Apple ID:n maksutapojen muuttaminen, lisääminen tai poistaminen

Voit hallita Apple ID:si maksutietoja iPhonen, iPadin tai iPod touchin asetuksissa, Macin tai Windows-tietokoneen iTunesissa tai Android-laitteen Apple Music -apissa.

Apple ID on tili, jonka avulla voit käyttää Applen palveluita, kuten App Storea, iTunes Storea, iCloudia ja monia muita. Kun vaihdat maksutapaa tai laskutusosoitetta, tietosi päivitetään myös kaikkialle muualle, missä käytät Apple ID:täsi.

Maksutapojen muokkaaminen

Maksutavan muuttaminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Varmista ennen maksutietojesi muuttamista, että käytät uusinta iOS-versiota.

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iTunes Store ja App Store.*
  2. Napauta Apple ID:täsi ja sitten vaihtoehtoa Näytä Apple ID. Sinua voidaan pyytää kirjautumaan sisään.
  3. Napauta Hallitse maksuja. (Jos käytät vanhaa iOS-versiota, napauta Maksutiedot.) Lisää, päivitä, järjestä uudelleen tai poista maksutapoja:

Päivitä tai lisää

iPhonen Hallitse maksuja -sivu, jolla näkyy Apple ID -saldo ja luottokortteja.

• Päivitä maksutapa: Napauta muutettavaa maksutapaa ja muokkaa sitten tietojasi. Varmista, että tiedot vastaavat rahalaitoksellasi olevia tietoja. Joudut ehkä antamaan luotto- tai pankkikortissasi olevan suojakoodin. Jos näet Apple Payn korttinumeron viimeisen neljän numeron perässä, muokkaa laskutustietojasi Wallet-apissa.
  • Lisää maksutapa: Napauta Lisää maksutapa. Saatat nähdä ehdotuksen, jossa sinua kehotetaan lisäämään kortti Apple Paytä varten. (Jos lisäät uuden luotto- tai pankkikortin, saatat nähdä vaihtoehdon uuden kortin lisäämiseen Apple Payhin.)

Poista tai järjestä uudelleen

Napautettuasi Muokkaa-kohtaa Hallitse maksuja -sivulla voit napauttamalla poistaa tai järjestää uudelleen maksutapoja.

• Poista maksutapa: Napauta Muokkaa ja sitten poistokuvaketta  tai pyyhkäise vasemmalle ja napauta Poista.
  • Muuta maksutapojen järjestystä: Napauta Muokkaa ja järjestä maksutavat uudelleen Muuta järjestystä -kuvakkeella . Apple pyrkii veloittamaan maksutapojasi ylhäältä alas kulkevassa järjestyksessä. Et voi muuttaa järjestystä, jossa Apple ID:n saldo veloitetaan.

*Voit hallita maksutapoja iOS 12.2:ssa ja uudemmissa valitsemalla Asetukset > [nimesi] > Maksu ja toimitus. Jos laitteessasi on iOS 12.1.x tai aiempi ja muokkaat maksutapoja Maksu ja toimitus -kohdassa, kaikki määritetyt maksutavat poistetaan.

Maksutavan muuttaminen Macissa tai Windows-tietokoneessa

Voit muokata maksutietojasi Macissa iTunesin tai App Storen kautta. Windows-tietokoneessa voit käyttää iTunesia.

Maksutavan muuttaminen iTunesissa

Varmista ennen maksutietojesi muuttamista, että käytät uusinta iTunes-versiota.

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili.
  3. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.
  4. Varmista, että tilitietojen sivulla näkyvät tiedot vastaavat rahalaitoksellasi olevia tietoja.
  5. Klikkaa Hallitse maksuja Maksutiedot-kohdan oikealta puolelta. (Jos käytät vanhaa iTunes-versiota, klikkaa Muokkaa Maksutapa-kohdan oikealta puolelta.) Voit sitten lisätä, päivittää, järjestää uudelleen tai poistaa maksutapoja:
    • Päivitä maksutapa: Klikkaa Muokkaa muutettavan maksutavan vierestä. Joudut ehkä antamaan luotto- tai pankkikortissasi olevan suojakoodin.
    • Lisää maksutapa: Klikkaa Lisää maksu.
    • Poista maksutapa: Klikkaa Muokkaa poistettavan maksutavan vierestä ja sitten Poista.
    • Muuta maksutapojen järjestystä: Siirrä osoitin maksutavan päälle ja siirrä maksutapaa ylös- tai alaspäin Muuta järjestystä -kuvakkeella . Apple pyrkii veloittamaan maksutapojasi ylhäältä alas kulkevassa järjestyksessä. Et voi muuttaa järjestystä, jossa Apple ID:n saldo veloitetaan.

iTunesin Hallitse maksuja -sivu, jolla näkyy Apple ID -saldo ja luottokortteja.

Maksutavan muuttaminen App Storessa

Varmista ennen maksutietojesi muuttamista, että käytät uusinta macOS-versiota.

1. Avaa App Store Macissa.
  2. Klikkaa nimeäsi sivupalkin alaosassa. Klikkaa Kirjaudu sisään, jos et ole vielä kirjautunut.
  3. Klikkaa  Katso tiedot.
  4. Varmista, että tilitietojen sivulla näkyvät tiedot vastaavat rahalaitoksellasi olevia tietoja.
  5. Klikkaa Hallitse maksuja Maksutiedot-kohdan oikealta puolelta. (Jos käytät vanhaa macOS-versiota, klikkaa Muokkaa Maksutapa-kohdan oikealta puolelta.) Voit sitten lisätä, päivittää, järjestää uudelleen tai poistaa maksutapoja:
    • Päivitä maksutapa: Klikkaa Muokkaa muutettavan maksutavan vierestä. Joudut ehkä antamaan luotto- tai pankkikortissasi olevan suojakoodin.
    • Lisää maksutapa: Klikkaa Lisää maksu.
    • Poista maksutapa: Klikkaa Muokkaa poistettavan maksutavan vierestä ja sitten Poista.
    • Muuta maksutapojen järjestystä: Siirrä osoitin maksutavan päälle ja siirrä maksutapaa ylös- tai alaspäin Muuta järjestystä -kuvakkeella . Apple pyrkii veloittamaan maksutapojasi ylhäältä alas kulkevassa järjestyksessä. Et voi muuttaa järjestystä, jossa Apple ID:n saldo veloitetaan.

App Storen Hallitse maksuja -sivu, jolla näkyy Apple ID ja luottokortteja.

Maksutavan muuttaminen Android-laitteessa

Voit muokata maksutietojasi Android-laitteessa, mutta seurauksena menetät kaikki paitsi ensisijaisen maksutapasi Apple ID:stä ja muista laitteista, joita käytät Apple ID:n kanssa. Voit välttää tämän päivittämällä maksutiedot iTunesissa Macilla tai Windows-tietokoneella.

Varmista ennen maksutietojesi muuttamista, että käytät Android-laitteessa uusinta Apple Music -versiota.

1. Avaa Android-laitteen Apple Music -appi. Napauta näytön alalaidassa Kirjasto, Sinulle, Selaa tai Radio. Napauta sitten oikeassa yläkulmassa valikkopainiketta Järjestämisvalinnat-painike.
  2. Napauta Tili > Maksutiedot. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi. Jos Tili-valintaa ei näy, napauta Asetukset > Kirjaudu sisään, kirjaudu Apple ID:lläsi, napauta paluupainiketta Siirry ylös -painike ja napauta valikkopainiketta Järjestämisvalinnat-painike uudelleen.
  3. Muuta tietojasi tai poista ne Maksutiedot-näytössä. Voit poistaa maksutavan valitsemalla Ei mitään.
    Android-puhelin, jossa näkyy Apple Music -apin Maksutiedot-osio. Ei mitään -valinta on valittuna Maksutapa-kohdassa.
  4. Varmista, että nimesi ja laskutusosoitteesi vastaavat tarkasti rahalaitoksellasi olevia tietojasi, ja napauta sitten Valmis.

Perheenjäsenten käyttämien maksutapojen hallitseminen

Kun otat Perhejaon ja ostojen jakamisen käyttöön, yksi perheen aikuisista on perheen järjestäjä, joka hallitsee perheryhmän jäsenien yhtä jaettua maksutapaa. Lue lisätietoja perheen ostoista ja maksuista.

Jos olet perheen järjestäjä, voit lisätä useita maksutapoja omaan Apple ID:hesi, mutta perheenjäsenet voivat käyttää vain luettelon ensimmäistä maksutapaa. Jos perheenjäsen ei voi tehdä ostoa, perheen järjestäjä voi siirtää toisen maksutavan luettelon alkuun.

Jos et voi muuttaa tai poistaa maksutietoja

Jos sinulla on kysymyksiä jostakin veloituksesta

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.