MacBook Pro: Muistin poistaminen ja asentaminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit poistaa tai asentaa muistia, jos käytössäsi on kannettava MacBook Pro -tietokone.

Mallit

Seuraavat ohjeet koskevat näitä MacBook Pro (13-tuumainen) malleja:

• MacBook Pro (13-tuumainen, vuoden 2012 puoliväli)
  • MacBook Pro (13-tuumainen, loppuvuosi 2011)
  • MacBook Pro (13-tuumainen, alkuvuosi 2011)
  • MacBook Pro (13-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli)
  • MacBook Pro (13-tuumainen, vuoden 2009 puoliväli).

Muistimääritykset

Varmista seuraavista taulukoista, että asennettava muisti on yhteensopiva MacBook Pro -tietokoneesi kanssa.

MacBook Pro (13-tuumainen, vuoden 2012 puoliväli)
Muistipaikkojen määrä 2
Perusmuisti 4 Gt
Enimmäismuisti 8 Gt
Muistimoduulimääritykset – DDR3 SO-DIMM -muotoinen
– 67,6 mm x 30 mm (1,18 tuumaa)
– 2 Gt tai 4 Gt
– 204-nastainen
– PC3-12800 DDR3 1600 MHz -tyyppinen RAM
Lisähuomautuksia Paras suorituskyky saavutetaan käyttämällä molempia muistipaikkoja ja asentamalla niihin samankokoiset muistimoduulit.

MacBook Pro (13-tuumainen, loppuvuosi 2011) ja MacBook Pro (13-tuumainen, alkuvuosi 2011)
Muistipaikkojen määrä 2
Perusmuisti 4 Gt
Enimmäismuisti 8 Gt
Muistimoduulimääritykset – DDR3 SO-DIMM -muotoinen
– 67,6 mm x 30 mm (1,18 tuumaa)
– 2 Gt tai 4 Gt
– 204-nastainen
– PC3-10600 DDR3 1333 MHz -tyyppinen RAM
Lisähuomautuksia Paras suorituskyky saavutetaan käyttämällä molempia muistipaikkoja ja asentamalla niihin samankokoiset muistimoduulit.

MacBook Pro (13-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli) ja MacBook Pro (13-tuumainen, vuoden 2009 puoliväli)
Muistipaikkojen määrä 2
Perusmuisti 4 Gt
Enimmäismuisti 8 Gt
Muistimoduulimääritykset – DDR3 SO-DIMM -muotoinen
– 30 mm (1,18 tuumaa)
– 2 Gt tai 4 Gt
– 204-nastainen
– PC3-8500 DDR3 1066 MHz -tyyppinen RAM
Lisähuomautuksia Paras suorituskyky saavutetaan käyttämällä molempia muistipaikkoja ja asentamalla niihin samankokoiset muistimoduulit.

Muistin poistaminen tai asentaminen

Varoitus: MacBook Pron sisäiset osat voivat olla kuumia. Jos MacBook Prota on juuri käytetty, anna sisäosien jäähtyä tietokoneen sammuttamisen jälkeen 10 minuuttia ennen asennustöiden aloittamista.

Vaihe 1: Poista kotelon pohja

1. Katkaise virta MacBook Prosta. Irrota virtalähde, Ethernet-kaapeli, USB-kaapelit, turvalukko ja muut MacBook Prohon liitetyt johdot, jotta vältät tietokoneen vaurioitumisen.
  2. Käännä MacBook Pro ympäri ja irrota kymmenen (10) ruuvia, jotka pitävät kotelon pohjan paikoillaan. Ruuvit ovat eripituisia, joten ne on ehdottomasti kiinnitettävä oikeille paikoilleen koteloa suljettaessa. Laita ruuvit talteen. Nosta kotelo ja aseta se sivuun.

3. Kosketa tietokoneen sisällä olevaa metallipintaa, jotta kehon staattinen sähkövaraus pääsee purkautumaan.

Vaihe 2: Poista nykyinen muisti (jos on)

1. Vapauta muistimoduuli muistipaikasta painamalla muistimoduulin sivuilla olevia irrotusvipuja ulospäin. Muisti ponnahtaa ulos kulmassa. Varmista ennen muistin irrottamista, että puoliympyrän muotoiset lovet löytyvät. Jos lovet eivät ole näkyvissä, paina irrotusvipuja uudelleen.
  2. Ota kiinni muistimoduulin lovista ja poista se muistipaikasta.
  3. Poista toinen muistimoduuli.
    Tärkeää: Pidä kiinni muistimoduulin reunoista. Älä koske kullanvärisiin liittimiin.

Vaihe 3: Asenna muisti

1. Aseta moduulin kullanvärisen reunan lovi alemman muistipaikan loven kohdalle.
  2. Kallista muistimoduulia ja paina se muistipaikkaan.
  3. Työnnä muistimoduuli paikkaan tasaisella, napakalla liikkeellä kahta sormea käyttäen. Kun muisti asetetaan paikoilleen oikein, pitäisi kuulua napsahdus.
  4. Asenna toinen muistimoduuli ylempään muistipaikkaan samalla tavalla. Varmista painamalla moduulia alaspäin, että se on tasaisesti paikoillaan.

Huomautus: varmista, että muisti on asennettu tämän kuvan mukaisesti niin, että kullanväriset liitäntäpinnat ovat lähes kokonaan liitännän sisällä.

Vaihe 4: Aseta kotelon pohja paikoilleen

Aseta kotelon pohja paikoilleen. Kierrä aiemmin irrotetut kymmenen ruuvia paikoilleen ja varmista, että jokainen ruuvi on omassa reiässään.

Takaisin alkuun

Mallit

Seuraavat ohjeet koskevat näitä MacBook Pro (15-tuumainen) malleja:

• MacBook Pro (15-tuumainen, vuoden 2012 puoliväli)
  • MacBook Pro (15-tuumainen, loppuvuosi 2011)
  • MacBook Pro (15-tuumainen, alkuvuosi 2011)
  • MacBook Pro (15-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli)
  • MacBook Pro (15-tuumainen, 2,53 GHz, vuoden 2009 puoliväli)
  • MacBook Pro (15-tuumainen, vuoden 2009 puoliväli).

Muistimääritykset

Varmista seuraavista taulukoista, että asennettava muisti on yhteensopiva MacBook Pro -tietokoneesi kanssa.

MacBook Pro (15-tuumainen, vuoden 2012 puoliväli)
Muistipaikkojen määrä 2
Perusmuisti 4 Gt
Enimmäismuisti 8 Gt
Muistimoduulimääritykset – DDR3 SO-DIMM -muotoinen
– 30 mm (1,18 tuumaa)
– 2 Gt tai 4 Gt
– 204-nastainen
– PC3-12800 DDR3 1600 MHz -tyyppinen RAM
Lisähuomautuksia Paras suorituskyky saavutetaan käyttämällä molempia muistipaikkoja ja asentamalla niihin samankokoiset muistimoduulit.

MacBook Pro (15-tuumainen, loppuvuosi 2011) ja MacBook Pro (15-tuumainen, alkuvuosi 2011)
Muistipaikkojen määrä 2
Perusmuisti 4 Gt
Enimmäismuisti 8 Gt
Muistimoduulimääritykset – DDR3 SO-DIMM -muotoinen
– 30 mm (1,18 tuumaa)
– 2 Gt tai 4 Gt
– 204-nastainen
– PC3-10600 DDR3 1333 MHz -tyyppinen RAM
Lisähuomautuksia Paras suorituskyky saavutetaan käyttämällä molempia muistipaikkoja ja asentamalla niihin samankokoiset muistimoduulit.

MacBook Pro (15-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli), MacBook Pro (15-tuumainen, 2,53 GHz, vuoden 2009 puoliväli) ja MacBook Pro (15-tuumainen, vuoden 2009 puoliväli)
Muistipaikkojen määrä 2
Perusmuisti 4 Gt
Enimmäismuisti 8 Gt
Muistimoduulimääritykset – DDR3 SO-DIMM -muotoinen
– 30 mm (1,18 tuumaa)
– 2 Gt tai 4 Gt
– 204-nastainen
– PC3-8500 DDR3 1066 MHz -tyyppinen RAM
Lisähuomautuksia Paras suorituskyky saavutetaan käyttämällä molempia muistipaikkoja ja asentamalla niihin samankokoiset muistimoduulit.

Muistin poistaminen tai asentaminen

Varoitus: MacBook Pron sisäiset osat voivat olla kuumia. Jos MacBook Prota on juuri käytetty, anna sisäosien jäähtyä tietokoneen sammuttamisen jälkeen 10 minuuttia ennen asennustöiden aloittamista.

Vaihe 1: Poista kotelon pohja

1. Katkaise virta MacBook Prosta. Irrota virtalähde, Ethernet-kaapeli, USB-kaapelit, turvalukko ja muut MacBook Prohon liitetyt johdot, jotta vältät tietokoneen vaurioitumisen.
  2. Käännä MacBook Pro ympäri ja irrota kymmenen (10) ruuvia, jotka pitävät kotelon pohjan paikoillaan. Ruuvit ovat eripituisia, joten ne on ehdottomasti kiinnitettävä oikeille paikoilleen koteloa suljettaessa. Laita ruuvit talteen. Nosta kotelo ja aseta se sivuun.

3. Kosketa tietokoneen sisällä olevaa metallipintaa, jotta kehon staattinen sähkövaraus pääsee purkautumaan.

Vaihe 2: Poista nykyinen muisti (jos on)

1. Vapauta muistimoduuli muistipaikasta painamalla muistimoduulin sivuilla olevia irrotusvipuja ulospäin. Muisti ponnahtaa ulos kulmassa. Varmista ennen muistin irrottamista, että puoliympyrän muotoiset lovet löytyvät. Jos lovet eivät ole näkyvissä, paina irrotusvipuja uudelleen.
  2. Ota kiinni muistimoduulin lovista ja poista se muistipaikasta.
  3. Poista toinen muistimoduuli.

Tärkeää: Pidä kiinni muistimoduulin reunoista. Älä koske kullanvärisiin liittimiin.

Vaihe 3: Asenna muisti

1. Aseta moduulin kullanvärisen reunan lovi alemman muistipaikan loven kohdalle.
  2. Kallista muistimoduulia ja paina se muistipaikkaan.
  3. Työnnä muistimoduuli paikkaan tasaisella, napakalla liikkeellä kahta sormea käyttäen. Kun muisti asetetaan paikoilleen oikein, pitäisi kuulua napsahdus.
  4. Asenna toinen muistimoduuli ylempään muistipaikkaan samalla tavalla. Varmista painamalla moduulia alaspäin, että se on tasaisesti paikoillaan.

Huomautus: varmista, että muisti on asennettu tämän kuvan mukaisesti niin, että kullanväriset liitäntäpinnat ovat lähes kokonaan liitännän sisällä.

Vaihe 4: Aseta kotelon pohja paikoilleen

Kierrä aiemmin irrotetut kymmenen ruuvia paikoilleen ja varmista, että jokainen ruuvi on omassa reiässään.

Takaisin alkuun

Malli

Seuraavat ohjeet koskevat näitä MacBook Pro (15-tuumainen) malleja:

• MacBook Pro (15-tuumainen, loppuvuosi 2008).

Muistimääritykset

Varmista seuraavasta taulukosta, että asennettava muisti on yhteensopiva MacBook Pro -tietokoneesi kanssa.

MacBook Pro (15-tuumainen, loppuvuosi 2008)
Muistipaikkojen määrä 2
Perusmuisti 2 Gt
Enimmäismuisti 4 Gt
Muistimoduulimääritykset – DDR3 SO-DIMM -muotoinen
– 30 mm (1,18 tuumaa)
– 1 Gt tai 2 Gt
– 204-nastainen
– PC3-8500 DDR3 1066 MHz -tyyppinen RAM
Lisähuomautuksia Paras suorituskyky saavutetaan käyttämällä molempia muistipaikkoja ja asentamalla niihin samanlaiset muistimoduulit.

Muistin poistaminen tai asentaminen

Varoitus: MacBook Pron sisäiset osat voivat olla kuumia. Jos MacBook Prota on juuri käytetty, anna sisäosien jäähtyä tietokoneen sammuttamisen jälkeen 10 minuuttia ennen asennustöiden aloittamista.

Vaihe 1: Irrota luukku

1. Katkaise virta MacBook Prosta. Irrota virtalähde, Ethernet-kaapeli, turvalukko ja muut MacBook Prohon liitetyt johdot, jotta vältät tietokoneen vaurioitumisen.
  2. Käännä MacBook Pro ympäri ja etsi salpa. Vapauta salpa painamalla sitä alas ja irrota akkua ja kovalevyä suojaava luukku.
  3. Salpa on vapautettava, ja sen on oltava auki, jotta luukku voidaan irrottaa.

Vaihe 2: Poista akku

Kun salpa on auki, poista akku vetämällä sitä ylöspäin akun läpästä.

Vaihe 3: Poista kotelon pohja

1. Poista MacBook Pron kotelon pohjasta kahdeksan kiinnitysruuvia ja irrota sitten kotelon pohja.
    Tärkeää: Ruuvit ovat eripituisia, joten ne on ehdottomasti kiinnitettävä oikeille paikoilleen koteloa suljettaessa. Laita ruuvit talteen.

2. Kosketa tietokoneen sisällä olevaa metallipintaa, jotta kehon staattinen sähkövaraus pääsee purkautumaan.

Vaihe 4: Poista nykyinen muisti (jos on)

1. Vapauta muistimoduuli muistipaikasta painamalla muistimoduulin sivuilla olevia irrotusvipuja ulospäin. Muisti ponnahtaa ulos kulmassa. Varmista ennen muistin irrottamista, että puoliympyrän muotoiset lovet löytyvät. Jos lovet eivät ole näkyvissä, paina irrotusvipuja uudelleen.
  2. Ota kiinni muistimoduulin lovista ja poista se muistipaikasta.
  3. Poista toinen muistimoduuli.
    Tärkeää: Pidä kiinni muistimoduulin reunoista. Älä koske kullanvärisiin liittimiin.

Vaihe 5: Asenna muisti

1. Aseta moduulin kullanvärisen reunan lovi alemman muistipaikan loven kohdalle.
  2. Kallista muistimoduulia ja paina se muistipaikkaan.
  3. Työnnä muistimoduuli paikkaan tasaisella, napakalla liikkeellä kahta sormea käyttäen. Kun muisti asetetaan paikoilleen oikein, pitäisi kuulua napsahdus.
  4. Asenna toinen muistimoduuli (tarvittaessa) ylempään muistipaikkaan samalla tavalla. Varmista painamalla moduulia alaspäin, että se on tasaisesti paikoillaan.
    Huomautus: varmista, että muisti on asennettu seuraavan kuvan mukaisesti niin, että kullanväriset liitäntäpinnat ovat lähes kokonaan liitännän sisällä.

Vaihe 6: Aseta kotelon pohja paikoilleen

Aseta kotelon pohja paikoilleen. Kierrä pohjan kahdeksan ruuvia paikoilleen.

Vaihe 7: Aseta akku paikoilleen

Varmista ennen akun asentamista, että salpa on auki. Pidä akkua vinossa ja liu'uta akun porrastettu reuna akkupaikan ulkoreunassa olevien hakasten alle. Paina akku varovasti alas.

Vaihe 8: Aseta luukku paikoilleen

Aseta luukku paikoilleen salvan ollessa auki ja varmista, että luukku on samassa tasossa MacBook Pron kotelon pohjan kanssa. Paina sitten salpa suljettuun asentoon.

Takaisin alkuun

Mallit

Seuraavat ohjeet koskevat näitä MacBook Pro (17-tuumainen) malleja:

• MacBook Pro (17-tuumainen, loppuvuosi 2011)
  • MacBook Pro (17-tuumainen, alkuvuosi 2011)
  • MacBook Pro (17-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli)
  • MacBook Pro (17-tuumainen, vuoden 2009 puoliväli)
  • MacBook Pro (17-tuumainen, alkuvuosi 2009).

Muistimääritykset

Varmista seuraavista taulukoista, että asennettava muisti on yhteensopiva MacBook Pro -tietokoneesi kanssa.

MacBook Pro (17-tuumainen, loppuvuosi 2011) ja MacBook Pro (17-tuumainen, alkuvuosi 2011)
Muistipaikkojen määrä 2
Perusmuisti 4 Gt
Enimmäismuisti 8 Gt
Muistimoduulimääritykset – DDR3 SO-DIMM -muotoinen
– 67,6 mm x 30 mm (1,18 tuumaa)
– 2 Gt tai 4 Gt
– 204-nastainen
– PC3-10600 DDR3 1333 MHz -tyyppinen RAM
Lisähuomautuksia Voit kasvattaa kahdella 4 Gt:n muistimoduulilla muistin kokonaismäärän jopa 8 gigatavuun. Paras suorituskyky saavutetaan käyttämällä molempia muistipaikkoja ja asentamalla niihin samanlaiset muistimoduulit.

MacBook Pro (17-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli), MacBook Pro (17-tuumainen, vuoden 2009 puoliväli) ja MacBook Pro (17-tuumainen, alkuvuosi 2009)
Muistipaikkojen määrä 2
Perusmuisti 4 Gt
Enimmäismuisti 8 Gt
Muistimoduulimääritykset – DDR3 SO-DIMM -muotoinen
– 30 mm (1,18 tuumaa)
– 2 Gt tai 4 Gt
– 204-nastainen
– PC3-8500 DDR3 1066 MHz -tyyppinen RAM
Lisähuomautuksia Voit kasvattaa kahdella 4 Gt:n muistimoduulilla muistin kokonaismäärän jopa 8 gigatavuun. Paras suorituskyky saavutetaan käyttämällä molempia muistipaikkoja ja asentamalla niihin samanlaiset muistimoduulit.

Muistin poistaminen tai asentaminen

Varoitus: MacBook Pron sisäiset osat voivat olla kuumia. Jos MacBook Prota on juuri käytetty, anna sisäosien jäähtyä tietokoneen sammuttamisen jälkeen 10 minuuttia ennen asennustöiden aloittamista.

Vaihe 1: Poista kotelon pohja

1. Katkaise virta MacBook Prosta. Irrota virtalähde, Ethernet-kaapeli, USB-kaapelit, turvalukko ja muut MacBook Prohon liitetyt johdot, jotta vältät tietokoneen vaurioitumisen.
  2. Käännä MacBook Pro ympäri ja irrota kymmenen (10) ruuvia, jotka pitävät kotelon pohjan paikoillaan. Ruuvit ovat eripituisia, joten ne on ehdottomasti kiinnitettävä oikeille paikoilleen koteloa suljettaessa. Laita ruuvit talteen. Nosta kotelo ja aseta se sivuun.

3. Kosketa tietokoneen sisällä olevaa metallipintaa, jotta kehon staattinen sähkövaraus pääsee purkautumaan.

Vaihe 2: Poista nykyinen muisti (jos on)

1. Vapauta muistimoduuli muistipaikasta painamalla muistimoduulin sivuilla olevia irrotusvipuja ulospäin. Muisti ponnahtaa ulos kulmassa. Varmista ennen muistin irrottamista, että puoliympyrän muotoiset lovet löytyvät. Jos lovia ei löydy, kokeile painaa irrotusvipuja uudelleen ulospäin.
  2. Ota kiinni muistimoduulin lovista ja poista se muistipaikasta.
  3. Poista toinen muistimoduuli.
    Tärkeää: Pidä kiinni muistimoduulin reunoista. Älä koske kullanvärisiin liittimiin.

Vaihe 3: Asenna muisti

1. Aseta moduulin kullanvärisen reunan lovi alemman muistipaikan loven kohdalle.
  2. Kallista muistimoduulia ja paina se muistipaikkaan.
  3. Työnnä muistimoduuli paikkaan tasaisella, napakalla liikkeellä kahta sormea käyttäen. Kun muisti asetetaan paikoilleen oikein, pitäisi kuulua napsahdus.
  4. Asenna toinen muistimoduuli ylempään muistipaikkaan samalla tavalla. Varmista painamalla moduulia alaspäin, että se on tasaisesti paikoillaan.
    Huomautus: varmista, että muisti on asennettu seuraavan kuvan mukaisesti niin, että kullanväriset liitäntäpinnat ovat lähes kokonaan liitännän sisällä.

Vaihe 4: Aseta kotelon pohja paikoilleen

Aseta kotelon pohja paikoilleen. Kierrä aiemmin irrotetut kymmenen ruuvia paikoilleen ja varmista, että jokainen ruuvi on omassa reiässään.

Takaisin alkuun

Mallit

Seuraavat ohjeet koskevat näitä MacBook Pro (15- ja 17-tuumainen) malleja:

• MacBook Pro (17-tuumainen, loppuvuosi 2008 tai aiempi)
  • MacBook Pro (15-tuumainen, alkuvuosi 2008 tai aiempi).

Muistimääritykset

Varmista seuraavista taulukoista, että asennettava muisti on yhteensopiva MacBook Pro -tietokoneesi kanssa.

MacBook Pro (17-tuumainen, loppuvuosi 2008 tai aiempi) ja MacBook Pro (15-tuumainen, alkuvuosi 2008 tai aiempi)
Muistipaikkojen määrä 2
Perusmuisti 512 Mt (tilauskokoonpano)
Enimmäismuisti Ks. alla oleva taulukko
Muistimoduulimääritykset – DDR3 SO-DIMM -muotoinen
– 30 mm (1,18 tuumaa)
– 200-nastainen
– PC2-5300 DDR2 667 MHz -tyyppinen RAM

Tarkista seuraavasta taulukosta, miten paljon muistia nämä kannettavat tietokoneet enintään tunnistavat:

2 Gt MacBook Pro, MacBook Pro (17-tuumainen) ja MacBook Pro (15-tuumainen, kiiltävä)
3 Gt MacBook Pro (15- ja 17-tuumainen, Core 2 Duo)
Huomautus: Näissä malleissa voi olla enintään 3 gigatavua muistia. Jos haluat ottaa tietokoneessa käyttöön enimmäismäärän SDRAM-muistia, asenna 2 Gt:n SO-DIMM-muistimoduuli toiseen muistipaikkaan ja 1 Gt:n SO-DIMM-muistimoduuli toiseen muistipaikkaan.
4 Gt MacBook Pro (15-tuumainen, 2,4/2,2 GHz), MacBook Pro (17-tuumainen, 2,4 GHz), MacBook Pro (15-tuumainen, alkuvuosi 2008) ja MacBook Pro (17-tuumainen, loppuvuosi 2008)

Muistin poistaminen tai asentaminen

Akku on poistettava ennen lisämuistin asentamista ja asetettava takaisin muistin asentamisen jälkeen. Seuraavassa on tarkat ohjeet prosessin kummankin osan suorittamiseen.

Varoitus: MacBook Pron sisäiset osat voivat olla kuumia. Jos MacBook Prota on juuri käytetty, anna sisäosien jäähtyä tietokoneen sammuttamisen jälkeen 10 minuuttia ennen asennustöiden aloittamista.

Vaihe 1: Poista akku

1. Katkaise virta MacBook Prosta. Irrota virtalähde, Ethernet-kaapeli ja muut MacBook Prohon liitetyt johdot, jotta vältät tietokoneen vaurioitumisen.
  2. Käännä tietokone ympäri.
  3. Etsi akun molemmilla puolilla olevat akun vapautussalvat.
  4. Liu'uta molemmat salvat ylös. Akun pitäisi ponnahtaa hiukan ylöspäin.
  5. Nosta akku ulos.

Vaihe 2: Irrota muistiluukku

1. Irrota muistiluukun ruuvit 00-kokoisella ristipääruuvimeisselillä ja ota luukku pois akkupaikasta. MacBook Pron mallin mukaan ruuveja voi olla kolme tai neljä.

2. Kosketa tietokoneen sisällä olevaa metallipintaa, jotta kehon staattinen sähkövaraus pääsee purkautumaan.

Vaihe 3: Poista nykyinen muisti (jos on)

Jos sinun on poistettava paikassa jo oleva muistimoduuli (esimerkiksi vaihtoa varten tai jos haluat päästä käsiksi alamuistipaikkaan ja ylämuistipaikan muisti on irrotettava), voit poistaa muistimoduulin levittämällä muistipaikassa olevia liuskoja poispäin muistimoduulin lovista. Muistimoduulin pitäisi ponnahtaa hiukan ylöspäin. Nosta muistimoduuli 25 asteen kulmaan ja liu'uta se varovasti ulos muistipaikasta.
Tärkeää: Pidä kiinni muistimoduulin reunoista. Älä koske kullanvärisiin liittimiin.

Vaihe 4: Asenna muisti

1. Aseta uusi muistimoduuli paikoilleen 25 asteen kulmassa. Aseta muistimoduulissa oleva kolo muistipaikan pienen liuskan myötäisesti ja työnnä muistimoduulia muistipaikkaan, kunnes kullanvärinen reuna on melkein pois näkyvistä. Paina muistimoduuli tiiviisti muistipaikkaan. Voit tuntea jonkin verran vastusta.
  2. Levitä muistipaikan pieniä liuskoja varovasti koloista poispäin ja työnnä muistimoduulia alaspäin, kunnes molemmat muistimoduulin sivuilla olevat kiinnikkeet loksahtavat paikoilleen.
  3. Lisää halutessasi muistia toiseen muistipaikkaan.
    Huomautus: varmista, että muisti on asennettu seuraavan kuvan mukaisesti niin, että kullanväriset liitäntäpinnat ovat lähes kokonaan liitännän sisällä.

Vaihe 5: Aseta muistiluukku paikoilleen

Aseta muistiluukku takaisin paikoilleen ja varmista, että se on tasaisesti paikoillaan, ennen kuin kiristät ruuvit.

Vaihe 6: Akun asettaminen paikoilleen

1. Aseta akun alareuna akkupaikkaan vinossa alla olevan kuvan mukaisesti.
  2. Paina akun yläosaa varovasti, kunnes akun salpa loksahtaa paikoilleen.

Takaisin alkuun

Lisätietoja

Uuden muistin toimivuuden tarkistaminen

Kun uusi muisti on asennettu, tarkista, että tietokone tunnistaa sen. Tietokoneen muistin tarkistaminen:

1. Käynnistä tietokone.
  2. Kun Mac OS X:n työpöytä tulee näkyviin, valitse ylhäällä vasemmalla olevasta Omenavalikosta () Tietoja tästä Macista.

Muistin kokonaismäärä sisältää tietokoneeseen alun perin asennetun muistin sekä nyt lisätyn uuden muistin. Jos kaikki muisti on vaihdettu, muistin kokonaismäärä on uuden muistin kokonaismäärä. Tarkat tiedot tietokoneeseesi asennetun muistin määrästä ovat Järjestelmän kuvauksessa. Pääset Järjestelmän kuvaukseen valitsemalla Omenavalikosta () Tietoja tästä Macista ja sitten Lisätietoja. Valitse lopuksi Järjestelmän kuvauksen Laitteisto-osiosta Muisti.

Jos tietokone ei tunnista muistia tai ei käynnisty oikein, varmista, että asennettu muisti on yhteensopiva MacBook Pro -tietokoneesi kanssa. Aseta muisti uudelleen paikoilleen varmistaaksesi, että se on asennettu oikein.