Jos App Store- ja iTunes-lahjakortin, Apple Music -lahjakortin tai sisältökoodin lunastaminen ei onnistu

Tässä artikkelissa on vinkkejä ja ohjeita App Store- ja iTunes-lahjakortin, Apple Music -lahjakortin tai sisältökoodin lunastamiseen.

Voit lunastaa App Store- ja iTunes-lahjakortit, Apple Music -lahjakortit ja sisältökoodit iTunes Storessa, iBooks Storessa tai App Storessa. Jos lahjakortin tai sisältökoodin lunastaminen ei onnistu, valitse ongelmaasi parhaiten kuvaava vaihtoehto:

Kortti tai koodi on virheellinen

Toimi seuraavasti, jos saat viestin, jonka mukaan kortti tai koodi on virheellinen:

Tarkista kortin etupuoli

Jos olet lunastamassa korttia, tarkista, että kyseessä on App Store- ja iTunes-lahjakortti tai Apple Music -lahjakortti, ei Apple Store -lahjakortti. Lue lisätietoja näiden korttien välisistä eroista.

App Store- ja iTunes-lahjakortti tai Apple Music -lahjakortti: Yritä ensin lunastaa lahjakorttisi ja kokeile sitten seuraavia toimia, jos et pysty lunastamaan sitä.

Apple Store -lahjakortti: Lue, missä voit lunastaa Apple Store -lahjakortin.

Ennen kuin lunastat kortin kameran avulla, vedä tai raaputa varovasti kortin takana oleva tarra pois, jotta X:llä alkava 16-merkkinen lunastuskoodi tulee näkyviin.

Tarkista, että kortin takana olevan lunastuskoodin ympärillä on musta tarkennuskehys. Vain kortit tai koodit, joiden lunastuskoodin ympärillä on tarkennuskehys, voi lunastaa käyttämällä kameraa.

Kun kamera on lukenut ja syöttänyt koodin, tarkista, että se on oikein.

Jos kamera ei pysty lukemaan lunastuskoodia tai jos koodin ympärillä ei ole tarkennuskehystä, syötä koodi manuaalisesti.

Jos sait App Store- ja iTunes-lahjakortin tai Apple Music -lahjakortin sähköpostitse, voit lunastaa sen saldon klikkaamalla sähköpostiviestissä olevaa Lunasta nyt -linkkiä.

Kirjoita merkit oikein

Varmista, että kirjoitat merkit oikein. Jotkin kirjaimet ja numerot näyttävät samanlaisilta, esimerkiksi:

• B ja 8
  • D ja O
  • E ja 3
  • G ja 6
  • O ja Q
  • O ja 0
  • S ja 5
  • U ja V
  • Z ja 2

Tarkista voimassaoloaika

Jos yrität lunastaa sisältökoodia, tarkista kortin taakse painettu voimassaoloaika. App Store- ja iTunes-lahjakortit sekä Apple Music -lahjakortit eivät vanhene, mutta sisältökoodit vanhenevat.

Jos tarvitset lisäohjeita, ota meihin yhteyttä.

Kortti tai koodi on jo lunastettu

Jos saat viestin, jonka mukaan korttisi tai koodisi on jo lunastettu, kokeile kirjautua ulos iTunes Storesta kaikissa laitteissasi ja kirjaudu sitten takaisin. Toiminto päivittää saldosi. Lue, miten voit etsiä jäljellä olevan saldon.

Jos lunastit korttisi hankkiaksesi Apple Music -jäsenyyden, voit tarkistaa Apple Music -jäsenyytesi ja seuraavan veloituksen ajankohdan.

Jos tarvitset lisäohjeita, ota meihin yhteyttä.

Kortti tai koodi ei ole aktiivinen

Jos saat viestin, jonka mukaan korttisi ei ole aktiivinen, sitä ei ehkä ole aktivoitu oikein. Tässä tilanteessa on parasta palata kortin ostopaikkaan ja yrittää ratkaista asia kyseisen kauppiaan kanssa.

Jos tarvitset lisäohjeita, ota meihin yhteyttä.

Kortti tai koodi on lukukelvoton

Jos kortin takana oleva koodi on lukukelvoton tai kokonaan raaputettu pois, ota meihin yhteyttä.

Kortti tai koodi on eri maasta tai alueelta

App Store- ja iTunes-lahjakortit sekä Apple Music -lahjakortit ovat maa- ja aluekohtaisia. Varmista, että lunastat App Store- ja iTunes-lahjakortin tai Apple Music -lahjakortin sen maan tai alueen iTunes Storessa, josta kortti on ostettu. Kortteja ei voi lunastaa sen maan tai alueen ulkopuolella, josta kortti on ostettu. Esimerkiksi Ranskassa ostettua App Store- ja iTunes-lahjakorttia ei voi lunastaa Suomen iTunes Storessa.

Varmista, että lunastat Apple Music -lahjakortin sen maan tai alueen iTunes Storessa, josta kortti on ostettu. Voimassa olevan jäsenyyden maata tai aluetta ei voi vaihtaa.

Lue lisätietoja App Storen Top-Up-korteista Kiinassa.

Jos tarvitset lisäohjeita, ota yhteyttä Appleen.

Pyydä apua Apple-tuesta

Jos lahjakortin tai sisältökoodin lunastaminen ei edelleenkään onnistu tai jos koodi on kokonaan raaputettu pois, ota yhteyttä Apple-tukeen. Apple-tuki pystyy auttamaan, mutta sinun on ehkä silti otettava yhteyttä myyjään, jolta kortti on alun perin ostettu.

Valmistaudu toimittamaan seuraavat tiedot:

• kuva koko kortista edestä ja takaa
  • kuitti, josta ilmenee kortin ostoajankohta
  • kortin sarjanumero.

Sarjanumero on eri asia kuin 16-merkkinen PIN-koodi. Sarjanumero on kortin takana kohdassa, joka vaihtelee kortin tyypin mukaan. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

Sarjanumero alkaa merkeillä GCA

Sarjanumero alkaa numeroilla 60

Sarjanumero alkaa numeroilla 60 (australialaiset lahjakortit)

Sarjanumero alkaa merkeillä PBH

Sarjanumero alkaa merkeillä EPY

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.