID -tilisivun Maksu ja toimitus -osio. Sitä muokataan niin, että maksutavaksi muutetaan Ei mitään.
  5. Varmista, että nimesi ja laskutusosoitteesi vastaavat tarkasti rahoituslaitoksellasi olevia tietojasi, ja klikkaa sitten Tallenna.

Tällä sivulla voit myös päivittää tilisi suojausta tai muita asetuksia, mutta et voi poistaa maksutapaa tällä sivulla.

Järjestelmäasetukset

1. Klikkaa näytön yläosan valikossa Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja sitten iCloud.
  2. Klikkaa Tilin tiedot. Sinun pitää ehkä kirjautua sisään Apple ID:lläsi.
  3. Klikkaa Maksu-välilehteä ja sitten nykyisen maksutapasi oikealla puolella olevaa Lisätiedot-kohtaa. Jos käytät Perhejakoa ja ostosten jakaminen on käytössä, vain perheen järjestäjä voi päivittää maksutietojasi.
  4. Vaihda maksutietosi. Lue lisätietoja maassasi tai alueellasi käytettävissä olevista maksutavoista.
    Järjestelmäasetusten iCloud-paneeli, jossa on avattu maksutietojen avattava näyttö. Maksutavaksi on valittu Ei mitään.
  5. Varmista, että nimesi ja laskutusosoitteesi vastaavat tarkasti rahoituslaitoksellasi olevia tietojasi, klikkaa Tallenna ja klikkaa sitten Valmis.

Et voi poistaa maksutapaa järjestelmäasetuksissa.

iCloudin Windows-version käyttäminen

1. Avaa Windows-tietokoneessa iCloudin Windows-versio.
  2. Klikkaa Tilin tiedot > Hallitse Apple ID:tä.
  3. Näyttöön avautuu selainikkuna. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi. Sinua saatetaan pyytää vahvistamaan Apple ID:si.
  4. Klikkaa Maksu ja toimitus -osiossa Muokkaa-painiketta. Jos käytät Perhejakoa ja ostosten jakaminen on käytössä, vain perheen järjestäjä voi päivittää maksutietojasi.
  5. Vaihda maksutietosi. Lue lisätietoja maassasi tai alueellasi käytettävissä olevista maksutavoista.
  6. Varmista, että nimesi ja laskutusosoitteesi vastaavat tarkasti rahoituslaitoksellasi olevia tietojasi, ja klikkaa sitten Tallenna.

Et voi poistaa maksutapaa iCloudin Windows-versiossa.

Android-laite

1. Avaa Android-laitteesi Apple Music -appi ja napauta sitten Valikko-kuvake vasemmassa yläkulmassa.
  2. Napauta Asetukset > Tiliasetukset > Maksutiedot. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi.
  3. Muuta tietojasi tai poista ne Maksutiedot-näytössä. Voit poistaa maksutavan valitsemalla Ei mitään. Lue ohjeet siihen, mitä tehdä, jos Ei mitään -valintaa ei näy tai et voi valita sitä.
    Android-puhelin, jossa näkyy Apple Musicin tiliasetusten Maksutiedot-näyttö. Maksutavaksi on valittu Ei mitään.
  4. Varmista, että nimesi ja laskutusosoitteesi vastaavat tarkasti rahoituslaitoksellasi olevia tietojasi, ja napauta sitten Valmis.

Jos muutat maksutavaksi luotto- tai pankkikortin, saatat nähdä tililläsi tilapäisen katevarauksen.

Automaattisesti päivitetyt maksutiedot

Jos uuden luotto- tai pankkikorttisi otteella näkyy Applen maksuja, rahoituslaitos on saattanut päivittää maksutiedot automaattisesti puolestasi. Rahoituslaitokset päivittävät ajoittain maksutietoja, jotta toistuvasti veloitettavat palvelut, kuten Apple Music -tilaukset, eivät keskeytyisi, kun saat uuden kortin. Toisinaan luottokorttiyhtiöt saattavat sallia myös toistuvien maksujen jatkumisen vanhentuneelta luottokortilta.

Jos sinulla on prosessiin liittyviä kysymyksiä, ota yhteyttä luottokorttiyhtiöön tai rahoituslaitokseen.

CVV- tai turvakoodin etsiminen

Kun teet ostoksia App Storessa, iTunes Storessa tai Apple Booksissa, sinulta voidaan pyytää turva- tai CVV-koodia maksutietojesi vahvistamiseksi.

Jos turvakoodi puuttuu tai se on lukukelvoton, ota yhteyttä pankkiin tai luottokorttiyhtiöön ja pyydä apua.

Useimmat kortit

Kuva luottokortin kääntöpuolelta, jolla näkyy CVV-/turvakoodi.

Etsi kortin kääntöpuolelta korttinumeron perässä oleva kolminumeroinen luku.

American Express

Kuva luottokortin etupuolelta, jolla näkyy turva-/CVV-koodi.

Etsi kortin etupuolelta korttinumeron yläpuolella oleva nelinumeroinen luku.

Näin saat apua

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.