Perhejako

Jaa lempiasiasi suosikkihenkilöidesi kanssa.

Perhejaon ansiosta jopa kuusi perheenjäsentä voi helposti tehdä yhteisiä iTunesin, iBooksin ja App Storen ostoja sekä jakaa Apple Music -perhejäsenyyden ja saman #iCloud-tallennustilauksen. Perheesi voi jakaa myös kuva-albumin, kalenterin ja muistutuksia ja jopa paikantaa toistensa kadonneet laitteet.

Asiat järjestykseen.

Yksi aikuinen taloudessanne – perheen järjestäjä – valitsee jonkin ominaisuuden perheen jaettavaksi ja kutsuu perheenjäsenet ryhmään. Perhejako otetaan käyttöön automaattisesti kaikkien perheenjäsenten laitteilla, kun he liittyvät mukaan. Jos perheesi haluaa jakaa muitakin palveluita, perheen järjestäjä voi päivittää Perhejaon asetukset koska tahansa.

Ominaisuuden valitseminen

Kutsun lähettäminen

Käyttöönotto on helppoa.

Perhejakoa voi käyttää iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa (vähintään iOS 8), Macissa (vähintään OS X Yosemite ja iTunes 12) ja Windows-tietokoneessa (iCloudin Windows-versio).

• Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > [nimesi]. Napauta sitten Ota Perhejako käyttöön > Aloita ja toimi näytöllä näkyvien ohjeiden mukaan. Jos sinulla on iOS 10.2 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud > Ota Perhejako käyttöön ja toimi näytöllä näkyvien ohjeiden mukaan.
  • Valitse Macissa Omenavalikko > Järjestelmäasetukset > iCloud, klikkaa Ota Perhejako käyttöön ja toimi sitten näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

Voit ottaa Perhejaon käyttöön myös samalla, kun tilaat Apple Music -perhejäsenyyden tai kun hankit perheellesi yhteistä iCloud-tallennustilaa.

Kaikki perheen ostokset kaikissa perheen laitteissa.

Kun otat ostojen jaon käyttöön, perheenjäsenten aiemmin ostamat kappaleet, albumit, elokuvat, TV-ohjelmat, kirjat ja apit ovat heti perheryhmän muiden jäsenten saatavilla. Sama pätee myös uusiin ostoksiin. Sisältö näkyy automaattisesti iTunes Storen, iBooks Storen tai App Storen Ostetut-välilehdellä kunkin perheenjäsenen osalta. Valitse perheenjäsen, jonka kokoelmaan haluat tutustua, ja lataa tai toista haluamasi sisältö. Muut perheenjäsenet pääsevät käyttämään kokoelmaasi samalla tavalla. Jos haluat pitää jotkin ostot yksityisinä, voit piilottaa ne tai määrittää Perhejaon asetuksista, että ostojasi ei jaeta muille.

Ohjelmien ja appien sisäisiä ostoja ei voi jakaa perheenjäsenten kanssa. Lue lisätietoja eri sisältötyypeistä, joita voit jakaa.

Ostojen tekeminen on helppoa ja niin on myös rajojen asettaminen.

Kun ostojen jako on käytössä, perheenjäsenten tekemät iTunesin, iBooksin ja App Storen ostot laskutetaan perheen järjestäjän tililtä. Järjestäjä voi silti tehdä lopulliset päätökset. Ota perheen lapsille käyttöön Pyydä ostamaan -toiminto. Kun lapsi aikoo tehdä oston, järjestäjälle lähetetään ilmoitus. Hän voi tarkistaa kohteen ja hyväksyä tai hylätä latauksen suoraan omasta laitteestaan. Tämä koskee sekä ostoja että ilmaisia latauksia.

He pyytävät lupaasi ostaa

Ennen kuin lapset voivat tehdä ostoja, heidän on kysyttävä sinun lupaasi.

Sinä hyväksyt mistä tahansa sijainnista

Laitteellesi tulee näkyviin ilmoitus. Voit lukea pyynnön ja sen jälkeen hyväksyä tai hylätä sen.

Apple Music -jäsenyys kaikille perheenjäsenille.

Apple Music -perhejäsenyyden myötä perheesi voi nauttia laitteillaan rajattomasta pääsystä Apple Musiciin. Kaikki saavat käyttöönsä Apple Music -kirjaston yli 40 miljoonaa kappaletta. Lisäksi jokainen perheenjäsen saa oman tilin, henkilökohtaisen musiikkikirjaston ja asiantuntijoiden suosituksia. Kaikki musiikki maailmasta koko perheelle.

iCloud-tallennustilan jakaminen perheen kesken.

Nyt voit jakaa iCloud-tallennustilan koko perheen kesken. Valitse 200 Gt:n tai 2 Tt:n tilaus, jotta kaikilla olisi tarpeeksi tallennustilaa valokuville, videoille, tiedostoille ja kaikelle muullekin. Näet helposti, paljonko tilaa kukin jäsen käyttää, ja voit ostaa enemmän tallennustilaa koska tahansa. Lue lisätietoja iCloudin tallennustilatilauksista ja hinnoittelusta.

Muut perheenjäsenet eivät näe jaetussa tallennustilassa olevaa sisältöäsi, ellet halua jakaa sitä heidän kanssaan. Jos aikuinen perheenjäsen tarvitsee enemmän tallennustilaa tai haluaa käyttää omaa iCloud-tallennustilaansa, hän voi tilata oman tallennustilan mutta pysyä silti perheryhmän jäsenenä.

Näe missä mennään.

Perhejaon ansiosta voit aloittaa sijaintisi jakamisen muun perheen kanssa automaattisesti. Jos olet tulossa ravintolaan myöhässä tai haluat tietää, ehtikö lapsesi bändiharjoituksiin, pitäkää toisenne ajan tasalla Etsi ystäväni -toiminnolla tai Viestit-apilla.

Jos tarvitset yksityisyyttä, voit hetkellisesti lopettaa sijaintisi jakamisen laittamalla Jaa oma sijainti -valinnan pois päältä iCloud-asetuksista.

Pysy kartalla kaikkien laitteista.

Perheen kadonneiden laitteiden löytäminen on helpompaa, kun kaikki voivat auttaa etsimisessä. Perhejaon ja Etsi iPhoneni -toiminnon avulla kuka tahansa perheenjäsen voi auttaa paikantamaan toisen perheenjäsenen kadonneen laitteen. Laitteet näkyvät samassa luettelossa Etsi iPhoneni -apissa ja iCloud.comissa. Kadonneen tai varastetun iPhonen, iPadin tai Macin jäljittäminen käy siis helpommin kuin koskaan.

Pidä perheesi ajan tasalla.

Kun otat Perhejaon käyttöön, kaikkien perheryhmän jäsenten laitteiden Kuvat-appiin luodaan automaattisesti jaettu albumi. Kaikki voivat lisätä albumiin kuvia, videoita ja kommentteja milloin tahansa sekä saada ilmoituksen, kun albumiin lisätään jotain uutta.

Perhejako luo myös yhteisen perhekalenterin, jossa kaikki voivat tarkastella, lisätä tai muuttaa tapahtumia ja tapaamisia sekä saada ilmoituksia muutoksista. Perheenjäsenet voivat myös lähettää toisilleen aikaan tai paikkaan liittyviä muistutuksia Muistutukset-apilla. Näin kaikki pysyvät ajan tasalla, olipa kyseessä elokuvailta, pizzapäivä tai uintiretki.

Jos et halua jakaa perheen kuva-albumia, kalenteria tai muistutuksia, voit poistaa ne käytöstä joko suoraan laitteessasi tai osoitteessa iCloud.com.

Myös alle 13-vuotiaat voivat saada oman tilin.

Alle 13-vuotiaat voivat saada oman Apple ID:n. Vanhempana tai huoltajana perheen järjestäjä voi luoda lapselle Apple ID:n ja lisätä hänet perheryhmään. Pyydä ostamaan -toiminto on oletusarvoisesti päällä. Lisäksi järjestäjä voi rajata lasten laitteilla käytettävissä olevaa sisältöä iOS-laitteen rajoituksista tai macOS:n tai iTunesin käyttörajoituksista.

Lue lisätietoja.

Perhejaon käyttö edellyttää kirjautumista iCloudiin henkilökohtaisella Apple ID:llä. Jos perheryhmällä on käytössä ostosten jakaminen, musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja voi ladata enintään kymmeneen laitteeseen tiliä kohden, ja niistä enintään viisi voi olla tietokoneita.

Perhejako-ryhmän käyttöönotto tai siihen liittyminen edellyttää vähintään iOS 8:aa ja OS X Yosemitea, joita suositellaan täyden toiminnallisuuden saavuttamiseksi. Kaikkea sisältöä ei voi jakaa. Perheenjäsenet voivat kätkeä sisältöä, eikä kätkettyä sisältöä voi ladata. Pyydä ostamaan -toiminto ei koske sisältöä, joka ladataan perheenjäseneltä tai hankitaan lunastuskoodilla.