Lasten ostosten hyväksyminen Pyydä ostamaan -toiminnolla

Pyydä ostamaan -toiminnon ansiosta voit antaa lastesi valita, mutta sinä hallitset edelleen rahankäyttöä.

Miten Pyydä ostamaan -toiminto toimii?

Pyydä ostamaan -toimintoa käytettäessä lapset lähettävät perheen järjestäjälle pyynnön, kun he haluavat ostaa tai ladata uuden kohteen. Perheen järjestäjä voi hyväksyä tai hylätä pyynnön omalla laitteellaan. Jos lapsi haluaa esimerkiksi ostaa apin, perheen järjestäjä näkee apin ja voi päättää, salliiko sen.

Jos perheen järjestäjä hyväksyy pyynnön ja viimeistelee ostoksen, kohde latautuu automaattisesti lapsen laitteeseen. Jos perheen järjestäjä hylkää pyynnön, mitään ei osteta tai ladata. Jos lapsi lataa ostoksen uudelleen, lataa jaetun ostoksen, asentaa päivityksen tai käyttää lunastuskoodia, perheen järjestäjä ei saa pyyntöä.

Kuka voi käyttää Pyydä ostamaan -toimintoa?

Perheet voivat käyttää Pyydä ostamaan -toimintoa myös Perhejaon käyttöönoton jälkeen. Perheen järjestäjä voi ottaa Pyydä ostamaan -toiminnon käyttöön kaikille alaikäisille perheenjäsenille. Se otetaan oletusarvoisesti käyttöön alle 13-vuotiaille lapsille. Sinua pyydetään ottamaan Pyydä ostamaan -toiminto käyttöön, jos kutsut perheryhmään alle 18-vuotiaan henkilön.1

Jos perheenjäsen täyttää 18 vuotta ja perheen järjestäjä poistaa Pyydä ostamaan -toiminnon käytöstä, perheen järjestäjä ei enää pysty ottamaan toimintoa uudelleen käyttöön.

Pyydä ostamaan -toiminnon ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Jos olet vanhempi tai huoltaja, voit ottaa Pyydä ostamaan -toiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä omalla laitteellasi.

iPhone tai iPad

1. Avaa Asetukset-appi.

2. Napauta nimeäsi.

3. Napauta Perhejako.

4. Napauta perheenjäsenen nimeä ja sitten Pyydä ostamaan. Jos käytössäsi on iOS 15 tai sitä vanhempi, napauta Pyydä ostamaan ja napauta sitten perheenjäsenen nimeä.

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä
  5. Laita Require Purchase Approval (Vaadi oston hyväksyntä) päälle tai pois päältä.

Mac

macOS Ventura tai uudempi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhe.

2. Klikkaa lapsen nimeä.

3. Klikkaa sivupalkissa Pyydä ostamaan.

Kun olet klikannut Pyydä ostamaan, laita Require Purchase Approval (Vaadi oston hyväksyntä) päälle tai pois päältä klikkaamalla.
  4. Laita Require Purchase Approval (Vaadi oston hyväksyntä) päälle tai pois päältä.

macOS Monterey tai aiempi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhejako.

2. Klikkaa sivupalkissa Pyydä ostamaan.

3. Valitse lapsen nimen vieressä oleva valintaneliö tai poista valinta.

Kuinka pyyntö hyväksytään tai hylätään?

Jos olet perheen järjestäjä, voit hyväksyä tai hylätä pyynnön iPhonella, iPadilla, Apple Watchilla tai Macilla.

1. Avaa ilmoitus, niin näet kohteen, jonka perheenjäsenesi haluaa hankkia. Etkö löydä Pyydä ostamaan ‑ilmoituksiasi?

No alt supplied for Image
  2. Hyväksy tai hylkää ostos.

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä
  3. Jos hyväksyt pyynnön, kirjaudu Apple ID:lläsi ja salasanallasi sisään ostoksen tekemistä varten.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Kun kohde on ostettu, se lisätään lapsesi tilille.2 Jos olet ottanut ostojen jaon käyttöön, sisältö jaetaan myös perheryhmän muiden jäsenten kanssa.

Jos hylkäät pyynnön, lapsesi saa ilmoituksen, että hylkäsit pyynnön. Jos ohitat pyynnön tai et tee ostosta, lapsen on tehtävä pyyntö uudelleen. Hylkäämäsi ja ohittamasi pyynnöt poistetaan 24 tunnin kuluttua iOS 16.1:ssä ja iPadOS 16.1:ssä ja aiemmissa malleissa.

Lue, miten löydät perheenjäsenen ostaman sisällön

Mistä Pyydä ostamaan -pyynnöt löytyvät?

Jos sinulta jää Pyydä ostamaan ‑ilmoitus huomaamatta, löydät pyynnön iPhonen, iPadin, Apple Watchin tai Macin Viestit-apista. Jos et näe pyyntöä Viestit-apissa, löydät Pyydä ostamaan ‑pyynnön Ilmoituskeskuksesta.

Lue, miten voit avata Ilmoituskeskuksen iPhonessa, iPadissa tai Macissa

Miten valitaan toinen hyväksyjä?

Perheen järjestäjä voi antaa toiselle ryhmään kuuluvalle vähintään 18-vuotiaalle aikuiselle tai huoltajalle oikeuden hallita Pyydä ostamaan -pyyntöjä. Oston käsittelyyn tarvitaan vain yksi aikuinen, ja kun osto on hyväksytty, se on lopullinen.

iPhone tai iPad

iOS 16 tai uudempi:

1. Valitse Asetukset.

2. Napauta Perhe ja napauta sitten perheenjäsenen nimeä.

3. Napauta Vanhempi/huoltaja.

4. Napauta Aseta vanhemmaksi/huoltajaksi.

iOS 15 tai aiempi:

1. Valitse Asetukset ja napauta sitten nimeäsi.

2. Napauta Perhejako ja napauta sitten perheenjäsenen nimeä.

3. Napauta Rooli.

4. Napauta Vanhempi/huoltaja.

Mac

macOS Ventura tai uudempi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhe.

2. Klikkaa perheenjäsenen nimeä.

3. Klikkaa Vanhempi/huoltaja.

4. Valitse Aseta vanhemmaksi/huoltajaksi ja klikkaa sitten Valmis.

macOS Monterey tai aiempi:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhejako.

2. Klikkaa sivupalkista Perhejako.

3. Klikkaa perheenjäsenen nimen vieressä Tiedot.

4. Klikkaa Muokkaa ja valitse sitten Vanhempi/huoltaja.

Miten lapset tai teini-ikäiset voivat tehdä pyynnön Pyydä ostamaan -toiminnolla?

1. Voit ostaa tai ladata kohteen napauttamalla hintaa tai Hae-painiketta. Jos käytät Apple Watchia, kaksoisklikkaa sivupainiketta ja anna sitten pääsykoodisi.

2. Anna pyydettäessä Apple ID:si ja salasanasi tai laitteen pääsykoodi.

3. Napauta Pyydä. Jos vanhempi tai huoltaja on lähellä, voit napauttaa henkilökohtaisen hyväksynnän vaihtoehtoa, niin hän voi hyväksyä ostoksen suoraan laitteellasi.

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä
  4. Kun vanhempi tai huoltaja on ostanut kohteen, se ladataan automaattisesti laitteeseesi.2

Pyydä ostamaan -toiminto ei koske koulusta peräisin olevia appeja tai sisältöjä

Jos lapsen tili on luotu Apple ID opiskelijoille -ohjelman kautta, lapsi voi käyttää Pyydä ostamaan -toimintoa oppilaitoksen ulkopuolisiin henkilökohtaisiin ostoksiin. Se ei koske koulun jakelemia appeja tai muuta sisältöä.

1. Ikä vaihtelee maa- tai aluekohtaisesti.

2. Etelä-Koreassa lasta voidaan pyytää vahvistamaan ikänsä Pyydä ostamaan -pyynnön hyväksymisen jälkeen. Perehdy iän vahvistamiseen Etelä-Koreassa.