Tietokoneen valtuuttaminen tai valtuutuksen poistaminen iTunes Store -ostoksia varten

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit valtuuttaa tietokoneesi, jotta voit käyttää sitä iTunes Storesta lataamasi sisällön synkronointiin ja toistamiseen.

Valtuuttamalla Macin tai Windows-tietokoneen annat sille luvan käyttää musiikkia, elokuvia ja muuta sisältöä.

• Voit valtuuttaa enintään viisi tietokonetta, joten voit toistaa sisältöäsi viidessä tietokoneessa.
  • Et voi valtuuttaa tietokonetta toisesta tietokoneesta tai iPhonesta, iPadista tai iPod touchista.

Poista tietokoneen valtuutus ennen sen myymistä, luovuttamista tai huoltoon lähettämistä, jotta sillä ei ole enää pääsyä suojattuihin ostoksiin. Lue, miten voit tarkistaa, millä muilla laitteilla olet kirjautunut sisään, tai miten laitteita poistetaan.

Storen käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.

Macin tai Windows-tietokoneen valtuuttaminen

Ennen kuin valtuutat Macin, päivitä siihen macOS:n uusin versio. Jos käytössäsi on Windows-tietokone, päivitä siihen uusin iTunesin Windows-versio.

1. Avaa Macissa Musiikki-, Apple TV- tai Apple Books -appi. Avaa Windows-tietokoneessa iTunesin Windows-versio.
  2. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.
  3. Valitse Macin tai Windows-tietokoneen valikkoriviltä Tili > Valtuutukset > Valtuuta tietokone.
    Jos sinua pyydetään valtuuttamaan tietokone uudelleen, sitä ei katsota uudeksi valtuutukseksi. Apple ID käyttää samaa valtuutusta samaan tietokoneeseen.

Valtuutettujen tietokoneiden tarkasteleminen

Voit kirjautua automaattisesti Tilin tiedot -sivulle tietokoneestasi klikkaamalla tätä. Tai noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa Macissa Musiikki-, Apple TV- tai Apple Books -appi. Avaa Windows-tietokoneessa iTunesin Windows-versio.
  2. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.
  3. Valitse Macin tai Windows-tietokoneen valikkoriviltä Tili > Näytä oma tili.
  4. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.
  5. Vieritä Tilin tiedot -sivulla Apple ID:n yhteenveto -osioon. Osiossa näkyy Apple ID:lläsi valtuutettujen tietokoneiden määrä. Tietokoneiden nimiä ei kuitenkaan näy. Jos et ole valtuuttanut vähintään kahta tietokonetta, tätä osiota ei näy.

Jos valtuutettujen tietokoneiden määrä on suurempi kuin mitä odotit, et ehkä ole poistanut käyttämättömien, luovutettujen tai myytyjen tietokoneiden valtuutusta. Sinun on poistettava kaikkien tietokoneiden valtuutukset ja sitten valtuutettava uudelleen kaikki tietokoneet, joita edelleen käytät.

Tietokoneen valtuutuksen poistaminen

1. Avaa Macissa Musiikki-, Apple TV- tai Apple Books -appi. Avaa Windows-tietokoneessa iTunesin Windows-versio.
  2. Valitse tietokoneen näytön yläreunan valikkoriviltä Tili > Valtuutukset > Poista tietokoneen valtuutus.
  3. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.
  4. Valitse Poista valtuutus.

Jos valtuutukset loppuvat, poista kaikki valtuutukset

Jos jokin viidestä valtuutuksestasi on tietokoneelle, jota et enää käytä, poista sen valtuutus. Jos olet myynyt tai luovuttanut tietokoneen, joka on käyttänyt yhden viidestä valtuutuksestasi, sinun pitää valita Tilin tiedot -sivulla Poista kaikkien valtuutus. Valtuuta sitten uudelleen kaikki tietokoneet, joita vielä käytät.

Tietoja muiden Apple-laitteiden valtuuttamisesta

Sinun ei tarvitse valtuuttaa iPhonea, iPadia, iPod touchia tai muita Apple-laitteita. Nämä laitteet eivät käytä saatavilla olevia valtuutuksiasi. Lue, miten voit tarkistaa Apple ID -laiteluettelostasi, millä olet kirjautunut, ja miten voit poistaa laitteen.

Näin saat apua

• Lue, miten toimia, jos tietokoneesi pyytää valtuuttamista toistuvasti, kun yrität toistaa sisältöä.
  • Voit poistaa kaikkien tietokoneiden valtuutuksen kerran vuodessa.
  • Jos et näe Tili-vaihtoehtoa tietokoneen näytön yläreunan tai Musiikki-apin tai iTunes-ikkunan ylälaidan valikkorivillä, tarkista rajoitukset. iTunes Storen käyttöoikeus on ehkä laitettu pois päältä.

Storen käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.