Mac Pro (vuoden 2012 puoliväli ja aiemmat): usein kysyttyjä kysymyksiä Mac Pro RAID -kortista ja Xserve RAID -kortista

Tämä dokumentti sisältää Mac Pro RAID -korttia ja Xserve RAID -korttia koskevia usein kysyttyjä kysymyksiä (UKK) sekä vastauksia näihin kysymyksiin.

Tässä dokumentissa vastataan seuraaviin kysymyksiin:

Kysymys: Mitä Mac Pro RAID -kortti ja Xserve RAID -kortti ovat?

Vastaus: Mac Pro RAID -kortti ja Xserve RAID -kortti ovat Mac Pron ja Xserven sisäisiä RAID-ratkaisuja. Kummastakin kortista on kaksi versiota, joista toinen julkaistiin huhtikuussa 2009 ja toinen vuoden 2007 lopussa. Lisätietoja käyttämäsi kortin version tunnistamisesta on artikkelissa Mac Pro RAID -kortti: Tunnistaminen ja yhteensopivuus tai Xserve RAID -kortti: Tunnistaminen ja yhteensopivuus.

Kysymys: Ovatko asemat käytön aikana vaihdettavia?

Vastaus: Kaikki Xserve-tuotemalliston kovalevyt ovat käytön aikana vaihdettavia. Mac Pro -tuotemalliston kaikki kovalevyt eivät ole käytön aikana vaihdettavia.

Kysymys: Tarvitsenko erityisohjelmistoa Mac Pro RAID -kortin tai Xserve RAID -kortin hallintaan?

Vastaus: Normaali hallinta voidaan suorittaa RAID-työkalulla (sijaitsee hakemistossa /Application/Utilities) tai käyttämällä raidutil-komentoa. Lisätietoja on käyttöoppaassa tai man raidutil -kohdassa.

Kysymys: Miten voin hallita RAID-korttia etänä?

Vastaus: Voit hallita RAID-korttia käyttämällä RAID-työkalua Apple Remote Desktopin kautta tai käyttämällä komentoriviliittymän (CLI) etäkirjautumisen työkaluja, kuten ssh ja raidutil.

Kysymys: Mac Pro RAID -korttini on konfiguroitu neljän aseman RAID 5 -sarjalla, ja käytettävissä oleva levytila on odotettua pienempi. Miksi?

Vastaus: Tämä on normaalia ja odotettua toimintaa. Koska tiedot sijoitetaan neljän aseman RAID 5 -sarjaan, tehokas kokonaiskapasiteetti pienenee. Katso lisätietoja kohdasta Mac Pro RAID -kortti: Neljän aseman RAID 5 -kokoonpanojen kapasiteetti saattaa poiketa odotetusta.

Kysymys: Miksi en näe kovalevyjä, kun järjestelmä käynnistyy?

Vastaus: On tärkeää käyttää tietokoneen mukana toimitettua ohjelmistoa. Tarkista kortin toiminta käynnistämällä tietokone sen mukana toimitettua asennuslevyä käyttäen.

Kysymys: Mistä tiedän, onko RAIDissa ongelmia?

Vastaus: Kun käyttäjä on kirjautunut sisään, päänäyttöön tulee ilmoitusten valintaikkuna. Tässä valintaikkunassa on lyhyt kuvaus ongelmasta ja mahdollisuus avata RAID-työkalu.

Kysymys: Mitä asemia Apple tukee Mac Pro RAID -kortin ja Xserve RAID -kortin kanssa?

Vastaus: Vain Apple Storen kautta myydyt Apple SATA -asemat ja 450 Gt:n Promise SAS -asemamoduulit ovat tuettuja käytettäviksi Mac Pro RAID -kortin (alkuvuosi 2009)ja Xserve RAID -kortin (alkuvuosi 2009) kanssa. Applen 300 Gt:n SAS-asemamoduulit ovat tuettuja käytettäviksi Mac Pro RAID -kortin (loppuvuosi 2007) ja Xserve RAID -kortin (alkuvuosi 2007) kanssa. Kaikkien samassa kokoonpanossa olevien asemien on oltava malliltaan joko Serial ATA (SATA) tai Serial Attached SCSI (SAS). SSD-asemamoduuleja ei suositella Apple RAID -kortille, koska nämä asemat käyttävät omaa levyn sisäistä välimuistia, eivätkä ne voi hyödyntää RAID-kortin akkuvarmistetun välimuistin tarjoamaa suojausta.

Kysymys: Miksi RAID-työkalussa näkyy keltainen valo ja tilailmoitus ”Kirjoitusvälimuisti pois käytöstä”?

Vastaus: Kirjoitusvälimuisti poistetaan automaattisesti käytöstä, jotta tietoja ei voi kirjoittaa RAID-taltioihin, kun akun lataus ei riitä 72 tuntiin välimuistissa olevien tietojen varmuuskopiointiin. Tämä viesti tulee yleensä näkyviin, kun RAID-korttia käytetään ensimmäisen kerran, kun akku siirtyy ylläpitotilaan kerran kolmessa kuukaudessa tai kun tietokone, jossa on RAID-kortti asennettuna, sammutetaan miksi tahansa aikaa.

Jos RAID-kortin laiteohjelmisto on M-2.0.3.3 tai uudempi tai E-1.2.2.4 tai uudempi, voit pakottaa kirjoitusvälimuistin toimintaan RAID-työkalulla, kun akku suorittaa ylläpitotoimia. Varoitus: Jos otat kirjoitusvälimuistit käyttöön ennen kuin akku on ladattu täyteen, saatat menettää joitakin tietoja, jos tietokoneen virta katkeaa.

Kysymys: Kuinka usein akku suorittaa ylläpitotoimia itselleen?

Vastaus: Normaalissa käytössä akku suorittaa ylläpitotoimia noin 3 kuukauden välein. Edellisen ylläpitojakson päivämäärän voi nähdä Applen Järjestelmän kuvauksen Laitteisto-RAID-osiossa. Ylläpitotoimien aikana akku tyhjennetään ja ladataan takaisin täyteen akun käyttöiän pidentämiseksi. On tärkeää antaa tietokoneen suorittaa ylläpitotoimet loppuun. Tietokonetta ei niiden aikana siis saa sammuttaa tai käynnistää uudelleen.

Kysymys: Kuinka monta wattia virtaa Mac Pro RAID -kortti ottaa PCI Express -väylästä?

Vastaus: Mac Pro RAID -kortti käyttää enintään 26 W.

Kysymys: Miksi saan uudelleenkäynnistyksen jälkeen varoituksen, jonka mukaan järjestelmään asennettu Apple RAID -kortti vaatii huomiota?

Vastaus: Jos et poista kaikkia ilmoituksia ja varoituksia RAID-työkalussa, näyttöön tulee Xserven tai Mac Pron uudelleenkäynnistyksen yhteydessä valintaikkuna, jossa sinua pyydetään poistamaan varoitus. Kun kaikki tapahtumat on tyhjennetty, tämä valintaikkuna ei enää tule näkyviin käynnistyksen yhteydessä.

Kysymys: Miksi tietokone ei siirry unitilaan?

Vastaus: Alkuperäinen RAID-kortti ei tue unitilaa. Vuonna 2009 julkaistu RAID-kortti tukee unitilaa tietyissä olosuhteissa, jotka on kuvattu kohdassa RAID-kortti (alkuvuosi 2009): Järjestelmän unitilan ottaminen käyttöön.

Kysymys: Miksi en pysty asentamaan Boot Campia Mac Prohon tai Xserveen, jossa on käytössä RAID?

Vastaus: Boot Camp ei tue Windowsin asentamista Maciin, jossa on käytössä laitteisto- tai ohjelmisto-RAID (Redundant Array of Independent Drives). Boot Camp ei ole tuettu Xservessä, vaikka siihen ei olisi asennettu Xserve RAID -korttia.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.