Perhejako

Jaa lempiasiasi suosikkihenkilöidesi kanssa.

Perhejaolla jopa kuusi perheenjäsentä voit jakaa helposti App Storen ostoksia sekä ostettua musiikkia ja ostettuja elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja, Apple Musicin perhetilauksenApple Arcade -tilauksenApple News+ -tilauksen, Apple TV+ -tilauksen ja iCloud-tallennustilatilauksen ilman, että heidän täytyy jakaa toistensa Apple-tilejä. Se sisältää mahdollisuuden määrittää Apple ID lapsille, asettaa lupia etänä Ruutuajalla sekä hyväksynnät ostoille ja latauksille vanhemman laitteelta. Perheesi voi myös jakaa kuva-albumin, kalenterin, muistutuksia ja jopa auttaa paikantamaan perheenjäsenten kadonneita laitteita.

Asiat järjestykseen.

Yksi aikuinen taloudessanne – perheen järjestäjä – valitsee jonkin ominaisuuden perheen jaettavaksi ja kutsuu perheenjäsenet ryhmään. Perhejako otetaan käyttöön automaattisesti kaikkien perheenjäsenten laitteilla, kun he liittyvät mukaan. Jos perheesi haluaa jakaa muitakin palveluita, perheen järjestäjä voi milloin tahansa päivittää Perhejaon asetukset.

Käyttöönotto on helppoa.

Perhejakoa voi käyttää iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa (vähintään iOS 8), Macissa (vähintään OS X Yosemite) ja Windows-tietokoneessa iCloudin Windows-versiolla

• Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > [nimesi]. Napauta sitten Ota Perhejako käyttöön > Aloita ja toimi näytöllä näkyvien ohjeiden mukaan.
  • Valitse Macissa, jossa on macOS Catalina tai uudempi, Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhejako. Napauta Seuraava ja vahvista sitten Apple ID, jolla haluat käyttää Perhejakoa. Noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita. Valitse Macissa, jossa on macOS Mojave tai uudempi, Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa iCloud, klikkaa Ota Perhejako käyttöön ja noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.

Voit ottaa Perhejaon käyttöön iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa myös silloin, kun teet Apple Musicin perhetilauksen, Apple Arcade -tilauksen, Apple News+ -tilauksen, Apple TV+ -tilauksen tai kun ostat iCloud-tallennustilatilauksen perheelle jaettavaksi.

Kaikki perheen ostokset kaikissa perheen laitteissa.

Kun otat ostosten jakamisen käyttöön, perheenjäsenten aiemmin ostamat kappaleet, albumit, elokuvat, TV-ohjelmat, kirjat ja apit ovat heti perheryhmän kaikkien muiden jäsenten käytettävissä. Sama pätee myös uusiin ostoihin. Sisältö näytetään automaattisesti App Storen, iTunes Storen ja Apple Booksin Ostetut-sivulla automaattisesti kullekin perheenjäsenelle. Valitse perheenjäsen, jonka kokoelmaan haluat tutustua, ja lataa tai toista haluamasi sisältö. Muut perheenjäsenet pääsevät käyttämään kokoelmaasi samalla tavalla. Jos haluat pitää jotkin ostot yksityisinä, voit piilottaa ne tai määrittää Perhejaon asetuksista, että ostojasi ei jaeta muille.

Ohjelmien ja appien sisäisiä ostoja ei voi jakaa perheenjäsenten kanssa. Lue lisätietoja eri sisältötyypeistä, joita voit jakaa.

Ostojen tekeminen on helppoa. Samoin rajojen asettaminen.

Kun ostosten jakaminen on käytössä, kaikki perheesi tekemät uudet App Store-, musiikki-, elokuva-, TV-ohjelma- ja kirjaostokset laskutetaan perheen järjestäjän tililtä. Järjestäjä voi silti tehdä lopulliset päätökset. Ota perheen lapsille käyttöön Pyydä ostamaan -toiminto. Kun lapsi aikoo tehdä oston, järjestäjälle lähetetään ilmoitus. Hän voi tarkistaa ja hyväksyä tai hylätä latauksen suoraan omasta laitteestaan. Tämä koskee sekä ostoja että ilmaisia latauksia.

He pyytävät lupaasi ostaa

Ennen kuin lapset voivat tehdä ostoja, heidän on kysyttävä sinun lupaasi.

Sinä hyväksyt mistä tahansa sijainnista

Laitteellesi tulee näkyviin ilmoitus. Voit lukea pyynnön ja sen jälkeen hyväksyä tai hylätä sen.

iCloud-tallennustilan jakaminen perheen kesken.

Nyt voit jakaa iCloud-tallennustilan koko perheen kesken. Valitse 200 Gt:n tai 2 Tt:n tilaus, jotta kaikilla olisi tarpeeksi tallennustilaa valokuville, videoille, tiedostoille ja kaikelle muulle. Näet helposti, paljonko tilaa kukin jäsen käyttää, ja voit ostaa enemmän tallennustilaa koska tahansa. Lue lisätietoja iCloudin tallennustilatilauksista ja hinnoittelusta.

Muut perheenjäsenet eivät näe jaetussa tallennustilassa olevaa sisältöäsi, ellet halua jakaa sitä heidän kanssaan. Jos aikuinen perheenjäsen tarvitsee enemmän tallennustilaa tai haluaa käyttää omaa iCloud-tallennustilaansa, hän voi tilata oman tallennustilan mutta pysyä silti perheryhmän jäsenenä.

Jaa tilauksia kaikkien perheenjäsentesi kanssa.

Perhejaon avulla voitte jakaa Apple Musicin perhetilauksenApple Arcade -tilauksen, Apple News+ -tilauksen ja Apple TV+ -tilauksen ilman, että teidän täytyy jakaa toistenne tilejä. Perheen järjestäjä voi kutsua perheenjäseniä jakamaan näitä tilauksia Viestit-apin kautta. Napauta viesteillä kutsumisen kohtaa, anna perheenjäsenen nimi tai puhelinnumero ja napauta Lähetä. Vastaanottaja voi hyväksyä kutsun avaamalla sen ja napauttamalla perheeseen liittymisen linkkiä.

Voit hallita Perhejaon tilauksia valitsemalla Asetukset > [nimesi] > Perhejako.

Apple Musicin perhetilaus

Apple Music -perhetilauksen myötä perheesi voi nauttia laitteillaan rajattomasta Apple Musicin käytöstä. Kaikki saavat käyttöönsä Apple Music -luettelon, jossa on miljoonia kappaleita. Lisäksi jokainen perheenjäsen saa oman musiikkikirjaston ja musiikkisuosituksia sen perusteella, mitä he mieluiten kuuntelevat. Kaikki musiikki maailmasta koko perheelle.

Apple Arcade

Kun tilaat Apple Arcaden, saat käyttöösi rajoituksetta huolella valitun yli sadan uuden pelin kokoelman iPhonelle, iPadille, iPod touchille, Macille ja Apple TV:lle. Perhejaon avulla jopa kuusi perheenjäsentä voi pelata.

Apple News+

Apple News+ -tilaus tarjoaa perheellesi satoja aikakauslehtiä, suosittuja sanomalehtiä ja maksullisten digitaalisten julkaisijoiden sisältöä iPhonen, iPadin, iPod touchin ja Macin News-apissa. Apple News+ on käytettävissä vain Australiassa, Kanadassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Yhdysvalloissa.

Apple TV+

Kun tilaat Apple TV+:n, voit nauttia TV- ja elokuva-alan luovimpien tekijöiden alkuperäistarinoista ilman mainoksia ja juuri silloin kuin haluat. Uusia alkuperäistuotantoja lisätään joka kuukausi. Voit katsoa Apple TV+:aa kaikilla laitteillasi Apple TV -apilla.

Sijainnin jakaminen ja laitteiden etsiminen

Perheryhmäsi ihmiset voivat jakaa sijaintinsa ja auttaa muita perheenjäseniä etsimään kadonneita laitteitaan.

Näe missä mennään.

Perhejaon avulla voit jakaa sijaintisi perheesi kanssa automaattisesti. Jos olet myöhässä ravintolasta tai haluat tietää, ehtikö lapsesi harrastuksiinsa, voit pysyä tilanteen tasallakäyttämällä Missä on...? -appia tai Viestit-appia.

Jos kaipaat yksityisyyttä, voit lopettaa sijaintisi jakamisen väliaikaisesti poistamalla Jaa oma sijainti -toiminnon käytöstä Missä on...? -apissa.

Pysy kartalla kaikkien laitteista.

Perheen kadonneiden laitteiden löytäminen on helpompaa, kun kaikki voivat auttaa etsimisessä. Perhejaon ja Etsi [laitteeni] -ominaisuuden avulla kuka tahansa perheenjäsen voi auttaa etsimään toisen perheenjäsenen kadonnutta laitetta. Laitteet näkyvät yhdessä luettelossa Missä on...? -apissa ja iCloud.comissa. Kadonneen iPhonen, iPadin, Apple Watchin tai Macin löytäminen on nyt entistäkin helpompaa.

Pidä perheesi ajan tasalla.

Kun otat Perhejaon käyttöön, kaikkien perheryhmän jäsenten laitteiden Kuvat-appiin luodaan automaattisesti jaettu albumi. Kaikki voivat lisätä albumiin kuvia, videoita ja kommentteja milloin tahansa sekä saada ilmoituksen, kun albumiin lisätään jotain uutta.

Perhejako luo myös yhteisen perhekalenterin, jossa kaikki voivat tarkastella, lisätä tai muuttaa tapahtumia ja tapaamisia sekä saada ilmoituksia muutoksista. Perheenjäsenet voivat myös lähettää toisilleen aikaan tai paikkaan liittyviä muistutuksia Muistutukset-apilla. Näin kaikki pysyvät ajan tasalla, olipa kyseessä elokuvailta, pizzapäivä tai uintiretki.

Jos et halua jakaa perheen kuva-albumia, kalenteria tai muistutuksia, voit poistaa ne käytöstä joko suoraan laitteessasi tai osoitteessa iCloud.com.

Tarkista, miten perheesi käyttää laitteitaan.

Perhejaolla voit jakaa musiikkia, elokuvia, appeja ja muuta perheen kesken. Nyt se on yhteensopiva myös Ruutuaika-toiminnon kanssa iOS:ssä ja macOS:ssä. Voit katsoa raportteja ja säätää asetuksia perheesi lapsille milloin tahansa suoraan omasta laitteestasi.

Jos olet jo perheryhmässä, valitse iOS:ssä Asetukset > Ruutuaika ja napauta lapsesi nimeä. Jos sinun on luotava lapsellesi Apple ID, valitse Asetukset > [oma nimi] > Perhejako > Ruutuaika. Valitse macOS:ssä Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset > Perhejako > Ruutuaika ja napauta sitten lapsesi nimeä. Jos haluat luoda Apple ID:n lapsellesi, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset > Perhejako ja klikkaa sitten Lisää .

Jos et ole aiemmin käyttänyt Perhejakoa, napauta Ota ruutuaika käyttöön perheelle ja lisää lapsi ja määritä perheesi ohjeiden mukaisesti. Voit lisätä perheenjäseniä milloin tahansa Perhejaon asetuksissa.

Jos haluat käyttää Ruutuaikaa Perhejaon kanssa, sinun on oltava perheen järjestäjä tai perheryhmäsi vanhempi/huoltaja iOS 12:ssa tai uudemmassa tai macOS Catalinassa. Lapsesi on oltava alle 18-vuotias, hänen on oltava samassa perheryhmässä, hänellä on oltava oma Apple ID ja hänellä on oltava iOS 12 tai uudempi tai macOS Catalina.

Myös alle 13-vuotiaat voivat saada oman tilin.

Alle 13-vuotiaat voivat saada oman Apple ID:n. Vanhempana tai huoltajana perheen järjestäjä voi luoda lapselle Apple ID:n ja lisätä hänet perheryhmään. Järjestäjä voi rajoittaa sisältöä, jota lapset voivat käyttää laitteillaan. Hän voi tehdä tämän iOS:n Ruutuajalla tai macOS:n RuutuajallaPyydä ostamaan -toiminto on oletusarvoisesti käytössä alle 13-vuotiailla lapsilla.

Lue lisätietoja.

Perhejaon käyttö edellyttää kirjautumista iCloudiin henkilökohtaisella Apple ID:llä. Jos perheesi käyttää ostosten jakamista, appeja, musiikkia, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja voi ladata enintään kymmeneen laitteeseen tiliä kohti. Niistä enintään viisi voi olla tietokoneita.

Perhejako-ryhmän käyttöönotto tai siihen liittyminen edellyttää vähintään iOS 8:aa ja OS X Yosemitea, joita suositellaan täyden toiminnallisuuden saavuttamiseksi. Kaikkea sisältöä ei voi jakaa Perhejaon kautta. Perheenjäsenet voivat kätkeä sisältöä, eikä kätkettyä sisältöä voi ladata. Pyydä ostamaan -toiminto ei koske sisältöä, joka ladataan perheenjäseneltä tai hankitaan lunastuskoodilla.