App Store- ja iTunes-lahjakorttien ja -sisältökoodien lunastaminen

Voit lahjakortteja lunastamalla lisätä luottoa Apple ID -saldoosi ja tehdä sitten tällä luotolla ostoksia App Storessa, iTunes Storessa tai Apple Booksissa, tilata Apple Musicin tai päivittää iCloud-tallennustilasi.

App Store- ja iTunes-lahjakortti ja Apple Music -lahjakortti.

Lunastamalla lahjakortin* voit mahdollisesti hankkia sillä sen summasta riippuen henkilökohtaisen Apple Music -tilauksen useaksi kuukaudeksi. Lue, mitä tehdä, jos sinulla on Apple Store -lahjakortti tai et tiedä, millainen lahjakortti sinulla on.

Voit lunastaa myös tiettyjä kohteita varten olevia kampanjasisältökoodeja App Storessa, iTunes Storessa tai Apple Booksin Book Storessa.

Lahjakortin tai koodin lunastaminen

Jos et ole kirjautunut laitteeseesi Apple ID:llä, johon haluat lisätä luottoa, noudata alla olevia lunastusohjeita. Lue, mitä tehdä, jos saat varoitusviestin tai jos App Store- ja iTunes-lahjakortin tai -sisältökoodin lunastaminen ei onnistu

* App Store- ja iTunes-lahjakortit eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Ota selvää, onko lahjakorttien Apple ID -saldo käytettävissä maassasi tai alueellasi.

Lunastuskoodin sijainti

Kun lunastat lahjakorttia, sinulta kysytään kortin lunastuskoodia. Vedä tai raaputa varovasti lahjakortin takana oleva tarra pois, jotta X:llä alkava 16-merkkinen koodi tulee näkyviin. Jos koodisi on vahingoittunut tai se on lukukelvoton, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Esimerkki iTunes-lahjakortista, jossa on 16-merkkinen koodi.

Kampanjasisältökoodeissa ei välttämättä ole tarraa, 16 merkkiä tai alussa X-kirjainta.

Jos korttisi on vanhempaa mallia, numero saattaa sijaita eri paikassa. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

iTunes-lahjakortti, jossa 16-merkkinen koodi on oikeassa yläkulmassa.

iTunes-lahjakortti, jossa 16-merkkinen koodi on keskellä.

iTunes-lahjakortti, jossa 16-merkkinen koodi on oikealla, viivakoodin yläpuolella.

iPhone X, jossa näkyy Käytä kameraa -toiminto.

iPhone, iPad, iPod touch

1. Avaa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa App Store -appi.
  2. Napauta Tänään ja sitten Oma tili -painike tai kuvaasi oikeassa yläkulmassa.
  3. Napauta Lunasta lahjakortti tai koodi ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi. Lue, mitä tehdä, jos olet unohtanut Apple ID:si
  4. Jos haluat lisätä lahjakortin iPhonesi, iPadisi tai iPod touchisi kameralla, napauta Käytä kameraa. Kuvaa lunastuskoodi näytön ohjeiden mukaan.
    Joissakin maissa tai joillakin alueilla tai jos korttisi on vanhempaa mallia joudut ehkä lisäämään kortin tiedot käsin: napauta Voit syöttää koodin myös manuaalisesti -kohtaa ja noudata sitten näyttöön tulevia kehotteita.
    • Jos sinulla on App Store- ja iTunes-lahjakortti, anna kortin takana oleva 16-numeroinen koodi, jonka alussa on X-kirjain.
    • Jos sinulla on kampanja- tai sisältökoodi, anna kortin takana oleva koodi.
  5. Napauta Valmis.

Lue, mitä tehdä, jos saat varoitusviestin tai jos App Store- ja iTunes-lahjakortin tai Apple Music -lahjakortin tai sisältökoodin lunastaminen ei onnistu.

Mac tai Windows-tietokone

1. Avaa iTunes tai App Store.
  2. Kirjaudu App Storessa Apple ID:lläsi sisään, klikkaa nimeäsi tai kuvaasi vasemmassa alakulmassa ja klikkaa sitten Lunasta lahjakortti.
    Valitse iTunesissa Tili > Lunasta tietokoneen näytön ylälaidan tai iTunes-ikkunan ylälaidan valikkorivillä ja kirjaudu Apple ID:lläsi sisään.iTunesin Tili-valikko, jossa on valittu Lunasta.
  3. Jos haluat lunastaa lahjakortin tietokoneen kameran avulla, klikkaa Käytä kameraa. Kuvaa lunastuskoodi näytön ohjeiden mukaan.
    Jos olet tietyssä maassa tai tietyllä alueella tai jos sinulla on vanhempi kortti, kortin tiedot pitää ehkä syöttää käsin Voit syöttää myös koodin manuaalisesti -kohdan alla olevaan laatikkoon. Noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita. Kun olet valmis, klikkaa Lunasta.
    • Jos sinulla on App Store- ja iTunes-lahjakortti, anna kortin takana oleva 16-numeroinen koodi, jonka alussa on X-kirjain.
    • Jos sinulla on kampanja- tai sisältökoodi, anna kortin takana oleva koodi.

Lue, miten voit tarkistaa Apple ID -saldosi lunastuksen jälkeen. Lue, mitä tehdä, jos saat varoitusviestin tai jos App Store- ja iTunes-lahjakortin tai -sisältökoodin lunastaminen ei onnistu.

Android-puhelin

Voit lunastaa Android-puhelimessa App Store- ja iTunes-lahjakorteilla henkilökohtaisen Apple Music -tilauksen useaksi kuukaudeksi.

1. Avaa Apple Music -ohjelma.
  2. Napauta näytön alalaidassa Kirjasto, Sinulle, Selaa tai Radio.
  3. Napauta valikkopainiketta Järjestämisvalinnat-painike ja sitten Tiliasetukset. Jos Tiliasetukset-valintaa ei näy, napauta Asetukset, napauta Kirjaudu sisään, kirjaudu Apple ID:lläsi sisään, napauta paluupainiketta Siirry ylös -painike ja napauta valikkopainiketta Järjestämisvalinnat-painike uudelleen.
  4. Napauta Lunasta lahjakortti tai koodi.
  5. Anna kortin takana oleva koodi ja napauta Lunasta.

Sinua voidaan pyytää lunastamaan kortti usean kuukauden palvelua varten. Jos et valitse tätä vaihtoehtoa, kortti lunastetaan Apple ID -saldona, jota käytetään joka kuukausi, kunnes se ei enää riitä seuraavaa kuukautta varten.

Lisätietoja

App Storen ja iTunes Storen ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti. Tarkista, mitä palveluita maassasi tai alueellasi on saatavilla.