Puhelinnumeroiden ja yhteystietojen estäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

iOS:ssä voit estää yhteystietoja ja puhelinnumeroita laitteessasi. Voit myös suodattaa tuntemattomien lähettäjien iMessage-viestejä ja ilmoittaa roskapostilta vaikuttavista iMessage-viesteistä.

Puhelinnumeron tai yhteystiedon estäminen

Voit estää puhelinnumeron tai yhteystiedon useilla tavoilla.

Puhelin

Jos olet Puhelin-apin kohdassa Äskeiset, napauta estettävän puhelinnumeron tai yhteystiedon vierestä tiedot. Vieritä näytön alalaitaan ja napauta kohtaa Estä tämä soittaja.

FaceTime

Jos olet FaceTime-apissa, napauta estettävän puhelinnumeron tai yhteystiedon vierestä tiedot. Vieritä näytön alalaitaan ja napauta kohtaa Estä tämä soittaja.

Viestit

Jos sinulla on Viestit-appi avoinna, avaa keskustelu, napauta tiedot ja napauta sitten nimeä tai puhelinnumeroa. Vieritä tietonäytön alalaitaan ja napauta sitten kohtaa Estä tämä soittaja.

Kun estät puhelinnumeron tai yhteystiedon, se voi edelleen jättää sinulle viestin vastaajaan, mutta et saa siitä ilmoitusta. Lähetettyjä tai vastaanotettuja viestejä ei toimiteta. Yhteystieto ei myöskään saa ilmoitusta siitä, että puhelu tai viesti on estetty.

Voit käyttää joitakin muiden valmistajien appeja roskapuheluiden havaitsemiseen ja estämiseen.

Estettyjen puhelinnumeroiden ja yhteystietojen hallitseminen

Puhelin-, FaceTime- tai Viestit-apissa estämiesi puhelinnumeroiden tai yhteystietojen näyttäminen:

Puhelin

Mene kohtaan Asetukset > Puhelin > Puhelujen esto ja tunnistus.

FaceTime

Mene kohtaan Asetukset > FaceTime > Estetyt.

Viestit

Mene kohtaan Asetukset > Viestit > Estetyt.

Näissä näytöissä voit lisätä yhteystietoja tai poistaa niiden tai puhelinnumeroiden estoja.

Lisää yhteystieto Puhelin-apista valitsemalla Asetukset > Puhelin > Puhelujen esto ja tunnistus > Estä yhteystieto. Napauta sitten yhteystietoa, jonka haluat estää. Lisää yhteystieto Viestit-apista tai FaceTimesta valitsemalla Asetukset > Viestit tai Asetukset > FaceTime, vieritä alas ja napauta Estetyt, napauta sitten Lisää uusi ja valitse yhteystieto, jonka haluat estää. Voit poistaa yhteystiedon tai puhelinnumeron eston pyyhkäisemällä numeron päältä vasemmalle ja napauttamalla sitten Poista esto.

Tuntemattomien lähettäjien iMessage-viestien suodattaminen

Voit suodattaa iMessage-viestit, joiden lähettäjää ei ole tallennettu yhteystietoihisi.

Voit suodattaa iMessage-viestejä menemällä kohtaan Asetukset > Viestit ja ottamalla Suodata vieraat lähettäjät -asetuksen käyttöön.

Viestit-apissa näet uuden välilehden vieraiden lähettäjien viesteille, mutta et saa ilmoitusta näistä iMessage-viesteistä.

Roskapostista ilmoittaminen Viestit-apissa

Voit ilmoittaa roskapostilta vaikuttavista iMessage-viesteistä Viestit-apissa. Jos saat iMessage-viestin joltakin, jota ei ole tallennettu yhteystietoihisi, viestin alla näkyy Ilmoita roskapostista -linkki. Napauta Ilmoita roskapostista ja sitten Poista ja ilmoita roskapostista. Viestit välittää lähettäjän tiedot sekä viestin Applelle ja poistaa viestin laitteestasi. Viestin poistamista ei voi peruuttaa.

Roskapostista ilmoittaminen ei estä lähettäjää lähettämästä uusia viestejä. Jos et halua vastaanottaa näitä viestejä, estä yhteystieto.

Voit ilmoittaa teksti- ja multimediaviesteistä ottamalla yhteyttä operaattoriisi.

Lisätietoja

Julkaisupäivämäärä: Fri May 25 22:15:19 GMT 2018