Lapsen siirtäminen toiseen ryhmään Perhejaon avulla

Et voi poistaa alle 13-vuotiasta lasta perheryhmästäsi, mutta voit siirtää hänet toiseen ryhmään tai poistaa hänen tilinsä.

Jos lapsi on jo perheessäsi

Voit pyytää toisen perheryhmän järjestäjää kutsumaan lapsen perheeseensä. Saat ilmoituksen, kun hän on tehnyt pyynnön. Voit hyväksyä pyynnön lapsen ilmoituksesta tai toimia seuraavasti:

• Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > [nimesi] > Kutsut.
  • Valitse Macissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset > Perhejako. Klikkaa lapsen nimen vieressä olevaa Tiedot-painiketta. Valitse macOS Mojavessa tai aiemmassa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset. Klikkaa iCloud ja sitten Hallitse perhettä.

Kun olet hyväksynyt pyynnön, lapsi siirretään perheryhmästäsi toiseen perheryhmään. Lue, mitä tapahtuu, kun perheenjäsen poistuu ryhmästä.

Jos sinun on pyydettävä lapsen Apple ID:n poistamista, lue, mitä tehdä

Alle 13-vuotiaita ei voi poistaa perheryhmästä. Ikä vaihtelee maa- ja aluekohtaisesti.

Jos haluat kutsua lapsen perheeseesi

Kun olet lähettänyt kutsun, lapsen nykyisen perheen järjestäjän on hyväksyttävä pyyntö iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Macissa. Tämän jälkeen lapsi siirretään nykyisestä perheryhmästään omaan perheryhmääsi.

Lapsen kutsuminen iPhonesta, iPadista tai iPod touchista

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > Perhejako.
  2. Napauta Lisää jäsen.
  3. Napauta Kutsu henkilökohtaisesti.
  4. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.
  5. Kun lapsen nykyinen perheen järjestäjä on hyväksynyt pyynnön, anna vanhemman suostumus ja kelvollinen maksutapa.*

Voit tarkistaa pyynnön tilan kyseisen lapsen nimen kohdalta valitsemalla Asetukset > [nimesi] > Perhejako.

Lapsen kutsuminen Macista

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhejako.
  2. Klikkaa Lisää-painiketta Lisää-painike.
  3. Klikkaa Kutsu ihmisiä.

4. Klikkaa Kutsu henkilökohtaisesti.
  5. Anna lapsen Apple ID ja salasana.
  6. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.
  7. Kun lapsen nykyinen perheen järjestäjä on hyväksynyt pyynnön, anna vanhemman suostumus ja kelvollinen maksutapa.*

Tarkista pyynnön tila kyseisen lapsen nimen kohdalta valitsemalla Järjestelmäasetukset > Perhejako.

Jos sinulla on macOS Catalina:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhejako.
  2. Klikkaa Lisää-painiketta Lisää-painike.
  3. Anna lapsen Apple ID ja salasana.
  4. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.
  5. Kun lapsen nykyinen perheen järjestäjä on hyväksynyt pyynnön, anna vanhemman suostumus ja kelvollinen maksutapa.*

Tarkista pyynnön tila kyseisen lapsen nimen kohdalta valitsemalla Järjestelmäasetukset > Perhejako.

Jos sinulla on macOS Mojave tai aiempi:

1. Valitse näytön yläosan valikkoriviltä Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud.
  2. Klikkaa Hallitse perhettä ja klikkaa sitten Lisää-painiketta Lisää-painike.
  3. Anna lapsen Apple ID ja salasana.
  4. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.
  5. Kun lapsen nykyinen perheen järjestäjä on hyväksynyt pyynnön, anna vanhemman suostumus ja kelvollinen maksutapa.*

Tarkista pyynnön tila kyseisen lapsen nimen kohdalta valitsemalla Järjestelmäasetukset > iCloud > Hallitse perhettä.

* Kelvollisia maksutapoja ovat luottokortit, pankkikortit ja muut maa- tai aluekohtaiset maksutavat. Lue lisää hyväksytyistä maksutavoista ja Apple ID:n maksutietojen muuttamisesta tai poistamisesta.

Lisäohjeet