Lapsen siirtäminen toiseen ryhmään Perhejaon avulla

Et voi poistaa alle 13-vuotiasta lasta perheryhmästäsi, mutta voit siirtää hänet toiseen ryhmään tai poistaa hänen tilinsä.

Jos lapsi on jo perheessäsi

Voit pyytää toisen perheryhmän järjestäjää kutsumaan lapsen perheeseensä. Kun hän on kutsunut lapsen, saat siitä ilmoituksen. Voit hyväksyä pyynnön ilmoituksesta tai toimia seuraavasti:

• Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset. Etsi nimesi alapuolelta ilmoitus, jossa lukee ”Perhesiirtopyyntö”. Napauta ilmoitusta ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.
  • Valitse Macissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset. Etsi nimesi alapuolelta ilmoitus, jossa sanotaan, että lapsi on kutsuttu Perhejakoon. Valitse Jatka ja noudata näyttöön tulevia ohjeita. Valitse macOS Mojavessa tai aiemmassa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset. Klikkaa iCloud ja sitten Hallitse perhettä.

Kun olet hyväksynyt pyynnön, lapsi siirretään perheryhmästäsi toiseen perheryhmään. Lue, mitä tapahtuu, kun perheenjäsen poistuu ryhmästä.

* Ikä vaihtelee maa- tai aluekohtaisesti.

Jos haluat kutsua lapsen perheeseesi

Kun olet lähettänyt kutsun, lapsen nykyisen perheen järjestäjän on hyväksyttävä pyyntö iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Macissa. Tämän jälkeen lapsi siirretään nykyisestä perheryhmästään omaan perheryhmääsi.

Lapsen kutsuminen iPhonesta, iPadista tai iPod touchista

1. Siirry Asetukset-kohtaan.
  2. Napauta nimeäsi ja napauta sitten Perhejako.
  3. Napauta Lisää jäsen.
    iPhone, jossa näkyy Lisää jäsen -painike muiden perheenjäsenten nimien alla.
  4. Napauta Kutsu jäseniä.
  5. Napauta Kutsu henkilökohtaisesti.
  6. Pyydä lasta antamaan Apple ID:nsä ja salasanansa. Lue, mitä tehdä, jos lapsi on unohtanut salasanansa.
  7. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.
  8. Kun lapsen nykyinen perheen järjestäjä on hyväksynyt pyynnön, anna vanhemman suostumus ja kelvollinen maksutapa.

Voit tarkistaa pyynnön tilan siirtymällä Asetukset-kohtaan, napauttamalla nimeäsi, napauttamalla Perhejako ja napauttamalla sitten lapsen nimeä.

Lapsen kutsuminen Macista

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhejako.
  2. Klikkaa Lisää-painiketta .
  3. Klikkaa Kutsu henkilöitä.
    Mac, jossa näkyy Kutsu henkilöitä -painike.
  4. Klikkaa Kutsu henkilökohtaisesti ja klikkaa sitten Jatka.
  5. Pyydä lasta antamaan Apple ID:nsä ja salasanansa. Lue, mitä tehdä, jos lapsi on unohtanut salasanansa.
  6. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.
  7. Kun lapsen nykyinen perheen järjestäjä on hyväksynyt pyynnön, anna vanhemman suostumus ja kelvollinen maksutapa.

Voit tarkistaa pyynnön tilan avaamalla Järjestelmäasetukset, klikkaamalla Perhejako ja klikkaamalla sitten lapsen nimeä.

Jos sinulla on macOS Catalina

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhejako.
  2. Klikkaa Lisää-painiketta .
  3. Pyydä lasta antamaan Apple ID:nsä ja salasanansa. Lue, mitä tehdä, jos lapsi on unohtanut salasanansa.
  4. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.
  5. Kun lapsen nykyinen perheen järjestäjä on hyväksynyt pyynnön, anna vanhemman suostumus ja kelvollinen maksutapa.

Voit tarkistaa pyynnön tilan avaamalla Järjestelmäasetukset, klikkaamalla Perhejako ja klikkaamalla sitten lapsen nimeä.

Jos sinulla on macOS Mojave tai aiempi

1. Valitse näytön yläosan valikkoriviltä Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud.
  2. Klikkaa Hallitse perhettä ja klikkaa sitten Lisää-painiketta .
  3. Pyydä lasta antamaan Apple ID:nsä ja salasanansa. Lue, mitä tehdä, jos lapsi on unohtanut salasanansa.
  4. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.
  5. Kun lapsen nykyinen perheen järjestäjä on hyväksynyt pyynnön, anna vanhemman suostumus ja kelvollinen maksutapa.

Voit tarkistaa pyynnön tilan avaamalla Järjestelmäasetukset, klikkaamalla iCloud, klikkaamalla Hallitse perhettä ja klikkaamalla sitten lapsen nimeä.