App Store-, iTunes Store- ja Apple Books -ostojen jakaminen Perhejaon avulla

Ostojen jaon avulla perheenjäsenet saavat toistensa apit, musiikin, elokuvat, TV-ohjelmat ja kirjat heti käyttöönsä.*

Voit ottaa ostojen jaon käyttöön, kun luot uuden Perhejako-ryhmän, tai voit laittaa toiminnon päälle olemassa olevaa perheryhmää varten. Kun ostojen jako on käytössä, yksi aikuinen – perheen järjestäjä – lupautuu maksamaan kaikki App Store, iTunes Store ja Apple Books -ostot, joita perheenjäsenet tekevät ryhmään kuuluessaan. Näin kaikki perheenjäsenet voivat nauttia toistensa ostamasta musiikista, elokuvista, kirjoista ja apeista omilla laitteillaan.

Voit tarkastella ja ladata perheenjäsentesi ostoja iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Macilla, Apple TV:llä ja Windows-tietokoneella.

Perheenjäsenten aiempien ostojen lataaminen

Kun ostojen jakaminen perheenjäsenten kesken on käytössä, voit tarkastella ja ladata kohteita jokaisen perheenjäsenen ostohistoriasta. Musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja voi ladata enintään kymmeneen laitteeseen, ja niistä viisi voi olla tietokoneita. Appeja voi ladata kaikkiin laitteisiin, jotka ovat omistuksessasi tai hallinnassasi.

Ostojen lataaminen iPhoneen tai iPod touchiin

1. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Avaa Store-appi, josta haluat ladata sisältöä, ja siirry sitten Ostetut-sivulle.
    • App Store: napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaasi ja napauta sitten Ostetut.
    • iTunes Store: napauta Lisää   ja napauta sitten Ostetut.
    • Apple Books: napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaasi .
  3. Näet perheenjäsenesi sisällön napauttamalla hänen nimeään. Lue, miten toimia, jos sisältöä ei näy tai perheenjäsenen napauttaminen ei onnistu.
  4. Lataa kohde napauttamalla sen vieressä Lataa latauskuvake.

Ostojen lataaminen iPadiin

1. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Avaa Store-appi, josta haluat ladata sisältöä.
    • App Store: napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaasi  ja napauta sitten Ostetut.
    • iTunes Store: napauta Ostetut ja napauta sitten Omat ostot.
    • Apple Books: napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaasi .
  3. Näet perheenjäsenen sisällön napauttamalla hänen nimeään. Lue, miten toimia, jos sisältöä ei näy tai perheenjäsenen napauttaminen ei onnistu.
  4. Lataa kohde napauttamalla sen vieressä Lataa latauskuvake.

Ostojen lataaminen Maciin

1. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Avaa Store-ohjelma, josta haluat ladata sisältöä, ja siirry sitten Ostetut-sivulle.
    • App Store: klikkaa vasemmassa alakulmassa olevaa profiilikuvaasi .
    • Apple Music -appi: valitse valikkoriviltä Tili > Perheen ostot.
    • Apple TV -appi: valitse valikkoriviltä Tili > Perheen ostot.
    • Apple Books: klikkaa Book Store ja klikkaa sitten Apple Books -ikkunan oikeassa laidassa Pikalinkit-kohdassa Ostetut.
  3. Näet perheenjäsenen sisällön valitsemalla hänen nimensä Ostetut-kohdan oikealla puolella olevasta valikosta. Esimerkiksi App Storessa:
  4. Lataa tai toista haluamasi kohteet.

Ostojen lataaminen Apple Watchiin

1. Avaa App Store.
  2. Vieritä näytön alalaitaan ja napauta Tili.
  3. Napauta Ostetut.

Ostojen lataaminen Apple TV:hen

1. Valitse Apple TV:ssä iTunes-elokuvat, iTunes-TV-ohjelmat tai App Store.
  2. Valitse Ostetut, sitten Perhejako ja lopuksi perheenjäsen, niin näet hänen sisältönsä. Apple TV:ssä voi käyttää jaettuja elokuvia, TV-ohjelmia ja appeja, mutta ei musiikkia.

Ostojen lataaminen Windows-tietokoneeseen

1. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Valitse iTunes-ikkunan ylälaidassa olevalta valikkoriviltä Tili > Perheen ostot.
  3. Valitse perheenjäsenesi nimi tarkastellaksesi hänen sisältöään.
  4. Lataa tai toista haluamasi kohteet.

Ostojen lataaminen Apple TV -apista älytelevisioon tai suoratoistolaitteeseen

1. Avaa Apple TV -appi.
  2. Valitse Kirjasto > Perhejako ja sitten perheenjäsen, niin näet hänen sisältönsä. Voit käyttää Apple TV -apissa olevia jaettuja elokuvia ja TV-ohjelmia älytelevisioissa ja suoratoistolaitteissa.

Perhejaon asetuksiin tutustuminen

Kun liityt Perhejako-ryhmään, sinua pyydetään vahvistamaan Apple ID, jota käytät App Store-, iTunes Store- ja Apple Books -ostoihin. Kun olet valinnut ja vahvistanut käyttämäsi Apple ID:n, voit jakaa kyseisen tilin ostot perheenjäsentesi kanssa.

Tutustu Perhejaon asetuksiin ja varmista, että olet kirjautunut oikealla Apple ID:llä ja että ostojen jakaminen on käytössä.

iPhonen, iPadin tai iPod touchin Perhejako-asetusten tarkistaminen

1. Napauta Asetukset > [nimesi] > Perhejako. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud > Perhe.
  2. Napauta Jaetut toiminnot -kohdassa Ostojen jako.
  3. Varmista, että Jaa ostoni on käytössä ja että tilitietosi ovat oikein.

Macin Perhejako-asetusten tarkistaminen

macOS Catalinassa:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Perhejako ja sitten Ostojen jako.
  3. Varmista, että Jaa ostoni on valittuna ja että tilitietosi ovat oikein.

macOS Mojavessa tai aiemmissa:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud.
  2. Klikkaa Hallitse perhettä.
  3. Klikkaa Omat apit ja palvelut -välilehteä.
  4. Varmista, että Jaa omat ostoni perheen kesken -valinta on käytössä ja että tilitietosi ovat oikein.

Jos haluat vaihtaa perheen kanssa ostojen jakamiseen käyttämäsi Apple ID:n, voit kirjautua toisella tilillä aina 90 päivän välein.

Voit myös päivittää jaetun maksutapasi.

Lue lisätietoja Perhejaosta

Perhejaon käyttö edellyttää kirjautumista iCloudiin henkilökohtaisella Apple ID:llä. Perhejako-ryhmän käyttöönottoon ja siihen liittymiseen tarvitaan iOS 8 tai uudempi ja OS X Yosemite tai uudempi, ja niitä suositellaan kaikkien toimintojen hyödyntämiseksi. Kaikkea sisältöä ei voi jakaa. Perheenjäsenet voivat kätkeä sisältöä, eikä kätkettyä sisältöä voi ladata. Pyydä ostamaan -toiminto ei koske sisältöä, joka ladataan perheenjäseneltä tai hankitaan lunastuskoodilla.

Perhejaon avulla voit jakaa iCloud-tallennustilatilauksen enintään viiden perheenjäsenen kanssa. Voit jakaa myös Apple Music -perhetilauksen, Apple Arcade -tilauksen, Apple News+ -tilauksen, Apple TV -kanavatilauksia ja Apple TV+ -tilauksen – ilman käyttäjien Apple-tilien jakamista keskenään.

* Kaikkea sisältöä ja sisältötyyppejä ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Kaikkien perheenjäsenten pitää käyttää saman maan tai alueen Apple ID:tä, jotta ostettua sisältöä voi jakaa. Musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja voi ladata enintään kymmeneen laitteeseen tiliä kohden, ja niistä viisi voi olla tietokoneita. Ohjelmia voi ladata kaikkiin laitteisiin, jotka ovat perheenjäsenten omistuksessa tai hallinnassa.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.