Perheen ostot ja maksut

Lue, miten jaetut ostot toimivat Perhejaossa, mistä kaikesta perheen järjestäjä on vastuussa ja miten maksutapoja voi päivittää.

Kun otat käyttöön ostojen jakamisen, yksi aikuinen – perheen järjestäjä – lupautuu maksamaan kaikki ostot, joita perheenjäsenet tekevät perheryhmään kuuluessaan. Voit hallita perheenjäsenten ostoja Pyydä ostamaan -toiminnolla. Perhejakoon liitetyn maksutavan muuttaminen on helppoa koska tahansa.

Näin jaetut ostot toimivat

Aina kun joku perheenjäsenistä tekee uuden oston, se laskutetaan suoraan perheen järjestäjän tililtä. Se tarkoittaa sitä, että perheen järjestäjä maksaa muiden perheenjäsenten iTunes-, Apple Books- ja App Store -ostot. Tämä pitää sisällään myös sellaiset sisällöt, joita perheenjäsenet eivät voi jakaa. Perheen järjestäjä maksaa siis myös esimerkiksi jatkuvat tilaukset, kuten Apple Musicin henkilökohtaiset tilaukset ja opiskelijatilaukset. Kuitit maksutapahtumista lähetetään suoraan perheen järjestäjälle.

Kun ostettu kohde on maksettu, se lisätään oston tehneen perheenjäsenen tilille. Jos otat ostojen jakamisen pois käytöstä, kukin jäsen saa pitää tekemänsä ostot, vaikka perheen järjestäjä olisi maksanut ne.

Jos et halua maksaa jonkun tietyn aikuisjäsenen ostoja, voit poistaa henkilön perheryhmästä tai ottaa ostojen jakamisen kokonaan pois käytöstä.

Ostojen jakamisen asetusten tarkistaminen

Tutustu Perhejaon asetuksiin ja varmista, että olet kirjautunut oikealla Apple ID:llä ja että ostojen jakaminen on käytössä.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Napauta Asetukset > [nimesi] > Perhejako. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud > Perhe.
  2. Napauta Jaetut toiminnot -kohdassa Ostojen jako.
  3. Varmista, että Jaa ostoni on käytössä ja että tilitietosi ovat oikein.

Mac:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten iCloud.
  2. Klikkaa Hallitse perhettä.
  3. Klikkaa Omat apit ja palvelut -välilehteä.
  4. Varmista, että Jaa omat ostoni perheen kesken -valinta on käytössä ja että tilitietosi ovat oikein.

Jos haluat vaihtaa perheen kanssa ostojen jakamiseen käyttämäsi Apple ID:n, voit kirjautua toisella tilillä aina 90 päivän välein. Voit myös päivittää jaetun maksutapasi.

Perhejaon maksutavan muuttaminen

Lisätietoja

Perhejako edellyttää kirjautumista iCloudiin ja iTunesiin henkilökohtaisella Apple ID:llä. Jos perheellä on käytössään ostojen jakaminen, musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja voi ladata enintään kymmeneen laitteeseen tiliä kohden, ja niistä enintään viisi voi olla tietokoneita. Perhejako-ryhmän käyttöönottoon ja siihen liittymiseen tarvitaan iOS 8 tai uudempi ja OS X Yosemite tai uudempi. Suosittelemme kuitenkin päivittämään iOS:n ja macOS:n uusimpiin versioihin kaikkien toimintojen hyödyntämiseksi. Kaikkea sisältöä ei voi jakaa Perhejaon kautta. Perheenjäsenet voivat kätkeä sisältöä, eikä kätkettyä sisältöä voi ladata. Pyydä ostamaan -toiminto ei koske sisältöä, joka ladataan perheenjäseneltä tai hankitaan lunastuskoodilla.

Lue lisätietoja iTunes Store- ja App Store -ostojen laskutuksesta.

*Iät saattavat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.