Lasten ostosten hyväksyminen Pyydä ostamaan -toiminnolla

Pyydä ostamaan -toiminnon ansiosta voit antaa lastesi valita, mutta sinä hallitset edelleen rahankäyttöä.

iPad, jossa näkyvät lasten, Madin ja Marisan, pyynnöt, kun taas iPhonessa ja Apple Watchissa näkyvät lasten laitteiden sisällöt.

Miten Pyydä ostamaan -toiminto toimii?

Pyydä ostamaan -toimintoa käytettäessä lapset lähettävät perheen järjestäjälle pyynnön, kun he haluavat ostaa tai ladata uuden kohteen. Perheen järjestäjä voi hyväksyä tai hylätä pyynnön omalla laitteellaan. Jos lapsi haluaa esimerkiksi ostaa apin, perheen hyväksyjä näkee apin ja voi päättää, haluaako hän sallia sen.

Jos perheen järjestäjä hyväksyy pyynnön ja viimeistelee ostoksen, kohde latautuu automaattisesti lapsen laitteeseen. Jos perheen järjestäjä hylkää pyynnön, mitään ei osteta tai ladata. Jos lapsi lataa ostoksen uudelleen, lataa jaetun ostoksen, asentaa päivityksen tai käyttää lunastuskoodia, perheen järjestäjä ei saa pyyntöä.

Kuka voi käyttää Pyydä ostamaan -toimintoa?

Perheet voivat käyttää Pyydä ostamaan -toimintoa Perhejaon käyttöönoton jälkeen. Perheen järjestäjä voi ottaa Pyydä ostamaan -toiminnon käyttöön kaikille alaikäisille perheenjäsenille. Se otetaan oletusarvoisesti käyttöön alle 13-vuotiaille lapsille. Sinua pyydetään ottamaan Pyydä ostamaan -toiminto käyttöön, kun kutsut perheryhmään alle 18-vuotiaan henkilön.1

Jos perheenjäsen täyttää 18 vuotta ja perheen järjestäjä poistaa Pyydä ostamaan -toiminnon käytöstä, perheen järjestäjä ei enää pysty ottamaan toimintoa uudelleen käyttöön.

Pyydä ostamaan -toiminnon ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Jos olet perheen järjestäjä, voit ottaa Pyydä ostamaan -toiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä omalla laitteellasi.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Avaa Asetukset-appi.
  2. Napauta nimeäsi.
  3. Napauta Perhejako.
  4. Napauta Pyydä ostamaan.
    iPhone, jossa näkyy Pyydä ostamaan -valikkokohde.
  5. Napauta perheenjäsenen nimeä.
  6. Ota Pyydä ostamaan -toiminto käyttöön tai poista se käytöstä kytkimellä.

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhejako.
  2. Klikkaa sivupalkissa Perhe.
  3. Klikkaa lapsen nimen oikealla puolella Tiedot.
  4. Valitse Pyydä ostamaan.

Mac, jossa on macOS Mojave tai aiempi

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa sitten iCloud.
  3. Klikkaa Hallitse perhettä ja valitse sitten perheenjäsenesi nimi.
  4. Valitse Pyydä ostamaan.

Kuinka pyyntö hyväksytään tai hylätään?

Jos olet perheen järjestäjä, hyväksy tai hylkää pyyntö iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Apple Watchilla tai Macilla.

1. Avaa ilmoitus, niin näet kohteen, jonka perheenjäsenesi haluaa hankkia. Etkö löydä Pyydä ostamaan -ilmoituksia?
  2. Hyväksy tai hylkää ostos.
    iPhone, jossa näkyy pyyntö, jonka vanhempi tai huoltaja voi hyväksyä tai hylätä.
  3. Jos hyväksyt pyynnön, kirjaudu Apple ID:lläsi ja salasanallasi sisään ostoksen tekemistä varten.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Kun kohde on ostettu, se lisätään lapsesi tilille.2 Jos olet ottanut ostojen jaon käyttöön, kohde jaetaan myös perheryhmän muiden jäsenten kanssa.

Jos hylkäät pyynnön, lapsesi saa ilmoituksen, että hylkäsit pyynnön. Jos ohitat pyynnön tai et tee ostosta, lapsen on tehtävä pyyntö uudelleen. Hylätyt tai ohitetut pyynnöt poistetaan 24 tunnin kuluttua.

Mistä Pyydä ostamaan -pyynnöt löytyvät?

Jos sinulta jää Pyydä ostamaan -ilmoitus huomaamatta, löydät pyynnön iPhonen, iPadin, iPod touchin, Apple Watchin tai Macin Ilmoituskeskuksesta.

Miten valitaan toinen hyväksyjä?

Perheen järjestäjä voi antaa toiselle ryhmään kuuluvalle vähintään 18-vuotiaalle aikuiselle tai huoltajalle oikeuden hallita Pyydä ostamaan -pyyntöjä. Ostoksen käsittelyyn tarvitaan vain yksi aikuinen, ja sen jälkeen ostos on lopullinen.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Siirry kohtaan Asetukset.
  2. Napauta nimeäsi.
  3. Napauta Perhejako ja napauta sitten perheenjäsenen nimeä.
  4. Napauta Rooli.
    iPhone, jossa näkyy Rooli-valikkokohde.
  5. Napauta Vanhempi/huoltaja.

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhejako.
  2. Klikkaa sivupalkissa Perhe.
  3. Klikkaa perheenjäsenen nimen vieressä Tiedot ja valitse sitten Vanhempi/huoltaja.

Mac, jossa on macOS Mojave tai aiempi

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa iCloud ja valitse sitten perheenjäsen.
  3. Valitse Vanhempi/huoltaja.

Miten lapset tai teini-ikäiset voivat tehdä pyynnön Pyydä ostamaan -toiminnolla?

1. Voit ostaa tai ladata kohteen napauttamalla hintaa tai Hae-painiketta. Jos käytät Apple Watchia, kaksoisklikkaa sivupainiketta ja anna sitten pääsykoodisi.
  2. Anna Apple ID ja salasana pyydettäessä.
  3. Napauta Pyydä. Jos vanhempi tai huoltaja on lähellä, voit napauttaa henkilökohtaisen hyväksynnän vaihtoehtoa, niin hän voi hyväksyä ostoksen suoraan laitteellasi.
    iPhone, jossa näkyvät Pyydä ostamaan -toiminnon vaihtoehdot lapsen laitteessa.
  4. Kun vanhempi tai huoltaja on ostanut kohteen, se ladataan automaattisesti laitteeseesi.2

Pyydä ostamaan -toiminto ei koske koulusta peräisin olevia appeja tai sisältöjä

Jos lapsen tili on luotu Apple ID opiskelijoille -ohjelman kautta, lapsi voi käyttää Pyydä ostamaan -toimintoa oppilaitoksen ulkopuolisiin henkilökohtaisiin ostoksiin. Se ei koske koulun jakelemia appeja tai muuta sisältöä.

1. Ikä vaihtelee maa- tai aluekohtaisesti.

2. Etelä-Koreassa lasta voidaan pyytää vahvistamaan ikänsä Pyydä ostamaan -pyynnön hyväksymisen jälkeen. Perehdy iän vahvistamiseen Etelä-Koreassa.