Jos et pysty lunastamaan Apple-lahjakorttia tai App Store- ja iTunes-lahjakorttia

Jos et pysty lunastamaan lahjakorttiasi App Storessa tai iTunes Storessa, voit kokeilla seuraavia asioita.

Kortti ei kelpaa

Jos näet viestin, jonka mukaan korttisi ei kelpaa, toimi seuraavasti:

1. Varmista, että korttisi ei ole Apple Store -lahjakortti. Apple Store -lahjakortit ovat harmaita, valkoisia, hopeanvärisiä tai kullanvärisiä. Apple Store -lahjakortteja ei voi lunastaa App Storessa tai iTunes Storessa. Lue, mitä tehdä, jos sinulla on Apple Store -lahjakortti tai et tiedä, millainen lahjakortti sinulla on.
  2. Yritä antaa lunastuskoodi käsin. Kun lunastat lahjakortin, napauta tai klikkaa Voit myös syöttää koodin käsin. Varmista, että annat X:llä alkavan lunastuskoodin, et jotakin muuta kortissa olevaa numeroa.
  3. Varmista, että kirjoitat merkit oikein. Jotkin kirjaimet ja numerot näyttävät samanlaisilta, esimerkiksi:
  • B ja 8
  • D ja O
  • E ja 3
  • G ja 6
  • O ja Q
  • O ja 0
  • S ja 5
  • U ja V
  • Z ja 2

Kortti on jo lunastettu

Jos näet viestin, jonka mukaan korttisi on jo lunastettu, olet ehkä jo lunastanut sen. Kirjaudu kaikissa laitteissasi App Storesta tai iTunes Storesta ulos ja kirjaudu sitten takaisin sisään. Tämä päivittää Apple ID -saldosi. Lue, miten voit tarkistaa Apple ID -saldosi.

Jos tarvitset lisäohjeita, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Korttia ei ole aktivoitu

Jos näet viestin, jonka mukaan korttia ei ole aktivoitu oikein, kortin myyjä ei ehkä ole aktivoinut korttia. Tässä tilanteessa on parasta kääntyä jälleenmyyjän puoleen ja yrittää ratkaista ongelma hänen kanssaan.

Jos tarvitset lisäohjeita, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Koodia ei voi lukea

Jos et pysty lukemaan kortin takana olevaa koodia, koska se on naarmuuntunut tai vahingoittunut, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Koodi on lunastettava toisessa maassa tai toisella alueella

Jos näet viestin, jonka mukaan kortti on lunastettava toisessa kaupassa, kortti on todennäköisesti ostettu toisessa maassa tai toisella alueella. Apple-lahjakortteja tai App Store- ja iTunes-lahjakortteja ei voi lunastaa ostomaan tai -alueen ulkopuolella. Jos olet esimerkiksi ostanut App Store- ja iTunes-lahjakortin Ranskassa, sitä ei voi lunastaa Yhdysvaltain App Storessa.

Jos tarvitset lisäohjeita, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Ota yhteyttä Apple-tukeen

Ota yhteyttä Apple-tukeen.

Sinun on ehkä toimitettava

• kuva koko kortista edestä ja takaa
  • kuitti, josta ilmenee kortin ostoajankohta
  • kortin sarjanumero.

Etsi sarjanumero

Sarjanumero ei ole sama asia kuin X:llä alkava koodi, jota käytät koodin lunastamiseen. Sarjanumerot ovat kortin kääntöpuolella. Tässä on joitakin esimerkkejä sarjanumeron mahdollisesta sijainnista:

Lahjakortti, jossa sarjanumero on keskellä viivakoodin alapuolella.
Sarjanumero alkaa merkeillä GCA

Lahjakortti, jossa sarjanumero on oikeassa alakulmassa.
Sarjanumero alkaa numeroilla 60

Lahjakortti, jossa sarjanumero on viivakoodin yläpuolella.
Sarjanumero alkaa numeroilla 60 (australialaiset lahjakortit)

Lahjakortti, jossa sarjanumero on vasemmassa alakulmassa.
Sarjanumero alkaa merkeillä PBH

Lahjakortti, jossa sarjanumero on vasemmassa alakulmassa.
Sarjanumero alkaa merkeillä EPY

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.