Ostetun sisällön jakaminen Perhejaon avulla

Perhejaon ansiosta perheenjäsenet voivat heti käyttää toistensa musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia, kirjoja ja ohjelmia sekä ladata niitä omiin laitteisiinsa milloin tahansa.*

Ostosten jakaminen

Kun liityt perheryhmään, sinua pyydetään vahvistamaan, mitä Apple ID:tä käytät iTunes Store-, iBooks Store- ja App Store -ostoksiin. Kun olet valinnut ja vahvistanut käyttämäsi Apple ID:n, voit jakaa kyseisen tilin ostokset perheenjäsentesi kanssa.

Käyttäessäsi Perhejakoa voit hankkia Apple Music -perhejäsenyyden, jolloin enintään kuusi perheenjäsentä voi käyttää Apple Musicia rajoituksetta laitteillaan.

Perhejako toimii vain laitteissa, joissa on iOS 8 tai uudempi tai OS X Yosemite tai uudempi.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > iCloud > Perhe ja napauta nimeäsi.
  2. Tarkista tilitietosi Perheen ostot -kohdasta.
  3. Jos sinun täytyy vahvistaa sisällön jakoon käytettävä Apple ID, anna salasanasi. Jos haluat jakaa toisen tilin ostokset, voit antaa muun Apple ID:n ja salasanan.
  4. Varmista, että Jaa ostokseni on päällä.

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud-kuvaketta.
  2. Klikkaa Hallitse perhettä.
  3. Klikkaa nimeäsi ja tarkista tilitietosi Perheen ostot -kohdassa.
  4. Varmista, että Jaa ostokseni on valittuna.

Perheenjäsenten sisällön lataaminen

Kun olet liittynyt perheeseen, voit tarkastella ja ladata muiden jäsenten ostohistoriassa olevia kohteita sekä käyttää niitä omissa laitteissasi. Musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja voi ladata enintään kymmeneen laitteeseen, ja niistä viisi voi olla tietokoneita. Ohjelmia voi ladata kaikkiin laitteisiin, jotka ovat omistuksessasi tai hallinnassasi.

Tarkastele ja lataa perheenjäsenen sisältöä toimimalla seuraavasti.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Avaa Store-ohjelma, josta haluat ladata sisältöä, ja siirry Ostetut-sivulle:
    • App Store: napauta Päivitykset > Ostetut.
    • iTunes Store: napauta Muut > Ostetut.
    • iBooks: napauta Ostetut.
  3. Näet perheenjäsenen sisällön napauttamalla hänen nimeään. Lue, miten toimia, jos sisältöä ei näy tai perheenjäsenen napauttaminen ei onnistu.
  4. Lataa kohde napauttamalla sen vieressä olevaa latauskuvaketta  .

Mac

1. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Avaa iTunes Store, iBooks Store tai Mac App Store ja siirry Ostetut-sivulle.
    • iTunes: klikkaa iTunes Store ja sitten iTunes-ikkunan oikeassa laidassa Pikalinkit-kohdassa Ostetut.
    • iBooks: klikkaa iBooks Store ja sitten iBooks-ikkunan oikeassa laidassa Pikalinkit-kohdassa Ostetut.
    • Mac App Store: klikkaa Ostetut.
  3. Näet perheenjäsenen sisällön valitsemalla hänen nimensä Ostetut-kohdan vierestä.
  4. Lataa tai toista haluamasi kohteet.

Apple TV

1. Valitse Apple TV:ssä Elokuvat, TV-ohjelmat tai App Store.
  2. Valitse Ostetut > Perhejako. Valitse sitten perheenjäsen, niin näet hänen sisältönsä. Apple TV:ssä voi käyttää jaettuja elokuvia, TV-ohjelmia ja ohjelmia, mutta ei musiikkia.

Sisällön jakaminen toiselta Apple ID:ltä

Voit vaihtaa jakamiseen käyttämääsi Apple ID:tä 90 päivän välein. Kun olet vaihtanut Apple ID:n, jakamiseen käytetään uutta tiliä edellisen sijaan. Perheenjäsenet eivät enää voi käyttää aiemmalla tililläsi olevia ostoksia tai ladata niitä.

Kyseiseltä tililtä aiemmin ladatut DRM-suojatut musiikkikappaleet, elokuvat, TV-ohjelmat, kirjat ja ohjelmat eivät enää ole perheenjäsenten käytettävissä. Jos perheenjäsenet ovat tehneet ohjelman sisäisiä ostoja ohjelmassa, joka on alun perin ladattu tililtäsi, heidän täytyy itse hankkia ohjelma voidakseen edelleen käyttää niitä.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > iCloud > Perhe ja napauta nimeäsi.
  2. Napauta Apple ID:täsi ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Mac

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud-kuvaketta.
  2. Klikkaa Hallitse perhettä ja klikkaa sitten nimeäsi.
  3. Klikkaa Muuta ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Lisätietoja

Perhejako vaatii kirjautumista henkilökohtaisella Apple ID:llä iCloudiin ja iTunesiin. Perhejako-ryhmän käyttöönottoon ja siihen liittymiseen tarvitaan iOS 8 tai uudempi ja OS X Yosemite tai uudempi, ja niitä suositellaan kaikkien toimintojen hyödyntämiseksi. Kaikkea sisältöä ei voi jakaa Perhejaon kautta. Perheenjäsenet voivat kätkeä sisältöä, eikä kätkettyä sisältöä voi ladata. Pyydä ostamaan -toiminto ei koske sisältöä, joka ladataan perheenjäseneltä tai hankitaan lunastuskoodilla.

*Kaikkea sisältöä ja sisältötyyppejä ei ole saatavilla kaikissa maissa. Kaikkien perheenjäsenten pitää käyttää saman maan tai alueen iTunes Storea, jotta ostettua sisältöä voi jakaa. Musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja voi ladata enintään kymmeneen laitteeseen tiliä kohden, ja niistä viisi voi olla tietokoneita. Ohjelmia voi ladata kaikkiin laitteisiin, jotka ovat perheenjäsenten omistuksessa tai hallinnassa.

Muokattu viimeksi: