Puhelinnumeroiden, yhteystietojen ja sähköpostiosoitteiden estäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Voit estää puhelinnumeroita, yhteystietoja ja sähköpostiosoitteita laitteessasi. Voit myös suodattaa tuntemattomien lähettäjien iMessage-viestejä ja ilmoittaa roskapostilta vaikuttavista iMessage-viesteistä.

Puhelinnumeron, yhteystiedon tai sähköpostiosoitteen estäminen

Voit estää puhelinnumeroita, yhteystietoja ja sähköpostiosoitteita muutamalla eri tavalla.

Puhelin

Jos olet Puhelin-apin Äskeiset-kohdassa, napauta estettävän puhelinnumeron tai yhteystiedon vieressä olevaa Tiedot-painiketta Tiedot-painike. Vieritä alas ja napauta sitten Estä tämä soittaja.

FaceTime

Jos olet FaceTime-apissa, napauta estettävän puhelinnumeron, yhteystiedon tai sähköpostiosoitteen vieressä olevaa Tiedot-painiketta Tiedot-painike. Vieritä alas ja napauta sitten Estä tämä soittaja.

Viestit

Jos olet Viestit-apissa, avaa keskustelu, napauta yhteystietoa keskustelun alussa ja napauta sitten Tiedot-painiketta harmaa tietopainike. Napauta Tiedot sininen tietopainike, jonka sisällä on henkilön kuvake, vieritä alas ja napauta sitten Estä tämä soittaja.

Mail

Jos olet Mail-apissa, avaa estettävän yhteystiedon sisältävä sähköpostiviesti ja napauta sitten yhteystietoa näytön ylälaidassa. Napauta Estä tämä yhteystieto.

Kun estät puhelinnumeron tai yhteystiedon, se voi edelleen jättää sinulle viestin puhepostiin, mutta et saa siitä ilmoitusta. Lähetettyjä tai vastaanotettuja viestejä ei toimiteta. Yhteystieto ei myöskään saa ilmoitusta siitä, että puhelu tai viesti on estetty. Kun estät sähköpostiosoitteen Mail-apissa, se siirretään roskakorikansioon. Sähköpostiosoitteen esto on voimassa kaikissa Apple-laitteissasi.

Voit myös ottaa käyttöön asetukset, joilla estät roskapuheluita.

Estettyjen puhelinnumeroiden, yhteystietojen ja sähköpostiosoitteiden hallitseminen

Voit tarkastella estämiäsi puhelinnumeroita, yhteystietoja ja sähköpostiosoitteita Puhelin-, FaceTime-, Viestit- tai Mail-apissa seuraavasti:

Puhelin

Valitse Asetukset > Puhelin ja napauta Estetyt yhteystiedot, niin näet luettelon.

FaceTime

Valitse Asetukset > FaceTime. Napauta Puhelut-kohdassa Estetyt yhteystiedot.

Viestit

Valitse Asetukset > Viestit. Napauta SMS/MMS-kohdassa Estetyt yhteystiedot.

Mail

Valitse Asetukset > Mail. Napauta Ketjutus-kohdassa Estetyt.

Näissä näkymissä voit lisätä tai poistaa estettyjä puhelinnumeroita, yhteystietoja tai sähköpostiosoitteita.

Lisää yhteystieto Puhelin-apista valitsemalla Asetukset > Puhelin > Estetyt yhteystiedot. Vieritä näytön alareunaan ja napauta Lisää uusi. Napauta sitten yhteystietoa, jonka haluat estää. Lisää yhteystieto Viestit-apista tai FaceTimesta valitsemalla Asetukset > Viestit tai Asetukset > FaceTime ja napauttamalla sitten Estetyt yhteystiedot. Vieritä sitten alas, napauta Lisää uusi ja valitse estettävä yhteystieto. Lisää yhteystieto Mail-apista valitsemalla Asetukset > Mail ja napauttamalla Estetyt. Vieritä alas, napauta Lisää uusi ja lisää estettävä yhteystieto. Voit poistaa puhelinnumeron, yhteystiedon tai sähköpostiosoitteen eston pyyhkäisemällä tiedon päällä vasemmalle ja napauttamalla sitten Poista esto.

Tuntemattomien lähettäjien viestien suodattaminen

Voit suodattaa viestit, joiden lähettäjää ei ole tallennettu yhteystietoihisi.

iPhone, jossa näkyy, miten vieraat lähettäjät suodatetaan

Voit suodattaa viestejä siirtymällä kohtaan Asetukset > Viestit ja ottamalla Suodata vieraat lähettäjät -asetuksen käyttöön.

iPhone, jossa näkyy suodatettu viesti

Napauta Viesteissä  Suodattimet ja napauta sitten Vieraat lähettäjät. Et saa ilmoituksia näistä viesteistä.

Roskapostista ilmoittaminen Viestit-apissa

Voit ilmoittaa roskapostilta vaikuttavista iMessage-viesteistä Viestit-apissa. Jos saat iMessage-viestin henkilöltä, jota ei ole tallennettu yhteystietoihisi, viestin alla näkyy Ilmoita roskapostista -linkki.

iPhone, jossa näkyy, miten voit ilmoittaa roskapostista Viestit-apissa

Napauta Ilmoita roskapostista ja sitten Poista ja ilmoita roskapostista. Viestit-appi välittää lähettäjän tiedot sekä viestin Applelle ja poistaa viestin laitteestasi. Viestin poistamista ei voi peruuttaa.

Roskapostista ilmoittaminen ei estä lähettäjää lähettämästä uusia viestejä. Jos et halua vastaanottaa näitä viestejä, estä yhteystieto.

Voit ilmoittaa teksti- ja multimediaviesteistä ottamalla yhteyttä operaattoriisi.