Tietoja iOS:n, iPadOS:n ja macOS:n pikaturvapäivityksistä

Pikaturvapäivitykset tarjoavat merkittäviä suojausparannuksia ohjelmistopäivitysten välillä.

Pikaturvapäivitykset ovat uudenlainen ohjelmistojulkaisukanava iPhonelle, iPadille ja Macille. Ne tarjoavat merkittäviä tietoturvaparannuksia ohjelmistopäivitysten välillä, esimerkiksi parannuksia Safarin verkkoselaimeen, WebKit-sovelluskehyspinoon tai muihin kriittisiin järjestelmäkirjastoihin. Niiden avulla voidaan myös korjata entistä nopeammin tietoturvaongelmia, joita on mahdollisesti hyödynnetty tai joiden olemassaolosta on ilmoitettu.

Uusia pikaturvapäivityksiä julkaistaan vain uusimpiin iOS-, iPadOS- ja macOS-versioihin alkaen versioista iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 ja macOS 13.3.1.

Laitteesi asentaa pikaturvapäivitykset automaattisesti oletuksena. Sinua pyydetään tarvittaessa käynnistämään laitteesi uudelleen. Tarkista laitteen asetukset:

• iPhone tai iPad: Valitse Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys > Päivitä automaattisesti ja varmista, että Turvapäivitykset ja järjestelmätiedostot -asetus on laitettu päälle.

• Mac: Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset. Klikkaa sivupalkista Yleiset ja klikkaa oikealta Ohjelmiston päivitys. Klikkaa Automaattiset päivitykset -kohdan vieressä olevaa tietopainikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja varmista, että Asenna turvapäivitykset ja järjestelmätiedostot on päällä.

Kun pikaturvapäivitys on otettu käyttöön, ohjelmistoversion numeron perässä näkyy kirjain, kuten tässä esimerkissä: macOS 13.3.1 (a).

Jos päätät poistaa asetuksen käytöstä tai jos et asenna pikaturvapäivityksiä, kun ne tulevat saataville, saat tarvittavat korjaukset ja päivitykset myöhemmin tavallisten ohjelmistopäivitysten mukana.

Lisätietoja pikaturvapäivityksistä saat Applen suojauspäivitykset -artikkelista.