Perheen ostot ja maksut

Lue, miten jaetut ostot toimivat Perhejaossa, mistä kaikesta perheen järjestäjä on vastuussa ja miten maksutapoja voi päivittää.

Kun otat käyttöön ostojen jakamisen, yksi aikuinen – perheen järjestäjä – lupautuu maksamaan kaikki ostot, joita perheenjäsenet tekevät perheryhmään kuuluessaan. Voit hallita perheenjäsenten ostoja Pyydä ostamaan -toiminnolla. Perhejakoon liitetyn maksutavan muuttaminen on helppoa koska tahansa.

Näin jaetut ostot toimivat

Aina kun joku perheenjäsenistä tekee uuden oston, se laskutetaan suoraan perheen järjestäjän tililtä. Perheen järjestäjä maksaa siis kaikki perheenjäsenten App Store -ostokset ja muut digitaaliset ostokset. Tämä pitää sisällään myös sellaiset sisällöt, joita perheenjäsenet eivät voi jakaa. Perheen järjestäjä maksaa siis myös esimerkiksi jatkuvat tilaukset, kuten Apple Musicin henkilökohtaiset tilaukset ja opiskelijatilaukset. Kuitit maksutapahtumista lähetetään suoraan perheen järjestäjälle.

Kun ostettu kohde on maksettu, se lisätään oston tehneen perheenjäsenen tilille. Jos otat ostojen jakamisen pois käytöstä, kukin jäsen saa pitää tekemänsä ostot, vaikka perheen järjestäjä olisi maksanut ne.

Jos et halua maksaa jonkun tietyn aikuisjäsenen ostoja, voit poistaa henkilön perheryhmästä tai ottaa ostojen jakamisen kokonaan pois käytöstä.

Ostojen jakamisen asetusten tarkistaminen

Tutustu Perhejaon asetuksiin ja varmista, että olet kirjautunut oikealla Apple ID:llä ja että ostojen jakaminen on käytössä.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Napauta Asetukset > [nimesi] > Perhejako. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud > Perhe.
  2. Napauta Jaetut toiminnot -kohdassa Ostojen jako.
  3. Varmista, että Jaa ostoni on käytössä ja että tilitietosi ovat oikein.

Mac:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhejako.
  2. Klikkaa Ostojen jako.
  3. Vahvista tai vaihda sisällön jakamiseen käytettävä Apple ID.
  4. Varmista, että Jaa ostoni on valittuna ja että tilitietosi ovat oikein.

Jos haluat vaihtaa perheen kanssa ostojen jakamiseen käyttämäsi Apple ID:n, voit kirjautua toisella tilillä aina 90 päivän välein. Voit myös päivittää jaetun maksutapasi.

Perhejaon maksutavan muuttaminen

Lisätietoja

Perhejako edellyttää kirjautumista iCloudiin henkilökohtaisella Apple ID:llä. Jos perheellä on käytössään ostojen jakaminen, musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja voi ladata enintään kymmeneen laitteeseen tiliä kohden, ja niistä enintään viisi voi olla tietokoneita. Perhejako-ryhmän käyttöönottoon ja siihen liittymiseen tarvitaan iOS 8 tai uudempi ja OS X Yosemite tai uudempi. Suosittelemme kuitenkin päivittämään iOS:n ja macOS:n uusimpiin versioihin kaikkien toimintojen hyödyntämiseksi. Kaikkea sisältöä ei voi jakaa Perhejaon kautta. Perheenjäsenet voivat kätkeä sisältöä, eikä kätkettyä sisältöä voi ladata. Pyydä ostamaan -toiminto ei koske sisältöä, joka ladataan perheenjäseneltä tai hankitaan lunastuskoodilla.

Lue lisätietoja App Store- ja iTunes Store -ostosten laskutuksesta.

*Iät saattavat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.