Ostosten pyytäminen ja tekeminen Pyydä ostamaan -toiminnolla

Pyydä ostamaan -toiminnon ansiosta voit antaa lastesi valita, mutta sinä hallitset edelleen rahankäyttöä.

Pyydä ostamaan -toimintoa ja Perhejakoa käytettäessä perheen järjestäjälle lähetetään pyyntö, kun lapsi yrittää tehdä uuden ostoksen tai ladata maksutonta sisältöä. Järjestäjä voi tarkistaa kohteen ja hyväksyä ostoksen tai hylätä pyynnön omasta iPhonestaan, iPadistaan tai iPod touchistaan käsin. Pyyntö voi koskea esimerkiksi iTunes Storen, iBooks Storen tai App Storen kohteita, apin sisäisiä ostoja tai iCloud-tallennustilaa.

Jos perheen järjestäjä hyväksyy ostoksen, sisältö latautuu automaattisesti perheenjäsenen laitteeseen. Jos pyyntö hylätään, ostosta tai latausta ei suoriteta.

Pyydä ostamaan -toiminnon käyttöönotto

Perheen järjestäjä voi ottaa Pyydä ostamaan -toiminnon käyttöön kaikille alaikäisille perheenjäsenille. Pyydä ostamaan -toiminto on oletusarvoisesti käytössä alle 13-vuotiailla lapsilla. Kun kutsut perheryhmään alle 18-vuotiaan henkilön, sinua pyydetään ottamaan toiminto käyttöön.*

Voit ottaa Pyydä ostamaan -toiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä perheryhmäsi alle 18-vuotiaiden* jäsenten osalta seuraavasti. Jos poistat Pyydä ostamaan -toiminnon käytöstä perheenjäsenen täytettyä 18 vuotta*, et voi ottaa sitä uudelleen käyttöön.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi] ja napauta Perhejako. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud ja napauta Perhe.
  2. Napauta perheenjäsenen nimeä.
  3. Napauta Pyydä ostamaan.

Mac

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset > iCloud.
  2. Valitse Hallitse perhettä ja valitse sitten perheenjäsenesi nimi.
  3. Valitse Pyydä ostamaan.

Jos olet luonut lapsesi tilin Apple ID for Students -ohjelman kautta, voit käyttää Pyydä ostamaan -toimintoa oppilaitoksen ulkopuolisiin henkilökohtaisiin ostoksiin. Se ei koske koulun jakelemia ohjelmia tai muuta sisältöä.

Pyynnön hyväksyminen tai hylkääminen

Jos olet järjestäjä, voit tehdä tai hylätä ostoksen iOS-laitteesta tai Macista:

1. Avaa ilmoitus, niin näet kohteen, jonka perheenjäsenesi haluaa hankkia. (Lue ohjeet ilmoitusten tarkasteluun Macissa tai iOS-laitteessa.)
  2. Hyväksy tai hylkää ostos.
  3. Jos hyväksyt ostoksen, sinun täytyy kirjautua Apple ID:lläsi ja salasanallasi, jotta voit tehdä ostoksen.

Kun kohde on ostettu, se lisätään lapsen tilille ja jaetaan muiden perheryhmään kuuluvien kesken. Jos lapsi lataa aiemman ostoksen uudelleen, lataa jaetun ostoksen, asentaa päivityksen tai käyttää lunastuskoodia Storessa, et saa ilmoitusta.

Jos hylkäät pyynnön tai et tee ostosta, pyyntö poistetaan 24 tunnin kuluttua, ja lapsen on tehtävä pyyntö uudelleen.

Toisen hyväksyjän valitseminen

Järjestäjä voi antaa toiselle ryhmään kuuluvalle aikuiselle tai huoltajalle oikeuden hallita Pyydä ostamaan -pyyntöjä. Ostoksen käsittelyyn tarvitaan vain yksi aikuinen, ja sen jälkeen ostos on lopullinen.

• Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > [nimesi] > Perhejako, napauta perheenjäsenesi nimeä ja napauta sitten Vanhempi/huoltaja. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud > Perhe.
  • Valitse Macissa Omenavalikko > Järjestelmäasetukset > iCloud, valitse perheenjäsenesi nimi ja valitse Vanhempi/huoltaja.

Pyynnön tekeminen Pyydä ostamaan -toiminnolla

Jos Pyydä ostamaan -toiminto on käytössä tilissäsi, voit käyttää Storea tavalliseen tapaan. Ostoksesta kuitenkin lähetetään pyyntö perheesi järjestäjälle ennen sen tekemistä. Lähetä pyyntö järjestäjälle seuraavasti:

1. Napauta haluamasi kohteen hintaa.
  2. Anna Apple ID ja salasana pyydettäessä.
  3. Napauta Kysy. Pyyntösi lähetetään järjestäjälle. Voit napauttaa hyväksy henkilökohtaisesti -vaihtoehtoa, jos järjestäjä on lähellä ja voi tehdä ostoksen laitteestasi käsin. Vaikka tekisit useita pyyntöjä samasta kohteesta, järjestäjä saa vain yhden ilmoituksen.

Kun ostos on tehty, se latautuu laitteeseesi automaattisesti.

* Ikä vaihtelee maa- ja aluekohtaisesti.