iTunes Store-, iBooks Store- ja App Store -ostosten jakaminen Perhejaon avulla

Ostoksia jakamalla perheenjäsenet saavat toistensa musiikin, elokuvat, TV-ohjelmat, kirjat ja apit välittömästi käyttöönsä.*

Voit ottaa ostosten jakamisen käyttöön kun luot uuden Perhejako-ryhmän, tai voit ottaa sen käyttöön olemassa olevalle perheryhmälle. Ostosten jakamisessa yksi aikuinen – perheen järjestäjä – lupautuu maksamaan kaikki iTunes Store-, iBooks Store- ja App Store -ostokset, joita perheenjäsenet tekevät ryhmään kuuluessaan. Näin kaikki perheenjäsenet voivat nauttia toistensa ostamasta musiikista, elokuvista, kirjoista ja apeista omilla laitteillaan.

Voit tarkastella ja ladata perheenjäsentesi ostoksia iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Macilla, Apple TV:llä ja Windows-tietokoneella.

Perheenjäsenten sisällön lataaminen

Kun ostosten jakaminen perheenjäsenten kesken on käytössä, voit tarkastella ja ladata kohteita jokaisen perheenjäsenen ostoshistoriasta. Musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja voi ladata enintään kymmeneen laitteeseen, ja niistä viisi voi olla tietokoneita. Ohjelmia voi ladata kaikkiin laitteisiin, jotka ovat omistuksessasi tai hallinnassasi.

iPhone tai iPod touch

1. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Avaa Store-appi, josta haluat ladata sisältöä, ja siirry sitten Ostetut-sivulle:
    • iTunes Store: iPhone tai iPod touch: napauta Lisää > Ostetut.
    • iBooks: napauta Ostetut.
    • App Store: napauta Päivitykset > Ostetut.
  3. Näet perheenjäsenen sisällön napauttamalla hänen nimeään. Lue, miten toimia, jos sisältöä ei näy tai perheenjäsenen napauttaminen ei onnistu.
  4. Lataa kohde napauttamalla sen vieressä olevaa latauskuvaketta.

iPad

1. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Avaa Store-appi, josta haluat ladata sisältöä.
    • iTunes Store: Napauta Ostetut > Omat ostot.
    • iBooks: Napauta Ostetut ja siirry kohtaan Perheen ostot.
    • App Store: Napauta Ostetut > Omat ostot.
  3. Näet perheenjäsenen sisällön napauttamalla hänen nimeään. Lue, miten toimia, jos sisältöä ei näy tai perheenjäsenen napauttaminen ei onnistu.
  4. Lataa kohde napauttamalla sen vieressä olevaa latauskuvaketta.

Mac

1. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Avaa iTunes Store, iBooks Store tai Mac App Store ja siirry sitten Ostetut-sivulle.
    • iTunes: klikkaa Store ja sitten iTunes-ikkunan oikeassa laidassa Pikalinkit-kohdassa Ostetut.
    • iBooks: klikkaa iBooks Store ja sitten iBooks-ikkunan oikeassa laidassa Pikalinkit-kohdassa Ostetut.
    • Mac App Store: klikkaa Ostetut.
  3. Näet perheenjäsenen sisällön valitsemalla hänen nimensä Ostetut-kohdan vierestä.
  4. Lataa tai toista haluamasi kohteet.

Apple TV

1. Valitse Apple TV:ssä Elokuvat, TV-ohjelmat tai App Store.
  2. Valitse Ostetut > Perhejako. Valitse sitten perheenjäsen, niin näet hänen sisältönsä. Apple TV:ssä voi käyttää jaettuja elokuvia, TV-ohjelmia ja ohjelmia, mutta ei musiikkia.

Windows-tietokone

1. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Valitse iTunes-ikkunan ylälaidassa olevalta valikkoriviltä Tili > Perheen ostot.
  3. Valitse perheenjäsenesi nimi tarkastellaksesi hänen sisältöään.
  4. Lataa tai toista haluamasi kohteet.

Tutustu Perhejaon asetuksiin

Kun liityt perheryhmään, sinua pyydetään vahvistamaan, mitä Apple ID:tä käytät iTunes Store-, iBooks Store- ja App Store -ostoksiin. Kun olet valinnut ja vahvistanut käyttämäsi Apple ID:n, voit jakaa kyseisen tilin ostokset perheenjäsentesi kanssa.

Tutustu Perhejaon asetuksiin ja varmista, että olet kirjautunut oikealla Apple ID:llä ja että ostosten jakaminen on käytössä.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Napauta Asetukset > [nimesi] > Perhejako. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud > Perhe.
  2. Napauta nimeäsi.
  3. Tarkista tilitietosi Perheen ostot -kohdasta.
  4. Varmista, että Jaa ostokseni on päällä.

Mac

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud.
  2. Klikkaa Hallitse perhettä.
  3. Klikkaa nimeäsi ja tarkista tilitietosi Perheen ostot -kohdassa.
  4. Varmista, että Jaa ostokseni on valittuna.

Jos haluat vaihtaa perheen kanssa ostosten jakamiseen käyttämäsi Apple ID:n, voit kirjautua toisella tilillä aina 90 päivän välein.

Lisätietoja

Perhejako vaatii kirjautumista henkilökohtaisella Apple ID:llä iCloudiin ja iTunesiin. Perhejako-ryhmän käyttöönottoon ja siihen liittymiseen tarvitaan iOS 8 tai uudempi ja OS X Yosemite tai uudempi, ja niitä suositellaan kaikkien toimintojen hyödyntämiseksi. Kaikkea sisältöä ei voi jakaa. Perheenjäsenet voivat kätkeä sisältöä, eikä kätkettyä sisältöä voi ladata. Pyydä ostamaan -toiminto ei koske sisältöä, joka ladataan perheenjäseneltä tai hankitaan lunastuskoodilla.

* Kaikkea sisältöä ja sisältötyyppejä ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Kaikkien perheenjäsenten pitää käyttää saman maan tai alueen iTunes Storea, jotta ostettua sisältöä voi jakaa. Musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja voi ladata enintään kymmeneen laitteeseen tiliä kohden, ja niistä viisi voi olla tietokoneita. Ohjelmia voi ladata kaikkiin laitteisiin, jotka ovat perheenjäsenten omistuksessa tai hallinnassa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.