Perhejaon ottaminen käyttöön

Tässä artikkelissa kerrotaan Perhejaon käyttöönotosta. Voit luoda uuden perheryhmän ja kutsua muita siihen tai liittyä jonkun muun luomaan ryhmään.

Perhejaon avulla jopa kuusi perheenjäsentä voivat helposti jakaa muun muassa App Storen ostoksia, Apple-tilauksia ja iCloud-tallennustilatilauksen jakamatta Apple ID:tä. Voit määrittää Apple ID:n lapsille, asettaa lupia etänä Ruutuajalla sekä hyväksyä ostot ja lataukset vanhemman laitteelta Pyydä ostamaan -toiminnolla. Voit myös ottaa käyttöön Apple Cashin lapselle tai teini-ikäiselle tai ottaa heille käyttöön Apple Watchin. Lue lisätietoja Perhejaon käyttömahdollisuuksista

Perheryhmän luominen

Yksi aikuinen voi toimia perheensä järjestäjänä ja ottaa Perhejaon käyttöön ryhmälle iPhonesta, iPadista, iPod touchista tai Macista. Kun otat ostosten jakamisen käyttöön, sinua pyydetään vahvistamaan, että suostut maksamaan ryhmään kutsumiesi perheenjäsenten alulle panemat ostokset ja että tilisi yhteyteen on määritetty kelvollinen maksutapa. Kelvollisia maksutapoja Perhejaossa ovat muun muassa luotto- ja pankkikortit.*

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi].
  2. Napauta Perhejako ja sitten Ota Perhejako käyttöön.
  3. Määritä perhe ja kutsu perheenjäsenet noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhejako.
  2. Vahvista Apple ID, jolla haluat käyttää Perhejakoa, ja varmista, että Jaa omat ostot -asetus on valittuna.
  3. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Jos käytät macOS Mojavea tai tätä vanhempaa versiota:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud.
  2. Vahvista Apple ID, jolla haluat käyttää Perhejakoa, ja varmista, että Jaa omat ostot -asetus on valittuna.
  3. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Perheenjäsenten kutsuminen perheryhmään

Jos et ole vielä tehnyt niin, voit luoda Apple ID:n lapselle ja sitten lisätä hänet sitten ryhmään. Jos perheenjäsenelläsi on jo Apple ID, lisää hänet perheryhmääsi toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan. Voit kuulua kerrallaan vain yhteen perheeseen.

Jos perheenjäsenesi on läsnä, hän voi hyväksyä kutsun laitteellasi kirjoittamalla Apple ID:nsä salasanan. Voit myös lähettää kutsun, ja perheenjäsenesi voi hyväksyä sen omalla laitteellaan.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > Perhejako.
  2. Napauta Lisää jäsen.
  3. Syötä perheenjäsenen nimi tai sähköpostiosoite ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.
  4. Valitse, haluatko lähettää kutsun Viestit-apin kautta vai kutsua perheenjäsenen henkilökohtaisesti. Noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.

Mac

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Perhejako.
  3. Klikkaa Lisää perheenjäsen ja noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.

Jos käytät macOS Mojavea tai tätä vanhempaa versiota:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud.
  2. Klikkaa Hallitse perhettä.
  3. Klikkaa Lisää perheenjäsen -painiketta (+) ja noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.

Jos sinulla on iTunes Storessa ja App Storessa useita Apple ID:itä, voit kutsua kunkin tilisi ryhmään, jotta voit jakaa muilla Apple ID:illä tekemäsi ostokset perheenjäsentesi kanssa.

Näin tarkistat, onko perheenjäsenesi hyväksynyt kutsun

Kun olet lähettänyt kutsun, voit tarkistaa sen tilan kyseisen henkilön nimen kohdalta.

iPhone, iPad tai iPod touch

Valitse Asetukset > [nimesi] > Perhejako.

Valitse sitten henkilön nimi, niin näet kutsun tilan. Voit lähettää kutsun uudelleen valitsemalla Lähetä kutsu uudelleen.

Mac

Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhejako. Jos käytössäsi on macOS Mojave tai tätä vanhempi, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset > iCloud ja klikkaa sitten Hallitse perhettä.

Valitse sitten henkilön nimi, niin näet kutsun tilan. Voit lähettää kutsun uudelleen valitsemalla Lähetä kutsu uudelleen.

Perheryhmään liittyminen

Hyväksy tai hylkää kutsu liittyä perheeseen suoraan laitteestasi. Saat sinulle lähetetyn kutsun sähköpostina tai tekstiviestinä. Voit sitten vastata suoraan kutsusta. Jos sähköposti- tai tekstiviestikutsu menee sinulta ohi, ei syytä huoleen. Voit vastata laitteesi Asetuksista tai Järjestelmäasetuksista.

iPhone, iPad tai iPod touch

Valitse Asetukset > [nimesi] > Kutsut.

Hyväksy kutsu näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti. Kun liityt perheeseen, sinua saatetaan pyytää vahvistamaan tilisi tiedot ja valitsemaan, liitytkö perheesi käyttöönottamiin ominaisuuksiin tai palveluihin.

Mac

Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhejako. Jos käytössäsi on macOS Mojave tai tätä vanhempi, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset > iCloud ja klikkaa sitten Hallitse perhettä.

Hyväksy kutsu näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti. Kun liityt perheeseen, sinua saatetaan pyytää vahvistamaan tilisi tiedot ja valitsemaan, liitytkö perheesi käyttöönottamiin ominaisuuksiin tai palveluihin.

Jos kutsun hyväksyminen ei onnistu

Jos kutsun hyväksyminen ei onnistu, tarkista, onko joku muu liittynyt perheryhmään käyttämällä Apple ID:täsi, tai jakaako joku muu ostettua sisältöä Apple ID:stäsi. Muistathan, että voit kuulua vain yhteen perheryhmään kerrallaan ja vaihtaa perheryhmää kerran vuodessa.

Näin saat apua

* Hyväksytyt maksutavat vaihtelevat maa- tai aluekohtaisesti.
**Ikä vaihtelee maa- tai aluekohtaisesti.