Jaa sijaintisi perheen kanssa

Perhejaon avulla voit jakaa sijaintisi perheenjäsenillesi helposti Etsi ystäväni -toiminnon tai Viestit-appin kautta. Lisäksi voit auttaa perheenjäseniä löytämään kadonneet laitteet Etsi iPhoneni -toiminnon avulla.

Ominaisuuden toiminta

Perheen järjestäjä voi ottaa sijainnin jakamisen käyttöön Perhejaon asetuksista. Kun sijainnin jakaminen on otettu käyttöön, järjestäjän sijainti jaetaan automaattisesti kaikille perheryhmän jäsenille. Sen jälkeen jokainen perheenjäsen voi päättää, haluaako hän jakaa sijaintinsa muille. Kun hyväksyt sijaintisi jakamisen, perheenjäsenesi näkevät sijaintisi Etsi ystäväni -toiminnon ja Viestit-appin kautta. Myös sinä voit nähdä, missä perheenjäsenesi ovat.

Kun sijainnin jakaminen on käytössä, voit lisäksi pyytää perheenjäsentäsi paikantamaan kadonneen tai varastetun laitteen Etsi iPhoneni -toimintoa käyttämällä ja auttamaan sinua saamaan sen takaisin.

Sijainnin jakamista ei tueta Etelä-Koreassa, ja ominaisuus ei ehkä ole saatavilla muilla alueilla paikallisesta lainsäädännöstä johtuen.

iPhone, jossa näkyy Jaa sijaintisi perheen kanssa

iPhone, jossa näkyy Etsi ystäväni

iPhone, jossa näkyy Jaa sijaintini -näyttö, jossa Jaa sijaintini on päällä

Valitse, milloin sijaintisi jaetaan

Perhejako antaa sinun päättää, jaatko sijaintisi perheesi kanssa.

Voit tarkistaa jaatko sijaintietojasi noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Napauta Asetukset > [nimesi].
    • Jos käytät iOS 11:aa, napauta kohtaa Asetukset > [nimesi] > iCloud.
  2. Valitse Jaa oma sijainti.
  3. Napauta [perheenjäsenen nimi] jakaaksesi sijaintisi kyseisen henkilön kanssa.

Jos haluat lopettaa sijaintisi jakamisen, laita Jaa oma sijainti -asetus pois päältä. Tällöin sijaintisi kätketään perheenjäseniltäsi ja hyväksymiltäsi ystäviltä. Kun olet taas valmis jakamaan sijaintisi, voit kytkeä asetuksen koska tahansa takaisin päälle.

Valitse laite, josta jaat sijaintisi

Sijainti jaetaan oletusarvoisesti siitä laitteesta, josta olet kirjautunut Perhejakoon. Jos haluat jakaa sijaintisi toisesta laitteesta, toimi seuraavasti:

1. Napauta Asetukset > [nimesi].
  2. Napauta Perhejako > Sijainnin jakaminen.
  3. Valitse Jaa oma sijainti > Laitteesta.
  4. Valitse laite, jolta haluat jakaa sijaintisi.

Sijainnin jakaminen ja Etsi iPhoneni

Jos liityt Perhejakoon ja jaat sijaintisi perheenjäsentesi kanssa, he voivat etsiä ja suojata kadonneen laitteen puolestasi.

Jos olet ottanut Etsi iPhoneni -toiminnon käyttöön kadonneella laitteellasi, perheenjäsen voi auttaa sinua:

• näkemään laitteesi sijainnin ja online- tai offline-tilan
  • toistamaan ääntä kadonneessa laitteessasi, jotta se on helpompi löytää
  • asettamaan laitteen Kadonnut-tilaan, jos siihen oli aiemmin asetettu pääsykoodi.

Jos et jaa sijaintiasi, perheenjäsenesi eivät voi käyttää laitteidesi sijaintitietoja. He voivat kuitenkin auttaa sinua myös ilman sijaintitietoja. He voivat tarkistaa kadonneen laitteesi online- tai offline-tilan, toistaa ääntä laitteessa tai asettaa sen Kadonnut-tilaan.

Lue lisää Etsi iPhoneni -toiminnosta.