Apple ID:n maksutietojen muuttaminen tai poistaminen

Jos käytät iPhonea, iPadia tai iPod touchia, voit muuttaa Apple ID:si maksutietoja kohdassa Asetukset. Käytä Macissa tai Windows-tietokoneessa iTunesia.

Apple ID on henkilökohtainen tilisi, jolla käytät Applen palveluita, kuten App Storea, iTunes Storea, iCloudia, iMessagea, Apple Online Storea ja FaceTimea. Kun vaihdat maksutapaa tai laskutusosoitetta, tietosi päivitetään myös kaikkialle muualle, missä käytät Apple ID:täsi.

Jos vaihdat maksutapaa, varmista, että tilitietosi vastaavat rahoituslaitoksellasi olevia tietojasi. Lue lisätietoja eri maksutavoista, joita voit käyttää.

Kun otat Perhejaon ja ostosten jakamisen käyttöön, yksi perheen aikuisista on perheen järjestäjä, joka hallitsee jaettua maksutapaa perheryhmän jäsenille. Lue lisätietoja perheen ostoksista ja maksuista.

Storen käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iTunes Store ja App Store.
  2. Napauta Apple ID:täsi ja sitten vaihtoehtoa Näytä Apple ID. Sinua voidaan pyytää kirjautumaan sisään.
  3. Napauta kohtaa Maksutiedot, ja valitse sitten Ei mitään tai toinen maksutapa.
    Lue, miten toimia, jos Ei mitään -valintaa ei näy tai et voi valita sitä tai jos maassasi tai alueellasi on saatavilla muita maksutapoja.
  4. Varmista, että nimesi ja laskutusosoitteesi vastaavat tarkasti rahoituslaitoksellasi olevia tietojasi. Napauta sitten Valmis.

Jos vaihdat maksutavaksi luottokortin, iTunes Store tekee tilapäisen katevarauksen luottokortillesi päivitettyjen tilitietojesi vahvistamiseksi. Saatat myös nähdä vaihtoehdon, jonka avulla voit lisätä uuden kortin Apple Payhin.

Mac tai Windows-tietokone

Voit muokata maksutietoja Macissa tai Windows-tietokoneessa iTunesin avulla tai verkossa.

Voit muokata maksutietojasi myös Macin Järjestelmäasetuksissa. Jos sinulla on Windows-tietokone, voit käyttää iCloudin Windows-versiota.

iTunes

Avaa iTunes ja kirjaudu Tilin tiedot -sivulle klikkaamalla tätä linkkiä: Näytä oma tili. Tai noudata seuraavia ohjeita:

1. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili.
  2. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.

Toimi Tilitiedot-sivulla seuraavasti:

1. Klikkaa Maksutapa-kohdan oikealta puolelta Muokkaa. Voit tarkistaa Maksutapa-kohdasta, mitä maksutapoja iTunes Store hyväksyy. Jos käytät Perhejakoa ja ostosten jakaminen on käytössä, vain perheen järjestäjä voi päivittää maksutietojasi.
  2. Muuta tietojasi tai poista ne. Voit poistaa maksutavan valitsemalla Ei mitään. Lue ohjeet siihen, mitä tehdä, jos Ei mitään -valintaa ei näy tai et voi valita sitä.
  3. Klikkaa Valmis.

Jos vaihdat maksutavaksi luottokortin, iTunes Store tekee tilapäisen katevarauksen luottokortillesi päivitettyjen tilitietojesi vahvistamiseksi.

Verkko

Voit vaihtaa luotto- tai pankkikortin toiseen kirjautumalla sisään Apple ID -tilisivullesi. Sinun täytyy ehkä vahvistaa maksutapa, kun teet ensimmäistä ostosta jollakin Apple-laitteellasi.

1. Voit siirtyä Apple ID -tilisivulle klikkaamalla tätä linkkiä: Näytä Apple ID.
  2. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi. Sinua saatetaan pyytää vastaamaan turvakysymyksiin.
  3. Klikkaa Maksu ja toimitus -osiossa Muokkaa-painiketta. Jos käytät Perhejakoa ja ostosten jakaminen on käytössä, vain perheen järjestäjä voi päivittää maksutietojasi.
  4. Vaihda maksutietosi.
  5. Klikkaa Tallenna.

Tällä sivulla voit myös päivittää tilisi suojausta tai muita asetuksia, mutta et voi poistaa maksutapaa tällä sivulla.

Järjestelmäasetukset

1. Valitse Järjestelmäasetukset > iCloud.
  2. Klikkaa Tilin tiedot. Sinun pitää ehkä kirjautua sisään Apple ID:lläsi.
  3. Klikkaa Maksu-välilehteä ja sitten nykyisen maksutapasi oikealla puolella olevaa Lisätiedot-kohtaa. Jos käytät Perhejakoa ja ostosten jakaminen on käytössä, vain perheen järjestäjä voi päivittää maksutietojasi.
  4. Vaihda maksutietosi.
  5. Klikkaa Tallenna ja sitten Valmis.

Et voi poistaa maksutapaa järjestelmäasetuksissa.

iCloudin Windows-versio

1. Avaa Windows-tietokoneessa iCloudin Windows-versio.
  2. Klikkaa Tilin tiedot > Hallitse Apple ID:tä.
  3. Näyttöön avautuu selainikkuna. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi. Sinua saatetaan pyytää vahvistamaan Apple ID:si.
  4. Klikkaa Maksu ja toimitus -osiossa Muokkaa-painiketta. Jos käytät Perhejakoa ja ostosten jakaminen on käytössä, vain perheen järjestäjä voi päivittää maksutietojasi.
  5. Vaihda maksutietosi.
  6. Klikkaa Tallenna.

Et voi poistaa maksutapaa iCloudin Windows-versiossa.

Automaattisesti päivitetyt maksutiedot

Jos uuden luottokorttisi otteella näkyy iTunes-maksuja, luottokorttiyhtiö on saattanut päivittää maksutiedot automaattisesti puolestasi. Luottokorttiyhtiöt päivittävät maksutietoja, jotta toistuvat maksut, kuten Apple Music -tilaukset, eivät keskeytyisi uuden luottokortin myöntämisen yhteydessä. Toisinaan luottokorttiyhtiöt saattavat sallia toistuvien maksujen jatkumisen vanhentuneelta luottokortilta.

Jos sinulla on prosessiin liittyviä kysymyksiä, ota yhteyttä luottokorttiyhtiöön tai rahalaitokseen.

Näin saat apua

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.