Mikä on Perhejako?

Perhejaon avulla sinä ja viisi muuta perheenjäsentä voitte jakaa Applen palveluita, joihin kuuluvat muun muassa Apple Music, Apple TV+, Apple News+ ja Apple Arcade. Ryhmäsi voi jakaa myös iTunes-, Apple Books- ja App Store -ostoja, iCloud-tallennustilatilauksen ja perheen valokuva-albumin. Voitte jopa auttaa toisianne paikantamaan kadonneet laitteenne.

Viisi hymyilevää perheenjäsentä ja iCloudin, kuvien, Apple TV+:n sekä muiden Applen tuotteiden ja palveluiden kuvakkeet.

Yksi taloutesi aikuinen, perheen järjestäjä, kutsuu perheenjäsenet. Kun perheenjäsenet liittyvät, he saavat välittömästi oikeudet ryhmän tilausten ja muiden jakamiseen oikeutettujen sisältöjen käyttöön. Jokainen perheenjäsen käyttää omaa tiliään, joten kaikkien kokemukset pysyvät henkilökohtaisina ja yksityisinä.

Ota Perhejako käyttöön

Ostojen, tilausten, iCloud-tallennustilan ja muiden sisältöjen jakaminen

Ostojen jakaminen App Storesta ja muualta

Kun otat ostojen jaon käyttöön, kaikki perheeseen kuuluvat henkilöt voivat käyttää perheenjäsenten ostamia appeja, musiikkikappaleita, elokuvia, TV-ohjelmia ja kirjoja. Sisältö ilmestyy automaattisesti App Storen, iTunes Storen, Apple Booksin tai Apple TV -apin Ostetut-sivulle. Joitakin kohteita ei voi jakaa.

Apple-tilausten jakaminen

Olitpa kiinnostunut musiikista, TV:stä ja elokuvista, uutisista, peleistä tai kuvien ja tiedostojen pitämisestä ajan tasalla kaikissa laitteissasi iCloudin avulla, Apple-tilauksista löytyy kaikille jotakin. Perhejaon avulla koko perheesi voi jakaa oikeudet samojen Apple-tilausten käyttöön. Apple Onella voit taas hankkia kaiken yhdessä yhteen edulliseen kuukausihintaan.

Katso, mitkä tilaukset voit jakaa perheesi kanssa.

Kaikkien henkilökohtaiset tiedostot ja asetukset pysyvät yksityisinä

Kun jaat iCloud-tallennustilatilauksen, perheenjäsenet eivät näe toistensa kuvia, tiedostoja tai dokumentteja. Kun taas jaat muita tilauksia, kuten Apple Musicin tai Apple TV+:n, jokainen näkee koko perheen sijaan omat asetuksensa ja suosituksensa.

Haluatko pitää ostot yksityisinä? Voit kätkeä yksittäisiä kohteita tai olla jakamatta ostojasi muiden kanssa.

Jos perheessäsi on lapsia

Vanhemmat voivat luoda perheensä alle 13-vuotiaille* lapsille Apple ID:itä. Apple ID:n avulla lapsi voi käyttää omalla laitteellaan omaa tiliään – ja jopa tehdä omia ostopäätöksiä. Integroitujen käyttörajoitustoimintojen avulla vanhemmat voivat kuitenkin asettaa rajoituksia.

* Ikä vaihtelee maan tai alueen mukaan.

Lasten ostamien tai lataamien tuotteiden hyväksyntä

Jos haluat nähdä ja hyväksyä, mitä lapset lataavat, ota Pyydä ostamaan -toiminto käyttöön. Kun lapsi pyytää ostamaan appeja, elokuvia tai muita sisältöjä, perheen järjestäjälle lähetetään ilmoitus, ja hän voi hyväksyä tai hylätä pyynnön suoraan laitteellaan.

Ota Pyydä ostamaan -toiminto käyttöön.

Lapset voivat käyttää Apple Cashia

Apple Cash -perheen avulla lapsi tai teini-ikäinen voi lähettää tai vastaanottaa rahaa Viestit-apin kautta ja tehdä ostoja Apple Paylla. Vanhemmat voivat lähettää tasku- tai käyttörahaa suoraan lapsille. Vanhemmat voivat myös seurata lasten rahankäyttöä ja rajoittaa sitä.

Ota Apple Cash -perhe käyttöön.

Lasten laitteiden parissa viettämän ajan rajoittaminen

Ruutuaika-toiminnolla voit seurata, kuinka paljon lapset käyttävät appeja, verkkosivuja ja laitteitaan yhteensä. Tarkista lasten toimintaraportit ja aseta tietyille apeille aikarajoituksia suoraan omasta laitteestasi. Voit myös nimetä toisen perheenjäsenen vanhemmaksi/huoltajaksi, jotta olette aina ajan tasalla, kun on kyse lapsista ja heidän ruutuajastaan.

Käytä Ruutuaikaa.

Lapset voivat olla yhteyksissä Apple Watchilla

Ota Apple Watch käyttöön kouluikäiselle lapselle, jolla ei ole omaa iPhonea. Lapset voivat Apple Watchinsa avulla soittaa puheluita, lähettää viestejä ja jakaa sijaintinsa kanssasi. Vanhemmat voivat taas auttaa lapsiaan välttämään kouluaikana häiriöt Kouluaika-toiminnon avulla.

Ota lapsen Apple Watch käyttöön Perhejaon käyttöönotto -toiminnolla.

Sijaintien jakaminen ja laitteiden etsiminen

Perheryhmäsi jäsenet voivat jakaa sijaintinsa, mikä helpottaa koordinointia. Voit myös auttaa muita perheenjäseniä etsimään laitteensa sen kadotessa.

Kaikkien sijainnin seuraaminen

Kun käytät Perhejakoa, Missä on…? -apin avulla voit jakaa sijaintisi automaattisesti perheesi kanssa. Jos kaipaat yksityisyyttä, voit tilapäisesti lopettaa sijaintisi jakamisen. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin poistaa Jaa oma sijainti -toiminto Missä on…? -apissa käytöstä.

Kadonneen laitteen etsiminen

Perheenjäsenten laitteet ilmestyvät Missä on…? -appiin. Kadonneen iPhonen, iPadin, Apple Watchin tai Macin löytäminen on nyt entistäkin helpompaa.