App Store-, iTunes Store- ja Apple Books -ostojen jakaminen Perhejaon avulla

Ostojen jaon avulla perheenjäsenet saavat toistensa apit, musiikin, elokuvat, TV-ohjelmat ja kirjat heti käyttöönsä.*

iPad ja iPhone, joissa näkyy ostot

Voit ottaa ostojen jaon käyttöön, kun luot uuden Perhejako-ryhmän, tai voit laittaa toiminnon päälle olemassa olevaa perheryhmää varten. Kun ostojen jako on käytössä, yksi aikuinen – perheen järjestäjä – lupautuu maksamaan kaikki App Store, iTunes Store ja Apple Books -ostot, joita perheenjäsenet tekevät ryhmään kuuluessaan. Näin kaikki perheenjäsenet voivat nauttia toistensa ostamasta musiikista, elokuvista, kirjoista ja apeista omilla laitteillaan.

Voit tarkastella ja ladata perheenjäsentesi ostoja iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Macilla, Apple TV:llä ja Windows-tietokoneella.

Perheenjäsenten aiempien ostojen lataaminen

Kun ostojen jakaminen perheenjäsenten kesken on käytössä, voit tarkastella ja ladata kohteita jokaisen perheenjäsenen ostohistoriasta. Musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja voi ladata enintään kymmeneen laitteeseen, ja niistä viisi voi olla tietokoneita. Ohjelmia voi ladata kaikkiin laitteisiin, jotka ovat omistuksessasi tai hallinnassasi.

iPhone tai iPod touch

1. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Avaa Store-appi, josta haluat ladata sisältöä, ja siirry sitten Ostetut-sivulle.
    • iTunes Store: napauta  > Ostetut.
    • Apple Books: napauta  tai kuvaasi oikeassa yläkulmassa.
    • App Store: napauta ympyrä, jossa on sininen mies valkoisella taustalla tai kuvaasi oikeassa yläkulmassa ja sitten Ostetut.
  3. Näet perheenjäsenesi sisällön napauttamalla hänen nimeään. Lue, miten toimia, jos sisältöä ei näy tai perheenjäsenen napauttaminen ei onnistu.
  4. Lataa kohde napauttamalla sen vieressä latauskuvake.

iPad

1. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Avaa Store-appi, josta haluat ladata sisältöä.
    • iTunes Store: napauta Ostetut > Omat ostot.
    • Apple Books: napauta  tai kuvaasi oikeassa yläkulmassa.
    • App Store: napauta ympyrä, jossa on sininen mies valkoisella taustalla tai kuvaasi oikeassa yläkulmassa ja sitten Ostetut.
  3. Näet perheenjäsenen sisällön napauttamalla hänen nimeään. Lue, miten toimia, jos sisältöä ei näy tai perheenjäsenen napauttaminen ei onnistu.
  4. Lataa kohde napauttamalla sen vieressä latauskuvake.

Mac

1. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Avaa Store-ohjelma, josta haluat ladata sisältöä, ja siirry sitten Ostetut-sivulle.
    • iTunes: klikkaa Store ja sitten iTunes-ikkunan oikeassa laidassa Pikalinkit-kohdassa Ostetut.
    • Apple Books: klikkaa Books Store ja sitten Apple Books -ikkunan oikeassa laidassa Pikalinkit-kohdassa Ostetut.
    • App Store: klikkaa profiilikuvake tai kuvaasi vasemmassa alakulmassa.
  3. Näet perheenjäsenen sisällön valitsemalla hänen nimensä Ostetut-kohdan oikealta puolelta.
    Mac, jossa näkyy perheen iTunes Store -ostot
  4. Lataa tai toista haluamasi kohteet.

Apple TV

1. Valitse Apple TV:ssä Elokuvat, TV-ohjelmat tai App Store.
  2. Valitse Ostetut > Perhejako. Valitse sitten perheenjäsen, niin näet hänen sisältönsä. Apple TV:ssä voi käyttää jaettuja elokuvia, TV-ohjelmia ja ohjelmia, mutta ei musiikkia.
    Apple TV, jossa näkyy perheen ostot

Windows-tietokone

1. Kirjaudu Apple ID:lläsi, jos et ole kirjautunut.
  2. Valitse iTunes-ikkunan ylälaidassa olevalta valikkoriviltä Tili > Perheen ostot.
  3. Valitse perheenjäsenesi nimi tarkastellaksesi hänen sisältöään.
  4. Lataa tai toista haluamasi kohteet.

Perhejaon asetuksiin tutustuminen

Kun liityt Perhejako-ryhmään, sinua pyydetään vahvistamaan Apple ID, jota käytät App Store-, iTunes Store- ja Apple Books -ostoihin. Kun olet valinnut ja vahvistanut käyttämäsi Apple ID:n, voit jakaa kyseisen tilin ostot perheenjäsentesi kanssa.

Tutustu Perhejaon asetuksiin ja varmista, että olet kirjautunut oikealla Apple ID:llä ja että ostojen jakaminen on käytössä.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Napauta Asetukset > [nimesi] > Perhejako. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud > Perhe.
  2. Napauta nimeäsi.
  3. Tarkista tilitietosi Perheen ostot -kohdasta.
  4. Varmista, että Jaa ostokseni on päällä.

Mac

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud.
  2. Klikkaa Hallitse perhettä.
  3. Klikkaa nimeäsi ja tarkista tilitietosi Perheen ostot -kohdassa.
  4. Varmista, että Jaa ostokseni on valittuna.

Jos haluat vaihtaa perheen kanssa ostojen jakamiseen käyttämäsi Apple ID:n, voit kirjautua toisella tilillä aina 90 päivän välein.

Lisätietoja

Perhejako vaatii kirjautumista henkilökohtaisella Apple ID:llä iCloudiin ja iTunesiin. Perhejako-ryhmän käyttöönottoon ja siihen liittymiseen tarvitaan iOS 8 tai uudempi ja OS X Yosemite tai uudempi, ja niitä suositellaan kaikkien toimintojen hyödyntämiseksi. Kaikkea sisältöä ei voi jakaa. Perheenjäsenet voivat kätkeä sisältöä, eikä kätkettyä sisältöä voi ladata. Pyydä ostamaan -toiminto ei koske sisältöä, joka ladataan perheenjäseneltä tai hankitaan lunastuskoodilla.

Voit hankkia Apple Music -perhetilauksen ja jakaa Apple Musicin kaikki edut enintään kuuden ihmisen kanssa.

* Kaikkea sisältöä ja sisältötyyppejä ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Kaikkien perheenjäsenten pitää käyttää saman maan tai alueen Apple ID:tä, jotta ostettua sisältöä voi jakaa. Musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja voi ladata enintään kymmeneen laitteeseen tiliä kohden, ja niistä viisi voi olla tietokoneita. Ohjelmia voi ladata kaikkiin laitteisiin, jotka ovat perheenjäsenten omistuksessa tai hallinnassa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.