Kirjojen julkaiseminen ja myyminen iBooks Storessa

iBooks Authorin avulla voit luoda kirjoja ja lähettää ne iBooks Storeen tai jaella niitä verkossa missä tahansa.

iBooks Author on Macin App Storesta saatavilla oleva maksuton appi, jolla voit luoda ja julkaista sähköisiä kirjoja. Apin työkalujen avulla voit lisätä kirjaan kuvia ja metatietoja. iBooks Authorilla voit myös avata toisessa apissa luomasi .ePub-tiedostot ja myydä niitä sitten iBooks Storessa tai jaella niitä ilmaiseksi.

Jos haluat julkaista kirjan iBooks Authorilla, sinun on ensin vietävä se PDF-, teksti-, .ePub- tai .ibooks-tiedostona. Kirjalle sopivin muoto on ensin määritettävä sen jakelutavan perusteella.

Kirjan julkaiseminen iBooks Storessa

Voit luoda kirjan iBooks Authorilla ePub (.epub)- tai iBooks (.ibooks) -muodossa ja julkaista työsi iBooks Storessa. Voit myös luoda .ePub-tiedostoja Pagesissa.

Jos haluat rekisteröityä ja myydä kirjojasi iBooks Storessa, ota iTunes Connect iBooksia varten käyttöön ja lataa iTunes Producer. Kirjat voi asettaa saataville myös ilmaiseksi iBooks Storeen.

Kirjan julkaiseminen iTunes U -kurssia varten

Jos haluat lähettää työsi julkaistavaksi iTunes U:ssa, tallenna se .ibooks- tai .ePub-tiedostona.

Kirjan julkaiseminen iTunes U:ssa edellyttää iTunes U -sivustoa. Jos sinulla ei ole iTunes U -sivustoa, voit hakea sellaista.

Lue lisätietoja iTunes U:sta ja oppitunnin tai kurssin hallinnasta.

Kirjojen jakeleminen verkossa

Voit jaella iBooks Authorilla luomiasi töitä verkossa erillisostoina tai tilaustuotteena tai -palveluna. Kun myyt kirjan verkossa, sen on oltava muussa kuin iBooks (.ibooks) -muodossa. Esimerkkejä muista kuin iBooks (.ibooks) -muodoista ovat PDF ja ePub. Jos haluat myydä työsi iBooks (.ibooks) -muodossa, voit myydä sen vain iBooks Storen kautta. Jos työsi on saatavilla ilmaiseksi, voit jaella sitä missä tahansa muodossa (myös .ibooks-muodossa) iBooks Storessa tai muulla tavalla.

Tietoja tekijänoikeuksista

Kaikki iBooks Authorilla luomasi sisällön oikeudet pysyvät sinulla. Jos jakelet työsi .ibooks-muodossa, edellä kuvatut jakelurajoitukset ovat voimassa.