App Store- ja iTunes-lahjakorttien ja -sisältökoodien lunastaminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit lunastaa App Store- ja iTunes-lahjakortin. Jos et pysty lunastamaan lahjakorttia, lue, mitä tehdä.

Sininen lahjakortti, jossa on Apple-logo.

Jos haluat lunastaa App Store- ja iTunes-lahjakortin tai koodin Applelta, napauta tai klikkaa tätä painiketta:

Lahjakortin tai koodin lunastaminen

Jos et näe koodin lunastusvaihtoehtoa, kun napautat tai klikkaat painiketta, valitse laite alla olevasta luettelosta ja toimi ohjeiden mukaisesti.

Mitä lahjakortilla voi ostaa

Kun lunastat App Store- ja iTunes-lahjakortin, lisäät varoja Apple ID -saldoosi. Näillä varoilla voit tehdä ostoksia App Storessa, iTunes Storessa, Apple TV -apissa tai Apple Booksissa. Varoilla voit myös päivittää iCloud-tallennustilasi tai maksaa esimerkiksi Apple Music-, Apple Arcade-, Apple TV+-, Apple TV-kanava- tai Apple News+-tilauksia.

Varoilla ei voi ostaa lahjoja jollekulle muulle tai ostaa lisää lahjakortteja. Varoja ei myöskään voi jakaa perheenjäsenten kanssa, vaikka käyttäisit Perhejakoa.

Lunastuskoodin sijainti

Kun yrität lunastaa lahjakortin, sinulta kysytään kortin lunastuskoodia. Vedä tai raaputa varovasti lahjakortin takana oleva tarra pois, jotta X:llä alkava 16-merkkinen koodi tulee näkyviin. (Jos korttisi on vanhempaa mallia, numero saattaa sijaita eri paikassa.) Jos koodisi on vahingoittunut tai se on lukukelvoton, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Esimerkki iTunes-lahjakortista, jossa on 16-merkkinen koodi.

Kampanjasisältökoodeissa ei välttämättä ole tarraa, 16 merkkiä tai alussa X-kirjainta.

iPhone, jossa näkyy Lunasta lahjakortti tai koodi -painike.

Lahjakortin tai koodin lunastaminen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

1. Avaa App Store -appi.
  2. Napauta näytön alalaidassa Tänään.
  3. Napauta näytön ylälaidassa sisäänkirjautumispainiketta Oma tili -painike tai kuvaasi.
  4. Napauta Lunasta lahjakortti tai koodi. Jos et näe Lunasta lahjakortti tai koodi -vaihtoehtoa, kirjaudu sisään Apple ID:lläsi. Lue, mitä tehdä, jos olet unohtanut Apple ID:si
  5. Napauta Käytä kameraa ja noudata näytön ohjeita. Jos korttisi on vanhempaa mallia tai olet tietyissä maissa tai tietyillä alueilla, et ehkä pysty lunastamaan korttia kameralla. Napauta Voit myös syöttää koodin käsin -kohtaa ja noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.
    • Jos sinulla on App Store- ja iTunes-lahjakortti, anna kortin takana oleva 16-numeroinen koodi, jonka alussa on X-kirjain.
    • Jos sinulla on kampanja- tai sisältökoodi, anna kortin takana oleva koodi.
  6. Napauta Valmis.

Etkö pysty lunastamaan lahjakorttia tai koodia?

Lahjakortin tai koodin lunastaminen tietokoneella

1. Avaa Macissa App Store.
  2. Klikkaa nimeäsi tai sivupalkin sisäänkirjautumispainiketta.
  3. Klikkaa Lunasta lahjakortti.
    Mac, jossa näkyy App Storen Lunasta lahjakortti -painike.
  4. Napauta Käytä kameraa ja noudata näytön ohjeita. Jos korttisi on vanhempaa mallia tai olet tietyissä maissa tai tietyillä alueilla, et ehkä pysty lunastamaan korttia kameralla. Napauta Voit myös syöttää koodin käsin -kohtaa ja noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.
    • Jos sinulla on App Store- ja iTunes-lahjakortti, anna kortin takana oleva 16-numeroinen koodi, jonka alussa on X-kirjain.
    • Jos sinulla on kampanja- tai sisältökoodi, anna kortin takana oleva koodi.

Etkö pysty lunastamaan lahjakorttia tai koodia?

Käytätkö Windows-tietokonetta?

Jos käytät Windows-tietokonetta, lunasta lahjakortti iTunesissa. Valitse iTunes-ikkunan ylälaidan valikkoriviltä Tili ja sitten Lunasta. Kirjaudu tämän jälkeen sisään ja noudata näytön ohjeita.

Lahjakortin lunastaminen Android-laitteella

Android-laitteella voit käyttää lahjakortteja vain Apple Music -tilauksiin.

1. Avaa Apple Music -appi.
  2. Napauta valikkopainiketta Järjestämisasetukset-painike ja sitten Tili.
  3. Napauta Lunasta lahjakortti tai koodi.
  4. Anna kortin takana oleva koodi ja napauta Lunasta.

Etkö pysty lunastamaan lahjakorttia tai koodia?

Jos sait App Store- ja iTunes-lahjakortin sähköpostitse

Jos haluat lunastaa lahjakortin, jonka joku on lähettänyt sinulle sähköpostitse, avaa sähköpostiviesti ja napauta tai klikkaa Lunasta nyt -painiketta.

Jos lahjakortin tai sisältökoodin lunastaminen ei onnistu

Jos näet viestin, jonka mukaan korttisi ei kelpaa, se ei ole aktiivinen tai se on jo lunastettu, lue, mitä tehdä.

Jos koodisi on vahingoittunut tai se on lukukelvoton, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Apple Store -lahjakortteja ei voi lunastaa App Storessa, iTunes Storessa tai Apple Booksissa. Lue, mitä tehdä, jos sinulla on Apple Store -lahjakortti tai et tiedä, millainen lahjakortti sinulla on.

Lisätietoja

App Storen ja iTunes Storen ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti. Tarkista, mitä palveluita maassasi tai alueellasi on saatavilla.

App Store- ja iTunes-lahjakortit eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Ota selvää, pystytkö käyttämään lahjakortteja omassa maassasi tai omalla alueellasi.