Tietokoneen valtuuttaminen iTunesissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit valtuuttaa tietokoneesi iTunesissa, jotta voit käyttää sitä iTunes Storesta lataamasi sisällön synkronointiin ja toistamiseen.

Valtuuttamalla Mac- tai Windows-tietokoneen annat sille luvan käyttää ohjelmia, äänikirjoja, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muuta sisältöä.

• Voit valtuuttaa enintään viisi tietokonetta, joten voit toistaa sisältöäsi viidessä tietokoneessa.
  • Tietokoneen voi valtuuttaa vain siinä olevan iTunesin kautta.
  • Et voi valtuuttaa tietokonetta toisesta tietokoneesta tai iPhonesta, iPadista tai iPod touchista.

Ota selvää, miten voit valtuuttaa tietokoneesi iTunesissa.

Mac- tai Windows-tietokoneen valtuuttaminen

Varmista ennen tietokoneen valtuuttamista, että sinulla on käytössäsi iTunesin uusin versio.

1. Avaa iTunes.
  2. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  3. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Valtuutukset > Valtuuta tietokone.

Jos käytät Windowsia ja et näe valikkoriviä, lue ohjeet sen käyttöönottamiseen.
  4. Anna salasanasi ja paina sitten näppäimistön rivinvaihto- tai Enter-näppäintä tai klikkaa Valtuuta.

Jos iTunes pyytää valtuuttamaan tietokoneen uudelleen, sitä ei katsota uudeksi valtuutukseksi. iTunes käyttää samaa valtuutusta samaan tietokoneeseen.

Valtuutusten määrän tarkistaminen

Avaa iTunes klikkaamalla ja kirjaudu sisään Tilitiedot-sivullesi tai noudata näitä ohjeita:

1. Avaa iTunes.
  2. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  3. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Näytä oma tili.

Jos käytät Windowsia ja et näe valikkoriviä, lue ohjeet sen käyttöönottamiseen.
  4. Anna salasanasi ja paina sitten näppäimistön rivinvaihto- tai Enter-näppäintä tai klikkaa Näytä tili.

Toimi Tilitiedot-sivulla seuraavasti:

Vieritä Apple ID:n Yhteenveto-osioon. Osiossa näkyy Apple ID:lläsi valtuutettujen tietokoneiden määrä. Tietokoneiden nimiä ei kuitenkaan näy. Jos et ole valtuuttanut vähintään kahta tietokonetta, tätä osiota ei näy.

Jos valtuutettujen tietokoneiden määrä on suurempi kuin mitä odotit, et ehkä ole poistanut käyttämättömien, luovutettujen tai myytyjen tietokoneiden valtuutusta. Sinun on poistettava kaikkien tietokoneiden valtuutukset ja sitten valtuutettava uudelleen kaikki tietokoneet, joita edelleen käytät.

Jos valtuutukset loppuvat

Jos olet käyttänyt jonkin viidestä valtuutuksestasi tietokoneessa, jota et enää käytä paljon, poista sen valtuutus. Jos olet myynyt tai luovuttanut tietokoneen, jossa käytettiin yksi viidestä valtuutuksestasi, sinun täytyy poistaa kaikkien tietokoneiden valtuutukset. Valtuuta sitten uudelleen kaikki tietokoneet, jotka ovat vielä käytössäsi.

Windows-käyttäjät

Jos et poistanut tietokoneen valtuutusta ennen kuin asensit Windowsin uudelleen, päivitit tietokoneen RAM-muistin, kovalevyn tai muun järjestelmäkomponentin, tietokone saattaa käyttää useita valtuutuksia. Yritä poistaa tietokoneen valtuutusta muutamia kertoja, kunnes se ei ole enää valtuutettu. Valtuuta sitten tietokone uudelleen, niin se vie vain yhden valtuutuksen.

Tietoja iOS-laitteiden valtuuttamisesta

iPhonea, iPadia tai iPod touchia ei tarvitse valtuuttaa. iOS-laitteet eivät vie käytettävissä olevia valtuutuksia.

Näin saat apua

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: