Sijaintisi jakaminen perheen kanssa

Perhejaon avulla voit jakaa sijaintisi perheenjäsenillesi helposti Etsi ystäväni- tai Viestit-appien kautta. Lisäksi voit auttaa perheenjäseniä löytämään kadonneet laitteet Etsi iPhoneni -toiminnon avulla.

Jos laitteessasi on iOS 13 tai uudempi, voit jakaa sijaintisi ystävien ja perheenjäsenten kanssa Missä on...? -apissa. Jos Apple Watchissasi on watchOS 6, käytä Etsi ihmisiä -appia.

Ominaisuuden toiminta

Perheen järjestäjä voi ottaa sijainnin jakamisen käyttöön Perhejaon asetuksista. Kun sijainnin jakaminen on otettu käyttöön, järjestäjän sijainti jaetaan automaattisesti kaikille perheryhmän jäsenille. Sen jälkeen jokainen perheenjäsen voi päättää, haluaako hän jakaa sijaintinsa muille. Kun hyväksyt sijaintisi jakamisen, perheenjäsenesi näkevät sijaintisi Etsi ystäväni- ja Viestit-appien kautta. Jos perheenjäsenilläsi on iOS 13 tai uudempi, he voivat nähdä sijaintisi Missä on...? -apissa. Jos heillä on watchOS 6, he voivat nähdä sijaintisi Etsi ihmisiä -apissa. Myös sinä voit nähdä, missä perheenjäsenesi ovat.

Kun sijainnin jakaminen on käytössä, voit lisäksi pyytää perheenjäsentäsi paikantamaan kadonneen tai varastetun laitteen Etsi iPhoneni -toiminnon avulla ja auttamaan sinua saamaan sen takaisin. Jos perheenjäsenelläsi on käytössä iOS 13 tai uudempi, voit pyytää tätä käyttämään Missä on...? -appia.

Sijainnin jakamista ei tueta Etelä-Koreassa, ja ominaisuus ei ehkä ole saatavilla muilla alueilla paikallisesta lainsäädännöstä johtuen.

Valitse, milloin sijaintisi jaetaan

Perhejako antaa sinun päättää, jaatko sijaintisi perheesi kanssa.

Voit tarkistaa, jaatko sijaintitietojasi, noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Napauta Asetukset > [nimesi].
    • Jos käytössäsi on iOS 11, napauta Asetukset > [nimesi] > iCloud.
  2. Valitse Jaa oma sijainti.
  3. Napauta [perheenjäsenen nimi] jakaaksesi sijaintisi kyseisen henkilön kanssa.

Jos haluat lopettaa sijaintisi jakamisen, laita Jaa oma sijainti -asetus pois päältä. Tällöin sijaintisi kätketään perheenjäseniltäsi ja hyväksymiltäsi ystäviltä. Kun olet taas valmis jakamaan sijaintisi, voit kytkeä asetuksen koska tahansa takaisin päälle.

Valitse laite, josta jaat sijaintisi

Sijainti jaetaan oletusarvoisesti siitä laitteesta, josta olet kirjautunut Perhejakoon. Jos haluat jakaa sijaintisi toisesta laitteesta, toimi seuraavasti:

1. Napauta Asetukset > [nimesi].
  2. Napauta Perhejako > Sijainnin jako.
  3. Napauta Jaa oma sijainti > Laitteesta.
  4. Valitse laite, jolta haluat jakaa sijaintisi.

Sijainnin jakaminen ja Etsi iPhoneni

Jos liityt Perhejakoon ja jaat sijaintisi perheenjäsentesi kanssa, he voivat etsiä ja suojata kadonneen laitteen puolestasi.

Jos olet ottanut Etsi iPhoneni -toiminnon käyttöön kadonneella laitteellasi, perheenjäsen voi auttaa sinua:

• näkemään laitteesi sijainnin ja verkko- tai offline-tilan
  • toistamaan ääntä kadonneessa laitteessasi, jotta se on helpompi löytää
  • asettamaan laitteen Kadonnut-tilaan, jos siihen oli aiemmin asetettu pääsykoodi.

Jos et jaa sijaintiasi, perheenjäsenesi eivät voi käyttää laitteidesi sijaintitietoja. He voivat kuitenkin auttaa sinua myös ilman sijaintitietoja. He voivat tarkistaa kadonneen laitteesi verkko- tai offline-tilan, toistaa ääntä laitteessa tai asettaa sen Kadonnut-tilaan.