Kirjojen julkaiseminen ja myyminen iBooks Authorilla

Käytä iBooks Authoria luodaksesi ja lähettääksesi kirjoja Apple Booksiin tai jakaaksesi niitä missä tahansa verkossa.

MacBook Air, jossa näkyy projekti iBooks Authorissa ja kuvia trooppisista kaloista, ja valmis kirja iPadilla.

iBooks Author -kuvake

iBooks Author on Macin App Storesta saatavilla oleva maksuton appi, jolla voit luoda ja julkaista sähköisiä kirjoja. Apin työkalujen avulla voit lisätä kirjaan kuvia ja metatietoja. Voit myös viedä EPUB-tiedostoja, jotka on luotu eri ohjelmalla, iBooks Authoriin ja myydä niitä sitten Apple Booksissa tai jakaa niitä ilmaiseksi.

Jotta voit julkaista kirjasi iBooks Authorissa, sinun on ensin vietävä se PDF-, tekstitiedosto-, EPUB- tai .ibooks-tiedostomuodossa. Sinun kannattaa ensin päättää, miten aiot jakaa kirjaasi, jotta voit päättää, mikä on sille paras muoto.

Kirjasi julkaiseminen Book Storessa

Voit luoda kirjan iBooks Authorissa EPUB- (.epub) tai iBooks-muodossa (.ibooks) ja julkaista työsi Apple Booksin Book Storessa. Voit myös käyttää Pagesia kirjan julkaisemiseen.

Jos haluat rekisteröityä myymään kirjojasi Book Storessa, määritä iTunes Connect Apple Booksille ja lataa iTunes Producer. Voit myös tehdä kirjoista ilmaiseksi ladattavia Book Storessa.

Kirjan julkaiseminen iTunes U -kurssia varten

Jos haluat lähettää työsi julkaistavaksi iTunes U:ssa, tallenna se .ibooks- tai EPUB-tiedostona.

Kirjan julkaiseminen iTunes U:ssa edellyttää iTunes U -sivustoa. Jos sinulla ei ole iTunes U -sivustoa, voit hakea sellaista.

Lue lisätietoja iTunes U:sta ja oppitunnin tai kurssin hallinnasta.

Kirjojen jakeleminen verkossa

Voit jaella iBooks Authorilla luomiasi töitä verkossa erillisostoina tai tilaustuotteena tai -palveluna. Kun myyt kirjasi verkossa, sinun on käytettävä jotakin muuta muotoa kuin .ibooks-muotoa, kuten esimerkiksi PDF- tai EPUB-muotoa. Jos haluat myydä työtäsi .ibooks-muodossa, voit myydä sitä vain Apple Booksin Book Storessa. Kun jaat työsi ilmaiseksi, voit jakaa sitä missä tahansa muodossa (mukaan lukien .ibooks) Book Storen kautta tai muulla tavalla.

Tietoja tekijänoikeuksista

Kaikki iBooks Authorilla luomasi sisällön oikeudet pysyvät sinulla. Jos jakelet työsi .ibooks-muodossa, edellä kuvatut jakelurajoitukset ovat voimassa.