Perheen ostokset ja maksut

Lue, miten jaetut ostokset toimivat Perhejaon kanssa, mistä kaikesta perheen järjestäjä on vastuussa ja miten maksutapoja voi muuttaa.

Kun otat käyttöön ostosten jakamisen, yksi aikuinen – perheen järjestäjä – lupautuu maksamaan kaikki ostokset, joita perheenjäsenet tekevät ryhmään kuuluessaan. Voit hallita perheenjäsenten ostoksia Pyydä ostamaan -toiminnolla. Perhejakoon liitetyn laskutustavan muuttaminen on helppoa koska tahansa.

Näin jaetut ostokset toimivat

Aina kun joku perheenjäsenistä tekee uuden ostoksen, se laskutetaan suoraan perheen järjestäjän tililtä. Se tarkoittaa sitä, että perheen järjestäjä maksaa muiden perheenjäsenten iTunes-, Apple Books- ja App Store -ostokset. Tämä pitää sisällään myös sellaiset ostokset, joita perheenjäsenet eivät voi jakaa. Perheen järjestäjä maksaa siis myös esimerkiksi jatkuvat tilaukset, kuten Apple Musicin yksilölliset tai opiskelijatilaukset. Kuitit maksutapahtumista lähetetään suoraan perheen järjestäjälle.

Kun ostettu kohde on maksettu, se lisätään ostoksen tehneen perheenjäsenen tilille. Jos otat ostosten jakamisen pois käytöstä, kukin jäsen saa pitää tekemänsä ostokset, vaikka perheen järjestäjä olisi maksanut ne.

Jos et halua maksaa jonkun tietyn aikuisjäsenen ostoksia, voit poistaa henkilön perheryhmästä tai ottaa ostosten jakamisen kokonaan pois käytöstä.

Perhejaon maksutavan muuttaminen

Perheen järjestäjä voi tarkastella tai muuttaa perheryhmän tilitietoja, kuten jaetun luottokortin numeron ja laskutusosoitteen, Asetuksissa tai Järjestelmäasetuksissa. Huolehdi vain, että tilin tiedoissa on aina ajantasainen maksutapa, jota voidaan käyttää Perhejaon kanssa.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi].
  2. Napauta Maksu ja toimitus. Sinun täytyy ehkä antaa Apple ID:si salasana.
  3. Napauta nykyistä maksutapaasi.
    iPhonen Maksu ja toimitus -näyttö
  4. Päivitä tilisi ja napauta sitten Tallenna.

Mac

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa iCloud-kuvaketta.
  2. Klikkaa Tilin tiedot.
  3. Anna tilisi Apple ID -salasana.
  4. Valitse Maksu ja klikkaa luottokorttitietojesi vieressä Lisätietoja.

Windows-tietokone

1. Avaa iCloudin Windows-versio.
  2. Klikkaa Tilin tiedot > Hallitse Apple ID:tä.
  3. Kirjaudu sisään Apple ID:llä ja salasanalla.
  4. Klikkaa Maksu ja toimitus -osiossa Muokkaa maksutietoja ja noudata sitten ohjeita.

Lisätietoja

Perhejako vaatii kirjautumista henkilökohtaisella Apple ID:llä iCloudiin ja iTunesiin. Jos perheryhmällä on ostojen jako käytössä, musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja voi ladata tiliä kohti korkeintaan kymmenelle laitteelle, joista viisi voi olla tietokoneita. Perhejako-ryhmän käyttöönottoon ja siihen liittymiseen tarvitaan iOS 8 tai uudempi ja OS X Yosemite tai uudempi. Suosittelemme kuitenkin päivittämään iOS:n ja macOS:n uusimpaan versioon kaikkien toimintojen hyödyntämiseksi. Kaikkea sisältöä ei voi jakaa. Perheenjäsenet voivat kätkeä sisältöä, eikä kätkettyä sisältöä voi ladata. Pyydä ostamaan -toiminto ei koske sisältöä, joka ladataan perheenjäseneltä tai hankitaan lunastuskoodilla.

Lue lisätietoja iTunes Store- ja App Store -ostosten laskutuksesta.

* Ikä saattaa vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.