Sijaintisi jakaminen perheen kanssa

Perhejaon avulla voit jakaa sijaintisi perheenjäsentesi kanssa Etsi-apin tai Viestit-apin kautta. Voit myös auttaa perheenjäseniä löytämään heidän kadonneen laitteensa.

Miten ominaisuus toimii?

Oman sijainnin jakaminen perheenjäsenen kanssa

Perheenjäsenen sijainti-ilmoitusten vastaanottaminen

Valitse laite, josta jaat sijaintisi

Kadonneen laitteen etsiminen

Oman sijainnin jakaminen Viestit- ja Kartat-apeissa

Miten se toimii?

Perheen järjestäjä voi ottaa sijainnin jakamisen käyttöön Perhejaon asetuksista. Kun sijainnin jakaminen on otettu käyttöön, järjestäjän sijainti jaetaan automaattisesti kaikille perheryhmässä oleville ja kaikille myöhemmin lisätyille uusille perheenjäsenille. Sen jälkeen jokainen perheenjäsen voi päättää, haluaako hän jakaa sijaintinsa muille. Kun vahvistat jakamisen, perheenjäsenesi näkevät sijaintisi Etsi-apissa ja Viestit-apissa. watchOS 6:ssa tai sitä uudemmassa he voivat myös nähdä sijaintisi Etsi ystäväni ‑apista.

Kun sijainnin jakaminen on käytössä, voit pyytää perheenjäseneltä apua laitteesi paikantamiseen Etsi-apilla, jos laite katoaa tai jos se varastetaan.

Sijainnin jakamista ei tueta Etelä-Koreassa, ja ominaisuus ei ehkä ole saatavilla muilla alueilla paikallisesta lainsäädännöstä johtuen.

Oman sijainnin jakaminen perheenjäsenen kanssa

Voit jakaa sijaintisi Asetuksista tai Etsi-apista ja lopettaa sijaintisi jakamisen milloin tahansa.

Jos olet jo ottanut Perhejako-ryhmän käyttöön

iOS 16, iPadOS 16 ja niitä uudemmat:

1. Siirry iPhonessa tai iPadissa kohtaan Asetukset.

2. Napauta Perhe.

3. Napauta Sijainnin jako.

4. Valitse Jaa sijaintisi ‑kohdasta napauttamalla perheenjäsenet, joille haluat jakaa sijaintisi.

iOS 15, iPadOS 15 ja niitä vanhemmat:

1. Siirry iPhonessa tai iPadissa kohtaan Asetukset.

2. Napauta nimeäsi ja napauta sitten Perhejako.

3. Napauta Sijainnin jako.

4. Valitse Jaa oma sijainti.

Jos et ole vielä ottanut Perhejakoa käyttöön

1. Avaa Etsi-appi iPhonessa, iPadissa tai Macissa.

2. Napauta tai klikkaa Käyttäjät-välilehteä.

3. Valitse perheenjäsenen nimi ja valitse se sitten uudelleen, jotta näet valikon.

4. Napauta tai klikkaa Jaa oma sijainti.

Perheenjäsenten sijainti-ilmoitusten vastaanottaminen

Jos haluat tietää, kun ystäväsi tai perheenjäsenesi saapuu tiettyyn paikkaan tai poistuu sieltä tai kun ystäväsi tai perheenjäsenesi ei ole tietyssä paikassa tiettynä aikana, voit ottaa käyttöön toistuvat ilmoitukset.

Ota käyttöön toistuvat sijaintipohjaiset ilmoitukset

Valitse laite, josta jaat sijaintisi

Voit jakaa sijaintisi toisesta laitteesta. Jos esimerkiksi jaat sijaintisi iPadista, voit valita, että jaat sijaintisi iPadin sijaan omistamastasi iPhonesta.

1. Avaa Asetukset-appi iPhonessa tai iPadissa, josta haluat jakaa sijaintisi.

2. Napauta nimeäsi.

3. Napauta Etsi

4. Napauta Käytä tätä [laite] sijaintinani.

Kadonneen laitteen etsiminen

Jos olet ottanut Etsi-toiminnon käyttöön laitteessasi ja jaat sijaintisi Perhejako-ryhmälle, perheesi jäsenet voivat auttaa sinua paikantamaan kadonneen laitteesi. Perheenjäsenet voivat

• nähdä laitteesi sijainnin ja verkko- tai offline-tilan

• toistaa ääntä kadonneessa laitteessasi, jotta se on helpompi löytää

• asettaa laitteesi Kadonnut-tilaan, jos se on otettu käyttöön pääsykoodilla

• etätyhjentää laitteen.

Lue lisää kadonneen Apple-laitteen tai AirTagin paikantamisesta Etsi-apilla

Jos et jaa sijaintiasi, perheenjäsenet eivät voi käyttää laitteesi sijaintitietoja. Perheenjäsenet voivat kuitenkin edelleen auttaa sinua. He voivat myös tarkistaa kadonneen laitteesi verkko- tai offline-tilan, toistaa laitteessa äänimerkin, asettaa sen Kadonnut-tilaan sekä tyhjentää laitteen etätoiminnolla.

Oman sijainnin jakaminen Viestit- tai Kartat-apeissa

iOS 17:ssa ja iPadOS 17:ssa voit Etsi-apin lisäksi jakaa sijaintitietosi kertaluontoisesti Viestit- ja Kartat-apeissa. Voit myös jakaa arvioidun saapumisaikasi Kartat-apissa tai jakaa reittiohjeesi perheenjäsenelle Viestit-apin Tilanteentarkistus-toiminnolla matkan aikana.

Lue, miten voit jakaa sijaintisi Viestit- ja Kartat-apeissa